Składniki: 150 g makaronu świderki Czaniecki, 2 piersi kurczaka, 5 zielonych szparagów, 300 ml śmietanki 30%, 1/4 naparu zielonej herbaty, 1 łyżka oliwy z oliwek, pestki dyni, 1 łyżeczka słodkiej czerwonej słodkiej papryki, czerwony pieprz ziarnisty, czarny pieprz mielony, sól. Przygotowanie: Makaron ugotowałam al dente w osolonej wodzie. Piersi kurczaka pokroiłam w kostkę, zamarynowałam w czerwonej papryce, czarnym pieprzu
Aga w kuchniprzepis do ulubionych ponieważ uniwersalność tej sałatki pozwala wykorzystać ją przez cały rok. Zapraszam do wypróbowania! Dla 3-4 osób Czas przygotowania kilka minut Składniki: Garść ugotowanego makaronu małe świderki 5 jajecznego 130g suszonych pomidorów z zalewy 125g sera z dziurami 125g sera wędzonego Dwie garście kukurydzy konserwowej BEZ GMO 12 świeżych listków bazyli 1 ząbek czosnku Pół łyżeczki
Kuchnia PROzdrowotnaodpowiednikiem w Polsce jest ser rokpol. Zapraszam do spróbowania tych co lubią zjeść szybko i zdrowo! Dla 1 osoby Czas przygotowania: kilka minut Składniki: 1,5 garści ugotowanego makaronu świderki trójkolorowego Garść świeżego szpinaku (może być ciut więcej) 100g sera typu bleu 1/3 szklanki mleka łyżka masła szczypta świeżo starter gałki muszkatałowej odrobina soku z cytryny ząbek czosnku sól
Kuchnia PROzdrowotnadobrze się stało bo wyszła bardzo smaczna i pożywna zapiekanka, świetna i na obiad i na kolację. Polecam :) Składniki ( dla 3-4 osób ) - 30 dkg makaronu ja miałam świderki - 30 dkg pieczarek - 20 dkg cienkiej kiełbasy - 10 dkg boczku ( wędzony lub parzony ) - 1 papryka czerwona - 100 ml śmietany 12%, 200 ml mleka - 2 jajka - 15-20 dkg sera żółtego
Kuchnia z widokiem na ogródPorcelana Bogucice. Składniki: 0,5 pęczka zielonych szparagów 1 pierś z kurczaka 200 ml śmietany kremówki 30% 2 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 250 g makaronu świderki 1 łyżka masła klarowanego Do smaku sól pieprz czarny Ale-raj pieprz czerwony Ale-raj gałka muszkatołowa Ale-raj Przygotowanie: Z szparagów odłamać zdrewniałe końce. Zagotować osoloną wodę w wysokim
Ala piecze i gotujesposobów. Do tego mój ulubiony makaron z jajkiem. 300 g boczku 500 g wątróbki drobiowej 2 cebule Przyprawa do mięsa 0,5 szklanki bulionu Sól Pieprz 300 g makaronu świderki 4 jajka Olej Cebulkę kroimy w piórka, boczek w kosteczkę. Rozgrzewamy olej na patelni i szklimy cebulkę. Dokładamy boczek. Wątróbkę myjemy, oczyszczamy i doprawiamy przyprawą do mięsa. Dodajemy
VioletoweKucharzenieczeka na Ciebie ! Połączenie tych 3 składników pasuje do siebie idealnie. Poste w wykonaniu w dodatku lekkie, sycące i smakuje wszystkim, pod warunkiem ze lubicie szpinak ! ;) Składniki: makaron np świderki 200g piersi z kurczaka 100ml śmietanki 30% - można użyć więcej paczka rozdrobnionego mrożonego szpinaku 1/2 cebuli 3 ząbki czosnku sól, olej + starty żółty ser Przygotowanie: Szpinak należy rozmrozić. Makaron
Garnkowe fanaberiekawał mięcha, trzeba mu przyznać. Chciałam polecić Wam, aby robić je długo, na wolnym ogniu, aby rozpadło się samo, w sensie poszarpały się jego włókna. Potrzebujemy: pół opakowania makaronu świderki z Omega 3 od Makarony Polskie 1 udo indycze ze skórą 1 duża cebula 2 łyżki domowej vegety (susz warzywny, sól morska i kurkuma) woda do podlewania mięsa
MamaOskarkaKolejne bułeczki z książki "Cukiernia Lidla". Kołoczki były łatwe w obsłudze te tutaj paluchy choć równie pyszne ciut bardziej kłopotliwe. Skręcanie świderków z płynną masą w środku nie należy do najprzyjemniejszych ale naprawdę warto wykazać odrobinę cierpliwości! Drożdżowe paluchy z twarogiem lub makiem ciasto: 300 g mąki pszennej 150 ml mleka, ciepłego 22 g świeżych drożdży 35 g cukru
Dzieje kuchennej Wiewiórytakie przepisy, dlatego teraz postanowiłam zebrać je w jednym miejscu i się z wami podzielić. ŚLIMACZKI Z PESTO GNIAZDA Z SZYNKĄ I PARÓWKĄ FILET ZE SZPINAKIEM ŚWIDERKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO SAKIEWKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO RÓŻE Z CIASTA FRANCUSKIEGO SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewygarść makaronu pełnoziarnistego 1 jajko szczypta soli i pieprzu Przygotowanie: Umyte, obrane warzywa wrzucam na wrzątek kolejno - zaczynając od tych które się najdłużej gotują. Następnie wrzucam garść makaronu pełnoziarnistego (świderki, penne) Kiedy już warzywa i makaron są miękkie, ale nie rozgotowane odcedzam je i przerzucam na patelnię. Wbijam jajko, które troszkę solę i pieprzę do smaku. Mieszam jak jajecznicę
Kuchnia po mojemusię wylewać niewykorzystane białko z jaj. Jeśli robiliście potrawę, do której przygotowania potrzebne były same żółtka oto idealny przepis na zagospodarowanie pozostałych białek. Ja z tych po siostrzanych świderkach w sosie Carbonara postanowiłam zrobić coś bajecznie prostego i smacznego - kokosanki. Kiedyś na słodkim blogu Pani Beaty Kuśmierek widziałam przepis na takie białkowo - kokosowe ciasteczka i stąd w ogóle
Kuchnia po mojemuzaprawiamy śmietaną. Zupa gotowa. Tym razem wyszła pyszna. W smaku bliska mamowemu ideałowi. Pewnie to dlatego, że przyrządzona na domowym przecierze - produkcji mojej Mamy właśnie. Podałam ją z kolorowymi świderkami. Mniam po prostu
Kuchnia po mojemuLekki obiad na upalne dni SKŁADNIKI: 0,5 kg makaronu świderki krewetki ser gorgonzola śmietana świeża pietruszka, czosnek białe wino, sól, pieprz, parmezan Makaron gotujemy al dente. Rozmrożone krewetki oczyścić ze skorupek. Wyciśnięty czosnek delikatnie zeszklić na oliwie, dodać krewetki i minute smażyć do uzyskania różowego koloru krewetek. Dodać białe wino i dusić kolejne 2-3 minut
MarciochaKucharzydanie obiadowe. Ale równie smaczne będzie na kolację :) Robi się je szybko, składników jest niewiele, a smakuje naprawdę wyśmienicie. Spróbujcie sami :) Składniki : 5-20 dag boczku makaron, u mnie świderki, ale w przepisie podano - spaghetti 1 awokado pestki słonecznika, około 2 łyżek- według uznania 2 ząbki czosnku sól, pieprz rukola ( garść) ser żółty około 10 dag tłuszcz do smażenia
Proste Potrawy