świderki - 1184 przepisów (strona:48/79)

Makaron z żółtym kurczakiem w sosie kremowym brukselką 206

łyżka oleju rzepakowego, ponadto: 100 g brukselki, 100 g fasolki szparagowej żółtej i zielonej, świeży tymianek, suszony czosnek świeżo mielony do smaku, sól do smaku, 100 g makaronu kolorowego świderki, zielona pietruszka. Przygotowanie: Pieprz, kurkumę, curry i 2 szczypty soli mieszamy. Polędwiczki oczyszczamy, myjemy, suszymy papierowym ręcznikiem. Kurczaka obtaczamy w przyprawach i odstawiamy w chłodne miejsce

Moniki Smakołyki
ZUPA Z KARTONU I PUSZEK ;) 199

już solone, nie dodaję już żadnej soli od siebie. Na zagryzkę mogą być np. gorące tosty wieloziarniste ale dzisiaj wyjątkowo się zaangażowałam, bo ugotowałam makaron ;) - 250 gramów makaronu pszennego "świderki" - 890 kcal, 174 g węglowodanów, 36 g białka. RAZEM MAMY: - 1586 kcal ( w tym 696 kcal z samych strączków i soku), - 269 g węglowodanów

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Makaron z sosem pomidorowym i tuńczykiem 172

specjał, spróbowałam i pomyślałam, że danie jest tak śmiesznie proste, że szkoda to kupować... osobiście nie przepadam za makaronem typu penne więc ja produkuję tą potrawę z makaronem świderki lub spaghetti. Makaron z sosem pomidorowym i tuńczykiem ok 30 minut łatwe dla 2 osób Składniki * makaron spaghetti * puszka całych pomidorów w sosie własnym * puszka tuńczyka w sosie własnym (może

sierotka maRysia w kuchni
Zapiekanka z papryką i mięsem mielonym 165

pośpiechu, strasznie głodni byliśmy ZAPIEKANKA Z PAPRYKĄ łatwe 1 h ok 4 osoby SKŁADNIKI: * 3 papryki czerwone * mięso mielone (ilość według własnych potrzeb, mi wystarczyło niecałe pół kilograma) * makaron świderki * sos pomidorowy - może być taki z torebki, ja użyłam do spaghetti bolonese * cebula * 2 ząbki czosnku * tymianek, majeranek, zioła prowansalskie. Do dzieła!!! Makaron gotujemy al dente i odstawiamy

sierotka maRysia w kuchni
Zapiekana z rzodkiewką i szpinakiem 147

wspaniale!!! ZAPIEKANKA ZE SZPINAKIEM I RZODKIEWKĄ średnio trudne ok 1,5 h dla 4 głodnych osób Składniki: * opakowanie mrożonego szpinaku * 8 średnich rzodkiewek * 1/2 kg mięsa mielonego * opakowanie makaronu świderki * cabula * 3 ząbki czosnku * 300 ml śmietany 18% * 4 łyżki mleka * płaska łyżeczka mąki * jajko * majeranek, oregano, tymianek, papryka słodka i ostra * sól, pieprz Do dzieła! Gotujemy makaron

sierotka maRysia w kuchni
Makaron pesto z piersią kurczaka w skorupce ziołowo musztardowej 210

dałam połowę bo była olbrzymia) * musztarda - ja dałam ostrą z parczewa w przepisie jest francuska - 1 łyżka * po łyżeczce: bazylii, oregano, majeranku * troszkę oleju i wody * makaron (u mnie świderki) * mały kubek śmietany * 2 łyżeczki pesto zielonego * duży ząbek czosnku * sól, pieprz Do dzieła!!! Mieszamy musztardę z ziołami i wodą aby powstała średnio gęsta masa (jak śmietana). Kurczaka kroimy

sierotka maRysia w kuchni
Zapiekanka szparagówkowa 162

więc postanowiłam połączyć te składniki i wyszło co wyszło smaczne było. Zapiekanka szparagówkowa czas 50 minut dla 4 osób łatwe Składniki: * 2 garści szparagówki * pół kg makaronu (u mnie świderki) * cebula * ser żółty sos: * 3 ząbki czosnku * 3/4 szklanki śmietany * łyżeczka przecieru pomidorowego * pieprz cayenne * jajko * sól * zioła: bazylia, majeranek, tymianek Do dzieła! Gotujemy szparagówkę, makaron. Cebulę szklimy

sierotka maRysia w kuchni
Sałatka owocowa z makaronem 182

dotyczył. Mam nadzieję, że zgadniecie czytając nowy przepis i oglądając zdjęcia. Sałatka owocowa z makaronem, białym serem i śmietaną Składniki na 2 porcje: pół opakowania ulubionego makaronu (u mnie świderki Malmy) 2 garści świeżych, czystych truskawek duży banan 2 nektarynki garść czereśni kilka łyżek arbuza pokrojonego w kostkę śmietana/jogurt naturalny 3 łyżki pokruszonego białego sera łyżeczka świeżego tymianku

sierotka maRysia w kuchni
Makaron zapiekany z warzywami i mozzarellą 155

Składniki na 4 porcje: 150 g makaronu świderki 1 łyżka oleju 1 łyżka masła 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 mała cukinia (ok. 250g) 1 czerwona papryka puszka pomidorów kilka sztuk pomidorków koktajlowych kulka mozzarelli sól, pieprz 1/2 łyżeczki suszonego oregano do dekoracji świeży tymianek Makaron ugotować krócej niż al dente. Odcedzić. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy, zeszklić

Moja Galeria Smaku
Penne z dynią i toy choy 177

wrzucić go na patelnię. Dodać na patelnię połowę natki pietruszki oraz czosnek. Całość wymieszać. Podawać gorące. Ewentualnie posypać startym parmezanem lub grana padano. ----------- Podobne: Zapiekanka z dynią i kurczakiem Świderki z cukinią Kokardki z dynią i warzywami

Weekendy w domu i ogrodzie
PESTO Z BROKUŁ 142

Tradycyjne włoskie pesto przyrządza się z bazylii. Proponuję pesto z innego zielonego warzywa - brokuł. Jest zdrowe, zielone i naprawdę smaczne. Składniki: różyczki brokuł oliwa z oliwek makaron np.świderki Lubelli garść pestek dyni parmezan 2-3 ząbki czosnku sól,świeżo zmielony czarny pieprz Brokuły umyłam i pokroiłam na mniejsze części. Podgotowałam je w osolonej wodzie przez około 5 minut

potrawyregionalne
pikantna sałatka z kurczakiem 191

Szybka i pożywna sałatka, jedna z ulubionych mojego męża.  Składniki: słoik mieszanki sałatkowej (groszek, kukurydza, marchewka) 3 ogórki kiszone 1 duża pierś z kurczaka 2 szklanki makaronu świderki czerwona papryka 1/2 cebuli 5 łyżek majonezu 1 mały kubek jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku szczypta chili sól pieprz łyżka oleju Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić solą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
sałatka z tuńczykiem i rodzynkami 106

była mdła ale miała wyraźny, lekko ostro-słodki smak. Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 5 kawałków papryki konserwowej 2 puszki tuńczyka w oleju puszka kukurydzy 1/2 szklanki rodzynek szklanka makaronu świderki 150 ml jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku sól, pieprz Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku, odcedzić i wystudzić. Kukurydzę i tuńczyka odsączyć. Paprykę pokroić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pomidorowa omnomnom 112

opakowanie makaronu omnomnom świderki 6 skrzydełek 1 marchewka 1 cebula majeranek listek laurowy ziele angielskie oregano bazylia 3 łyżki koncentratu pomidorowego 200 ml śmietany natka pietruszki koperek sól pieprz Skrzydełka umyć, zalać woda , dodać marchewkę i cebulę przyprawić majerankiem, oreegano, bazylią. Dodać listek i ziele angielskie i ugotować do miękkości. Śmietanę wymieszać z koncentratem i dodać do zupy. Posypać

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania