zabrania do pracy do zjedzenie w porze lunchu. Składniki: (dla 2 - 3 osób) 300 g łososia wędzonego na zimno 200 g makaronu pełnoziarnistego lub z mąki semolina (u mnie świderki) 2 - 3 małe ogórki gruntowe 2 - 3 cebule dymki ze szczypiorem pęczek koperku 1 -2 łyżki dobrego majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu sól pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować al'dente
Kuchcik gotujemakaronu "wielkie świderki" 500 g mięsa mielonego z indyka 1 jajko 2 łyżki bułki tartej sól pieprz szczypta majeranku szczypta hyzopu szczypta cynamonu szczypta przyprawy bryani massala na sos 1 papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól pieprz oregano bazylia Mięso mieszamy z jajkiem i przyprawami, formujemy małe kuleczki wielkości śliwki mirabelki. otaczamy lekko
Gotowanie jest łatwemoże być coś lepszego, od prostego i pysznego dania? Makaron z twarożkiem i truskawkami, to jeden z moich ulubionych letnich przysmaków. Składniki: 300 gram makaronu świderki u mnie pełnoziarnisty 500 gram świeżych truskawek małe opakowanie twarożku półtłustego jeden mały jogurt naturalny lub maślanka cukier do smaku ( ja miałam słodkie truskawki i nie użyłam) listki mięty
Kukuleczkiskarżą się, więc chyba źle nie jest... Np. makaron z dzisiejszego przepisu bardzo lubią :-) Mam nadzieję, że Wam też przypadnie do gustu :-) SKŁADNIKI ok. 300 g makaronu (kokardki, świderki, rurki, kolanka... jaki tylko lubicie) 2 puszki tuńczyka w oleju (w kawałkach, nie sałatkowego) 1 mała cukinia 200 g śmietany 30% 100 g startej mozzarelli 1 pęczek natki pietruszki
Czary - gary w kuchniachach, nie ulega wątpliwości, że danie to pojawi się na kuchennym stole częściej :) Za przepis dziękuję Monique:) Zapiekanka z brokułem ( porcja rodzinna): fot. Izabela Magdalena 1 makaron - kolanka lub świderki - ugotować zgodnie z zaleceniem na opakowaniu 1-2 paczki sosu grzybowego lub pieczarkowego rozprowadzić w wodzie (1,5 szkl. wody) - wymieszać z makaronem 400-500 gram pieczarek - umyć, pokroić
Kuchnia smakówlubiącą ich smaku. Składniki: (porcja dla 2 osób) 1 puszka tuńczyka we własnym sosie 8 suszonych pomidorów w oliwie 1 średnia cebula pieprz sól 150 - 200 g makaronu świderki pełnoziarnistego lub z mąki semolina oliwa z suszonych pomidorów Przygotowanie: Makaron ugotować al'dente zgodnie z wytycznymi na opakowaniu, lekko wystudzić. Cebulę obrać, drobno pokroić i wymieszać
Kuchcik gotujeprzepis na obiad w gorący dzień - lekki makaron z dodatkiem warzyw i fety sprawdzi się wyśmienicie :) SKŁADNIKI (dla 1 osoby - 457 kcal) 75 g razowego makaronu (u mnie świderki - szklanka) 3 sztuki zielonych szparagów 5 pomidorków koktajlowych łyżka oliwy 30 g sera feta sól, pieprz 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki oregano PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy al dente zgodnie
Moje Kuchenne RewelacjeSkładniki: 400 g makaronu świderki 3 puszki tuńczyka 500 g brokułów 3 ząbki czosnku sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie al-dente, osączyć. Brokuł podzielić na różyczki, blanszować 5 minut. Tuńczyk osączyć z zalewy, czosnek przecisnąć przez praskę. Makaron wrzucić do garnka, dodać tuńczyk, brokuł oraz czosnek. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Podawać na ciepło
magiczna kuchnia Kasimakaron fusilli z pieczarkami i cebulą. Składniki (2 porcje): 2 średnie cebule około 6 łyżek oliwy extra vergine 500 g małych pieczarek pieprz sól 220 g makaronu fusilli (świderki) Wykonanie: Do dania wykorzystujemy największą patelnię, jaka mamy w domu. Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię, solimy i podsmażamy na oliwie, do zeszklenia. Pieczarki myjemy, osuszamy ręcznikiem
Smak mojego domunajsmaczniejsze danie z dzieciństwa. Moi synowie za nim przepadają. W sezonie na truskawki obowiązkowo na Naszym stole. A Wy? Lubicie makaron z truskawkami? Składniki: 2 garści makaronu np świderki 3 szklanki truskawek 15 dag białego sera 1 serek waniliowy np Danio cukier puder lub miód do posłodzenia Wykonanie: Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy. 1 szklankę truskawek kroimy
Z Majeczką w kuchnisię ją na zimno , więc doskonała na upały , a do tego bardzo syta , więc załatwia całkowicie problem obiadu i kolacji . Składniki : 1 średnia papryka czerwona- grubościenna 1/2 paczki makaronu świderki pęczek szczypiorku 3 ogórki konserwowe 1 małe chorizo ( może być paczka krojonego lub salami paprykowe , jeśli nie macie nic innego ) 2 łyżki ketchupu pikantnego 1 płaska łyżeczka cukru
Ogrodnik w podróżymakaronem, Smaczny szybki i tani obiad Składniki • liście z 2 kalarepek • 1 łyżka masła • 1 łyżka mąki • gałka muszkatołowa • 1/2 opakowania sera feta • sól • pieprz • 20 dag makaronu np świderki Sposób przygotowania 1. • Liście kalarepki beż łodyg i zgrubień pokroić w paski zalać wodą i zagotować aby dobrze sparzyć liście Sparzone liście odcedzić z wody wlać nową
W królestwie smaków Beatyskładniki ładnie się połączą i zrumienią dolej sos. Mieszaj, smaż na średnim ogniu około 10 minut. Podawaj z makaronem, ryżem lub ulubioną kaszą. Ja podałam z makaronem świderkami ugotowanymi w przyprawie curry al dente
Zasmakuj Kuchniwszelkie zapiekanki. Na moim blogu uzbierało się ich już sporo. Jeśli macie ochotę na wypróbowanie to zapraszam tutaj . A jakie są Wasze ulubione zapiekanki? Składniki 300 g makaronu świderki 1 pęczek zielonych szparagów 1 pęczek botwiny 400 ml śmietany (dałam 18 %) 3 jajka 4 łyżki startego sera grana padano 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz papryka ostra Makaron
O kuchni z uczuciemdrugie śniadanie. Jeżeli nie macie sypkiego twarogu to wystarczy, że zwykłą kostkę twarogu "rozdziabiecie" za pomocą widelca. Składniki: kilka łyżek sypkiego twarogu półtłustego 150 g makaronu pełnoziarnistego, np. świderki 1 pęczek zielonych szparagów 2-3 pomidory malinowe połowa cytryny 1-2 łyżki oleju sól, pieprz Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przelać zimną wodą i odcedzić
Ugotować