świderki - 1184 przepisów (strona:42/79)

Makaron z tuńczykiem i suszonymi pomidorami 228

lubiącą ich smaku. Składniki: (porcja dla 2 osób) 1 puszka tuńczyka we własnym sosie 8 suszonych pomidorów w oliwie 1 średnia cebula pieprz sól 150 - 200 g makaronu świderki pełnoziarnistego lub z mąki semolina  oliwa z suszonych pomidorów Przygotowanie: Makaron ugotować al'dente zgodnie z wytycznymi na opakowaniu, lekko wystudzić. Cebulę obrać, drobno pokroić i wymieszać

Kuchcik gotuje
Razowy makaron z fetą, szparagami i pomidorkami 176

przepis na obiad w gorący dzień - lekki makaron z dodatkiem warzyw i fety sprawdzi się wyśmienicie :) SKŁADNIKI  (dla 1 osoby - 457 kcal) 75 g razowego makaronu (u mnie świderki - szklanka) 3 sztuki zielonych szparagów 5 pomidorków koktajlowych łyżka oliwy  30 g sera feta sól, pieprz 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki oregano PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy al dente zgodnie

Moje Kuchenne Rewelacje
Makaron z tuńczykiem i brokułem 175

Składniki: 400 g makaronu świderki 3 puszki tuńczyka  500 g brokułów 3 ząbki czosnku sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie al-dente, osączyć. Brokuł podzielić na różyczki, blanszować 5 minut. Tuńczyk osączyć z zalewy, czosnek przecisnąć przez praskę. Makaron wrzucić do garnka, dodać tuńczyk, brokuł oraz czosnek. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Podawać na ciepło

magiczna kuchnia Kasi
Makaron z pieczarkami i cebulą 144

makaron fusilli z pieczarkami i cebulą.  Składniki (2 porcje): 2 średnie cebule około 6 łyżek oliwy extra vergine 500 g małych pieczarek pieprz sól 220 g makaronu fusilli (świderki) Wykonanie: Do dania wykorzystujemy największą patelnię, jaka mamy w domu. Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię, solimy i podsmażamy na oliwie, do zeszklenia.  Pieczarki myjemy, osuszamy ręcznikiem

Smak mojego domu
MAKARON Z SEREM I TRUSKAWKAMI 156

najsmaczniejsze danie z dzieciństwa. Moi synowie za nim przepadają. W sezonie na truskawki obowiązkowo na Naszym stole. A Wy? Lubicie makaron z truskawkami?   Składniki: 2 garści makaronu np świderki 3 szklanki truskawek 15 dag białego sera 1 serek waniliowy np Danio cukier puder lub miód do posłodzenia Wykonanie: Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy. 1 szklankę truskawek kroimy

Z Majeczką w kuchni
Sałatka ” Hiszpańskie Lato „ 984

się ją na zimno , więc doskonała na upały , a do tego bardzo syta , więc załatwia całkowicie problem obiadu i kolacji . Składniki : 1 średnia papryka czerwona- grubościenna 1/2 paczki makaronu świderki pęczek szczypiorku 3 ogórki konserwowe 1 małe chorizo ( może być paczka krojonego lub salami paprykowe , jeśli nie macie nic innego ) 2 łyżki ketchupu pikantnego 1 płaska łyżeczka cukru

Ogrodnik w podróży
Makaron z sosem z liści kalarepki i serem feta 134

makaronem, Smaczny szybki i tani obiad Składniki • liście z 2 kalarepek • 1 łyżka masła • 1 łyżka mąki • gałka muszkatołowa • 1/2 opakowania sera feta • sól • pieprz • 20 dag makaronu np świderki Sposób przygotowania 1. • Liście kalarepki beż łodyg i zgrubień pokroić w paski zalać wodą i zagotować  aby dobrze sparzyć liście Sparzone liście odcedzić z wody wlać nową

W królestwie smaków Beaty
Wieprzowina w sosie bolońskim podana na makaronie 215

składniki ładnie się połączą i zrumienią dolej sos. Mieszaj, smaż na średnim ogniu około 10 minut. Podawaj z makaronem, ryżem lub ulubioną kaszą. Ja podałam z makaronem świderkami ugotowanymi w przyprawie curry al dente

Zasmakuj Kuchni
Zapiekanka makaronowa z botwiną i szparagami 156

wszelkie zapiekanki. Na moim blogu uzbierało się ich już sporo. Jeśli macie ochotę na wypróbowanie to zapraszam tutaj  . A jakie są Wasze ulubione zapiekanki? Składniki 300 g makaronu świderki 1 pęczek zielonych szparagów 1 pęczek botwiny 400 ml śmietany (dałam 18 %) 3 jajka 4 łyżki startego sera grana padano 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz papryka ostra Makaron

O kuchni z uczuciem
Sałatka z makaronem, szparagami, pomidorami i sypkim twarogiem 147

drugie śniadanie. Jeżeli nie macie sypkiego twarogu to wystarczy, że zwykłą kostkę twarogu "rozdziabiecie" za pomocą widelca.  Składniki: kilka łyżek sypkiego twarogu półtłustego 150 g makaronu pełnoziarnistego, np. świderki 1 pęczek zielonych szparagów 2-3 pomidory malinowe połowa  cytryny 1-2 łyżki oleju sól, pieprz Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przelać zimną wodą i odcedzić

Ugotować
Zapiekanka makaronowa z serem, tuńczykiem i suszonymi pomidorami 227

siebie:) Wyszło super - smacznie, szybko i ekonomicznie bo jedzenia wystarczyło na 2 dni, a zapiekanka jak to zapiekanka - na drugi dzień była jeszcze lepsza! :) SKŁADNIKI: 25 dag makaronu świderki (suchego - pół paczki) 125 g mozzarelli 150 g twarogu półtłustego 150 g sera żółtego (o wyraźnym smaku) 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1/2 słoika pomidorów suszonych - u mnie Pomidory

Kto ugości moich gości?
8 przepisów (pomysłów) na obiad. 221

odpowiedzieć szybko na to pytanie. Zapraszam Was na 8 przepisów (pomysłów) na obiad. Mam nadzieję, że każdy znajdzie coś dla siebie. Domowy gyros. Wegetariańskie leczo z cukinią. Razowe świderki z pieczarkami i ajvarem. Chrupiące nugettsy na bazie mąki kukurydzianej. Makaron w warzywno-koperkowym sosie. Naleśniki. Makaron z pieczarkowym sosem light na bazie mleczka kokosowego. Pierś z kurczaka pieczona

Słodkie okruszki
Zapiekanka makaronowa z kiełbasą i pieczarkami 292

Przepis na smaczną i tanią zapiekankę z makaronem i kiełbasą w sosie pomidorowym. Składniki: ok 300 g makaronu świderki 250 g ulubionej kiełbasy puszka pomidorów duża cebula 5-6 pieczarek puszka groszku 150 g sera żółtego sól, pieprz, papryka słodka i ostra pęczek szczypiorku Przygotowanie Makaron gotujemy al dente i hartujemy zimną wodą. Kiełbasę kroimy w plasterki, cebulę

e-PrzepisyKulinarne
Makaron ze szpinakiem 84

będę przynudzała. Jedynie tylko szybko przypomnę te najważniejsze :)   magnez dużo witaminy C kwas foliowy  luteina Składniki na 4 porcje  makaron ( można poszaleć) od nitek, po świderki  250 g mrożonego szpinaku  150 ml śmietanki 36% 1 ząbek polskiego czosnku oliwa łyżka masła 2 łyżki soku z cytryny  łyżka masła sól, pieprz  Przygotowanie

Kukuleczki
Ciasteczka zbożowe 179

miski wsypać zawartość opakowania, dodać 125 g pokrojonej zimnej margaryny i 3 łyżki wody. [ciasto może się ciężko mieszać na początku]. Zagnieść ciasto lub zmiksować na najwyższych obrotach (mieszadła świderki) 2-3 min do połączenia składników.Z ciasta formować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, spłaszczyć (do grubości 1 cm) i układać na blaszkę w odstępach ok. 23 cm.Wstawi

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję