lubiącą ich smaku. Składniki: (porcja dla 2 osób) 1 puszka tuńczyka we własnym sosie 8 suszonych pomidorów w oliwie 1 średnia cebula pieprz sól 150 - 200 g makaronu świderki pełnoziarnistego lub z mąki semolina oliwa z suszonych pomidorów Przygotowanie: Makaron ugotować al'dente zgodnie z wytycznymi na opakowaniu, lekko wystudzić. Cebulę obrać, drobno pokroić i wymieszać
Kuchcik gotujeprzepis na obiad w gorący dzień - lekki makaron z dodatkiem warzyw i fety sprawdzi się wyśmienicie :) SKŁADNIKI (dla 1 osoby - 457 kcal) 75 g razowego makaronu (u mnie świderki - szklanka) 3 sztuki zielonych szparagów 5 pomidorków koktajlowych łyżka oliwy 30 g sera feta sól, pieprz 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki oregano PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy al dente zgodnie
Moje Kuchenne RewelacjeSkładniki: 400 g makaronu świderki 3 puszki tuńczyka 500 g brokułów 3 ząbki czosnku sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie al-dente, osączyć. Brokuł podzielić na różyczki, blanszować 5 minut. Tuńczyk osączyć z zalewy, czosnek przecisnąć przez praskę. Makaron wrzucić do garnka, dodać tuńczyk, brokuł oraz czosnek. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Podawać na ciepło
magiczna kuchnia Kasimakaron fusilli z pieczarkami i cebulą. Składniki (2 porcje): 2 średnie cebule około 6 łyżek oliwy extra vergine 500 g małych pieczarek pieprz sól 220 g makaronu fusilli (świderki) Wykonanie: Do dania wykorzystujemy największą patelnię, jaka mamy w domu. Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię, solimy i podsmażamy na oliwie, do zeszklenia. Pieczarki myjemy, osuszamy ręcznikiem
Smak mojego domunajsmaczniejsze danie z dzieciństwa. Moi synowie za nim przepadają. W sezonie na truskawki obowiązkowo na Naszym stole. A Wy? Lubicie makaron z truskawkami? Składniki: 2 garści makaronu np świderki 3 szklanki truskawek 15 dag białego sera 1 serek waniliowy np Danio cukier puder lub miód do posłodzenia Wykonanie: Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy. 1 szklankę truskawek kroimy
Z Majeczką w kuchnisię ją na zimno , więc doskonała na upały , a do tego bardzo syta , więc załatwia całkowicie problem obiadu i kolacji . Składniki : 1 średnia papryka czerwona- grubościenna 1/2 paczki makaronu świderki pęczek szczypiorku 3 ogórki konserwowe 1 małe chorizo ( może być paczka krojonego lub salami paprykowe , jeśli nie macie nic innego ) 2 łyżki ketchupu pikantnego 1 płaska łyżeczka cukru
Ogrodnik w podróżymakaronem, Smaczny szybki i tani obiad Składniki • liście z 2 kalarepek • 1 łyżka masła • 1 łyżka mąki • gałka muszkatołowa • 1/2 opakowania sera feta • sól • pieprz • 20 dag makaronu np świderki Sposób przygotowania 1. • Liście kalarepki beż łodyg i zgrubień pokroić w paski zalać wodą i zagotować aby dobrze sparzyć liście Sparzone liście odcedzić z wody wlać nową
W królestwie smaków Beatyskładniki ładnie się połączą i zrumienią dolej sos. Mieszaj, smaż na średnim ogniu około 10 minut. Podawaj z makaronem, ryżem lub ulubioną kaszą. Ja podałam z makaronem świderkami ugotowanymi w przyprawie curry al dente
Zasmakuj Kuchniwszelkie zapiekanki. Na moim blogu uzbierało się ich już sporo. Jeśli macie ochotę na wypróbowanie to zapraszam tutaj . A jakie są Wasze ulubione zapiekanki? Składniki 300 g makaronu świderki 1 pęczek zielonych szparagów 1 pęczek botwiny 400 ml śmietany (dałam 18 %) 3 jajka 4 łyżki startego sera grana padano 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz papryka ostra Makaron
O kuchni z uczuciemdrugie śniadanie. Jeżeli nie macie sypkiego twarogu to wystarczy, że zwykłą kostkę twarogu "rozdziabiecie" za pomocą widelca. Składniki: kilka łyżek sypkiego twarogu półtłustego 150 g makaronu pełnoziarnistego, np. świderki 1 pęczek zielonych szparagów 2-3 pomidory malinowe połowa cytryny 1-2 łyżki oleju sól, pieprz Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przelać zimną wodą i odcedzić
Ugotowaćsiebie:) Wyszło super - smacznie, szybko i ekonomicznie bo jedzenia wystarczyło na 2 dni, a zapiekanka jak to zapiekanka - na drugi dzień była jeszcze lepsza! :) SKŁADNIKI: 25 dag makaronu świderki (suchego - pół paczki) 125 g mozzarelli 150 g twarogu półtłustego 150 g sera żółtego (o wyraźnym smaku) 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1/2 słoika pomidorów suszonych - u mnie Pomidory
Kto ugości moich gości?odpowiedzieć szybko na to pytanie. Zapraszam Was na 8 przepisów (pomysłów) na obiad. Mam nadzieję, że każdy znajdzie coś dla siebie. Domowy gyros. Wegetariańskie leczo z cukinią. Razowe świderki z pieczarkami i ajvarem. Chrupiące nugettsy na bazie mąki kukurydzianej. Makaron w warzywno-koperkowym sosie. Naleśniki. Makaron z pieczarkowym sosem light na bazie mleczka kokosowego. Pierś z kurczaka pieczona
Słodkie okruszkiPrzepis na smaczną i tanią zapiekankę z makaronem i kiełbasą w sosie pomidorowym. Składniki: ok 300 g makaronu świderki 250 g ulubionej kiełbasy puszka pomidorów duża cebula 5-6 pieczarek puszka groszku 150 g sera żółtego sól, pieprz, papryka słodka i ostra pęczek szczypiorku Przygotowanie Makaron gotujemy al dente i hartujemy zimną wodą. Kiełbasę kroimy w plasterki, cebulę
e-PrzepisyKulinarnebędę przynudzała. Jedynie tylko szybko przypomnę te najważniejsze :) magnez dużo witaminy C kwas foliowy luteina Składniki na 4 porcje makaron ( można poszaleć) od nitek, po świderki 250 g mrożonego szpinaku 150 ml śmietanki 36% 1 ząbek polskiego czosnku oliwa łyżka masła 2 łyżki soku z cytryny łyżka masła sól, pieprz Przygotowanie
Kukuleczkimiski wsypać zawartość opakowania, dodać 125 g pokrojonej zimnej margaryny i 3 łyżki wody. [ciasto może się ciężko mieszać na początku]. Zagnieść ciasto lub zmiksować na najwyższych obrotach (mieszadła świderki) 2-3 min do połączenia składników.Z ciasta formować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, spłaszczyć (do grubości 1 cm) i układać na blaszkę w odstępach ok. 23 cm.Wstawi
Moje domowe kucharzenie