suszone warzywa - 1500 przepisów (strona:21/100)

Jarzynowa zupa krem z niedzielnego rosołu 119

kilka możliwości: zrobić pomidorową, fasolową, grochówkę, ogórkową, albo jeszcze prościej - zupę krem! Składniki: reszta rosołu na mięsie z warzywami po 1 łyżce kukurydzy konserwowej na porcję po 1 łyżce ciecierzycy gotowanej na porcję 2 łyżeczki świeżego koperku (od biedy suszonego:)) opcjonalnie po 1/2 lub 1 jajku ugotowanym na twardo na porcję przyprawy, jeśli ich brakuje w rosole Przygotowanie: Podgrzany(...)zimny rosół z wszystkimi warzywami poza kukurydzą i ciecierzycą zblenduj na gładko.  Dodaj kukurydzę i ciecierzycę, wstaw na gaz. Zagotuj zupę, jeśli trzeba dopraw. Dodaj koperek, wymieszaj i podawaj. Do miseczki wrzuć jajko ugotowane na twardo. Można też podać z grzankami czosnkowymi. Smacznego! var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['A60A-9E99-9231-BE28

Anioszek w kuchni
Spaghetti bolognese 202

Pieprz.Sposób przygotowania:Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.W 100 ml gorącej wody rozpuścić przyprawę do zup lub 1/2 kostki rosołowej i wymieszać. Tak przygotowanym bulionem zalać suszone grzyby i odstawić na 30 minut.Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę.Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki.Paprykę umyć, osuszyć, oczyścić z nasion, pokroić w bardzo drobną kostkę(...)podsmażać razem, aż mięso stanie się brązowe.Następnie dodać pokrojoną paprykę i pieczarki. Wymieszać i podsmażyć.Gdy warzywa z mięsem będą już podsmażone, dodać pomidory z puszki (wraz z sokiem) i koncentrat pomidorowy. Podduszać, aż do całkowitego rozpadnięcia się pomidorów.Następnie dodać suszone grzyby wraz z wywarem, przeciśnięty przez praskę czosnek, oregano i bazylię. Całość podduszać na małym

Gospodyni Miejska
Penne z grillowanymi warzywami 151

bakłażan  opakowanie makaronu penne  3 ząbki czosnku  oliwa z oliwek extra vergine  przyprawa Specialite - suszone pomidory z czosnkiem i bazylią  sól pieprz  łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia  Przygotowanie:  Warzywa umyć. Cukinię pokroić w grubsze ukośne plastry.  Papryki oczyścić dodatkowo z gniazd nasiennych i pokroić w ćwiartki.  Bakłażan

Moja smaczna kuchnia
Sałatka z kaszą pęczak 180

dodatkiem pieczonych mięs, serów dojrzewających, wędlin, pieczonych, marynowanych i świeżych warzyw. Z doświadczenia wiem, że jeśli użyje się do przygotowania sałatki zbyt wielu składników, to traci ona ,,charakter", smakuje wszystkim po trochu, czyli niczym;) Zdecydowanie lepiej komponować smak sałatki wybierając 1-2 wyraziste składniki (u mnie suszone pomidory i oliwki), coś chrupiącego (świeży ogórek) i dodatek ziołowy (natka pietruszki(...)zawiera dobre, zdrowe węglowodany w postaci kaszy, chude mięso, trochę warzyw. Ta sycąca sałatka dobrze smakuje na kolację, lunch, a na imprezach cieszy się dużym powodzeniem. Składniki (na 2-3 porcje): 2 szkl. ugotowanej kaszy pęczak 1/2 dużej piersi z kurczaka 1/3 szkl. czarnych oliwek 1/2 ogórka szklarniowego 8 suszonych pomidorów kilka gałązek natki pietruszki 1 dymka ze szczypiorkiem

Codziennik Kuchenny
Leczo z kalarepy 96

Jest to bardzo łatwe, nieskomplikowane danie. Jego podstawę stanową warzywa dzięki czemu jest lekkie i nie tuczące. Doskonale smakuje serwowane z ugotowanym na sypko ryżem. Zamiast suszonych papryczek chilli można użyć marynowanych papryczek ze słoika lub ostrej papryki.    SKŁADNIKI: 3-4 duże kalarepy garść suszonych grzybów (opcjonalnie) 1l bulionu słoik koncentratu pomidorowego 4-5 pomidory(...)skórki lub puszka pelatti 2 suszone papryczki chili średnia cukinia 3 duże cebule oliwa do smażenia 6 kiełbas śląskich warzywko pół pęczka posiekanej natki pietruszki PRZYGOTOWANIE: Kalarepę pokroić w dużą kostkę, zalać bulionem. Dodać grzyby i gotować na wolnym ogniu aż warzywa będą półtwarde. Następnie dodać pomidory, koncentrat i dwie pokrojone papryczki chili. Cukinię umyć, wydrążyć środek i pokroić

Pyry na Gaz
Pieczone udka z kurczaka (nogi) z papryką i pieczarkami 133

popularnych składników utrzymana w klimacie kuchni śródziemnomorskiej. Dzięki użyciu świeżych ziół i kolorowych warzyw charakteryzuje się atrakcyjnym wyglądem. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 3 nogi lub 6 udek z kurczaka (800g) 2 czerwone papryki (500g) 300g pieczarek 2 łyżki siekanego lub suszonego tymianku sól pieprz oliwa Do podania 150g makaronu, np. muszelek kilka gałązek świeżego tymianku(...)suszonego tymianku. Nie mniej jednak świeży tymianek pozwala osiągnąć ciekawy efekt dekoracyjny (patrz zdjęcia). Przez Krystian Kulinarna Pokusa/div> #gallery-58 {margin: auto;} #gallery-58 .gallery-item {float: left;margin-top: 10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-58 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-58 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Oporządzone mięso i pokrojone warzywa Jako pierwszą

Kulinarna Pokusa
Dyniowa z wędzonym twarogiem 158

świeżego imbiru 1,5 szkl. wody ( lub mniej, w zależności od konsystencji dyni) 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu 1,4 łyżeczki otartej gałki muszkatołowej 2 łyżki oleju rzepakowego suszone płatki słodkiej papryki (opcjonalnie) wędzony twaróg Sposób przyrządzenia: 1. Dynię pokrój na kawałki, wydrąż nasiona. 2. Kawałki dyni ułóż na blasze, skrop olejem i posyp 1 łyżeczką soli; piecz(...)pieczącej się dyni na 10min. przed końcem pieczenia. 4. Imbir obierz ze skórki i drobno posiekaj/ zetrzyj na tarce. 5. Upieczone warzywa przełóż do garnka, dodaj posiekany imbir i wodę i zmiksuj/ zblenduj. 6. Dorzuć suszonych płatków papryki ( opcjonalnie). 7. Całość dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową - gotuj przez ok.10min. 8. Zupę podawaj gorącą z dodatkiem wędzonego twarogu. Smacznego

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Roladki z piersi kurczaka na włoską nutę (lekkie danie-bez tłuszczu) 168

lekkie i proste do wykonania Składniki (porcja dla 2 osób): 2 duże pojedyncze piersi kurczaka 4 suszone pomidory w oliwie 2 garści oliwek (ja użyłam czarnych ale mogą być zielone) 4 plasterki żółtego sera opakowanie przyprawy Kamis do rozmarynowego kurczaka opakowanie warzyw na patelnię(...)sera złożony na 4 części, łyżeczkę pokrojonych oliwek i suszonego pomidora (tak jak na zdjęciu poniżej), po czym zwijamy w roladkę i przekłuwamy wykałaczką, abyśmy mieli pewność, że się nie rozejdzie. Tak przygotowane roladki dusimy na głębokiej patelni z odrobiną wody po 10-15 min do roladek dodajemy warzywa na patelnię, dodając do nich przyprawę rozmarynową, która zapewne

IMPRESJA SMAKU
Made in Blond, czyli pakt chińsko - włoski :) 172

osób: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 opakowanie mrożonych warzyw z grzybami mun i pędami bambusa 250 ml przecieru pomidorowego z siekanymi pomidorami 1/2 puszki ananasa krojonego 1/2 puszki kukurydzy świeżo zmielony pieprz Kamis sól morska Kamis papryka słodka Kamis 1/2 łyżeczki cukru oregano suszone makaron a`la Italiana Fettucionne Czanieckie Makarony kawałeczek sera żółtego  gałązki świeżego oregano(...)każdej strony. Kiedy mięso jest już usmażone układamy na nim mrożone warzywa, przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu. Próbując warzywa, czy już są gotowe, szczególną uwagę musimy zwrócić na pędy bambusa, które potrzebują troszkę więcej czasu niż pozostałe. Podczas duszenia stopniowo doprawiamy danie papryką, solą, pieprzem i suszonym oregano. Pod koniec duszenia dodajemy kawałki ananasa. Na koniec wlewamy

Blondynka Gotuje
Kurczak z warzywami i makaronem z zupy instant 171

Kurczak z warzywami i makaronem z zupy instant to pomysł na danie, które można zrobić bardzo szybko, a które nie wymaga specjalnego doprawiania - cała mieszanka przypraw znajduje się w saszetce z zupy instant. Mam na blogu jeden przepis z użyciem makaronu i przypraw z zup instant, bo po pierwsze sama czasem ją przygotowuję, a po drugie na blogu staram się(...)kubku - produkty oraz ich dostępność znajdziesz również na stronie producenta. Kurczak z warzywami i makaronem z zupy instant Składniki: 1 zupa instant OYAKATA Kurczak po japońsku 250 g piersi z kurczaka 1 czerwona papryka 150 g kiełków na patelnię stir-fry 100 g mini pieczarek 5 suszonych pomidorów 4-5 łyżek tartego parmezanu Sposób przygotowania: Mięso z kurczaka kroimy

Kolorowy Przepisownik
KOKARDKI Z KURCZAKIEM, WARZYWAMI I SEREM PLEŚNIOWYM 107

brak czasu lub siły na gotowanie. Proste danie, a przy tym bardzo smaczne. Makaron z kurczakiem i warzywami jest niezawodny w każdej sytuacji 😉 Składniki: 1 filet z kurczaka 1 ząbek czosnku 1 cebula 1/2 papryki żółtej 1/2 cukinii 5-6 suszonych pomidorów 100 g sera pleśniowego 250 g makaronu typu kokardki oliwa z oliwek do smażenia sól, pieprz(...)końcu dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki pomidory suszone. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką, chili oraz ziołami prowansalskimi. Smażymy do momentu aż kurczak nie będzie surowy.  Makaron gotujemy w osobnym garnku, w osolonej wodzie z łyżką oliwy. Ugotowany makaron odcedzamy z wody i wrzucamy na patelnię z kurczakiem i warzywami. Mieszamy i smażymy około 2-3 min. Ser pleśniowy

Kuchnia MagdaLeny
Bób zapiekany z jajkiem i ziemniakami 124

bobem i ziemniakami oraz jajkiem. Podaję bo w formie zapiekanej do tego maślanka, koperek i można się zajadać. Takie obiady uwielbiam. dużo ziół, warzyw sezonowych. 70 dkg młodych ziemniaków małych 200 g bobu 6 pomidorów suszonych 6 pomidorków koktajlowych 8 plastrów boczku wędzonego 2 jajka koper świeży, bazylia sól, pieprz 1/2 łyżeczki tymianku1/2 łyżeczki rozmarynu 1/2 łyżeczki bazylii suszonej

wesoła kuchnia
Pierś z Kurczaka w Tymiankowo - Cytrynowej Glazurze 185

mocno się karmelizuje, szczególnie jak spłynie na blaszkę, co jest nieuniknione ;) Wracając do marynaty, tu całym sekretem jest świeży tymianek, jeśli zastąpisz go suszonym to już nie będzie to samo (sprawdzałam). Pierś podałam z pieczonymi warzywami, Młody ziemniaki, a ja swoje ulubione marchewki ;) Do tego sos jogurtowy z czosnkiem i sałatka ze wszystkiego co mi wpadło pod ręce, czyli

Blondynka Gotuje
Kremowa zupa z kiszonych ogórków, naturalnego serka i quinoy z chipsami z papieru ryżowego 98

wywaru z kości wrzucamy obrane i przecięte wzdłuż marchew i szalotkę oraz pokrojony w plasterki czosnek, dodajemy przyprawy - liść laurowy, ziele angielskie, kurkumę, suszone liście selera, plasterki imbiru, kilka ziarenek pieprzu. Gotujemy pod przykryciem, aż warzywa zmiękną, w razie potrzeby (jeśli nie soliliśmy wcześniej wywaru) doprawiamy solą. Na koniec dodajemy pokrojone w plasterki ogórki i quinoę, gotujemy 5 minut

Quinoa Raz!
Zupa pieczarkowa 105

mały seler 1 łyżka masła 3 średniej wielkości ziemniaki 1,5 l bulionu warzywnego 200 g serka topionego (pieczarkowego) 1 łyżka suszonego lubczyku sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach. Lekko podsmażamy na maśle z pokrojonymi w kostkę ziemniakami, zalewamy bulionem. Dodajemy serki, pokrojone na plasterki

R'n'G Kitchen
Makaron z warzywami i bobem w sosie pomidorowo-serowym 106

woli możecie modyfikować ulubione warzywa, z pewnością każda wersja będzie pyszna! :) Składniki: 2 - 3 szklanki makaronu bezglutenowego świderki duuża garść mrożonego bobu (w sezonie oczywiście świeży) kilka plasterków marchewki kilka kwiatów brokułów dwie garście kukurydzy spora garść zielonej fasolki 0,5 szklanki czerwonej papryki pokrojonej w kostkę garść żółtej długiej fasolki 2 suszone pomidory pokrojone w kostkę 1 średnia(...)papryka, ostra papryka, curry oliwa z oliwek Przygotowanie: na patelni rozgrzej oliwę, przesmaż cebulę drobno posiekaną wraz z czosnkiem, następnie dodaj suszone pomidory; gdy te składniki będą miękkie, a w kuchni uniesie się piękny aromat dodaj wszystkie warzywa, przypraw solidnie, duś pod przykryciem, od czasu do czasu mieszaj; w osolonej wodzie ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, odlej

Zasmakuj Kuchni
Sałata lodowa z pomidorkami, fetą i rodzynkami 146

suszonych pomidorów pieprz oliwa z oliwek Jak przyrządzić? Sałatę umyj, osusz, posiekaj na kawałki. Pomidorki pokrój w ćwiartki, cebulę w piórka, suszone pomidory w drobną kostkę. W dużej misce ułóż sałatę, dodaj wszystkie warzywa, umyte rodzynki, pokruszoną fetę, przypraw do smaku i dodaj kilka łyżek (wedle uznania) oliwy z oliwek. Dobrze wymieszaj. Jeśli chcesz dodaj więcej oliwy

Zasmakuj Kuchni
Szparagowa Zupa krem ze smażonymi krewetkami 149

smażonymi krewetkami SKŁADNIKI: 2 pęczki szparagów 1 ziemniak 200ml śmietany 18% bulion warzywny 12 krewetek patyczki do szaszłyków sól, pieprz, gałka muszkatołowa, suszony koperek, pieprz cayenne Odciąć końcówki szparagów, obrać i umyć. Obrać ziemniaka. Warzywa gotować w 1,5l bulionie warzywnym ok 15 minut. Odstawić na chwilę by przestygły, dodać śmietanę i dokładnie zblenderować. Doprawić gałką muszkatołową, koperkiem

MarciochaKucharzy

Proponowane wyszukiwania