surówka ze świeżej kapusty - 718 przepisów (strona:18/48)

Surówka z kalarepy 142

zdrowa surówka z kalarepą i kapusta młodą w roli głównej. Uwielbiam takie sezonowe surówki, mogę je jeść na śniadanie, obiad i kolację. Jest syta, idealna do pracy, dla osób które są na diecie i nie tylko.  1 kalarepa 1/2 główki kapusty młodej 1 marchewka koper świeży sól, cukier, pieprz oliwa  z oliwek 1/2 papryki czerwonej   Kapustę drobno

wesoła kuchnia
NAJLEPSZY KOTLET SCHABOWY - przepis Magdy Gessler 719

jeszcze przybędzie ;) Przed każdą kolejną partią patelnię przecieramy papierowym ręcznikiem i smażymy na świeżym tłuszczu. Usmażone kotlety osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. PROPOZYCJA PODANIA kotlety schabowe z ziemniakami z wody i surówką z białej kapusty/mizerią kotlety schabowe z purre ziemniaczanym i zasmażaną kapustą/buraczkami kotlety schabowe z frytkami i surówką colesław Ile kalorii ma kotlet schabowy

Moja Książka Kucharska
Schab w sosie pomarańczowo-tymiankowym 174

ogarniajcie! Składniki 4 plastry schabu (ok. 1 cm każdy) 1 pomarańcza kilka gałązek świeżego tymianku 1 łyżka cukru oliwa z oliwek sól i pieprz 1/4 białej kapusty 1 mały pęczek natki pietruszki 1 cytryna 1 łyżeczka oleju sojowego ciemnego sól i pieprz Wykonanie Zacznijcie od surówki. Kapustę szatkujecie nożem i przekładacie do miski. Dodajecie do niej sok z połówki cytryny

GRUBY WAŁEK
Kotlety z łososia 178

zrobić z nich burgery. Świetnym dodatkiem do kotletów rybnych jest surówka z kiszonej kapusty lub sałatą rzymską z ugotowanymi al dente różyczkami brokuła, posypanymi prażonym słonecznikiem i pomidorkami koktajlowymi. Można je podawać również z ziemniakami i surówką colesław . Przepis na kotlety mielone z łososia. Składniki: świeży łosoś ok. 500 g 1 jajko posiekana natka pietruszki lub szczypiorek: 1 pęczek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zdrowy fast food, czyli domowy Hot-Dog 377

pysznie smakującego hot-doga :) * podłużna bułka pełnoziarnista * ulubiona i dobrej jakości kiełbaska Surówka z młodej kapusty (proporcje na 4 hot-dogi) * poszatkowana młoda kapusta- 2 szklanki * marchewka- 1 mała * oliwa z oliwek- 1 łyżka * sok z cytryny- 1 łyżka * cukier- 1/2 łyżeczki * sól, pieprz, świeży koper- do smaku Sos majonezowo-musztardowy: * majonez- 2 czubate łyżka * musztarda- 1 łyżeczka

Kraina Miodem Płynąca
Kapusta zasmażana na soku buraczanym 95

Jako dodatek do obiadu zazwyczaj przyrządzam surówkę ze świeżych warzyw (głównie w okresie letnim), a w zimie oczywiście korzystam ze swoich zapasów zimowych w postaci przetworów. Często jednak na talerzu, w towarzystwie ziemniaczków i mięsa znajduje się pyszna kapusta zasmażana. Tradycyjnie w przecierze pomidorowym. Dziś jednak nieco zmodyfikowałam ten przepis. Składniki: 1 mała główka kapusty ½ szklanki soku buraczanego ½ szklanki śmietany

Tradycyjna Kuchnia
Surówka z młodej kapusty z marchewką i pietruszką 622

Rozpoczął się okres na nowalijki i młodą kapustę. Dziś rano na targu na każdym stoisku sprzedawcy mieli świeży i pachnący koperek, młode ziemniaczki oraz młodą kapustę

To Musisz Wiedzieć
Surówka Colesław 198

obiadu ale wybornie smakuje także sama. Ja podałam ją swoim najbliższym w otoczeniu schabowego. Surówka bardzo szybko zniknęła ze stołu. Gwarantuję Wam, że jest przepyszna. Przepis na nią dostałam od znajomej za co bardzo jej dziękuję ;) Salaterka firmy Porcelana Bogucice- kolekcja Malta Składniki: mała główka kapusty (ok 1 kg) 1 duża marchew 1 duża cebula  2/4 szklanki majonezu(...)cukru pudru  2  łyżki octu winogronowego łyżka soku z cytryny pół łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu płaska łyżeczka soli Wykonanie: Z kapusty ściągnąć wierzchnie liście i wydrążyć głąb. Kapustę drobno poszatkować. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę drobno pokroić. Kapustę, marchew i cebulę połączyć i wymieszać. W osobnym naczyniu wymieszać mleko z majonezem, dodać cukier

Krakowskie smaki Ani
” Domowa ” surówka z młodej kapusty 418

„Domowa ” surówka z młodej kapusty Surówka z młodej kapusty to taki obowiązkowy element obiadu . Musi choć raz lub dwa, pojawić się na stole w

Ogrodnik w podróży
Obiadowa surówka pekińska z ogórkami 272

Bardzo smaczna surówka obiadowa z kapusty pekińskiej, ogórków, papryki i marchewki zakwaszona zdrowym winnym octem jabłkowym , polecana do  różnych pieczonych mięs, kotletów  czy jako dodatek do smażonej ryby. SKŁADNIKI: 1 mała kapusta pekińska 1 czerwona papryka ½ świeżego ogórka wężowego 3-4 ogórki konserwowe 1 marchewka 2 łyżki octu winnego jabłkowego 2 łyżki oleju lnianego lub oliwy z oliwek

Wanilia i Kardamon
Tołpyga w białym winie 128

niego usmażona rybę. Podlałem winem. Na koniec f do naczynia włożyłem kilka gałązek świeżego tymianku. Wstawiłem do piekarnika. Zapiekałem 20 minut w temperaturze 180 stopni C. Co pewien czas polewałem ryby powstającym sosem. Podałem z młodymi ziemniakami polanymi śmietaną z przesmażoną cebulą oraz surówką z białej kapusty

R'n'G Kitchen
Surówka z pora, marchewki i jabłka 216

marchewki 1 duże jabłko 1 łyżeczka cukru szczypta soli  ¼ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu  ½ łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego  Jakiś czas temu pomyślałam sobie, że temat surówek to jakaś forma zamknietej księgi i niewiele w niej się może zmieniać. Mizeria, surówka z pomidorów, z kapusty - i tyle. Ale jakie było moje zdziwienie kiedy zaczęłam się wgłębiać

Świat Domowej Kuchni
Surówka z młodej kapusty i ogórka 123

Lekka surówka z młodej kapusty, bardzo ją lubię w połączeniu z ogórkiem, polecam jako dodatek do dań obiadowych, delikatna, a jednocześnie o wyraźnym bukiecie smaku, prosta i tania! Składniki: 1/2 główki młodej kapusty 1 ogórek świeży 1 pęczek koperku 1 łyżeczka cukru 1 łyżka oleju lnianego sól morska do smaku 1 łyżka soku z cytryny pieprz czarny świeżo mielony

Wanilia i Kardamon
PLACKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ I SZPINAKU 348

Kapusta pekińska zazwyczaj ląduje w surówce. Dzisiaj postanowiłam zrobić z niej placki. Eksperyment uważam za udany. Podawane z jogurtem, lub innym ulubionym sosem, są całkiem fajnym daniem obiadowym. SKŁADNIKI: 150 g drobno posiekanej kapusty pekińskiej 1 garść drobno pokrojonego świeżego szpinaku 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka posiekanej bazylii (użyłam greckiej) 1/2 cebuli drobno posiekanej 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez

Kuchnia w opałach
Falafel w tortilli z surówką z czerwonej kapusty i sosem czosnkowym! CUUUDOOOO!!!! 588

świeżo mielony pieprz  Cebulę wraz z pokrojonym czosnkiem zrumieniamy na patelni na odrobinie oleju rzepakowego. Sezam i przyprawy ugniatamy w moździerzu. W wysokim naczyniu łączymy ciecierzycę, cebulę i czosnek, sezam z przyprawami. Blendujemy na jednolitą masę. Wykładamy na blachę piekarnika wyłożonego papierem do pieczenia, tworząc łyżką średniej wielkości płaskie kotleciki. Pieczemy w 180 C 15 min (do zarumienienia). Surówka(...)czerwonej kapusty: 1/2 małej główki czerwonej kapusty 2 spore marchewki Dressing: sól, pieprz 4 łyżki oleju lnianego/oliwy/oleju rzepakowego (u mnie olej lniany) 3 łyżki octu jabłkowego 1 łyżka miodu/syropu z agawy (u mnie syrop) 1 spora łyżeczka ulubionej musztardy (u mnie Dijon)  Wszystkie składniki dressingu mieszamy w miseczce najlepiej używając do tego trzepaczki do jaj. Kapustę szatkujemy drobno, przyprawiamy

Restauracyjka Literacka

Proponowane wyszukiwania