surówka ze świeżej kapusty - 718 przepisów (strona:17/48)

Surówka po żydowsku 403

Rewelacyjna surówka po żydowsku , czyli szybka i pyszna surówka z białej kapusty i warzyw. Mój przepis jest super zdrowy i niskokaloryczny. Nie dodajesz do niej ani majonezu, ani śmietany. Spróbuj a pokochasz! - tania, pyszna i niskokaloryczna surówka - bardzo uniwersalna i długo świeża - można ją szykować cały

AniaGotuje.pl
Surówka z kapusty kwaszonej i marchewki 151

każdego. Od siebie dodałam paprykę i koper. Podaję z ziemniakami i rybą, ale surówka pasuje także do kotletów z mięsa wieprzowego, wołowego czy drobiu. Składniki: 700 g kapusty kwaszonej 1 cebula (może być czerwona) 1 czerwona papryka 1 jabłko 2 średnie marchewki pęczek świeżego kopru sól, pieprz, płaska łyżka cukru - dla kontrastu smaku olej rzepakowy, wg uznania Przygotowanie: Kapustę odciskam

Zasmakuj Kuchni
Kotleciki z fasoli i kapusty 257

tylko wegetarianom ale wszystkim wielbicielom roślin strączkowych :) Takie kotleciki w połączeniu z ulubioną surówką będą doskonałą propozycją na postny obiad. Na ok 8-9 kotlecików: 200 g suchej fasoli Piękny Jaś Cenos 200 g kapusty kiszonej jajko ok 2 łyżki mąki pszennej sól świeżo zmielony pieprz bułka tarta do obtoczenia kotletów olej do smażenia Fasolę przepłukać i moczyć w wodzie

Smakołyki Asi
Wegetarianin - jedzenie na każdą kieszeń 133

Narutowicza 13 jest falafel - usmażone kuleczki/kotleciki z przyprawionej ciecierzycy podane w chrupiącej, cieniuteńkiej bułce z surówką (biała kapusta, koperek, kukurydza i chyba por...). Wszystko polane sosem sezamowo-czosnkowym (tahini). Po prostu lekka propozycja wegetariańskiego fast-food'u. Do tego można zamówić sok ze świeżych owoców i posiłek za dychacza gotowy. Atutem tego miejsca jest także to, iż można kupić wiele

Right Behind The Kitchen
Surówka ze świeżej białej kapusty 50684

Taką surówkę możemy robić przez cały rok, oczywiście najlepiej smakuje ta zrobiona z młodej kapusty. Jest zdrowa, smaczna i tania. W naszym domu jest częstym i lubianym dodatkiem do obiadu. Składniki: Świeża kapusta ( ok. 1/3 małej główki ) 1 marchewka 1 mała cebula Sól, pieprz Cukier Ocet / sok z cytryny Olej/ oliwa Wykonanie: Kapustę szatkujemy, marchewkę ścieramy na tarce warzywnej

Smaki Ewy
Polędwica dorsza pieczona w piecu 176

dodatkiem świeżo zmielonego pieprzu i soku z cytryny. Piekę ją obok cytryn, która dodatkowo wzbogaca aromat ryby podczas pieczenia. Taką rybę najczęściej podaję z puree ziemniaczanym z dodatkiem zielonego groszku (rzadko w wersji nadmorskiej - z frytkami lub pieczonymi ziołowymi ziemniakami, bardziej mi pasują do drobiu i wołowiny) oraz z wspaniałą surówką przygotowaną z kiszonej kapusty, jabłek, marchwi i cebuli(...)brokuły, kalafior, fasolki szparagowe, groszek zielony. Wszystko razem nie może nie smakować. Przekonajcie się sami! Składniki: kilka porcji/kawałków polędwicy z dorsza szczypta mielonego ziela angielskiego szczypta kardamonu świeżo zmielony pieprz kilka plasterków wyszorowanej i sparzonej wrzątkiem cytryny masło sól olej do smażenia Przygotowanie: Porcje polędwicy myje w zimnej wodzie, dobrze acz delikatnie odciskam, układam na papierowym ręczniku, by dobrze

Zasmakuj Kuchni
Surówka z kapusty kiszonej z porem, marchewką i papryką 110

tutaj nie świeżą paprykę a marynowaną. Możemy dorzucić również ogórek kiszony. Nie wiem jak Wy, ale ja, nawet będąc na diecie, do surówki zawsze dodaję chociaż odrobinę cukru. Cukier jak dla mnie wiąże doskonale smak warzyw. Kolejną kwestią jest wyciśnięcie warzyw. Dobrze wymieszane i wyciśnięte warzywa w surówce to podstawa. Kto lubi wiórowate surówki? Dlatego do mieszania surówek używam(...)rąk. To gwarancja dokładnego wymieszania i od razu wyciśnięcia surówek. A Wy jakie macie tajemne dodatki do surówek? {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/11\/surowka.jpg","recipeIngredient":["200 g kapusty kiszonej\r","1 \u015bredni por\r","1 jab\u0142ko\r","1\/2 czerwonej papryki\r","1 \u015brednia marchewka\r","szczypta cukru i soli

Mieszam w Garnku
Surówka z czerwonej kapusty 283

zdrowe – warto pamiętać o niej w codziennej diecie. Surówka z czerwonej kapusty: pół główki dużej, czerwonej kapusty (lub 1 mała główka) 1 duże jabłko 2 cebule szalotki 1 łyżka oliwy 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka octu jabłkowego 1 czubata łyżeczka cukru trzcinowego szczypta mielonego kminku lub kminu sól, świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content(...)Najlepiej ugniatać co najmniej pięć minut. Odstawiamy kapustę. Jabłko obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Szalotki siekamy w bardzo drobną kostkę (można zastąpić je czerwoną cebulą). Przygotowujemy sos. Majonez energicznie mieszamy z oliwą i octem. Dodajemy szczyptę soli, pieprzu oraz mielonego kminku lub kminu rzymskiego (jeśli nie lubimy pomijamy). Do kapusty dodajemy jabłko i cebulę, mieszamy (najlepiej znowu

Poezja smaku
Surówka colesław z marchewką i cebulką 196

surówka z czerwonej kapusty z dresingiem czosnkowym. Idealnie nadaje się do obiadu, możemy ja przechowywać przez długo czas w lodówce, im dłużej stoi tym ma lepszy smak. Składniki: Mała główka czerwonej kapusty 3 marchewki Pół pęczka natki pietruszki 1 cebula cukrowa Dressing : 2 ząbki czosnku 1/4 szklanki octu jabłkowego 3 łyżki oleju lnianego 0,5 łyżeczki soli morskiej Świeżo mielony(...)bardzo drobną kostkę lub przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki przekładamy do miski. Do miseczki wlewamy ocet, olej, dodajemy sól, miód i pieprz do smaku, całość mieszamy i dodajemy do surówki. Surówkę dokładnie rozcieramy z dressingiem, odstawiamy na pół godziny żeby składniki dobrze się ze sobą połączyły.                       Przepis pochodzi

Bajeczna Kuchnia
Młoda kapusta po wiejsku 115

Młoda kapusta po wiejsku Pyszna, młoda kapusta po wiejsku , po prostu nie można się oprzeć . Doskonała przystawka lub nawet danie główne jeśli dodać np . świeże, pieczywo

Ogrodnik w podróży
BIAŁA KAPUSTA DO OBIADU 104

obiadu? Zobacz prosty, domowy przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie krok po kroku surówki z białej kapusty na ciepło do obiadu. Przepis na zasmażaną białą kapustę ze skwarkami do obiadu. Oto składniki i przyprawy na kapustę zasmażaną do obiadu: 1 kg białej kapusty 1 średnia cebula 60g świeżej słoniny 1 kopiasta łyżka mąki po 1/2 łyżeczki nasion kminku, kopru i roztartego

Moja Książka Kucharska
Pieczona polędwica z dorsza 201

ziołowych ziemniaków, puree z ziemniaków i groszku po chrupiące złociste frytki (wersja nadmorska). Surówki z kiszonej kapusty i marchewki lub warzywa gotowane na parze idealnie pasują - pasują i dodają kolejnych cennych wartości odżywczych. Szczególnie brokuły, kalafior, fasolka szparagowa. Porcja zdrowia. Gotowe danie posypuję dodatkowo świeżo zmielonym pieprzem, solą, natką, skrapiam cytryną. Składniki: około 500 g polędwicy z dorsza podzielonej

Zasmakuj Kuchni
Coleslaw 176

Troszkę inna wersja tej popularnej surówki.  Z dodatkiem jarmużu, imbiru i tahiny.  Jest pyszna!  Składniki: 1/3 główki średniej kapusty, 1 mała cebula, 1 i 1/2 marchewki, pęczek natki pietruszki, 4 duże liście jarmużu, 1/2 jabłka, kawałek świeżego imbiru 3 łyżki majonezu, 4 łyżki jogurtu naturalnego, 2 łyżeczki tahiny, 1 łyżeczka soku z cytryny, sól, pieprz Kapustę kroimy

Plate of Joy
Surówka z kapusty pekińskiej do obiadu. 155

czasu do czasu podać do obiadu. Ja dzisiaj ją zrobiłem i wszyscy zjedli ze smakiem.  Składniki : 1/2 główki kapusty pekińskiej 1 średnie jabłko ( winne ) 1 średnia marchewka 1 nie duży pomidor 2-3 gałązki świeżego koperku Sposób wykonania :   K apustę pekińską drobno posiekaj. Jabłko obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Marchewkę obierz, umyj, zetrzyj na tarce(...)średnich oczkach. Pomidor umyj, w cienkie, niezbyt duże plasterki. Koperek opłucz, drobno posiekaj. Wszystkie składniki wrzuć do miski i dokładnie wymieszaj. Gotową surówkę podawaj do obiadu z ziemniakami i mięsem.   J eśli chcesz możesz doprawić tę surówkę do smaku solą i zmielonym pieprzem, a także możesz polać ją odrobiną oliwy z oliwek

Przepisy i porady kulinarne
SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY 169

kolorowy świeżo zmielony WYKONANIE Kapustę białą szatkujemy i zalewamy gorącą wodą odstawiamy do wystygnięcia następnie odsączamy kapustę.W ten sposób przygotowana kapusta jest nadal chrupiąca ale nieco miększa i łatwiej przyswajalna przez nasz żołądek ;).Marchew  i ogórki kiszone ścieramy na tarce o dużych oczkach.Warzywa łączymy ze sobą dodajemy oliwę i pozostałe składniki.Wszystko dokładnie mieszamy. Przygotowaną surówkę wkładamy

Mała w garnku miesza

Proponowane wyszukiwania