absolutnie nie jest przewidywalny. House of cards (2013, Beau Willimon) opowiada o bezwzględnym polityku, Franku Underwoodzie, który zrobi wszystko, aby zrealizować swój cel: zostać prezydentem. Tofu stir-fry with veggies You can make this dish quickly after coming home from work (just remember to marinate tofu a day earlier). You can also add onion, green beans, corn, roasted(...)plate. Pour in some oil again and fry sliced mushrooms, next add chopped peppers and broccoli flowerettes. Pour in some water (1/2 glass should be enough) and simmer for a short while (veggies should be a cooked but crunchy). Finnaly add garlic, tofu and pasta. Stir well. You can season the dish with soy sauce. Serve warm. I haven
Qlinarnie i QlinarnieZapraszam na chińszczyznę, makaron chow mein. Chiński smażony makaron chow mein z kurczakiem i warzywami to szybkie danie typu stir-fry z jednej patelni, a właściwie wok. Jest to idealna potrawa na obiad w tygodniu, którą można przyrządzić w dosłownie 30 minut. Taka wygoda, a i dostępność składników sprawia, że chow mein przyrządzam często. Najczęściej gotuję je z kurczakiem. Zdarza
codojedzeniaCześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na azjatyckie stir-fry, czyli "mieszaj i smaż" :) Do przygotowania porcji dla 3-4- osób będziemy potrzebować: - porcję makaronu (u mnie chow mein) - pierś z kurczaka - 1 marchewkę - 1 cukinię - 1 paprykę - 1 kalarepę - 4 ząbki czosnku - 1 papryczkę chili bez pestek - 1 cm korzenia imbiru - kiełki rzodkiewki - 4 łyżki oleju sezamowego - 4 łyżki sosu sojowego
Bez Cebulipikantne mięso z piersi z indyka marynowane w sosie sojowym, kruche warzywa, ostra papryczka, makaron chiński (typu chow main) i chrupiące orzeszki ziemne- oto 'chińszczyzna' na ostro w wydaniu stir-fry. Niezwykle aromatyczne i zaskakujące smakiem danie, które przygotujesz w 20 minut! 🤗 2-3 porcje: * pierś z indyka- 200 g * makaron wonton- 100 g * papryka- 3 małe szt. (czerwona, żółta
Kraina Miodem PłynącaCześć! Za oknem znów deszczowo. Moje kolejne danie poprawiające nastrój w dni takie jak ten to stir-fry z brokułem, pieczarkami, dymką i makaronem soba. Dodatek sosu ostrygowego sprawia, że danie ma charakter i jest przepyszne! Składniki: 1 mały brokuł 4 duże pieczarki 1 porcja makaronu soba olej z prażonych nasion sezamu lub inny olej roślinny do smażenia 1 szalotka
Moja pasja smakubardzo, jak wspólna uczta! Wiosna to idealna pora, aby zamienić koc i kubek herbaty, na spotkania przy wspólnym stole :) Jeśli lubicie orientalne smaki, koniecznie spróbujcie mojego przepisu na Wołowinę stir fry. Cóż to za metoda? Pokrótce, to sposób smażenia potraw na rozgrzanym WOKu, gdzie składniki niemal ciągle muszą być mieszane. Gotowanie trwa ultra szybko, zachowując maksimum smaku, więc to idealne
Spektrum Smakukapusty pekińskiej, z makaronem typu chow mein (odpowiednik spaghetti, tyle, że w wersji błyskawicznej- bez gotowania), podlana sosem sojowym i posypana świeżą kolendrą oraz sezamem. Potrawa w wydaniu tzw. stir-fry, która oznacza krótkie smażenie, jednocześnie często mieszając składniki, dzięki czemu mięso jest soczyste, a warzywa jędrne i kruche, dodatkowo całość przygotowywana na jednej patelni/woku, a wszystko to... ...w kwadrans
Kraina Miodem Płynącakrewetkami), przekąski ( spring rollsy, wakame, sałatkę z mango, beer tempurę czy same rollsy). Dla tych co nie mają ochoty na pierożki lokal serwuje różnego rodzaje pad thai, stir fry z woka i tajskie curry. Jednak Pełną parą słynie ze swoich pysznych pierożków i na nich postanowiłyśmy się skupić. Zamówiłyśmy deskę dim sum, w której skład w chodziły 4 pierożki
Kulinarne przygody Gatitystanął na wysokości zadania i ufundował nagrody dla zwycięzców. Oto lista nagrodzonych dań: I miejsce Chińskie pierożki Dim Sum z mieloną wołowiną, kolendrą i imbirem II miejsce Zielony stir-fry z kurczakiem i nutką chilli III miejsce szarańcza, baozi, cream corn czyli azjatyckie jedzenie uliczne Wszystkim gratuluję i zapraszam do kolejnej zabawy, już niebawem ;) W związku z tematem konkursu
Kryzysowa Książka KucharskaCześć. Właśnie dziś jest ten dzień ! Dzień lenia. Nie chce mi się siedzieć długo w kuchni i przygotuję na szybko danie z serii stir-fry. Dziś wersja wege – z pieczoną dynią, szpinakiem i dymką. Pysznie i szybko. Koniecznie spróbujcie ! Składniki (2 porcje): 1,5 szklanki dyni pokrojonej w drobną kostkę 250 g świeżych liści szpinaku makaron udon – 1 porcja
Moja pasja smakusię na zbiory dziko rosnących Hed Faang. Te w puszce poddane już zostały obróbce termicznej, dlatego nie trzeba ich gotować, a jedynie podgrzać. Swoje zastosowanie znajdą w potrawach typu stir-fry, w szczególności jednak w zupach, jak np. Tom Yum czy Tom Khaa Grzyby te pozbawione są smaku – absorbują smaki innych produktów i przypraw w daniach. R RYŻ- Dla dwóch
ClauditteMissCookingpierwszy lokal z kuchnią meksykańską w Rzeszowie. Można zajrzeć i spróbować czegoś nowego. Ceny średnie i w górę. Habanero znajduje się na ulicy Kopernika 3. Forgotten read-made dish Stir-fry vegetables are perfect when there's little time for cooking dinner. In order for the dish to be more nutritious, it’s worth adding a kind of grains instead
Qlinarnie i Qlinarniemakaronu chow mein 350 g fileta z kurczaka 2 ząbki czosnku 2 cm świeżego imbiru 3 łyżki sosu sojowego 200 g mieszanki orientalnej (mrożonej) 1 opakowanie mieszanki kiełków stir fry 3 łyżki oleju sezamowego 2 łyżki sosu ostrygowego cukier trzcinowy Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Filet kroimy w kostkę, mieszam z sosem sojowym , posiekanym
R'n'G Kitchenskładniki dokładnie mieszamy ze sobą w woku. Zgodnie z poniższym przepisem danie przygotowujemy jako zasadniczo duszone. Wyjątkiem jest tylko szybkie podsmażenie mięsa na samym początku. Nie jest to więc „stir-fry na szybko” i musimy uzbroić się w nieco cierpliwości – szynka wieprzowa to nie filet z kurczaka i potrzebuje ok. 45 minut powolnego duszenia. Również dodanym na koniec warzywom pozwólmy
Kulinarna Pokusakażdej patelni i skończyło się tym, że wylądowały w koszu. Widać nawet dania robione tysiące razy, choć raz muszą nie wyjść, by równowaga została zachowana ;) Nie wyszedł mi stir-fry z rybą, a następnie z kurczakiem - ten z rybą był niezjadliwy, ten z kurczakiem był ok, ale żadna rewelacja - widać to nie moje smaki :D W czerwcu udało mi się
Cooking Monster