Poniedziałek: Stir fry z polędwiczką i świeżym ananasem

Poniedziałek: Stir fry z polędwiczką i świeżym ananasem

Poniedziałek: Stir fry z polędwiczką i świeżym ananasem

Błyskawiczne, bardzo aromatyczne i pyszne danie – stir fry. Kluczem do sukcesu jest smażony na szybko ananas, którego słodycz i kwaskowatość nadają charakteru całej potrawie. Poziom trudności: łatwy Czas: 15 minut Szacowany koszt dla 2 osób: 44 zł Najdroższy składnik : olej sezamowy Stir fry ze świeżym ananasem Przez lata ananas był dostępny w Polsce tylko w puszce, w formie równych okrągłych plasterków z dziurką w środku, zalanych niemożliwie słodkim syropem. Ktoś mógłby pomyśleć, że w stanie natura... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ananas, ryż, sosy, polędwiczka, polędwiczki, mięso, brokuł, brokuły, imbir, ryż z warzywami, polędwiczki w sosie

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.