stek - 1671 przepisów (strona:72/112)

Wege bigos, który smakuje o niebo lepiej niż tradycyjny. 122

zdarzy mi się coś przesolić i na to rady nie znam. Z każdej innej sytuacji jestem w stanie wybrnąć i to myślę... całkiem smacznie. Po tym skąpanym w tłuszczu steku z warzywami doznałam ogromnego urazu do mięs, przynajmniej na jeden dzień, co w moim wypadku - stuprocentowej mięsożerczyni*- nie zdarza się często. Dysponowałam za to ukiszoną świetnie kapustą pekińską, kawałkiem kapusty

Mango Papaja
Domowy burger wołowy 109

ukrywać w bułce i wielu dodatkach. Podałam go tylko z czerwoną cebulą pokrojoną w pióra i oprószoną solą, kiszonym ogórkiem, frytkami i do tego majonez i ketchup. Zobacz również: stek wołowy New York z rozmarynem

Kuchcik gotuje
Karmelizowana brukselka ze śliwką i białym winem. 15- minutówki! 105

przesady!  Stawiam w kuchni na prostotę i smak. Jak dobrze wiecie nie jestem wielbicielką mięsa, jem je na prawdę sporadycznie. Ale jeśli już- to konkretnie, uwielbiam np. steki z wołowiny! Heheh jem je raz na sto lat, ale w gruncie rzeczy z czerwonego mięsa to by było chyba tyle ;-). Kurczaków sklepowych, które rosną 3 tygodnie na antybiotykach i innym

SMYKWKUCHNI
Wołowina po chińsku, czyli prosty i szybki przepis na obiad 121

przepis na obiad Uwielbiam orientalne smaki na talerzu i ten przepis właśnie taki jest. Wołowina po chińsku.   Ostatnio będąc na zakupach, zauważyłam piękny rostbef w plastrach, pomyślałam będą steki ! Moje ulubione :) Przyjechałam do domu, a rodzina strzeliła focha ; ) .. nikt nie chciał. Nie, to nie przerobię tą wołowinę na pyszne na danie do pudełka. I tak powstało to danie, inspirowane

Kuchnia na wzgórzu
Papryka Aleppo - co to jest 142

zamiennik czerwonej ostrej papryki papryki.  Pieprz Aleppo można stosować do aromatyzowania oleju lub oliwy, jako dodatek do wszelkiego rodzaju dipów i sosów sałatkowych, a także grillowanych mięs (zwłaszcza steków i filetów drobiowych), warzyw, ryb i kebabów. Paryka Aleppo jest także składnikiem wielu mieszanek przeprawowych m.in. takich jak pasta paprykowa muhammara i za'atar Już niewielki dodatek papryki z Aleppo

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kurczak pieczony 134

pyszny obiad? Oto kilka moich przepisów: – polędwiczki w szynce parmeńskiej – gratin ziemniaczane – królik w winie – pulled pork – kotlet schabowy – gicz cielęca w warzywach – boeuf bourguignon – stek z sosem whiskey – schab z pieczarkami – pikantny gulasz z czerwonym winem – kurczak barbecue – pomysł na kurczaka – polędwica z marynowanym pieprzem – placek po węgiersku – młoda kapusta Przygotowanie : 90 minut Ilość

nietylkopasta.pl
ROLKI ZAPIEKANE Z TUŃCZYKIEM 139

oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło SKŁADNIKI NA OK 18-20 sztuk   1 puszka tuńczyka w oleju (stek) 15 dag sera żółtego tartego Sól pieprz do smaku 3 łyżki natki pietruszki 2 łyżki Bazyli 3 tortillę pszenne 3 łyżki majonezu 2 łyżki musztardy 1 łyżka ketchupu np. pikantnego

Gotowanie Patki
Restaurant Week: Destynacja Woławina 104

grzybów leśnych / pistacje / konfitowane jabłka z żubrówką/ chrzan niedźwiedzi z brusznicą / szczawik zajęczy/ tiul z ciabatty. Danie główne mięsne Kurczak na danie główne w restauracji specjalizującej się w stekach... czy to nie brzmi jak faux pas ? Być może, ale z pewnością pyszne! Zdecydowanie to był jeden z lepszych kurczaków, jakie jadłem.  Delikatny, nieprzesuszony i ze skórką upieczoną w punkt

Food Square
"Smaczna kuchnia. Domowe wyroby" 155

przepisy na kotlety, kawałki kurczaka, szaszłyki czy grillowany kebab, ostatnie są zalewy i marynaty, które na pewno wykorzystamy do zamarynowania mięs. Mamy tutaj marynaty do schabu, do drobiu, żeberek, steków, wołowiny czy kaczki.  "Smaczna kuchnia. Domowe wyroby" to książka pełna pysznych przepisów na domowe mięsa, ryby i wędliny. Dla każdego coś dobrego :-)  Każdy przepis opatrzony zdjęciem gotowego wyrobu

kruche babeczki
Kurczak z mozzarellą 126

pyszny obiad? Oto kilka moich przepisów: – polędwiczki w szynce parmeńskiej – gratin ziemniaczane – królik w winie – pulled pork – kotlet schabowy – gicz cielęca w warzywach – boeuf bourguignon – stek z sosem whiskey – schab z pieczarkami – pikantny gulasz z czerwonym winem – kurczak barbecue – pomysł na kurczaka – polędwica z marynowanym pieprzem – placek po węgiersku – młoda kapusta Przygotowanie : 50 minut Ilość

nietylkopasta.pl
Co na śniadanie? Pomysły na smaczne rozpoczęcie dnia 306

żółtka. Dobrze zrobiony jest gęsty, aksamitny i nie rozwarstwia się. Ja przygotowuję go w blenderze. Wychodzi go sporo, więc można użyć go także do obiadu (świetnie komponuje się ze stekiem, rybą i warzywami np. polane nim szparagi to klasyka). Sos holenderski Składniki: 4 żółtka (o temperaturze pokojowej – ważne!), 100 g masła min. 82%, 1,5 łyżki soku z cytryny

Poezja smaku
Poniedziałek: Kurczak w winie Elisabeth Taylor 94

fortunę, obydwoje uwielbiali wino, dobre jedzenie i słodycze. „Mabel (jedno ze zdrobnień jakim Liz zwracała się do Dicka) na dzisiaj wystarczy. Jesteśmy na diecie. To dlatego zamówiliśmy sałatkę cobb, steka i tłuczone ziemniaki. Nie będzie deseru” – to scenka odnotowana przez dziennikarza NY Timesa, który był z parą na obiedzie. Kurczak w winie oddaje w pewien sposób osobowość Elizabeth Taylor

Niedzielny kucharz
Pieczona kukurydza z czosnkiem, masłem i rozmarynem 224

osolonym wrzątku, ale moim zdaniem jeszcze lepsza jest pieczona, z dodatkiem ziół i przypraw. Jest wtedy idealna na podwieczorek, choć równie dobrze sprawuje się jako dodatek do soczystego steka. Pieczona kukurydza z czosnkiem, masłem i rozmarynem: 4 surowe kukurydze 4 łyżki bardzo miękkiego masła 2 łyżki listków świeżego rozmarynu 1 duży ząbek czosnku 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki

Poezja smaku
Sałatka z rukolą, awokado i jajkiem z sosem jogurtowo-słonecznikowym 111

pieprzem i polać sałatkę. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Sałatka z ogórkiem, rzodkiewką i jogurtem kozim → Sałatka z bobem, miętą, smażonymi ziemniaczkami i fetą → Stek z tuńczyka w sezamie z sałatką z rukoli i pomarańczy → Jajka faszerowane awokado

Oryginalny smak
Folk Gospoda | Warszawa – Miejsca ze Smakiem 136

Saska Pigwa – nie ukrywam, ale to jeden z moich ulubionych likierów. Niesamowicie lubię połączenie kwaśnych owoców ze słodyczą. Co na danie główne? W karcie szczególnie intrygowała mnie pozycja grillowanego steka z selera, podanego z kaszotto oraz pesto z jarmużu. Chciałam spróbować czy danie wegetariańskie w polskiej restauracji może być smaczne. Nie zawiodłam się. Orzechowy smak selera wspaniale komponował się

Kuchnia Bazylii