stek - 1671 przepisów (strona:78/112)

Smaki Japonii - foto skrót z podróży, cz. 2 147

konsystencję. Podawany jest z mięsem i makaronem. Ramen to powszechnie spożywana potrawa w Japonii. Restauracja Ichiran. Fukuoka  – Tonkotsu ramen z mięsem, zieloną cebulką i makaronem. Dzielnica Hakata. Kioto – stek z japońskiej wołowiny Wagyu. Restauracja Ume no Hana. Tokio – Sukiyaki, czyli gotowanie przy stole, w tym wydaniu "jesz, ile chcesz przez 2 godziny" (dokładki bez limitu). Do garnka z gotującym

Kuchcik gotuje
WARSZTATY Z GRZEGORZEM ŁAPANOWSKIM - POKOCHAJ OLEJ RZEPAKOWY 125

Roladki z majonezem i świeżymi warzywami ;     Dorsz pieczony w cieście na oleju ;     Dorsz ze szparagami, majonezem truflowym, szparagami i pieczarkami ;      Stek wołowy ;                                                A na słodko były pączuszki

Kulinarne Fantazje Marioli
Pieczony stek z kalafiora z kaszą pęczak i czarną soczewicą 165

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Pieczony stek z kalafiora z kaszą pęczak i czarną soczewicą Składniki – 2 porcje: Kalafior – 2 kawałki o grubości 1,5 cm Kasza pęczak – 100g Czarna soczewica – 100g Suszone pomidory – 2-3 sztuki

Kuchnia Bon Appetit
LEKKA KANAPKA Z TUŃCZYKIEM 186

Poundland.  SKŁADNIKI:   Kanapka 1 kromka chleba pełnoziarnistego, graham 1 łyżka musztardy np. miodowej Kilka listków świeżego szpinaku Kilka plastrów ogórka świeżego Rybka 100 g tuńczyka stek w oleju 1 szalotka 1 ogórek konserwowy Sól i pieprz do smaku 1 łyżka musztardy np. HEINZ miodowej 1 łyżka jogurt naturalnego PRZYGOTOWANIE:  Tuńczyka odcedzam, przekładam do miseczki. Ogórka konserwowego kroję

Gotowanie Patki
Jak zrobić prawidłowo kotleta schabowego z kością? 154

samymi sałatkami człowiek żyję, a głównie ten płci męskiej, musi zjeść dobry kawałek mięsa.  A jak mięso to albo stek z antrykotu wołowego albo kawał schabu z kością.  Dzisiaj pokaże Wam, jak prawidłowo usmażyć kotleta schabowego! To do roboty! KOTLET SCHABOWY Z KOŚCIĄ! Pierwsza najważniejsza rzecz to mięso, jakie kupicie. Powinno być: - niezbyt czerwone, raczej w ładnym różowym

SMYKWKUCHNI
Nacho - serowy sos 165

była "miłość od pierwszego talerza " Raz w miesiącu chodziłam do jednej z ulubionych restauracji na pysznego steka . Do menu dodali nowość " signature steak " Myślę zobaczę co to za wynalazek . Stek jak zawsze pycha ale rozwalił mnie ten sos podany na frytkach z papryczką jalapeno. Przestałam chodzić raz w miesiącu zaczęłam raz w tygodniu . Ale że lubię gotować postanowiłam go zrobić

Viola cooks with passion
Sos béarnaise 306

się często nazywa w Polsce sos bearneński, to sos który powstaje na bazie sosu holenderskiego z dodatkiem estragonu. Jest klasycznym, kremowym sosem, który doskonale pasuje do dobrych mięs - zwłaszcza steków, oraz warzyw, np szparagów. W zasadzie pasuje wszędzie tam, gdzie podalibyśmy sos holenderski a smak estragonu wzbogaci danie

Milion Smaków
Soczysty rostbef wołowy 140

topiąc tłuszcz) po maksymalnie 2-3 minuty. Nie odchodzimy nawet na chwilę od patelni. W końcowej fazie smażenia dodajemy masło i ewentualnie rozgnieciony czosnek dla poprawy aromatu. Koniec. Nasz stek podaliśmy z sałatką ziemniaczaną. Przepis na nią znajdziecie tutaj. Koszt: 16 zł Przygotowanie: 15 minut Rostbef wołowy Rostbef wołowy Artykuł Soczysty rostbef wołowy pochodzi z serwisu KuchennyViral.pl

Kuchennyviral.pl
Sałatka z burakiem i serkiem wiejskim 134

delikatnymi serami takimi jak mozzarella czy kremowa ricotta. Kilka lat temu jadłam przepyszną sałatkę na ciepło przygotowaną przez Jurka Sobieniaka, pamiętam, że były suszone figi, buraki ugotowane i wołowy stek. Sałatka z burakiem i serkiem wiejskim / 1 porcja Składniki: 1 ugotowany burak 3 łyżki serka wiejskiego 2 łyżki posiekanej natki z pietruszki 2 szczypty suszonego tymianku sól, pieprz do smaku

Moja smaczna kuchnia
Wołowina pieczona z suszonymi pomidorami i cebulą 124

jest wykorzystać kawałek wołowiny poprzerastanej tłuszczykiem, gdyż to on rozprowadza smak i nie pozwala wysychać mięsu, ja wykorzystałam rozbratel (część grzbietowa tuszy wołowej) .  Do tej pory zaraz po steku, uwielbiałam wołowinę po burgundzku , a teraz mam dylemat, gdyż odkryłam równie smaczną wołowinę z suszonymi pomidorami. Ciekawa jestem, jak u Was wygląda sprawa z wołowiną, czy przygotowujecie ją czasami

Kuchcik gotuje
Odchudzanie po świętach 184

Było lato, rok 2007 początki stosowania mojej diety rozdzielnej. Tak się złożyło, że miałem dość imprezowy tydzień. Od poniedziałku codziennie jakiś grill... Karkówka, kiełbaski zwykłe i białe, steki, szaszłyki z boczku, mięsa i cebulki i oczywiście moje ulubione żeberka. Stanąłem na wagę w poniedziałek, a potem zapomniałem o codziennym ważeniu i ponownie zważyłem się dopiero w piątek rano. 7 dniowy

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
GRILLOWANE BEFSZTYKI a'la GORDON RAMSAY 100

RAMSAY   Przygotowane na grillu, według przepisu Gordona Ramsay'a, befsztyki z pikantnym sosem z czerwonej papryki. Jak radzi autor : wybierajmy wołowinę soczystą , lekko poprzerastaną tłuszczem o ciemnoczerwonej barwie - steki z takiego mięsa będą idealne na grilla. Mam nadzieję, że przepis spodoba się Wam, polecam! SKŁADNIKI: 4-6 kawałków polędwicy wołowej ( po około 200g każdy) 2 łyżeczki mielonej papryki (słodkiej

Moja Książka Kucharska
JAPOŃSKI DIP PONZU 117

używa się do wołowych steków , ale ja wypróbowałam go też z jajkami i smakowało fenomenalnie.Ostry ,a zarazem delikatny w smaku ze względu na cukier.Świetny do maczania kawałków mięsa jak i polania nim jajek. 4 łyżki sosu sojowego Sok z 1 limonki Duża szczypta płatków chili mała szczypta białego cukru Odrobina wody ****"****************************** Wszystkie składniki dołu ponzu wymieszać ze sobą

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Młode ziemniaki, jajka i szparagowa fasolka 223

razu gorące. Dla mnie całość to już jedno pełne danie, z tej porcji – dla dwóch osób. Możecie wykorzystać je tez jako dodatek, np. do karkówki z grilla, wołowego steku czy smażonego rybnego fileta. SKŁADNIKI 350g młodych ziemniaków, mniejszych od jajka, drobnych 450g mrożonej ciętej zielonej fasolki szparagowej 80-100g bekonu w cienkich plastrach 4 jajka L 50g miękkiego krowiego

Karo in the Kitchen