stek z grilla - 224 przepisów (strona:7/15)

Gofry z wołowiną, serem pleśniowym i suszonymi pomidorami z sosem z zielonego pieprzu (gofrowa kanapka) 181

duża czerwona cebula 1 łyżka octu balsamicznego 1,5 łyżki czerwonego wytrawnego wina ½ łyżki miodu Szczypta tymianku Sól Pieprz Wołowina na 4 kanapki: 200g wołowiny (kawałek jak na stek) Kmin rzymski Pieprz Sos na 4 kanapki: 200 ml śmietanka 30 lub 36% (opcjonalnie 18%, ale lepsza jest tłustsza do tego dania) 2 łyżeczki  marynowanego pieprzu Sól Pieprz Dodatkowo: Kilka(...)solą i pieprzem. Wołowina: mięso posypać z obu stron pieprzem i kminem rzymskim. Zamarynować ok. 20 minut. Następnie usmażyć je na patelni grillowej, zwykłej lub na grillu elektrycznym do pożądanego stopnia wysmażenia steku. Na talerzyku ułożyć dwa gofry. Na jednej części ułożyć sałatę, pokrojony ser pleśniowy, pokrojone suszone pomidory, odrobinę chutney’u z cebulu i kilka plastrów steka. Całość polać

Fabryka pomysłów
Makaron z cukinii lekarstwem na szaleństwo 144

wyjątkowe, jak się spodziewałam. Klimat miasta jednak bardzo mi się spodobał i cieszę się, że tam trafiliśmy. Szczególnie, że na swojej drodze napotkaliśmy knajpę "Kill Grill", w której ja zjadłam klasyczny stek a konQbek "Murder Burgera", rozmiaru małej wioski. Nie udało się nam zwiedzić żadnej winiarni, ponieważ winobusy odjeżdżały w mało dogodnych dla nas godzinach, a wyjazdy takie zajmowały zazwyczaj(...)zwyczajach dowiedzieć. Mam nadzieję, że to nie ostatni taki piknik! (na fejsbuku możecie zobaczyć jak Piknik wyglądał) Po takich emocjach tylko prosty, lekki obiad (szczególnie po Kill Grillu...)- na zakończenie posta zapowiedziany cukiniowy makaron. MAKARON Z CUKINII Z SZYNKĄ, ORZECHAMI I CAMEMBERTEM   2 średniej wielkości cukinie 4-5 plasterków szynki 1/2 szalotki 4-5 grubszych plastrów camemberta garść orzechów

les mirabelles
Masełko z czosnkiem niedźwiedzim 179

wymieszałam z masłem i otrzymałam świetne smakowe masełko. Jest dość czosnkowe w smaku, ale ilość czosnku możesz dowolnie modyfikować. Super sprawdza się jako dodatek do smażonych steków i każdego innego mięsiwa z grilla. Smakuje z pieczonym ziemniakiem, ze szparagami, do pieczywa czosnkowego lub jako nadzienie do kotleta de volaille. Składniki: 200 g miękkiego masła sól morska 50 g liści czosnku

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Stek z antrykotu wołowego z talarkami ziemniaków 149

Po ostatnich słodkościach na blogu, dziś kawał dobrego mięsa! Stek z antrykotu wołowego z talarkami ziemniaków :) MNIAM! Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Grillowanie - czas grillowania 415

Dajmy sobie czas przynajmniej 30- 40 min by grill był dobrze rozpalony. Mięsa- dobrze jest zamarynować dzień wcześniej i dać do lodówki. Wołowina: Grill musi! być bardzo dobrze rozpalony o wysokiej temperaturze. Stek ok 2-2,5 cm grubości-   Krwisty(...)Dobrze  wypieczony -12 min Najwazniejsze: Podczas  grillowania wołowiny pamiętajmy że- grill musi być dobrze nagrzany - gorący.                            Mięsa nie przekładamy co chwilę, ale grillujemy połowę żadanego czasu z  jednej strony

Smaki Edyty
Stek wołowy krojony w marynacie cebulowej 160

najlepiej pędzelkiem) i zgrillować z obu stron na złoto. Odstawić. Brokuły podzielić na różyczki, zblanszować. Wrzucić na rozgrzaną patelnią delikatnie posmarowaną oliwą i podsmażać 2 -3 minuty. Odstawić. Wyjąć stek z marynaty, doprawić solą i pieprzem. Rozgrzać patelnię z minimalną ilością oliwy. Wrzucić mięso. Smażyć 3 minuty z 1 strony, aż mięso będzie porządnie zrumienione; obrócić na drugą stronę(...)mięsa). Przełożyć mięso z powrotem na patelnię (grilla) i smażyć jeszcze z każdej strony po 1 minucie (drugą stronę smażyć 2 minuty, jesli chcecie bardziej wysmażone mięso). Zdjąć mięso z patelni i odłożyć na kratkę na 1-2 minuty zanim pokroicie je w plastry. Na talerzach układać plastry zgrillowanego bakłażana, na nie steka wołowego krojonego w cienkie plastry

Pociąg Do Kuchni
Fotoreportaż: warsztaty Grill w Piri Piri 149

odbywało się inaczej niż do tej pory tzn. każdy podchodził do grilujących i od razu zabierał co udało się złapać ;) Oprócz kaczuszki czy wątróbki, na grilla poszła również aromatyczna karkówka i wyśmienity stek a także jeszcze kilka różnych szaszłyków. To był bardzo udany wieczór i nawet nie wiem kiedy ten czas tak szybko zleciał. Jak zwykle warsztaty były ciekawe

Kuchenne Wariacje
Marynaty na grilla – 5 niecodziennych przepisów 131

grillowanego mięsa, o głębokim słodko-gorzkim smaku, pachnąca wędzonką i dymem. Można jej użyć także do mięs pieczonych w piekarniku. Najlepiej nadaje się do wołowych steków i karkówki. Czas grillowania : 20 minut Marynata na grilla z sokiem jabłkowym Ta bardzo prosta marynata do filetów z kurczaka to idealne połączenie lekko kwaskowego jabłka ze słodyczą miodu i brązowego cukru. Świetnie aromatyzuje

Niedzielny kucharz
Krewetki na dwa sposoby. Najlepsze! Warsztaty grillowe z Kamisem #grillujzkamisem 147

twarzy odrazu pojawia się wielki uśmiech. Warsztaty były świetne, inspirujące. Potrawy – pyszne i zaskakujące. Grill kojarzy się głównie z kiełbasą, kaszanką i karkówką. Na warsztatach nie było żadnego z tych produktów. Było za to ciasto braai Pie z boczniakami i wołowiną, rozmarynowy stek z arbuza czy też „grillowana” pina colada. Brzmi intrygująco, prawda?! Warsztaty prowadził Maciej Wawryniuk(...)grillowany pomidorowo – kokosowy sos barbecue ananasowy sos sos z musztardy sos z pestek dyni i chili rozmarynowe steki z arbuza ‚grillowana’ pina colada   A tu kilka zdjęć od fotografa:   Kochani! Po więcej smakowitych inspiracji na dania z grilla zapraszam

Moja pasja smaku
Sandwich z wołowiną i sosem z niebieskiego sera 214

oliwek przy użyciu pędzelka lub kropimy, a następnie wstawiamy bułki do opiekacza (u mnie to grill do panini). Opiekamy do zrumienienia. Między połówki bułki dzielimy po równo ciepły sos z niebieskiego sera, lekko go rozsmarowujemy. Robimy kleksy z żurawiny, rozkładamy plastry wołowego steku. Całość posypujemy odrobiną posiekanej drobno pietruszki i polewamy niewielką ilością sosu balsamicznego. Gdybym miała food trucka

Karo in the Kitchen
Stek z rostbefu z frytkami 167

tego chyba nie muszę opisywać. Pamiętaj, że taki stek może być także świetnym pomysłem, aby zaskoczyć swojego męża, narzeczonego czy chłopaka. Życzę smacznego! Składniki Stek z rostbefu (około 200 g) Sól, przyprawa grill klasyczny Oliwa z oliwek Przygotowanie Przede wszystkim musimy wyciągnąć mięso z lodówki około 1,5 godziny przed smażeniem, aby uzyskało temperaturę pokojową. Patelnię grillową natłuszczamy oliwą

Programista w kuchni
Stek z patelni z puree z pietruszki 121

bardzo kiepskiego grilla, więc odważyłam się zrobić steka na patelni grillowej. I powiem Wam… mniam… Składniki: polędwica wołowa (u mnie polędwica na stek irlandzki) sól pieprz   Puree z pietruszki 4 ziemniaki 3 pietruszki – korzeń 1 gruszka sól pieprz biały gałka muszkatołowa 2 szkl mleka 2 łyżki masła To puree pochodzi z przepisu Joasi Matyjek http://odczarujgary.pl

MojaQchnia.pl
Grillowane wege 'steki' z kalafiora z parmezanem 133

Teraz, kiedy dni są coraz dłuższe i cieplejsze, każda okazja będzie znakomita do grillowania na świeżym powietrzu. Dla większości z nas grill głównie kojarzy się z mięsnymi potrawami, ja jednak podrzucam Wam wegetariańską propozycję- steki z młodego kalafiora, pachnące delikatnie wędzoną papryką, czosnkiem oraz bazylią i posypane parmezanem. Oprócz pozytywnej energii, dobrego towarzystwa i pysznego jedzenia nie ma grilla(...)suszona bazylia - po 1 łyżeczce * parmezan- około 40 g * ketchup Kotlin Extra Hot Z piekła rodem- do podania Główkę kalafiora opłucz i pokrój wzdłuż w 2 cm plastry tzw. steki. Roztopione masło wymieszaj z olejem oraz przyprawami i każdy stek obficie posmaruj z dwóch stron. Steki połóż na rozgrzanym ruszcie i grilluj około 4-5 minut z każdej ze stron

Kraina Miodem Płynąca
Sosy i inne dodatki do steków 161

delikatna. Na koniec mieszamy z octem i cukrem. Podajemy na ciepło lub w temperaturze pokojowej. Aromatyzowane masła Smakowe masła (masła złożone) są doskonałym dodatkiem do steków. Ale równie dobrze smakują z innymi daniami z grilla: z tostami, kukurydzą czy ziemniakami z grilla. Składniki: 4 łyżki miękkiego masła ¼ łyżeczki soli ¼ łyżeczki pieprzu plus składniki do wyboru: 1 bardzo drobno posiekana szalotka/cebula

naRuszcie
Akcja "Sztuka Mięsa" edycja letnia - podsumowanie 241

tymczasem zapraszam do przejrzenia dopiero co zakończonej, letniej edycji. Szaszłyki z kurczaka i kolorowych papryk autorka: Patrycja (mikimama) | blog: Czerwień i błękit Karkówka z grilla autorka: Patrycja (mikimama) | blog: Czerwień i błękit Cytrynowe steki autorka: karto_flana | blog: Z kartoflanego pola Wciąż trwam i robię najokropniejsze burgery na świecie. autorka: monami | blog: Budyń waniliowy Steki z kangura autorka: Koper | blog

Kuchenna Kontrrewolucya