stek z grilla - 224 przepisów (strona:12/15)

Patelnia Ballarini – recenzja i przepis na steka z jesiennymi warzywami 216

włóż pieczarki. Wlej wino i gotuj na dużym ogniu aż prawie całkowicie odparuje po czym dodaj bulion. Smaż całość przez 5 minut, dopraw do smaku jeżeli to konieczne. Pokrój steki w plastry i podaj go z warzywami i frytkami bądź opiekanymi ziemniaczkami.   Smacznego! English version Beef steak with pumpkin, mushroom and caramelized onion (2 servings) Ingredients(...)Heat the pan until it starts to smoke. No need to add oil, if the pan is very hot the steak will not stick. Add the steak to the grill and after 15 s turn to the other side and cook for another 15 s and repeat until internal temperature reaches 63 oC for medium rare

karmelowy
steak wołowy 217

podniecenie smakowe przepis na jedną porcję 300 gram rostbefu wołowego - tutaj 21-dniowy pół szklanki gotowanego groszku 1 łyżeczka masła 1 łyżka oliwy szczypta płatków chili

na gazie
Grillowane piersi gęsie z chrupiącymi grzankami i fasolką szparagową 153

Na początek powiem Wam szczerze że nie przepadałam za mięsem ani krwistym ani średnio wysmażonym, ja musiałam jeść dobrze wysmażone i przez tyle czasu wiele straciłam

Moje Małe Czarowanie
"Kempingowa książka kucharska" - recenzja 154

mnie zna ten wie ile czasu spędzam w "warunkach kempingowych". Butla z gazem i grill to moje ulubione kuchenki latem:) A karkówka z grilla, nawet jeśli za każdym razem jest w innej marynacie, może się szybko znudzić:) Serio. Tak więc "grillowałam" już np. camemberty, jabłka, ryby, ziemniaki, najróżniejsze szaszłyki, a nawet zapiekankę.  Na dwupalnikowej kuchence, w jakie wyposażone(...)serio - dorośli odnajdą się w każdym z jadłospisów. Dodatkowo do każdego zestawu opracowana została lista zakupów. Czym zaskoczyła mnie książka? Ciekawym podejściem do jedzenia na kempingu. Zamiast steków i szaszłyków mamy tu całkiem przyzwoity zestaw potraw z całego świata . Inspiracje chińskie, śródziemnomorskie, hiszpańskie... Choć niektóre składniki na biwaku w Polsce mogą okazać się trudne do zdobycia (nie ma rzeczy niemożliwych

Kraina Tysiąca Smaków
Pieczarki faszerowane cukinią, kaszą, serem i .... (wegetariańskie pieczarki) 158

Pieczarki faszerowane mięsem chyba już każdy zna, a może macie ochotę zaskoczyć domowników i przygotować pieczarki w wersji wegetariańskiej? Takie pieczarki możemy potraktować jako danie obiadowe

IMPRESJA SMAKU
Steki wołowe z grilla marynowane w whiskey 235

Dzisiaj mam dla Was specjalny post. Jest to pierwszy z dziesięciu przepisów, które przygotowałam w ramach współpracy z serwisem Z pierwszego tłoczenia . Już niedługo będziecie mogli

Pełny talerz
Sałatka z grillowaną wołowiną i pieczonym kalafiorem na szpinaku 244

Zbliża się lato a co za tym idzie upały... w taką pogodę mam zawsze ochotę na ogromne ilości zieleniny ale podanej z fajnym sosem i dodatkami

sierotka maRysia w kuchni
Uczta mięsożerców w Ole! Tapas Steak Restaurante 113

oraz koło 3 kilogramy trawy. Specyficzne, bardzo odżywcze jedzenie oraz wolny wybieg powoduje że spalają zbędną masę, mięso ma inną budowę, strukturę i smak. Secreto świetnie nadaje się na grilla i do pieczenia. Przypraw wielu nie potrzebuje, jest dobra sama w sobie, tylko trochę soli i... jeść. Mięso to można kupić tylko mrożone ponieważ świnie iberyjskie ubój odbywa się tylko(...)porzeczek, akcentami wanilii i śliwek. Ładne przyjemne taniny. Kolejnym mięsem była lata wołowa czyli bavette. I kto by pomyślał, że z łaty ( mięsień podtrzymujący żołądek) może być tak wspaniały stek (rasa baskijska). Do niego podano nam Prima z Bodegas Maurodos. To kupaż w 90% Tinta de Toro i 10 % Garnacha. Wino spędziło 14 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego

królestwo garów
Stek ze strusia z młodymi grillowanymi warzywami 208

ViolaPassion Wspaniałe chude czerwone  mięso . Czerwone ? Tak strusinę zaliczamy do mięsa czerwonego. Jest super zdrowa i zawiera dużo mniej tłuszczu niż wołowina czy kurczak Strusina

Viola cooks with passion
Stek ze strusia z młodymi grillowanymi warzywami 181

ViolaPassion Wspaniałe chude czerwone  mięso . Czerwone ? Tak strusinę zaliczamy do mięsa czerwonego. Jest super zdrowa i zawiera dużo mniej tłuszczu niż wołowina czy kurczak Strusina

Viola cooks with passion
Picnic time 141

Obowiązkowo, kocyk, kosz, zawsze pelen lakoci, za kazdym razem cos innego :) Tym razem stek z wołowiny był tym wybranym, z paroma dodatkami oczywiście. Piknikowe menu: - STEK WOŁOWY W MARYNACIE MUSZTARDOWO MIODOWEJ - SOS SłODKO-OSTRY - MUS Z AVOCADO - LEKKA SAŁATKA - PIECZONA KUKURYDZA - DOMOWA LEMONIADA - SŁOŃCE I DOBRY HUMOR MARYNATA  DO MIĘSA(...)roszponkę, układamy pokrojone w koste papryki i w piorka cebulke. Polewamy oliwa oraz prószymy lekko sola. Do pudełeczka i gotowe. Na mocno rozgrzanego grilla, układamy sztuki mięska, obok kukurydze. Mięsko potrzebuje paru minut tylko z obu stron, aby pozostało mocno soczyste w srodku. Kukurydza winna byc opalona lekko

Lajtkraft food intolerance
Warsztaty z North Fish i Folwark 136

rybnych warsztatów kulinarnych, w których miałam przyjemność wraz z innymi blogerami kulinarnymi uczestniczyć na zaproszenie firm North Fish i Folwark.   Warsztaty odbyły się pod hasłem: prosto z grilla.  Warsztaty z North Fish i Folwark 10 czerwca w warszawskim studiu Cook Up odbyły się warsztaty kulinarne zorganizowane przez sieć restauracji specjalizujących się w daniach rybnych North Fish oraz firmę(...)świeżych koktajlach owocowych, które również są serwowane w restauracjach, przystąpiliśmy do działania. Pod okiem Łukasza i jego kolegów przyrządziliśmy dwa dania: przystawkę - krewetki słodko kwaśne i danie główne - grillowanego steka z tuńczyka. Muszę przyznać, że najbardziej zaskoczyły mnie, oczywiście bardzo pozytywnie, krewetki przyrządzone według przepisu Łukasza. Mianowicie do pikantnej marynaty dodaliśmy cynamon i odrobinę cukru. Szczerze powiedziawszy nie miałabym odwagi

Kulinarne przygody Gatity
Ironstone – wina z Kalifornii i tajska kuchnia 110

Merlot (39,0 zł) Prosty w stylu merlot. Wino pachnie przyjemnie owocowymi aromatami śliwki, czarnej wiśni i odrobiną oliwek. Idealne do pieczonych mięs, drobiu, ryb i warzyw, potraw z grilla, sałatek. Ironstone Cabernet Sauvignon (56,0zł) Ciemno czerwony cabernet savignon, o wyrazistym smaku. Dominują aromaty ciemnej wiśnii oraz subtelna nuta dębowej beczki. W smaku wyczuwalne owoce czarnej porzeczki oraz malin(...)aromatyczny, a przy tym delikatny. Dominują intensywne, wyraźne aromaty ciemnych owoców- dojrzałych jeżyn, oraz beczkowe: czekolady i pieprzu. Dobrze sprawdzi się do jedzenia, zwłaszcza do czerwonych mięs, do steków. Podsumowując, mam problem. Generalnie lubię kuchnię tajską, ale w nieco innym wydaniu. Dania mnie nie przekonały, natomiast wina, same w sobie, były zdecydowanie warte uwagi i degustacji. Ceny też w miarę

królestwo garów
Stek z rostbefu z pieczonymi warzywami 143

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Kuchnia Bon Appetit
Poniedziałek: Pieczony kalafior z sosem romesco 174

Danie na wskroś wegetariańskie, które przypadnie do gustu również amatorom steków. Pieczony kalafior ma smak, ma jędrność, ma charakter. Czas: 1 godz. Poziom trudności: łatwy Szacowana cena potrawy (cztery dania): ok. 20 zł Jeśli nigdy nie piekliście kalafiora w całości to musicie to zrobić. Smakuje doskonale. Choć to danie na wskroś wegetariańskie posmakuje nawet zatwardziałym stekożercom. Kalafior sam w sobie(...)minut do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni z termoobiegiem. Myjemy paprykę i wstawiamy do piekarnika na 20 minut. Po tym czasie rozcinamy folię i opiekamy kalafiora pod grillem, żeby ładnie się przyrumienił. Krok 2 Po 20 minutach wyciągamy paprykę, wkładamy do szczelnie zamykanego pojemnika, lub zamykamy w woreczku foliowy i odstawiamy na 10 minut. Wyjmujemy ją z zamknięcia, obieramy

Niedzielny kucharz