solą i pieprzem). Składniki (10 sztuk): 1 jajko 1 łyżka otrębów pszennych 1 łyżka otrębów owsianych 1 łyżka budyniu (lub skrobi jeśli robimy na słono) 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 średnia cukinia 1 łyżeczka ksylitolu firmy Oleofarm (jeżeli robimy wersję na słodko) lub sól i pieprz (kiedy wybieramy wersję na słono) Sposób przygotowania: Cukinię obieramy i trzemy na tarce
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćziemniaków. Robi się je naprawdę szybko. Fajny sposób na wykorzystanie ich resztek np. z poprzedniego dnia. Mięciutkie w środku i lekko chrupiące z wierzchu. Przepyszny dodatek do sosów, gulaszy itp. SKŁADNIKI: (na 7-8 placuszków czyli ok 3 porcje) 1/2 kg ziemniaków (ugotowanych i przestudzonych, mogą być z poprzedniego dnia) 1 jajko 3-4 łyż mąki pszennej 1 łyż
Kto ugości moich gości?dżem jabłkowy lub inny owocowy Mąkę, jajka, cukier puder, proszek do pieczenia i margarynę mieszamy, następnie ugniatamy ciasto Ciasto wałkujemy na prostokąt Nagrzewamy piecyk do 180 stopni C Rozwałkowane ciasto smarujemy cienko dżemem i zwijamy w rulon dłuższym bokiem Dzielimy wzdłuż na pół i łączymy z jednej strony w taki sposób, aby warstwy były widoczne Pleciemy delikatnie warkocz
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comJest wiele sposobów na przygotowanie kotletów drobiowych, zaczynając od przyprawienia mięsa, kończąc na panierce. Dla tych, którzy wstają z rana z dylematem „co zrobić na obiad”, ale i również szukają urozmaiceń – kotlety drobiowe w panierce z płatków owsianych. Składniki: - 2 duże podwójne piersi drobiowe - 2-3 jajka (+ 1 łyżka zimnej wody) - sól morska - pieprz kolorowy świeżo
mojewypiekiinietylkoskładniki* 6 jajek* 250 g masła lub margaryny (kasia)* 250 g mąki pszennej* 70 g mąki ziemniaczanej* 1 szklanka cukru pudru* 1 cukier wanilinowy* 2 łyżeczki proszku do pieczenia* 1 łyżka gęstej kwaśnej śmietany* 3 łyżki soku z cytryny* puszka masy makowej z bakaliami (850 g)Sposób wykonaniaMąkę pszenną przesiać razem z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć
Mix smakunależałam! Tym razem zrobiłam nie deser , a wielką blachę ciasta! Znikało w tempie ekspresowym i nawet znalazł się jeden taki co nam nocą z lodówki zaczął wyżerac ;) SKŁADNIKI: BISZKOPT: - jajka – 5 szt – cukier – 3/4 szklanki – proszek do pieczenia – 1 łyżeczka – mąka pszenna – 4 łyżki – mąka ziemniaczana – 1 łyżka MASA: - masło(...)kisiel cytrynowy – 2 op – galaretka agrestowa – 1 op PIANKA: - śmietana 36% – 100 g – galaretka agrestowa – 2 op DODATKOWO: - kiwi – 8 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BISZKOPT: Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodajemy cukier i jeszcze chwilę mieszamy. Żółtka mieszamy z proszkiem do pieczenia i chwilę czekamy
Ostra na Słodkobłyskawicznie! SKŁADNIKI: BISZKOPT: - 3 jajka - 4 łyżki cukru - 4 łyżki mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka wody MASA: - ser biały dwukrotnie mielony – 200 g - kokos – 4 łyżki - rabarbar – 200 g - cukier puder – 6 łyżek - laska wanilii – 1 szt DODATKOWO: - śmietana 36 % – 250 ml - truskawki – 200 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BISZKOPT : Białka oddzielamy
Ostra na Słodkoszklanki mąki 140 ml wody 2 jajka 2 łyżki oleju szczypta soli olej do smażenia Farsz: duża cebula 4 ząbki czosnku 350 g rozdrobnionego szpinaku (może być mrożony) 300 g białego sera (tłustego lub półtłustego) gałka muszkatołowa sól pieprz ok. 2 łyżki masła Zapiekane Naleśniki z Białym Serem i Szpinakiem - Sposób przygotowania: Wszystkie składniki ciasta miksujemy
Słodka StronaLukrem - Duchy na Halloween - Składniki: Ciasteczka: duże jajko 250 g mąki pszennej 100 g masła łyżka jogurtu natutalnego 2/3 szklanki cukru pudru cukier waniliowy 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Lukier: szklanka cukru pudru 4 łyżki ciepłej wody ok. 20 g gorzkiej czekolady (lub czarnego barwnika) Ciasteczka z Lukrem - Duchy na Halloween - Sposób przygotowania: Masło miksujemy razem z cukrem pudrem oraz
Słodka Stronaodciśniętą dodać do mięsa razem z jajkiem i przyprawami. (Przyprawy dawkować według smaku.) Wszystko dokładnie wyrobić. Formować pulpeciki, umieszczając w środku po jednej śliwce wyjętej z wina. Takie kuleczki obtaczać w bułce tartej i smażyć na lekko złoty kolor na średnim ogniu. Klopsiki dobrze smakują nie tylko podane w tradycyjny sposób: do obiadu, z ziemniakami i surówką. Kiedy
Codzienna kuchnia niecodziennawszystkim za te ciepłe życzenia przesyłane różnymi sposobami :) Nie spodziewałam się aż tylu :) To był naprawdę wspaniały i radosny dzień, i cieszę się, że Wy, moi czytelnicy, spędziliście go w pewnym sensie ze mną :) A teraz zapraszam do stołu na kawałeczek kolorowego torcika i lampkę domowego białego wina :) Składniki biszkoptu: 4 jajka , pół szklanki mąki pszennej , pół szklanki
Codzienna kuchnia niecodziennatakie malutkie i urocze, i nie sposób im się oprzeć. Mój przepis pochodzi z Alletiders kogebog , świetnego serwisu, gdzie można znaleźć mnóstwo inspiracji na duńskie dania. Pølsehorn Karstena Składniki: (na 12 sztuk) 400 g mąki pszennej 165 ml mleka 80 g masła 16 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 jajko 1 łyżeczka soli sos: 2 łyżki ketchupu 1/2 łyżki
Pożeraczka, czyli raz adobrzesera białego śmietankowego 150 g cukru 5 jajek 1 cukier wanilinowy Dr . Oetkera 1 budyń waniliowy Winiary Na spód: 160 g herbatników petit beurre 2 łyżki miodu 100 g margaryny Kasi 600 g wiśni 1 Dżemix z Delecty 1 cukier wanilinowy Dr Oetkera 1/2 szkl cukru Tortownica o wym. 25 cm Sposób przygotowania Herbatniki zmielić , dodać margarynę i miód wymieszać
Sama słodycz i szczypta chilicukru 1 cukier wanilinowy Dr .Oetkera 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 krem jogurtowy Dr Oetkera 1 krem waniliowy --''' ----- 150 g jogurtu naturalnego 400 ml mleka 1 krem toffi Dr . Oetkera 1 krem czekoladowy Dr. Oetkera 500 ml mleka 6 wafelków PryncyPałków Podłużne biszkopty z cukrem około 25 sztuk Sposób przygotowania 1. Białka ubić . 2. Żółtka ubić
Sama słodycz i szczypta chiliwszyscy i każdy ma na nie swój sposób. Jak już pisałam wczoraj pulpety dzielnie wywalczyły o palmę zwycięstwa we wczorajszym obiedzie z kurczakiem .:) Mogę powiedzieć, że są przepyszne i warto ich spróbować. Polecam Zaczynamy: Składniki: około 600 gr mięsa mielonego-użyłam wołowego 1 cebula 1 bułka 200 ml mleka 2 jajka 3 ząbki czosnku natka pietruszki sól, pieprz, papryka
Smaki Edytyszklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 1 łyżka masła Sposób przygotowania: Na samym początku przygotowujemy rozczyn. Do miski dodajemy drożdże, lekko podgrzane mleko, 1 łyżeczka cukru i 1 łyżka mąki. Wszystko mieszamy, aż rozpuszczą się drożdże i odstawiamy na 15 minut pod ściereczką. Następnie do miski z wyrośniętym rozczynem dodajemy mąkę, sól i jajko - bardzo dokładnie wyrabiamy ciasto. Na samym końcu dodajemy
Truskawkowa Fiestastrony domowe-wypieki.com . Składniki: CIASTO: -225g mąki pszennej -150g masła -1 żółtko -łyżka oregano -szczypta soli NADZIENIE: -300g świeżego szpinaku -300ml śmietany 12% -2 jajka -1 żółtko -1 średnia cebula -200g sera feta -150g pomidorków cherry -2 ząbki czosnku -sól, pieprz, przyprawy Wykonanie: Mąkę wraz z masłem, solą i przyprawą drobno posiekać nożem(...)dzięki temu w trakcie pieczenia swobodnie wydobędzie się para, która mogłaby zdeformować kształt ciasta. Na ciasto nakładamy papier do pieczenia oraz wsypujemy np. fasolę, by obciążyć ciasto. W ten sposób ciasto urośnie równo :). Pieczemy w 180 º przez 15 minut. Następnie zabieramy papier z "obciążnikami" i pieczemy jeszcze 10 minut. *WAŻNE: wszystkie składniki na ciasto kruche powinny być wcześniej
KasiekGotujepowrocie do domu przejdę na dietę" - musisz zrozumieć, że w tym wszystkim chodzi o TRWAŁĄ zmianę nawyków - niezależnie od tego, gdzie jesteś i co robisz, musisz umieć znaleźć swój sposób na zdrowe odżywianie. W przeciwnym wypadku to nie ma sensu, bo takich okazji, a raczej wymówek znajdzie się wiele i wpadniesz w błędne koło ciągłego powracania do diet. Wszędzie noś(...)pragnienia - zredukujesz chęć na niezdrowe rzeczy do minimum. Jeśli nocujesz w gospodarstwie agroturystycznym, korzystaj z tego! Gospodarz na pewno ma pod dostatkiem świeżych warzyw i owoców z przydomowego ogródka, jajek czy produktów regionalnych. Nie rezygnuj z aktywności fizycznej - jeśli jesteś w górach, samo chodzenie po nich czy jeżdżenie na nartach jest już wystarczającym wysiłkiem. Nad morzem z kolei
Powiedz dietom niezmniejszeniu porcji składników, jeśli robicie bułeczki tylko z tego przepisu. Ja miałam akurat resztkę po szarlotce, więc wykorzystałam, żeby się nie zmarnowało. na ciasto: 250 gramów mąki 1 jajko 45 gramów cukru 15 gramów masła 20 gramów świeżych drożdży 125 ml mleka na kruszonkę: 50 gramów mąki 50 gramów masła 50 gramów cukru pudru ( tutaj podpowiedź jak zrobić cukier puder(...)chrupiąca i przepyszna! Najpierw należy przygotować jabłka - klik Jak zrobić smaczną i chrupiącą kruszonkę? Składniki na kruszonkę - mąkę, masło i cukier puder - przekładamy do miseczki i mieszamy w taki sposób, jakbyśmy bawili się piaskiem przesypując go przez palce - kruszonka ma być sypka. Na początku musicie masło trochę rozdrobnić palcami tak, żeby było w każdym miejscu miski, a nie w jednym
www.szczesliwakuchnia.blogspot.compostanowiliśmy go zrobić Gołąbki podane w nietypowy sposób, ponieważ nie są tradycyjnie zawijane tylko w formie tortu. Bardzo smaczne i aromatyczne danie Składniki: - 1 główka włoskiej kapusty - 2 łyżki oliwy - 1 cebula - 2 marchewki - 300 g mielonej wołowiny - 300 g mielonej wieprzowiny - 100 g pomidorów krojonych w puszce - 2 ząbki czosnku - 1 jajko - 1 liść laurowy - sól morska, pieprz - ½ łyżeczki
Kuchenne Wariacjemamy do pracy ;) Składniki (12 muffinek): 3 jajka 1 banan 1 szklanka otrębów pszennych firmy Kupiec 0,5 szklanki otrębów owsianych firmy Kupiec 2 łyżeczki proszku do piezenia 3 łyżki miodu 2 łyżki kakao 1 szklanka jogurtu naturalnego (dość gęstego, użyłam Toli z biedronki) opcjonalnie garść rodzynek i garść pokrojonych orzechów włoskich Sposób przygotowania: Mieszamy wszystkie składniki
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćplacuszków): 2 jajka 1 serek wiejski light (200g) 1 łyżka mielonego siemienia lnianego firmy Oleofarm 2 łyżki otrębów pszennych garść żurawiny kilka kropel (około 15) stewii firmy SteviGold 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej dostępnej w sklepie Centrum Sylwetki olej ryżowy firmy Oleofarm do smażenia JEDNA PORCJA = JEDEN PLACEK Sposób przygotowania: Miksujemy ze sobą wszystkie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćponczem, a nie był :) Składniki: Biszkopt: 5 jajek 1/4 mąki ziemniaczanej 3/4 mąki pszennej 3/4 szkl. cukru Krem kawowy: 2/3 litra mleka 1 budyń wanilinowy 5 łyżek cukru 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki kakao 1 kostka masła 1 łyżka cukru pudru 1 galaretka cytrynowa Opcjonalnie: 1-2 łyżki rumu lub koniaku Sposób przygotowania: 1) Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną
Kolorowy Przepisownikolej kurkuma imbir Do wysokiej miski wbijamy jajko i miksujemy na piankę, dolewamy mleko i dosypujemy mąki do uzyskania konsystencji dość rzadkiego ciasta, dodajemy 1/2 łyżeczki kurkumy i łyżeczkę imbiru. W między czasie dolewamy trochę wody mineralnej i łyżkę oleju, aby ciasto było elastyczne. Na pewno każdy z Was ma swój wypróbowany sposób na odpowiednią ilość ciasta, aby było idealnie
vegetanieTakie kotleciki to dobry sposób na "przemycenie" dziecku trochę marchewki:) Ja je bardzo lubię. Moja córka zjadła na obiad dwa...;) Składniki: 1/2 kg mielonego mięsa - u mnie mieszane, ale może być drobiowe - dla dziecka fajne 1 marchewka 2 czerstwe, a nawet zupełnie suche kajzerki 2-3 szklanki mleka 1 jajko 1 nieduża cebula sól pieprz bułka tarta Zaczynamy od namoczenia
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comskładnikimokre* 2 jajka* 125 ml mleka* 1/3 szklanki olejusuche* 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej* 3 łyżki kakao* 1 łyżeczka sody oczyszczanej* 1 łyżeczka proszku do
Mix smakumomentu, gdy moja Teściowa pokazała sprawdzony sposób na ciasto parzone. Zawsze wychodzą góry! A ja uwielbiam wpatrywać się, jak te góry powstają.150g margaryny gotujemy ze szklanką wody. Dodajemy szklanę mąki i energicznie mieszamy drewnianą łyżką, aż powstanie gładka masa. Jeszcze chwilkę zostawiamy na ogniu, ciągle mieszając. Zdejmujemy i dodajemy 5 jajek po jednym i dokladnie miksujemy. Powinna powstac masa
Kulinarna rozmowasobą tworzą fantastyczną całość! Keks jest nie tylko niesamowicie smaczny , ale i niesamowicie sycący! Podany z czerwonym barszczykiem zachwyci każdego! SKŁADNIKI: CIASTO : – masło – 100 g – jajko – 4 szt – mąka – 200 g – proszek do pieczenia – 2 łyżeczki – sól – 0,5 łyżeczki FARSZ: – pieczarki – 250 g – cebula(...)wędlina ( u mnie parówki ) – 100 g – czerwona papryka – 1 szt – natka pietruszki – 2 łyżki – sól – szczypta – olej – 3 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Żółtka oddzielamy od białek. Ucieramy z masłem. Wsypujemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia , mieszamy. Białka ubijamy , dodajemy sól , delikatnie mieszamy z ciastem. Ser trzemy na tarce
Ostra na Słodkoroztopione masło – 50 g Sposób przyrządzenia : Do miski kruszymy drożdże. Dodajemy cukier … 3 łyżki mąki i ciepłe , ale nie gorące mleko. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy w ciepłe! miejsce na ok. 20 – 25 minut do wyrośnięcia. Do miski przesiewamy pozostałą mąkę i dodajemy sól. Wlewamy wyrośnięte drożdże i ostudzone masło. Wbijamy jajka i dokładnie mieszamy. Wyrabiamy na gładkie ciasto
Ostra na SłodkoBISZKOPT: jajka – 4 szt cukier – 4 łyżki cukier wanilinowy – 1 op proszek do pieczenia – 2 łyżeczki mąka – 4 łyżki MASA BUDYNIOWA: budyń waniliowy – 3 op cukier – 5 łyżek mleko – 1l masło – 200 g DODATKOWO : truskawki – ok. 250 g herbatniki – ok. 16 szt galaretka truskawkowa – 1 op SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA
Ostra na SłodkoBISZKOPT: - jajka – 4 szt - mąka pszenna – 4 łyżki - kakao – 1 łyżka - cukier – 4 łyżki MASA : - twaróg – 500 g - galaretka pomarańczowa – 2 op - śmietana 30% – 250 ml - sok cytrynowy – 1 łyżka - cukier puder – 3 łyżki - cukier wanilinowy – 2 łyżeczki DODATKOWO : - galaretka pomarańczowa – 2 op - pomarańcze – 2 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA
Ostra na SłodkoBISZKOPT : * jajko – 4 szt * mąka pszenna – 4 łyżki * mąka ziemniaczana – 4 łyżki * cukier – 8 łyżek * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka KREM : * budyń śmietankowy – 1 op * mleko – 1,5 szkl * mąka pszenna – łyżka * cukier – 2 łyżki * masło – 170 g * żółtko – 1 szt * ananasy z puszki – 200 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA
Ostra na SłodkoBISZKOPT: * jajko – 5 szt * cukier – 3/4 szkl * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * mąka pszenna – 4 łyżki * mąka ziemniaczana – 1 łyżka MASA : * masło – 100 g * kisiel truskawkowy – 2 op * galaretka truskawkowa – 1 op PIANKA: * śmietana 36% – 100 g * galaretka truskawkowa – 2 op DODATKOWO: * truskawki – ok. 400 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BISZKOPT
Ostra na Słodkodokładkę! Zobaczcie jak je zrobić! SKŁADNIKI : BISZKOPT: * jajko – 5 szt * cukier – 3/4 szkl * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * mąka pszenna – 4 łyżki * mąka ziemniaczana – 1 łyżka MASA : * masło – 100 g * kisiel brzoskwiniowy – 2 op * galaretka brzoskwiniowa – 1 op PIANKA: * śmietana 36% – 100 g * galaretka pomarańczowa– 2 op DODATKOWO: * brzoskwinie– ok. 400 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BISZKOPT: Oddzielamy żółtka od białek. Białka
Ostra na Słodkomasła 250 g cukru 4 jajka 50 g kaszy manny 2 łyżki mąki ziemniaczanej cukier waniliowy odrobina aromatu waniliowego łyżeczka proszku do pieczenia polewa: 60 g czekolady mlecznej 60 g czekolady gorzkiej 70 g masła ok. 100 g dowolnych orzechów ( u mnie orzechy: laskowe, włoskie, ziemne, migdały) Sernik z Orzechami - Sposób przygotowania: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową
Słodka Stronadanie i podać je na wiele sposobów. Wczoraj ten farsz uratował mnie ;) Musiałam szybko przygotować kolację dla niespodziewanych gości. Zależało mi na tym, żeby było oryginalnie i na ciepło. Przypomniałam sobie o ostatnim pudełeczku z farszem i tak powstał torcik naleśnikowy :) Ciasto naleśnikowe: 1/2 szklanki mleka , 1/2 szklanki zimnej wody , 2 jajka , 3 czubate łyżki pszennej mąki
Codzienna kuchnia niecodziennadostosowałam do nas :) I w ten sposób powstał kurczak w sosie pomarańczowym. Mimo że obiad zajmuje około 45 min - to warte jest przygotowania. Tym bardziej że takiego kurczaka polecam też jako przekąska na imprezę, tyle że bez sosu. Zapraszam i zaczynamy: Składniki: 7-9 podudzi kurczaka 125 ml soku pomarańczowego 1 jajko 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki przyprawy
Smaki EdytyDrożdżówka to chyba jeden z najpopularniejszych sposobów na wykorzystanie tych owoców. U mnie była to zazwyczaj wyrośnięta drożdżówa z jagodami i kruszonką na wierzchu. Pycha. Dzisiaj jednak inna propozycja. Składniki: 0,5 szklanki maślanki 0,5 szklanki wody 0,5 kg mąki 5 łyżek cukru 2,5 dag masła 1 duże jajko 4 dag świeżych drożdży szczypta soli
Praktyczna plSKŁADNIKI ( tortownica 20 cm) Biszkopt: 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia MASA JABŁOWA: 1 kg jabłek 2 galaretki cytrynowe 3 szklanki wod y łyżeczka cynamonu Ponadto: 400g jogurtu naturalnego 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny cukier waniliowy cynamon sposób przygotowania: biszkopt: Oddzielić żółtka od białek. Białka
RAROSSAczekolady i truskawek to zawsze sprawdzony sposób na dobre ciasto i tym razem się nie pomyliłam. Na dzisiejszy słoneczny dzień czeka mnie po obiedzie pyszny deser a tym czasie zmykam na spacer. Składniki na 12 babeczek: babeczki: 125 g masła 150 g czekolady gorzkiej 300 g mąki szklanka cukru pudru 2 jajka 170 ml maślanki lub jogurtu naturalnego
ciastkarnia na kruchym spodzieolej. Do wnętrza wbić jajko, przyprawić solą i pieprze. Gdy spód dobrze się zetnie, przewrócić ostrożnie serce na drugą stronę. Chwilę podsmażyć i przełożyć na talerz. Przed podaniem usunąć wykałaczkę. Uwaga – sprawdzona rada 1) Przed końcem smażenia serce można posypać odrobiną startego sera Pomysł zapożyczony z kanału YouTube 5 sposobów na… Życzę smacznego i zapraszam
Świat Smakupowstrzymać się nie mogę i tym oto sposobem powstały muffiny z borówkami. Klasyczne ,mięciutkie, wilgotne w środku, z dużą ilością borówek. Dla Nas pyszne. Szybkie, proste a smaczne. Klasyka muffinkowa. Polecam i Wam. Składniki na 12 sztuk: 200 g mrożonych borówek 125 g masła 130 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 jajka 125 ml mleka 350 g mąki pszennej
Made By Mom And Sonwysmaruj masłem, wyłóż makaron. Jogurt, cukier i jajka za pomocą trzepaczki rozmieszaj w misce. Tak przygotowaną masą zalej makaron. Na wierch poukładaj truskawki. Posyp płatkami migdałowymi, i polej miodem. Zapiekamy 30 minut. Jeżeli chcielibyście jeszcze bardziej podnieść energetyczność posiłku, możecie płatki migdałowe zmieszać z granolą, lub płatkami typu crunch. Zapiekany w ten sposób makaron jest bardzo smaczny. Czujemy się
SMYKWKUCHNI