Wiśnie w cukrze to dodatek idealny do lodów, deserów, ciast jak i baza do przygotowania sosów. Całość prosta do przygotowania, a wiśnie w cukrze są idealne w smaku! Składniki: wiśnie cukier sok z cytryny odrobina przegotowanej wody Wiśnie umyć i wydrylować. Do umytych, wyparzonych i suchych słoików wkładać wiśnie, następnie przesypać to 2 łyżkami zwykłego cukru. Delikatnie ubić
Ugotowaćponieważ delikatnie szarzeją w wyniku utleniania, choć moje, z dodatkiem jajek od szczęśliwej kurki kompletnie nie są sine, a przyjemnie żółte 😊 Zamiast boczku i kapusty wybornie smakują z wszelkimi sosami, gulaszem, twarogiem czy po porostu polane śmietaną. 3-4 porcje: * ziemniaki- 800 g * mąka pszenna- 1 szklanka* * jajko- 2 szt. * mąka ziemniaczana- 2 łyżki * sól- 1 łyżeczka * pieprz- szczypta Okrasa
Kraina Miodem Płynącamaliny i delikatnie wymieszaj. Krem wyłóż na wystudzony spód. Wyrównaj wierzch ciasta, a następnie ułóż na nim maliny. Gotową tartę włóż na ok. 2 h do lodówki. Podawaj z sosem malinowym. Czytaj więcej – przepisy z malinami Artykuł Tarta z kremem malinowym pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchnimasłem czosnkowym) z dodatkiem śmietany i sera żółtego. Ta wersja jest bardzo smaczna, ale według mnie o wiele lepiej sprawdzają się jako dodatek do lecza lub gęstego, mięsnego sosu. Zapraszam również po przepis na pyszne leczo z kiełbasą i warzywami Langosze około 10 sztuk Składniki: 600 g mąki pszennej (u mnie tortowej) + do podsypania ciasta około 400 g ugotowanych
PatiGotujewysokiej temperaturze nie topi się, tylko przypieka (podobnie jak polskie oscypki). Z tego powodu często gości na moim stole w sezonie grillowym ;) Dziś będzie podany z młodym szpinakiem i sosem winegret w wersji malinowe - warto wypróbować to połączenie u siebie w domu
Milion Smakówpieprzem. 3. Fileta nabijać na patyki do szaszłyków naprzemiennie ze zrolowanymi paskami cukinii. 4. Szaszłyki grillować na grillu lub patelni grillowej z każdej strony aż do zrumienienia. Podawać z sosem tzatziki i grillowanymi ziemniakami
Szalona Kuchnia EwelinyŚwietna przekąska, łatwa i szybka w przygotowaniu. Doskonale smakuje z różnymi sosami .Dobra zarówno na zimno jak i na ciepło. Składniki Paczka tradycyjnych kabanosów opakowanie ciasta francuskiego sezam do posypania 1 jajko Kabanosy pokroić na paluszki około 10-15 cm długości. Z ciasta pokroić tyle pasków ile jest paluszków o szerokości 1 cm. … Czytaj dalej Paluszki z kabanosów
gotuj ze mnąkostkę, starając się na bieżąco usuwać z niego pestki. W szklance mieszamy oliwę, miód i ocet, dodajemy odrobinę wrzątku, doprawiamy solą oraz pieprzem. Tuż przed podaniem polewamy sałatkę przygotowanym sosem
Smaki Na Talerzudziało bakteriobójczo, grzybobójczo, przeciwwirusowo, antyoksydacyjne i antymutagenne. Żal marnować taki potencjał. Koniecznie zróbcie i napiszcie mi o swoich wrażeniach. Jeżeli podobnie jak ja jesteście miłośnikami chrzanu, koniecznie zajrzyjcie tutaj sos chrzanowy Składniki: 1 puszka ciecierzycy 2 nieduże buraczki czerwone 3 czubate łyżki pasty tahini 1-2 łyżki tartego świeżego chrzanu 1 łyżka miodu 1-2 ząbki czosnku
Fitsweet.meFarsz: 1/2 średniej główki kapusty (po ugotowaniu ok. 400 g) 100 g kapusty kiszonej 1 – 2 cebule 3 pieczarki olej lub oliwa przyprawy (suszona włoszczyzna, majeranek, sól, pieprz, sos sojowy) Ciasto: 200 g mąki 1 łyżka oliwy/oleju ok. 90 ml ciepłej wody Sposób przygotowania: Kapustę pokrój na mniejsze części, zalej sporą ilością wody i gotuj przez około godzinę
Via Gustorazem połączenie świeżych warzyw przygotowanych na chrupko w gorącym woku z dodatkiem doskonałego połączenia sosów: ostrygowego i ostrego. Do tego dodajemy makaron, żeby danie było sycące i jeszcze smaczniejsze
Milion Smakówbiałych szparagów w zalewie Sposób przygotowania: Smarujemy plaster szynki serkiem, układamy połówkę szparaga na jednym końcu i rolujemy całość. Rolsy możemy podawać z dodatkiem chrzanu ze słoiczka, czy sosu jogurtowego z ziołami. Miłego zawijania
Pyszny Duetpyszną sałatkę z fasolki szparagowej i warzyw na zimę do słoików. Taką sałatkę możemy podać na zimno do obiadu lub podgrzać, dodać podsmażone mięso i podać w formie sosu do ryżu. Sałatka również idealnie pasuje do smażonej ryby. Sałatka jest naprawdę bardzo smaczna, więc polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sałatki będziemy potrzebowali: Z podanej porcji wyjdzie około 4 L sałatki
Uwaga Babcia Gotujeparowała. Na tym etapie gotowania dodajemy warzywa, przecier i doprawiamy do smaku. Dolewamy wody i dusimy do miękkości. Na koniec dodajemy kiełbasę, doprawiamy wszystko do smaku. Gdyby sos był za rzadki, zagęszczamy go1 łyżka mąki rozmieszanej z wodą. Zagotowujemy i gotowe. Podajemy z plackami, kaszą, makaronem, pieczywem itp. Jest bardzo smaczny i aromatyczny, polecam
Kulinarne Fantazje MarioliSmaczna i szybka sałatka ryżowa z tuńczykiem z chrupiącą czerwoną papryką i wyrazistym ogórkiem kiszonym. Składniki: (porcja na małą miskę) 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 1 woreczek ryżu 1 mała czerwona papryka 1 mała puszka kukurydzy 2 małe ogórki kiszone sól, pieprz 2 łyżeczki majonezu Wykonanie: Woreczek ryżu gotujemy według przepisu na opakowaniu. Paprykę i ogórek
W Moim Magicznym Domu