sosy - 72734 przepisów (strona:2912/4849)

Sos z kurek 307

więc niech kurki zagoszczą na naszych stołach. Warto sięgać po te grzyby,poniewaz są bardzo smaczne, zawierają między innymi witaminę C i D oraz dużo potasu. Dzisiaj proponuję Wam sos z mrożonych kurek-zeszłoroczne zapasy. SKŁADNIKI: 300 g kurek 2 łyżki masła 250 ml śmietanki 30% 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 cebula pęczek pietruszki sól,pieprz WYKONANIE: masło rozgrzać, zeszklić

Kuchnia Beaty
Kotlety z kalafiora 186

możesz też smażyć na suchej patelni, jeśli masz taką nieprzywierającą), z masy formuj niewielkie kotleciki. Smaż je ok. 5 minut, tak aby stały się złociste. Gotowe kotleciki podawaj z sosem czosnkowym. Smacznego Czytaj więcej – przepisy w stylu #niemarnuję Artykuł Kotlety z kalafiora pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Sałatka z fasolki szparagowej z serem feta, pomidorkami, prażonym słonecznikiem i świeżą bazylią 186

kilogramy. Z pozostałej postanowiłam zrobić sałatkę, która nada się również na obiad w upalny dzień. Sałatka jest bardzo prosta i szybka do zrobienia. Nie trzeba jej koniecznie dosmaczać żadnymi sosami, gdyż najwięcej smaku doda ser feta.  Składniki: 300 g fasolki szparagowej 200 g sera feta 200 g pomidorków koktajlowych 3-4 łyżki łuskanego słonecznika listki świeżej bazyli i Fasolkę

Codzienna kuchnia niecodzienna
KOTLETY JAJECZNO- KALAFIOROWE 141

smaczne i bezmięsne danie idealne na piątkowy obiad. Tak naprawdę przepis można modyfikować na wiele sposobów, dodając przeróżne dodatki. Kotleciki doskonale smakują podane z ziemniakami ze świeżym koperkiem, lub sosem pieczarkowym. Polecam :) Składniki: * 1 średni kalafior * 6 jajek ugotowanych na twardo * 1 surowe jajko * pół pęczka świeżego koperku * około 1/2 szklanki bułki tartej + bułka tarta do obtoczenia * sól i pieprz

Zrób to smacznie
Quinoa z ogórkiem, pomidorem i miętą 291

studzimy. W międzyczasie kroimy warzywa – ogórka i pomidora w cienkie paski a czerwoną cebulę w drobną kostkę. Natkę pietruszki i miętę siekamy drobno. Wystudzoną komosę, warzywa i sos łączymy w dużej misce. Gotowe

Dieta bez mleka
Wątróbka wieprzowa z cebulką 216

jednej stronie, a następnie na drugiej, bez zbędnego przewracania, a także podczas smażenia nie nakłuwać jej widelcem, aby nie pryskała. Zobacz też: Karkówka z pieczarkami Polędwiczki w kremowym sosie własnym Gulasz z jelenia na czerwonym winie z pieczarkami Przepis na wątróbkę wieprzową z cebulką Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 15 minut Składniki 500 g wątróbki wieprzowej mąka do obtaczania

Kuchnia Bazylii
Kieszonki z kurczaka w płatkach kukurydzianych z serem pleśniowym 373

Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Kieszonki z kurczaka nadziewane serkiem topionym z szynką i bazylią → Piersi z kurczaka w płatkach kukurydzianych → Piersi z kurczaka w sosie śmietanowo-koperkowym → Piersi kurczaka z orzechowo-pietruszkowym pesto i pieczonymi pomidorkami koktajlowymi → Kieszonki z piersi kurczaka z jagodami goji i orzechami nerkowca na szafranowym puree z kalafiora

Oryginalny smak
Sałatka Dziada 184

kostkę. Dodajemy pokrojone w kosteczkę ogórki, cebulę i parówki. Na sam koniec dodajemy odsączoną kukurydzę. W osobnej misce mieszamy ze sobą musztardę i majonez doprawiając przyprawami. Kiedy się dwa sosy połączą łączymy je z pozostałymi składnikami i wszystko razem mieszamy

W Moim Magicznym Domu
Jedzonko do pracy #64 159

mój dzisiejszy zestaw przypadnie Wam do gustu i wykorzystacie te pomysły u siebie ;)  Śniadanie Frittata z bobem i pomidorkami Lunch: Makaron z bobem i pomidorkami w sosie z jogurtu greckiego, z dodatkiem soku z cytryny i papryczki chilli. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Kotleciki z kalafiora 154

jest smakoszem, ale mogą być fajną i zdrową alternatywą. Kotleciki bardzo fajnie sprawdzają się nie tylko jako część głównego dania, ale również w burgerach! Wspaniale komponują się z różnymi sosami i dodatkami. U mnie na talerzu zawitały w towarzystwie ryżu i sałatki z cukinii , ale tak jak już wspomniałem… dobór dodatków jest dowolny. U mnie z podanych składników wyszło

Blendman
CUKINIA FASZEROWANA TUŃCZYKIEM, SZAŁWIĄ I MAKARONEM 191

szałwią. Całe danie wyszło lekkie i pyszne. Makaron łezki idealnie sprawdzi się w sałatkach i przystawkach.  Składniki: 120 g makaronu Łezki Arc Pol 1 puszka tuńczyka w sosie własnym pól op. ricotty 1/2 pęczka szałwii 3-4 cukinie kuliste 1 szalotka 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek 1 jajko sól pieprz garść sera żółtego startego Makaron łezki

Kuchnia w oparach
Buraki pieczone 158

Buraki pieczone powstają u mnie w różnych połączeniach. Najczęściej pada na słupki pokrojone razem z ziemniakami, dynią, marchewką, pietruszką i ćwiartkami cebuli pieczone i podawane z sosem lub do wszelakich gulaszy i mięs. Dziś same buraki pieczone: do obiadu, np. starte drobno lub w kosteczce, na sałatkę (z fetą i rukolą), na zupę, np. krem, mi zdarza się podjadać same

Zasmakuj Kuchni
Curry z ziemniaków i kalafiora 120

kolejna odsłona zupy curry: tym razem na bazie nieśmiertelnych ziemniaków i kalafiora z dodatkiem fasolki szparagowej, a wszystko przyrządzone w smakowicie doprawionym sosie z dodatkiem pomidorów. Polecam Składniki: 700 g ziemniaków 300 g świeżego surowego kalafiora 1 duża garść fasolki szparagowej (świeżej lub mrożonej, opcjonalnie) 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 cm korzenia imbiru przyprawy: 1 łyżeczka przyprawy curry

Lamarida.pl
GOFRY „FRANCUSKIE” Z MASŁEM ORZECHOWYM I BANANAMI ( nadziewane ) 175

marką MPM przygotowałam dla Was takie, jakich jeszcze nie było! #mpm #właczgoscinnosc Z ciasta francuskiego ( domowe, przepis TUTAJ , nadziewane masłem orzechowym i bananami. Podane z waniliowymi lodami i sosem czekoladowym tworzą obłędną całość, której nikt się nie oprze!! Ps. do środka gofrów możemy włożyć inne dodatki – prażone jabłka, dżem albo kawałki czekolady ! Co tylko chcecie! Będzie pysznie! SKŁADNIKI: * ciasto

Ostra na Słodko
Smażone cukinie z dressingiem z maślanki. Przepis krok po kroku. 159

kaloryczne. W każdym razie, jak kto woli ja smażyłem cukinie bez dodatku mąki czy bułki tartej. Boski dressing   Maślanka nie jest może najpopularniejszym składnikiem sosów do sałatek itp. Zdecydowanie dominuje oliwa z oliwek, ale polecam wypróbować, będziecie zachwyceni. Jest cudownie lekka, kwaskowa, pięknie otula sałaty oraz warzywa. Na bazie maślanki

kuron.com.pl