był cedzak do makaronu. Wbiłam jajko, dodałam mąkę ziemniaczaną, sodę i przyprawiłam do smaku. Wszystko wymieszałam i smażyłam na rozgrzanym oleju na brązowo - złoty kolor. Usmażone podawałam z sosem czosnkowym ( tutaj ). Smacznego! Lidka
Pieprzyć z Fantazjąmakaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 7. Na patelnię wlej wino i poczekaj 2 minuty, aż alkohol odparuje. 8. Dodaj na patelnię ugotowany makaron, dokładnie przemieszaj z krewetkami- rozrzedź sos wodą z makaronu jeśli trzeba. 9. Dopraw do smaku solą i pieprzem oraz dodaj natkę pietruszki. Smacznego! Prawns, red pesto and pink wine spaghetti 4 servings Ingredients: 250g tiger prawns
Kuchnia w Słońcu Skąpanaczasu do czasu mieszając do momentu całkowitego rozmrożenia się szpinaku i wyparowania nadmiaru wody. Do szpinaku dodaję ser, smażę dalej (na małym ogniu) aż ser całkowicie się rozpuści. Sos doprawiam do smaku i mieszam z wcześniej ugotowanym makaronem
JejKuchniaprosto z patelni, gorące, wtedy mają w środku pyszny rosołek, podobnie jak rosyjskie pielmieni czy gruzińskie chinkali. W barach najczęściej podawane są w ketchupem, chociaż ja wolę je z sosem typu tzatziki czy innym jogurtowym. Fotografowanie czeburekow to dla mnie nie lada wyzwanie. Pomyślcie tylko: gorące chrupiące ciasto, w środku soczyste aromatyczne nadzienie i cudowny rosołek. Zapach unosi się
Obiad gotowystopni, grzanie góra-dół. O kaszy jaglanej możecie poczytać w mojej recenzji książki „Jaglany detoks” . Bon apetit! Artykuł Kotleciki z łososia i kaszy jaglanej z sosem miętowo-czosnkowym pochodzi z serwisu Kate's Kitchen
Kate's Kitchenułożyłem na plasterkach jabłek. Śmietanę słodką ubiłem na sztywno, dodałem startą cebulę, resztę soku z cytryny i kwaśną śmietanę. Wymieszałem, doprawiłem do smaku solą, cukrem i pieprzem kajeńskim. Przygotowanym sosem polałem śledzie, na wierzchu należy ułożyć porcje borówek. Udekorowałem krążkami cebuli, plasterkami ogórków i koperkiem. Podałem z białym chlebem
R'n'G Kitchenpomidory koktajlowe- około 100 g * słonecznik- 2 łyżki * bazylia- kilkanaście listków * masło klarowane- do smażenia Vinegret: * oliwa z oliwek- 2 łyżki * sól, pieprz, sok z cytryny- do smaku * słodki sos balsamiczny- do polania Przygotować winegret. Chleb pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle klarowanym, a następnie wymieszać z pozostałymi składnikami sałatki oraz winegretem. Smacznego
Kraina Miodem PłynącaDrożdżowe pampuchy są bardziej znane w wersji na słodko. Tym razem proponuję pampuchy ze szpinakiem, nadziewane pieczarkami. Można podać z gulaszem mięsnym, ze śmietaną, jogurtem, sosem czosnkowym, lub z masłem czosnkowym. 600 g mąki pszennej około 300 ml mleka 15 g drożdży świeżych 5 dag masła 1 jajko sól, pieprz szczypta cukru 200 g mrożonego szpinaku 400 g pieczarek
Praktyczna pljednej strony, po czym obrócić na drugą stronę na kolejne 2-3 minuty. Pod koniec gotowania dodać łyżeczkę śmietany i wymieszać dokładnie. Można zredukować płyn i użyć go jako sosu. Kaszę pęczak ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Marchew i selera obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Cukinię umyć, przeciąć wzdłuż na 4 części, usunąć wewnętrzną część z pestkami. Miąższ
DietologMeksyku . Potrawy tej kuchni, to mieszanka meksykańskiej tortilli , wszechobecnej kukurydzy , fasoli , oraz teksańskiego barbecue i wolno pieczonych pulled pork ( bardzo wolno i bardzo długo.. ) , a także mega ostrych sosów . Generalnie pyszna , aromatyczna , tylko nieco ciężka i mimo całej miłości moich chłopaków , do niej , nie gości u nas często . No ale od czasu do czasu , można smacznie pogrzeszyć Składniki
Ogrodnik w podróżystartą marchewkę i umieścić przygotowane klopsiki. Rosołu nie powinno być za dużo, klopsiki nie są całkowicie zanurzone, a w trakcie gotowania delikatnie je obrócić. Gotować około 15-20 minut sos zagęścić mąką. Na koniec wmieszać posiekany koperek podałam z ziemniaczanym puree i surówką z kapusty pekińskiej ( przepis tutaj
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pieprzem, odstawiłem. Zagotowałem śmietanę, dodałem pokrojony ser camembert. Mieszałem, aż ser się roztopił. Przestudziłem, dodałem jajko, przyprawiłem pieprzem kajeńskim i gałką. Ciasto posypałem parmezanem, rozłożyłem na nim pory, polałem sosem serowym. Zapiekałem 20 minut w temperaturze 200 stopni
R'n'G Kitchenformie proszku lub tabletek. Najlepiej kupować ją w aptece lub w dobrych sklepach zielarskich. W formie proszku możemy dodawać ją do koktajli owocowych, warzywnych sałatek, kanapek, dipów , sosów nadaje potrawie wyrazisty smak. Ponadto spirulina wykorzystywana jest w kosmetyce, możemy nakładać maseczki ze spiruliny. Osoby, które nigdy wcześniej nie korzystały z alg powinny zacząć jej spożywanie od niewielkiej dawki. Z biegiem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sałatka z rzodkiewką i bazylią to lekka i bardzo orzeźwiająca propozycja dodatku do potraw z grilla. Zarówno rzodkiewka jak i świeża bazylia sprawiają, że ma wyśmienity
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!gruszka #truskawki #bakłażan #sałatka #sałata #lunchbox #serpleśniowy #migdały Sałatka o smaku czerwca, myślę, że tak można byłoby ją nazwać. Połączenie wytrawnych dodatków i sosu truskawkowego współgra tu zaskakująco dobrze. W czasie upałów nie chce jeść się gorących rzeczy, więc zabranie sałatki do pracy jako lunchbox sprawdzi się idealnie. Składniki na 1 porcję: 1 łyżka oleju rzepakowego 1 gruszka 1 garść
Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny