sosy - 72734 przepisów (strona:2922/4849)

Kimchi z "resztek" 136

ząbki czosnku 1 kawałek imbiru (wielkości końcówki kciuka) 3-6 łyżek papryki gochugaru ( w zależności od preferencji ostrości, do kupienia np. w Kuchniach Świata, bardzo wydajna przyprawa) 4 łyżki sosu sojowego 1/4 łyżeczki soli Przygotowanie: Kapustę pokroić w grube paski i przełożyć do dużej miski. Zalać wodą z solą i dociążyć, żeby cała kapusta znalazła się pod wodą. Odstawić

Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny
Szaszłyki z marynowanej polędwicy wieprzowej z dodatkiem świeżego ogórka, pieczarek, papryki i cebuli 150

dowolnymi sałatkami. Jeśli lubicie szaszłyki, to spróbujcie także takich najprostszych, z dodatkiem kiełbasy 😊 Do dań mięsnych i kiełbas z grilla polecam szybką sałatkę ziemniaczaną z porem i lekko musztardowym sosem

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zdrowa pizza na spodzie z twarogu 176

kawałek folii aluminiowej lub spożywczej i dopiero delikatnie wałkować Gotowy spód do pizzy włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec 5-7 minut Po tym czasie wyjąć, posmarować sosem (u mnie pasta paprykowa) i położyć dodatki Włożyć ponownie do piekarnika i piec jeszcze około 20 minut do uzyskania pożądanej chrupkości spodu

HealthyCreations
Tradycyjne kluski śląskie 280

Kluski śląskie to nie tylko doskonały dodatek do obiadu. Mogą stanowić samodzielne danie, jeśli podamy je na przykład z sosem grzybowym lub na słodko, z miodem. Kluski robi się szybko. Stanowią świetne urozmaicenie w codziennej diecie. Do tego dzieciaki je uwielbiają. Kluski śląskie możemy podać nawet maluchom, które skończyły 10. miesiąc życia. około 1 kg ziemniaków mąka ziemniaczana 1 jajko

Dieta bez mleka
Szybki gulasz z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 219

wyparuje. Wlewamy kremówkę. Zawartość patelni doprowadzamy do wrzenia, mieszając od czasu do czasu. Dodajemy pokrojone suszone pomidory i dusimy całość przez około 10 minut (lub do pożądanego zredukowania się sosu). Na koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej. Podajemy z ryżem. Źródło

Smaki Na Talerzu
Placuszki z bakłażanem (Frittelle di melanzane) 223

Wami tym przepisem ;) Latem często je przygotowuj ę na kolacj ę,  podaj ę  z sa ł atą  z rukoli i pomidorów  z dodatkiem sosu czosnkowego. A dla miłośników oberżyny, polecam moje wcześniejsze przepisy: parmigiana czyli zapiekanka z bakłażanów , makaron z bakłażanem i suszonymi pomidorami , kotleciki z bakłażana , roladki z bakłażanem i kaszą kuskus . Smacznego

La grande e la piccola cuoca
Grillowane szparagi w szynce szwarcwaldzkiej 216

szparagi były cieniutkie, więc jednym plastrem szynki zawijałam 3 sztuki szparagów. A przygotowanie grillowanych szparagów w szynce szwarcwaldzkiej nie zajmuje więcej niż kwadrans. Białe szparagi polecam zaś podawać z sosem holenderskim . Polecam inne przepisy ze szparagami: – Szparagi zawijane w boczek (roladki ze szparagami) – Kremowa zupa szparagowa z serem – Zupa szparagowa krem – tarta ze szparagami Składniki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Placki z kukurydzy konserwowej na słono 180

doskonała propozycja na szybkie śniadanie oraz pożywną przekąskę, którą można też zabrać do szkoły lub pracy. Idealnie smakują na ciepło i zimno, w wersji solo, jak również z dowolnym sosem, jogurtem, czy z ulubionymi dodatkami. Polecam! (około 11 sztuk) 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 cebula 1 jajko 3 łyżki mąki pszennej (płaskie) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia sól, pieprz Ponadto

Di gotuje
NACHOSY Z CHILI CON CARNE I SOSEM SEROWYM – idealna przekąska na mecz! 242

Zainspirowana Mistrzostwami w piłce nożnej przygotowałam dla Was kilka pomysłów na takie szybkie przekąski do meczu. Dziś stawiamy na pyszne, chrupiące nachosy z mięsem i dużą ilością ciągnącego sosu serowego! Od samego czytania już ślinka cieknie! A co dopiero jak spróbujcie?! Połączenie chrapiących nachosów z mięsem, kiełbaską chorizo, aromatycznymi przyprawami na ostro i ulubionym serem to strzał w 10! Gwarantuję

Ostra na Słodko
Linguini z bobem i krewetkami 207

rondla wsyp bób i gotuj na wolnym ogniu przez 2-3 minuty. Włóż do rondla pozostałe 2 łyżki masła. Dodaj krewetki, wymieszaj całość, duś chwilę, dołóż makron i obtocz sosie, który jest na dnie rondla. Wyłóż na talerze. Podawaj makaron posypaną drobno posiekaną pietruszką. Smacznego! Sprawdź również przepis na bób z migdałowym pesto. Artykuł Linguini z bobem i krewetkami pochodzi

Niedzielny kucharz
Sałatka z brokułami i fetą 330

Sałatka z brokułami, fetą i sosem czosnkowym. Całość posypana płatkami migdałowymi. Brokuły ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić i podzielić na mniejsze różyczki. Fetę pokroić w kostkę. Płatki migdałowe lekko podprażyć

Bullio
Udka pieczone po amerykańsku 589

miski. Cebule obrać, posiekać w średnią kostkę i wrzucić do mięsa. Całość oprószyć solą oraz pieprzem, zalać keczupem i bardzo dokładnie wymieszać tak by mięso było całe obtoczone w sosie. Przykryć folią i odstawić do lodówki na co najmniej kilka godzin. Po tym czasie całą zawartość miski przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć i piec w temperaturze 200 stopni C przez

Simply Food
placuszki ziemniaczane z koprem i serem 153

oleju. Dodaję do ziemniaków, mieszam, doprawiam do smaku. Formujemy kotleciki, a następnie obtaczamy w bułce tartej. Kotlety smażę na oleju na rumiano z obu stron. Podaję z ulubionym sosem lub śmietaną

Gotowanie Patki
Tarta z fasolką szparagową 140

pieprz Przygotowanie D Fasolkę oczyszczamy, obcinamy końcówki, obgotowujemy 10 min w osolonym wrzątku. Odcedzamy i studzimy. Majonez mieszamy ze śmietaną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Fasolkę, groszek i sos dokładnie mieszamy. Ciasto wykładamy w formie do pieczenia tarty, nakłuwamy widelcem, lekko podpiekamy w temp 200°C (około 5 min). Żeby ranty nie opadły, to zapiekamy ją z wysypaną fasolą

R'n'G Kitchen