ocet z płatków roży

ocet z płatków roży

ocet z płatków roży

. Składniki 100 g płatków róży 500 ml octu jabłkowego Wykonanie Umyte i osuszone płatki róż umieścić w słoju ,wlać ocet. Słoik zakryć grubo gazą i umieść w ciemnym ,ciepłym miejscu. przez około 10-14 dni,codziennie mieszając. Po tym czasie przecedzić na sitku ,zlać do butelki . Ocet traci barwę w świetle , więc najlepiej przechowywać go w ciemnym miejscu. Może być używany w sosach sałatkowych i wiele innych zastosowań, gdzie potrzebne ocet. Ocet różany na swędzenie, ugryzienia, otarcia, drobne rany i tym podobne... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.