Jak już nie raz mogliście się przekonać razem z Madzią uwielbiamy sushi. Niestety w Polsce cały czas jest ono dość drogie, więc postanowiliśmy przygotować nasze domowe
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!skórki i kroimy na cząstki lub w plasterki. Dodajemy do boczniaków, cebuli i przypraw. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem tak, aby pomidory w większości rozgotowały się i utworzyły sos. Odparowujemy nadmiar wody. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cukinię oraz papryki kroimy w cieniutkie paski, a następnie podsmażamy na oliwie z dodatkiem soli i świeżo mielonego czarnego pieprzu
Kate's Kitchenorzechów nerkowca Szczypta soli himalajskiej Odrobina pieprzu czarnego Przygotowanie: Pstrąga smażymy na odrobinie masła. Ściągamy skórę i wybieramy ości. Doprawiamy solą i pieprzem. Rozdrabniamy na mniejsze kawałki. Składniki na sos mieszamy. Rzodkiewkę kroimy w plasterki. Wszystko mieszamy
CzarnawisienkaTaki tytuł posta, choć w zasadzie to boczek wg nowego przepisu. Przepis wymyślony na poczekaniu, pod wpływem pewnej rozmowy i zdjęć. Zaczęło się od świetnego artysty
slodkokwasnaplteflonowej ok. 3-4 minuty (na dużym ogniu). 4. Przekładamy usmażoną polędwiczkę na talerz i przykrywamy folią spożywczą. 5. Łączymy pieczarki z polędwiczką, jogurtem i szczyptą soli (nie gotujemy sosu, żeby się nie zważył). 6. Podajemy z makaronem. Makaron z polędwiczką wieprzową i pieczarkami jest bogaty w: - żelazo (pochodzące z polędwiczki wieprzowej), które jest składnikiem hemoglobiny, - błonnik pokarmowy (pochodzący
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachPełnia lata to dobry czas aby cieszyć się najlepszymi w tym czasie owocami. Z pewnością należą do nich soczyste pachnące słońcem moje ulubione śliwki, przygotowuję z nich powidła, sosy, serniki które obowiązkowo posypuję maślaną migdałową kruszonką , ale nie jest to zwykła kruszonka! Gdy tylko wkładam ten sernik do piekarnika, czuję unoszący się w kuchni wspaniały zapach, zapach słonecznego lata! Mój
Wanilia i Kardamongotujemy. W tym czasie wyciągamy warzywa z piekarnika. Ząbki czosnku wyciągamy i przeciskamy je przez praskę prosto do warzyw. Część pomidorów rozgniatamy widelcem, aby utworzył się pomidory sos. Makaron odcedzamy i nie przelewając go, taki gorący, wrzucamy do naczynia z warzywami. Wszystko dokładnie mieszamy. Gotowe danie od razu podajemy, posypane z wierzchu wiórkami parmezanu. Powrót
Smaczna Stronablendera 2 łyżki siekanego szczypiorku, pietruszki, kilka listków bazylii, wlej 2 łyżki oliwy, łyżkę octu winnego lub soku z cytryny, papryczkę chili lub szczyptę pieprzu kajeńskiego, zmiksuj na gładki sos. Krok 3 Przemieszaj kuskus widelcem, dodaj pesto, wymieszaj z kaszą. Posól i popieprz do smaku. Wysyp kaszę na dwa talerze. Pokrój pomidory i mozzzarelle w plastry. Układaj na kaszy
Niedzielny kucharzKompot z wiśni na zimę do słoików. Wiśnie w syropie. – czyli wisienki w sosie własnym :) Idealne nie tylko na zimę, ale też na jesień i wiosnę, a nawet na lato :) Jako że są to wiśnie w syropie, to kompot ten oczywiście przed podaniem może być rozcieńczany wodą w ilości wedle uznania ;) Takie wiśnie idealnie sprawdzają się również jako baza
Kulinarne Przebojemoże dołożyć trochę cebuli. Cała filozofia polega na tym, aby posiekać sałatę i dodać do niej resztę pokrojonych składników. Doprawić odrobiną oleju i pieprzu. Dla przełamania smaku można podrasować sosem zrobionym z jogurtu, majonezu i musztardy. Jeśli chodzi o fetę, to polecam twardszą, jak np. ser bałkański. Nie rozwala się przy mieszaniu i całkiem sympatycznie gnie się pod zębami
Jacob Tasteskalafiory, brokuły, jarmuż, ryż, pomarańcze, cytryny, dziczyznę, owoce morza oraz przeróżne sery: mozzarellę, ricottę, mascarpone i te długo dojrzewające. To kuchnia, która pachnie czosnkiem, bazylią, rozmarynem i godzinami gotowanym sosem pomidorowym. I podobnie pachniała dziś moja kuchnia podczas przygotowywania faszerowanych klusek jaglanych, mojego połączenia kuchni włoskiej i kuchni polskiej. To pracochłonne danie, ale warto mu poświęcić trochę czasu, naprawdę
Weekendy w domu i ogrodzieNastępnie dodaj oczyszczone kurki. Smaż aż odparuje cały nadmiar wody, który pojawił się po wsypaniu grzybów na patelnie. Po tym czasie wlej śmietanę, dopraw sos solą i pieprzem. Kiedy nabierze odpowiedniej konsystencji, dodaj posiekany koperek. To danie najlepiej smakuje z plackami ziemniaczanymi Kurki w śmietanie z kurczakiem. Przepis krok
kuron.com.plstopni, wkładamy rękaw i pieczemy przez ok. godzinę. Warto kontrolować czy ziemniaki są twarde. Można w czasie pieczenia przewrócić worek, aby wszystkie składniki dusiły się w powstałym sosie. Możemy się częstować! Smacznego
Kuchnia moimi oczamiobiad na pomysł dla całej rodziny, za niewielkie pieniądze, a smak zaprowadzi Cię do nadmorskich kurortów. Cienkie naleśniki wypełnione masą z kremowego białego sera, oblane obficie zatopionymi w gęstym sosie wiśniami. Danie idealne na obiad latem i uszczęśliwiające dzieciaki! Przepis na idealne naleśniki znajdziesz na moim blogu - TUTAJ Przepis na naleśniki: NADZIENIE na 8- 10 naleśników - 250 g białego tłustego
SMYKWKUCHNIindyka układamy ziemniaki obrane i pokrojone w kawałki. Dodajemy wodę, wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 180 C na 90 minut. Od czasu do czasu, dobrze polać ziemniaki i indyka sosem który wytworzy się podczas pieczenia. Smażona sałata rzymska sałatę opłucz pod bieżącą wodą, osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój na pół i potem jeszcze raz na pół. Każdą z połówek posmaruj
Kuchnia na wzgórzu