sos z pomidorów - 2043 przepisów (strona:40/137)

Naleśniki z meksykańskim sosem 164

zbiło się w duże kawałki. Następnie dodać pokrojoną paprykę, fasolę z puszki razem z zalewą, lekko rozdrobnione pomidory razem z przecierem i przyprawić do smaku. Dusić pod przykryciem ok godzinę na wolnym ogniu, od czasu do czasu podlać wodą.  Na koniec sos odparować. Nadziewać naleśniki

Gotowanie jest łatwe
Kurczak w sosie curry ze szpinakiem i brokułami i test woka firmy Ballarini 243

konkurs, gdzie do wygrania będzie patelnia sygnowana logo MasterChef o średnicy 20 cm. Nie przegapcie! Scroll down for recipe in EnglishKurczak w sosie curry ze szpinakiem i brokułami(4 porcje)Składniki:1 cebula, pokrojona w kostkę3 pomidory, pokrojone w kostkę1 ząbek czosnku, pokrojony w kostkę1 czerwona papryczka chilli, pokrojona w cienkie plasterki2 szklanki różyczek brokułu500 g piersi z kurczaka, pokrojonej(...)czym posyp całość mąką i curry. Podsmaż przez chwilę, cały czas mieszając, następnie wlej mleko kokosowe i 200 ml wody. Doprowadź do wrzenia, wrzuć pomidory i gotuj przez 10 – 15 minut, aż sos lekko zgęstnieje.Po tym czasie dodaj szpinak i dopraw sos solą i pieprzem do smaku. Podawaj natychmiast z ryżem lub makaronem ryżowym.Smacznego! English versionChicken, broccoli

karmelowy
Faszerowana cukinia czyli كوسا محشي 185

kucharzy :) Składniki (porcja dla 3 - 4 osób)   8 - 9 małych zielonych cukinii (im mniejsze, tym lepsze) 1 czubata łyżka soli Sos 4 czubate łyżki stołowe koncentratu pomidorowego lub 1 litr przecieru pomidorowego lub 6 dużych mięsistych posiekanych pomidorów   1 mała cebula drobno posiekana 2 ząbki czosnku drobno posiekane   sól i pieprz do smaku   woda(...)wolnego miejsca. Sos - cebulę zeszklić na oleju lub na maśle, dodać posiekany czosnek i smażyć ok. 2 minut. Po tym czasie dodać pomidory, wodę i przyprawy. Napełnione farszem cukinie umieścić w naczyniu z sosem i doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować około godziny, aż cukinie będą miękkie. Informacje jak wydrążyć cukinie znajdziecie tutaj (strona w jąz. angielskim

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Zrazy wieprzowe z suszonymi pomidorami i pesto 194

smaku dodają suszone pomidory, cebula i czosnek. Pesto i ser pleśniowy podczas duszenia przenikają przez mięso i razem z sokiem pomidorowym tworzą wspaniały, aromatyczny sos. 4 plastry schabu grubości około 1,5 cm 1/2 słoiczka pomidorów suszonych w oleju (około 8 dużych pomidorków) 4 plastry sera pleśniowego blue (wąskie, długie kawałki, patrz. foto) 2 ogórki kiszone 2 cebule szalotki (ewentualnie(...)czerwonego) sól, pieprz olej do smażenia Na sos: 500 ml drobiowego bulionu 200 ml soku pomidorowego 2 łyżki mąki 1 łyżka śmietany 1 listek laurowy, 1 ziele angielskie Plastry schabu rozbić tłuczkiem na cienkie, duże kotlety, posolić, oprószyć pieprzem i natrzeć posiekanym świeżym czosnkiem. Ogórki pokroić w paski. Suszone pomidory również pokroić w paski. Szalotki przekroić wzdłuż na 4 części

Trzeci talerz
MENU NA PRZYJĘCIE 223

kurczaka po królewsku Do dania drugiego będą podawane młode ziemniaki oraz surówka z młodej kapusty, koperku i sosu z cytryny i oliwy.  Przystawki na zimno i na ciepło: półmisek wędlin  owoce miseczki z: oliwkami, kiszonymi ogórkami, kaparami  pomidory z mozzarellą, mizeria   pieczarki faszerowane sałatka z zielonej soczewicy sałatka z roszponką(...)soczewicą sałatka ze szpinakiem roladki z bakłażana i pastą z pestek słonecznika i dyni sałatka pieczarkowa kulki drobiowe  podawane na zimno z  sos tysiąca wysp humus  z tortillą i suszonymi pomidorami  naleśniki z gorgonzolą Oprócz w/w potraw będą oczywiście jeszcze ciasta, tort i napoje :-)  Mam nadzieję, że pomogłam Wam w dokonaniu wyboru, co do jedzenia

pieprzny smaczek
Makaron z tuńczykiem i nutką cynamonu 251

Makaron z tuńczykiem i nutką cynamonu...Sos pomidorowy z kawałkami tuńczyka.O delikatnym aromacie cynamonu i bazylii.Z dodatkiem ostrej papryczki chili.W nim zatopione rurki makaronu.A całość oprószona startym parmzeanem.Aromatyczny, inny, pyszny!Polecam!Składniki:250 g makaronu penne;Puszka krojonych pomidorów (waga 400 g);Puszka tuńczyka w kawałkach w oleju (waga netto, po odcedzeniu 130 g);1 średnia, czerwona cebula(...)cebulę, plasterki chili, porwane listki bazylii, wsypać cynamon i smażyć na średnim ogniu przez krótką chwilę.Następnie dodać pomidory z puszki (wraz z zalewą), odcedzonego tuńczyka. Wymieszać, posolić i dusić na małym ogniu przez około 20 minut.Sos przyprawić solą i pieprzem.Gotowy sos wymieszać z gorącym, odcedzonym makaronem. Dodać sok z cytryny i ponownie wymieszać.Makaron z sosem podawać gorący, oprószony

Gospodyni Miejska
tostowe pizerki... 216

nieduża papryka słodka, 2 nieduże pomidory, - do smaku pieprz czarny mielony 2 łyżki koncentratu pomidorowego wymieszać z 1,5 łyżki ciepłej wody posmarować sosem tosty i posypać je oregano teraz układa: szynkę, plaster sera, pomidory i cebulę pokrojoną, paski papryki zapiec w 200C około 10 minut gotowe posypać pieprzem mielonym na szybko do zjedzenia tostowe pizerki.......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Domowe burgery 240

Składniki na burgera: - 150g mięsa wołowego (u mnie antrykot), - ząbek czosnku, - łyżeczka musztardy dijon, - sól, - świeżo mielony pieprz czarny. Dodatki do burgera: - 1 bułka grahamka, - sos barbeque z  tego przepisu , - sałata lodowa, - pomidor, - czerwona cebula, - ogórki konserwowe. Do podania: - frytki pieczone z  tego przepisu Mięso zmielić w maszynce, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, łyżeczkę musztardy, sól i świeżo(...)pół i włożyć na 5 min do piekarnika (200 stopni). Na dolną część bułki ułożyć kolejno: liść sałaty lodowej, burgera, plasterek pomidora, kilka plasterków ogórków konserwowych, czerwoną cebulę pokrojoną w piórka. Na górną część bułki nałożyć około łyżki sosu bbq. Burgera złożyć, lekko docisnąć. Podawać z frytkami. Smacznego! Makra

Zgrabne Gotowanie
Spaghetti Bolognese 163

Marchewkę umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę. 3. Cebulę i czosnek chwilkę podsmażyć na oleju. Dodać mięso mielone. Kolejno dodać marchewkę. Wszystko razem chwilę smażyć. Dodać pomidory w puszcze (razem z sosem z puszki), przecier pomidorowy i wywar. Całość dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 20 minut. Przyprawić solą, pieprzem i oregano. 4. Spaghetti ugotować według przepisu

KUCHNIA POLSKA
Parmigiana - włoska zapiekanka z bakłażana 150

łyżki startego parmezanu oliwa z oliwek sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Na rozgrzanej oliwie lekko podsmażamy posiekany czosnek, dodajemy pomidory, posiekaną bazylię. Lekko redukujemy sos. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Bakłażana kroimy na 4-5 mm plastry (wzdłuż), smarujemy oliwą, grillujemy z obu stron. Mozzarellę kroimy na plastry. W naczyniu żaroodpornym

R'n'G Kitchen
Muszle ze szpinakiem 212

czosnkiem. Może być też szpinak mrożony -liście, który wcześniej odmrozić na sicie aby pozbyć się nadmiaru wody. Ser mozarella pokroić w kostkę i wymieszać z przestudzonym szpinakiem. Pomidory z kartonika zblendować, powstały sos wlać do naczynia żaroodpornego na nim ułożyć wypełnione masą szpinakową muszle, i zapiec w piekarniku ok 20minut w 180 stopniach

W garach u Gosi
Egipska zupa z soczewicą, ciecierzycą i makaronem 261

rzymski, który używam w swojej kuchni dość często. Nowością jest dla mnie wykorzystanie ziela angielskiego, ja rzadko po niego sięgam, ale widzę, że Egipcjanie go cenią. W sosie do tej sałatki z pomidorów i orzechów włoskich także występował. Dzięki wykorzystaniu korzennych przypraw zupa rozgrzewa i poprawia humor. To jest coś, czego zimą zawsze bardzo mi potrzeba. Egipska zupa z soczewicą

Chilli Czosnek i Oliwa
Kilka pomysłów na... 162

majonezem z kalafiora) z pieczonymi kotletami z batatów i ciecierzycy z sosem z tahini (vegan) dom. tortilla z pure z dyni, z pieczonymi falafelami batatowymi, z sosem z pieczonej papryki i pomidorów  (vegan) pieczony batat faszerowany, kaszą jaglaną z podsmażoną cebulką z suszonymi śliwkami (vegan) cukinia faszerowana czerwoną soczewicą z cebulką i pomidorami; kuskus (vegan) kasza jaglana z pieczona

More food, love and dreams
Rumcajsowe Enchiladas 220

żeby zmiękła. Tortillę pokrywa się sosem, napełnia farszem i zwija w rurkę. Następnie umieszcza się kilka rurek w naczyniu żaroodpornym warstwowo, każdą warstwę pokrywając sosem i innymi dodatkami (np. serem lub cebulą). Składniki: Puszka pomidorów w zalewie puszka czerwonej fasoli pinto 5 ząbków czosnku 1 czerwona papryczka chilli (lub 2 łyżeczki mielonego chilli) łyżeczka słodkiej papryki 500g mielonej wieprzowiny sól(...)pieprz do smaku kwaśna śmietana 4 pszenne tortille tarty ser Przygotowanie: Czosnek obieramy i blendujemy razem z pomidorami i chilli. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy, wlewamy uzyskany sos i smażymy kilka minut cały czas mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem. Skarmelizowany lekko sos przekładamy do rondelka, a na patelni obsmażamy mięso doprawione słodką papryką, solą i pieprzem. Dodajemy do garnka

Gotuj z Rumcajsem

Proponowane wyszukiwania