sos pomidorowy - 11905 przepisów (strona:372/794)

Makaron z krewetkami i pomidorkami 159

Zapewne nie wszyscy lubią owoce morza , ale może warto się przełamać i spróbować :) Krewetki to owoce może, które możemy wykorzystać na wiele sposobów, są one bardzo

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wątróbka w sosie pomidorowym z ananasem 156

pieprzem i chilli. Gorącą wątróbkę i ryż wyłożyć na talerz. Posypać posiekanym świeżym szczypiorkiem. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Mięsa , Obiad , Obiad na szybko Tagged: ananas , podroby , przecier pomidorowy , ryż , sos

https:KKuchniaMniam
Fasolka w pomidorach na zimę 238

zagotowania) 20 minut. Słoiki wyjąć z garnka zaraz po wyłączeniu palnika i odstawić do powolnego stygnięcia. Przechowywać w piwnicy lub w dolnej szafce kuchennej. ----- Podobne: Przecier pomidorowy do słoików Fasolka do obiadu Sos pomidorowo-paprykowy na zimę

Weekendy w domu i ogrodzie
Sałatka z paluszków krabowych w sosie Marie Rose 114

właśnie sos Marie Rose i koktajl z krewetek są czymś, co znajdziecie w restauracjach na całym świecie. Pamiętajcie o Fanny Ten sos to mieszanina kilku podstawowych popularnych sosów – jajecznego majonezu, pomidorowego ketchupu, octowego sosu Worcestershire i pikantnego Tabasco lub Srirachy. Wszystkie składniki sosu podane w liście składników bardzo dokładnie ze sobą mieszamy – sos gotowy!   Łodygę selera naciowego myjemy

Karo in the Kitchen
Żeberka w sosie pomidorowym 208

Bardzo prosty i pyszny obiad. Kupiłam bardzo ładne żeberka, dużo mięsa mało tłuszczu, marzenie Nadmiar tłuszczu usunąć, ale jeśli lubicie bardziej tłuste można oczywiście zostawić. Pokroić

Kuchnia Pokoleń
Pomidorowa z ryżem 116

opakowanie włoszczyzny, 1 cebula, 3 litrów zimnej wody, 3 ziarenka ziela angielskiego, 2 liście laurowe, 3 ziarenek pieprzu , 1/2 łyżeczki soli, 1 listek lubczyka, 700 ml koncentratu pomidorowego- domowego , 2 łyżki sosu Lutenica Premium Rosa, ryż Paraboiled naturalny Sonko. Przygotowanie:      Bazą każdej zupki pomidorowej jest rosół. Kurczaka zalewamy zimną wodą i gotujemy ok. 30 minut. Łyżką ściągamy(...)podgrzewać. Cebulę wrzucamy do rosołu. Dodajemy liście laurowe, lubczyk, ziele angielskie oraz pieprz i sól. Gotujemy na małym ogniu ok. 1,5 godziny. Na koniec dolewamy domowy koncentrat pomidorowy i dodajemy sos Lutenica. Gotujemy jeszcze ok. 15-20 minut. Podajemy z ryżem

Aga w kuchni
Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińską – najprostsze! 124

sól, świeżo mielony pieprz 3-4 ząbki czosnku polskiego przyprawy wg smaku, u mnie obficie: papryka słodka, oregano, kminek mielony, szczypta cayenne olej do smażenia gołąbków SOS: 2 puszki pomidorów, 2 łyżeczki przecieru pomidorowego, 1 łyżka oregano, sól, pieprz, łyżeczka cukru, szklanka wody Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Kapustę pekińską drobno posiekać. Połączyć dokładnie mięso(...)przyprawy. Jeśli masa jest bardzo luźna dodać kasze mannę. Z masy formować kotleciki, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron na złoty kolor, następnie przekładać do brytfanki. Składniki sosu zmiksować blenderem, polać usmażone gołąbki. Piec w 180 stopniach termoobieg 50 minut. Gołąbki podawać samodzielnie, z ziemniakami, albo jak u mnie z sałatką. Smacznego! Może masz swój sprawdzony przepis na gołąbki

Mój pomysł na
Makaron w sosie szpinakowo - pomdorowym 149

gotować równocześnie z przygotowywaniem sosu. Serek mascarpone można zastąpić ricottą, ewentualnie kremowym serkiem śmietankowym jak np. Almette śmietankowy czy Philadelphia , a pomidory w puszce - przecierem pomidorowym (nie koncentratem; wówczas nie ma konieczności blendowania). Smak sosu można wzbogacić o 2 - 3 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany 18 %. Źródło przepisu: Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
A la gołąbki szybko i pysznie 132

lekko nabrać „rumieńca”. Wlać wodę, dodać przecier pomidorowy, listek laurowy, ziele angielskie i zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wrzucić klopsy, przykryć i gotować 10 minut. Przewrócić klopsy na drugą stronę. Gdyby woda się wygotowała, trzeba uzupełnić wodę. Gotować następne 10 minut. Delikatnie zamieszać. Sos można zagęścić mąką wymieszaną w małej ilości wody i wlać do wrzącego

Kuchnia Pokoleń
Lasagne 174

średniej wielkości pomidorów, obranych ze skórki, pokrojonych w kostkę 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 1/2 łyżeczki chilli w proszku 1 płaska łyżeczka cukru sól, świeżo mielony pieprz oliwa z oliwek 500 g tartej gołdy Składniki na sos beszamelowy: 3 łyżki masła 3 łyżki mąki 750 ml tłustego mleka(...)cebulka zmięknie. Dodajemy czosnek i mięso, smażymy kolejne 5 minut. Dodajemy pokrojone pomidory, łyżkę koncentratu pomidorowego, doprawiamy oregano, bazylią, tymiankiem, chilli, cukrem, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy i całość przesmażamy/dusimy około 15 minut. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy na bok. 2. Teraz przygotowujemy sos beszamelowy: W garnuszku topimy masło, wsypujemy mąkę, wlewamy mleko i gotujemy przez 10-15 minut

My Culinary Art
Domowa pizza z pieca 350

pojemnika i ustawić program do wyrastania ciasta drożdżowego. Rękodzielnicy muszą wszystkie składniki dobrze wyrobić i zostawić do wyrośnięcia.W czasie gdy ciasto rośnie możemy przygotować SOS. U mnie:1/2 cebuliczosnekok. szklanki przecieru pomidorowego domowego1 łyżka koncentratu pomidorowegoziołasól, pieprz, cukierCebulę chwilkę poddusiłam, dodałam czosnek, zalałam przecierem, dodałam resztę składników i gotowałam na wolniutkim ogniu w celu zredukowania wody.Gdy mamy sos zaczynamy

Z butelką mleczka w tle
GĘSTA POMIDOROWA Z PRZETARTYMI WARZYWAMI 151

Kocham pomidory i wszystko co pomidorowe :) Zupy, sosy, sałatki ... A, że często gotuję zupę pomidorową, staram się, aby za każdym razem miała ona trochę inny smak. Tym razem smak mojej zupy podkreśliłam zblendowanymi ugotowanymi warzywami (marchew, seler, pietruszka). Pomysł ten skradłam z bloga Asi : Kulinarne Szaleństwa Margarytki  i uważam, że jest rewelacyjny. Bo zazwyczaj marchewkę z zupy zjadam(...)aksamitna, nawet ryż jest tutaj zbędny. Następnym razem pomyślę o innym dodatku do zupy :)) Składniki: 2 marc hewki 2 pietruszki kawałek selera młody por 3 puszki pomidorów w sosie własnym ziele angielskie liść laurowy ząbek czosnku sól pieprz szczypta cukru słodka papryka dodatkowo: u mnie 100g ryżu łyżka kwaśnej śmietany 12% Wykonanie: W garnku ( mój 3l) zagotowujemy wodę z obranymi

Walijskie Pichcenie
Lasagne 164

szklanki mąki np.tortowej 1 szklanka mąki krupczatki szczypta soli 1 łyżka oleju 3 jajka 0,5 szklanki wody Sos mięsny: 25dag wieprzowiny 25dag wołowiny 20dag wędzonego boczku 1 cebula olej do smażenia  1 średnia marchewka 600ml przecieru pomidorowego 3 ząbki czosnku natka pietruszki bazylia tymianek oregano 2 gałązki mięty szczypta lawendy cząber papryka słodka papryka ostra sól pieprz(...)wielkość i kształt makaronu. Odstawiamy do lekkiego obeschnięcia. Sos mięsny: Cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy zmielone mięso i utartą marchewkę. Dorzucamy przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek i przecier pomidorowy. Gotowy sos powinien być gęsty. Sos beszamelowy: W rondlu rozgrzewamy masło. Dosypujemy mąkę i przygotowujemy jasnozłotą zasmażkę. Po około dwóch minutach dolewamy powoli mleko. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką. Po zgęstnieniu

Wrzosowa Polana
Gotujemy przecier pomidorowy w szybkowarze 218

Szybki i uniwersalny przecier pomidorowy. Fantastycznie nadaje się do zupy pomidorowej lub sosu. Po krótkim odparowaniu można uzyskać gęstą konsystencję. Tak powstały sos skomponuje się wspaniale z dowolnym makaronem. Przecier pomidorowy. Składniki 1 kg świeżych pomidorów 50 ml zimnej wody 2 łyżki masła Przygotowanie Wybór Ciśnienia Wysokie Czas Gotowania 5 min Otwieranie Garnka Szybkie Jeśli powyższe wskazówki(...)powyżej ugotowane pomidory przetrzyj przez sitko (pamiętaj, że po przetarciu na spodzie sitka znajduje się dużo miąższu - zbierz go łyżką i dodaj do przecieru) Uwaga: Jeśli chcesz uzyskać sos gęsty, wstaw garnek z przetartymi pomidorami na planik o maksymalnej mocy i gotuj je 5 min bez przykrycia. Co jakiś czas mieszaj drewnianą łyżką, aby pomidory się nie przypaliły

Szybko Szybkowar
Gotujemy przecier pomidorowy w szybkowarze 173

Szybki i uniwersalny przecier pomidorowy. Fantastycznie nadaje się do zupy pomidorowej lub sosu. Po krótkim odparowaniu można uzyskać gęstą konsystencję. Tak powstały sos skomponuje się wspaniale z dowolnym makaronem. Przecier pomidorowy. Składniki 1 kg świeżych pomidorów 50 ml zimnej wody 2 łyżki masła Przygotowanie Wybór Ciśnienia Wysokie Czas Gotowania 5 min Otwieranie Garnka Szybkie Jeśli powyższe wskazówki(...)powyżej ugotowane pomidory przetrzyj przez sitko (pamiętaj, że po przetarciu na spodzie sitka znajduje się dużo miąższu - zbierz go łyżką i dodaj do przecieru) Uwaga: Jeśli chcesz uzyskać sos gęsty, wstaw garnek z przetartymi pomidorami na planik o maksymalnej mocy i gotuj je 5 min bez przykrycia. Co jakiś czas mieszaj drewnianą łyżką, aby pomidory się nie przypaliły

Szybko Szybkowar