sos pieprzowy - 166 przepisów (strona:4/12)

Poledwica wieprzowa ze sliwka 118

wykalaczkami. Obsmazylam po kazdej ze stron na patelni. Wlozylam do piekarnika na 3 godziny w temperaturze 80C- wolowina jest niesamowicie krucha, I wystarczy raz na godzine ja obrocic. Przygotowalam sos pieprzowy I podalam z buraczkami I ziemniakami. Smacznego

Smaki Edyty
Buffalo Wings czyli klasyczne, amerykańskie skrzydełka pokoju 369

zimnym piwem! Skrzydełka Buffalo Składniki (na 4-6 osób) : 1 kg kurzych skrzydełek (podzielonych na dwie części, końcowa część powinna być usunięta) ½ szklanki masła ( niesolonego) ⅔ szklanki ostrego sos u pieprzowego (w stylu Tabasco) 1 ½ łyżki octu ½ łyżeczki soli selerowej ¼ łyżeczki sosu Worcestershire 1/2 łyżeczki pieprzu Cayenne ¼ łyżeczki mielonego białego pieprzu ⅛ łyżeczki czosnku w proszku Zebrać razem wszystkie składniki. W niewielkim

Jem więc Jestem
Wołowina z ryżem i warzywami 76

bardzo proste, ponieważ cienkie plasterki wołowiny są marynowane, a następnie smażone w woku i podawane z sałatą i pomidorami, który nadaje świeżości, a towarzyszy im ryż i fantastyczny sos limonkowo – pieprzowy, w którym można przed jedzeniem maczać mięso. Na koniec mojej krótkie opowieści, życzę Ci smacznego.  👥 – 4 ⏰ – 30 minut ➕ marynowanie 🇰🇭 – Kambodża Potrzebne składniki

RafalCook
Polędwiczka po indyjsku 193

Polędwiczka po indyjsku to moja wariacja na temat przygotowania standardowego dania z polędwiczką. Wyjątkowy aromat uzyskamy dzięki dodaniu przyprawy garam masala. Garam masala to wyjątkowe połączenie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczarki faszerowane serem feta 107

przystawkę bądź jako dodatkowy składnik obiadu. Smacznego! Pieczarki faszerowane serem feta Wskazówki. Portobello można podać na zielonej sałacie albo zaserwować z sosem. Dobrze łączą się także z sosem z pieprzowym. The post Pieczarki faszerowane serem feta appeared first on MeCooks

mecooks
Pieczeń rzymska- mięso mielone w innym wydaniu. 157

stopni na 45 min, po tym czasie rozwijamy folię i wkładamy do piekarnika jeszcze na 5 min. Gotowe, Smacznego! Można podawać na ciepło z tłuczonymi ziemniaczkami i ciepłym sosem np. pieprzowym lub na zimno do kanapek :) pozdrawiam

Tagebuch po polsku
Placki ziemniaczane. Chrupiące i złociste cuda. 158

kroimy bardzo drobno w kosteczke. Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki z przepisu łączymy ze sobą. Smażymy na patelni z obu stron do zezłocenia. :) U nas podane z sosem jogurtowo pieprzowym.  Smacznego!  Skomentuj

MamaOskarka
Sos barbecue BBQ 124

około 15 minut, aby cebulka się jak najbardziej rozpadła, oczywiście w miarę możliwości często mieszamy. Na zdjęciu Mąż zajada stripsy z rukolą i pomidorem z sosem BBQ i sosem majonezowo pieprzowym w picie. Smacznego! Skomentuj

MamaOskarka
Piersi kurczaka w ostrym sosie paprykowym 126

Piersi kurczaka w ostrym sosie paprykowym i pieprzowym – kilka dni temu zakupiłam sporą ilość piersi kurczaka i co drugi dzień jemy białe mięso. Zaczęło brakować mi pomysłów. Oczywiście zerknęłam do ściągawek mamy i znalazłam przepis na kurczaka na ostro. Przepis idealny, gdyż trzeba użyć prawie jeden kilogram mięsa 🙂 Bardzo mięsny obiad. Składniki na:... Read More The post Piersi kurczaka

Magiczny Garnek
Menu na tydzień: Elegancja Francja, czyli wykwintne i proste francuskie przepisy 125

godziny, na patelnię trafiły filety z kaczki – też smażą się same, trzeba je właściwie 2-3 razy obrócić. Obok nastawiliśmy kaszę gryczaną. Na koniec zrobiliśmy steki i sos śmietanowo-pieprzowy. Jak przechowywać jedzenie na tydzien Często pytacie jak pakujemy nasze jedzenie na tydzień. To mega prosta sprawa. Mamy duży zestaw pojemników, do których, po wystudzeniu, wkładamy gotowe dania. Trzymamy(...)mrozimy lancze na bieżący tydzień to zamrażamy je w pojemnikach. Najprościej jest oczywiście mrozić zupy, albo ratotouille, jak w tym tygodniu, sprawa wymaga więcej zachodu, gdy mrozimy dania z sosami. Co do zasady jeśli danie składa się np. z mięsa i kaszy/ryżu/ziemniaków, mrozimy je razem. Osobno zamrażamy natomiast sosy. Nie mrozimy jedzenia na poniedziałek i wtorek. Bardzo

Niedzielny kucharz
Przepis na domową wersję Mega Pocket jak z KFC 46

aromatycznego sera Cheddar. Do domowej wersji Mega Pocket jak z KFC dodaje się także chrupiącego placka ziemniaczanego tak jak w oryginalnym przepisie. Charakterystyczny jest również prosty, ale smaczny sos majonezowo-pieprzowy, który podbija smak potrawy. Wszystkie składniki zawinięte są w pszennej tortilli. Można ją kupić w sklepie, albo pokusić się o zrobienie tortilli samemu. Print Przepis na domową wersję Mega(...)wymieszać kawałki mięsa w panierce zamoczyć w chłodnej wodziewymieszać kawałki mięsa w panierce powtórzyć jeszcze tą czynność x2 smażyć kawałki kurczaka na głębokim tłuszczu odsączyć z nadmiaru tłuszczu zrobić sos do Mega Pocket (3 łyżki majonezu, trochę grubo mielonego pieprzu czarnego, soku z połowy cytryny i szczypta granulowanego czosnku) pokroić na kawałki pomidora (najlepiej bez pestek) podgrzać na patelni tortillę

ale Pysznie
Gnocchi z batatów – tylko 2 składniki! 201

odsmażeniu na klarowanym maśle . Nabierają wtedy rumianej, charakterystycznej skórki, a w środku zostają niesamowicie mięciutkie i kremowe. Z czym podać gnocchi z batatów? Gnocchi z batatów możecie podać z sosem marinara i parmezanem, albo z usmażonymi na rumiano pieczarkami czy boczniakami, z szalotką i natką pietruszki. Możecie też polać je ziołowy masłem, przesmażając na dwóch łyżkach masła świeże listki rozmarynu(...)palonym masłem, startym parmezanem i smażonymi listkami świeżej szałwii (ta pyszna wersja podania jest na moich zdjęciach).   W mięsnej wersji te gnocchi szczególnie dobrze komponują się z sosem śmietanowo-pieprzowym i kruszonką zrobioną z wysmażonego na chrupko bekonu. A w wydaniu raw pasują do nich świeże pomidory, bazylia, rukola i mozzarella – z porządną łyżką pesto! SKŁADNIKI GNOCCHI Z BATATÓW

Karo in the Kitchen
Filet z kurczaka w sosie pieprzowym 134

Pieprzowy kurczak w sosie śmietanowy. Dosyć często go robię bo wszystkim smakuje. Składniki: Filet z kurczaka pojedynczy 4 szt. Pieprz mielony 1 łyżeczka Papryka mielona  wędzona ½ łyżeczki Masło 2 łyżki Olej rzepakowy 4 łyżki Śmietanka kremówka 150 gram Sól do smaku Przygotowanie: Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w paski. Następnie natrzeć pieprzem i przełożyć na patelnię z rozgrzanym olejem

Tradycyjna Kuchnia
Schab w sosie serowo-pieprzowym 143

moździerzu i posypujemy nim mięso. Doprawiamy mięso przyprawą uniwersalną i czarnym pieprzem. Smażymy na rozgrzanym oleju po około 1,5-2 minuty z obu stron. Podajemy polane sosem serowo-pieprzowym w towarzystwie chrupiącej bagietki i ulubionej surówki lub korniszonów

W poszukiwaniu inspiracji

Proponowane wyszukiwania