Pół główki młodej kapusty 2 łyżki posiekanego koperku Ząbek czosnku 2 jajka 2-3 łyżki mąki pszennej Sól, pieprz Olej do smażenia 2 łyżki pesto koperkowego (Można pominąć, albo dać pesto bazyliowe) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak zrobić placuszki z młodej kapusty? Młodą kapustę myjemy, osuszamy i szatkujemy na średniej wielkości paski. Dodajemy posiekany koper(...)ogniu przez ok. 2-3 min z każdej strony. Mają być bardzo ładnie zrumienione. Po usmażeniu odsączamy na papierowym ręczniku. Serwujemy z kwaśną śmietaną i pesto koperkowym, lub innym ulubionym sosem. Gotowe! Smacznego! Po więcej zdjęć zapraszam na Instagram @lukarzkuchasz
Kuchnia Łukaszasurowego, którego można smażyć, piec, grillować czy gotować na parze. Łosoś wędzony doskonale nadaje się do kanapek i sałatek, a ten w pieczonej postaci można serwować z sosem beszamelowym, cytrynowym czy koperkowym. Choć jego specyficzny i słonawy smak jest niemal zawsze tak samo pyszny, warto zainteresować się tym, z jakiego źródła są ryby, które jemy. Najczęściej sprzedawanym łososiem jest łosoś
ProstePesto.plbardzo proste i tanie danie na domowy obiad. To niewyszukana, ale bardzo smaczna potrawa, która ma wielu zwolenników. Babkę można podać ze śmietaną, maślanką, czy jakimś sosem np. grzybowym albo koperkowym. Świetnie smakuje również na drugi dzień, pokrojona w plastry i podsmażona na patelni. [embed]https://youtu.be/u5fIQtlxWR4[/embed] Składniki na babkę ziemniaczaną: 1 kg ziemniaków 300 g surowego boczku wędzonego
e-PrzepisyKulinarnerozgrzanym oleju , na złoto z obu stron , wykładając niezbyt grube porcje masy . Serwujemy na gorąco po uprzednim odsączeniu na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu . Wprost niebiańskie z sosem grzybowym lub jogurtowo- koperkowym Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Placki ziemniaczano selerowe z piersią kurczaka pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyMożna je usmażyć na patelni lub ugotować w lekkim bulionie. W obu wersjach są pyszne! Choć muszę stwierdzić, że gotowane chyba mi bardziej smakowały ;) Do tego dowolny sos, np. pomidorowy lub koperkowy, młode ziemniaczki i jakaś surówka. Obiad idealny. I tatuś zadowolony, że smażone mięsko, i mama, że coś lekkiego i dzieci, że w końcu coś z sosikiem :P Inspirację
My simple kitchenwymieszaj. Na patelni rozgrzej olej, nakładaj łyżką porcje ciasta formując placki i smaż z obu stron na złoty kolor. Smacznego! Świetnie smakują z… keczupem, dipem czosnkowym, sosem (np. pieczarkowym, pomidorowym, koperkowym), surówkami i sałatkami obiadowymi. Do placków polecam… – Surówka z marchewki – Pomidory z cebulką i oliwą – Kalafior duszony w śmietanie
Kulinarne S.O.S.kukurydzą Sałatka z porem, wędzonym kurczakiem i żółtym serem Warstwowa sałatka z szynką i porem Zielona sałatka z jajkiem i łososiem Sałatka z tortellini Sałatka śledziowa z sosem jogurtowo-musztardowo-koperkowym Sałatka śledziowa Sałatka śledziowo-buraczana Sałatka ryżowo-paprykowa siostry Marii Sałatka ryżowa z kurczakiem i ananasem Sałatka „puszkowa” – z papryką, porem, kurczakiem i serem Sałatka
Smaki Na TalerzuKluski gotujemy na bardzo małym ogniu przez ok. 3-4 minuty od chwili, kiedy wypłyną na powierzchnię. Ugotowane kluski wyjąć łyżką cedzakową. Gotowe kluski podajemy polane sosem pieczeniowym, grzybowym lub koperkowym. Najlepiej smakują z pieczonym mięsem i kapustą lub buraczkami . Smacznego :) Kluski śląskie fot. Moja Książka Kucharska
Moja Książka Kucharska Cześć :D Jestem tak rozproszona przepięknym słońcem, że nie mam pojęcia czym dzisiaj zagaić pogawędkę :D Myślę wciąż o tym, co będę za kilka dni sadzić
Pieprzyć z Fantazjążółty ser,bułkę tartą i doprawiamy solą oraz pieprzem wedle uznania. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym. Podajemy z ziemniakami, sosem- u mnie najczęściej koperkowym i surówką
Kuchnia w czekoladzieziemniaka , lekko solimy , napełniamy farszem . Zapiekamy w piekarniku około 10 minut , po tym czasie posypujemy serem i jak tylko się roztopi – podajemy . Gotowe , najlepiej smakują z sosem jogurtowo – czosnkowym lub koperkowym . Smacznego Post Faszerowane ziemniaki a’la gyros pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyWyciskamy ślimaki ziemniaczane na rozgrzany olej. Kiedy zaczną się rumienić przewracamy na drugą stronę. Po chwili wykładamy na ręczniki papierowe. Podajemy na ciepło z dodatkiem sosu np. czosnkowego lub koperkowego . Smacznego
Kolizje Smakówgołąbkami umieścić pomidory z puszki. Przykryć i wsadzić do piekarnika na 1 i 1/2 godziny (170 stopni). Jeżeli nie używamy pomidorów, gołąbki należy podać z osobno przyrządzonym sosem: pomidorowym, grzybowym lub koperkowym. Przybrać koperkiem
zadanie-gotowanieMniej więcej w połowie czasu pieczenia mięso przykryć folią aluminiową. Po upieczeniu, klops wyjąć z foremki, pokroić na plastry i podawać z sosem np. pieczarkowym lub koperkowym i ziemniakami. Bardzo smaczne są plastry pieczeni podsmażone na patelni lub podane na zimno. Smacznego
Stare Gary