przez około godzinkę . Oczywiście , im grubsze plastry , tym dłuższy czas , im cieńsze , tym krótszy . Podajemy na gorąco z dowolnymi dodatkami , np ze świeżą sałatą ,polaną sosem jogurtowo – koperkowym Smacznego ! Artykuł ” Kozacka karkówka „ pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyrzodkiewki albo ogórek i wyszło dwa w jednym . Super dodatek do obiadu. Składniki 2 ogórki 1 pęczek rzodkiewki 1 pęczek szczypiorku sól pieprz 1 łyżeczka sosu sałatkowego koperkowo ziołowy 3 łyżki śmietany 18% Sposób przygotowania przepisu: 1. Ogórki i rzodkiewkę zetrzeć w plasterki na tarce , troszkę dodać soli zostawić aż puści sok i odcedzić . Potem
W królestwie smaków BeatyTo danie najlepiej podać z ryżem, kopytkami lub makaronem. Idealne danie na imprezy, łatwo się go serwuje i pysznie smakuje. Schab pokroić w plasterki o grubości
Kuchnia Pokoleńdanie, które gościło pewnie u niejednego z Was na babcinym stole. Mnogość dodatków do nich powoduje, że każdy znajdzie coś dla siebie. Ja dziś proponuję placki z domowym sosem czosnkowo- koperkowym. 9. Fuczki czyli bieszczadzkie placki z kiszonej kapusty – przepis znajdziesz TUTAJ Zrobiłam je pierwszy raz- niebo w gębie! Polecam! Mam nadzieję, że któreś z moich przepisów trafiły
Oka w rosole czyli KaFka gotujeciasto. Formujemy placuszki, nakładamy farsz i przykrywamy drugim plackiem.Tak uformowane kotlety smażymy na gorącym oleju. Na koniec odsączamy nadmiar tłuszczu ręcznikiem papierowym i gotowe! Możemy z podać z sosem np. koperkowym. Smacznego
Dominacja smakuugotowane w skórce, pokrojone na plasterki Kiszone rzodkiewki Kiszone papryki Kiszona kapusta Pomidorek Brokuł - wodę zagotowujemy, wkładamy różyczki brokuła, od zagotowania gotujemy 5 minut - przecedzamy Fasola Jaś Karłowy - ugotowana Sos koperkowo-czosnkowy - do naczynia, np słoika wkładamy pęczek koperku, 5 łyżek słonecznika, 2 ząbki czosnku, zalewamy dowolnym olejem tłoczonym na zimno - blendujemy
Szkrab Je Samdodaj do mięsa i warzyw na patelni Inne moje pomysły na filet z kurczaka znajdziesz poniżej: Filet z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami Filet z kurczaka w sosie jogurtowo- koperkowym zapiekany pod pierzynką z sera Filet z kurczaka w szynce parmeńskiej czyli jak ożywić nudnego kurczaka Smacznego
Oka w rosole czyli KaFka gotujePyszne, wegetariańskie kotlety ziemniaczane z cukinią to wyśmienity sposób na wykorzystanie niezjedzonych ziemniaków z dnia poprzedniego. Podajemy na gorąco, np z sosem pieczarkowym, koperkowym lub chrzanowym i buraczkami. Składniki: 1 kg ugotowanych ziemniaków 1 kg cukinii kilka gałązek natki pietruszki 100 g mąki pszennej jajko 2 łyżki mąki ziemniaczanej ząbek czosnku, papryka ostra, sól, pieprz bułka tarta Przygotowanie Ziemniaki przeciskamy
e-PrzepisyKulinarnemożna wykorzystać białe wytrawne wino, będzie bardziej wykwintny. U mnie ryba podana była z ryżem. Przepis znalazłam na opakowaniu ryb znanej firmy, polecam :) Ryba w sosie śmietanowo - koperkowym Składniki na 2 porcje: 4 kawałki białej ryby świeżej lub mrożonej (u mnie mrożony dorsz w kostce) 1 cebula pół szklanki bulionu warzywnego lub białego wytrawnego
Smak mojej kuchnipewnie zdrowszym. Placuszki te świetnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. W domu podaję je z kleksem z jogurtu. Można je podać również z jakimś pysznym sosem np. koperkowym. Przepis na placuszki z cukinii. Składniki: 1 średnia cukinia, 2 jajka, 1 cebula, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 100 g startego żółtego sera, 8 łyżek mąki pszennej, garść
Pani domowamnie. :) Kotlety mielone to moim zdaniem jedno z najbardziej wszechstronnych polskich dań. Można podać je z ziemniakami i mizerią, pysznymi buraczkami, a następnego dnia zrobić do nich sos pieczarkowy, koperkowy lub pomidorowy i cieszyć się pysznym daniem, które nie będzie "odgrzewanym kotletem". Robi się je naprawdę szybko i równie szybko znikają z talerza - są mięciutkie, soczyste i bardzo aromatyczne
Cooking Monsterjest majonez, sos curry, a Wielkiej Brytanii nawet ocet. Inne, choć może nie tak często dodawane, sosy do frytek robione są na bazie śmietany lub jogurtu. Jedni wolą sos czosnkowy, koperkowy albo pomidorowy. Do posypania stosuje się najczęściej sól (najlepiej morską, świeżo zmieloną), ale też grubo mielony pieprz, łagodną lub ostrą paprykę. W tym miejscu warto wspomnieć o jednej kwestii
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniawnętrza cukinek. Cukinie nasmarować oliwą, ustawić w naczyniu żaroodpornym , podlać ok pół szkl wody, okryć folią aluminiową i zapiec ok 45 min. Podać z pieczonymi ziemniaczkami i sosem np koperkowym
Gotowanie jest łatwewięcej czasu. Chyba się starzeję ;) Śniadanie: Serek wiejski z ananasem i przyprawą curry Lunch : Pieczone kofty z mięsa drobiowego z cukinią i koperkiem, do tego kuskus i sos jogurtowo - koperkowy. Przekąska : Banan Smacznego
Codzienne Gotowaniedodatki będzie to już rewelacyjny smak. Wcześniej pokazałam Wam jak można podać łososia ze szpinakiem i pieczarkami (przepis) . Jeśli nie jesteście miłośnikami zielonych liści :) to polecam łososia z sosem serowo - koperkowym (przepis) Składniki 4 kawałki łososia 1 garść liści bazylii 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła klarowanego sól pieprz Patelnię grillową mocno rozgrzać. Łososia oprószyć solą i pieprzem. Zaczynamy
O kuchni z uczuciem