dorsz) z żółtymi buraczkami, chipsami z topinamburu, jadalną ziemią i majonezem o zachwycającym smaku. Danie główne to marynowana i długo pieczona w niskiej temperaturze cielęcina, glazurowane czerwone buraczki, sos z olejem koperkowym, buraczane puree z lukrecją (której na szczęście nie było czuć, choć podobno podbiła smak buraczków) i brukselką, a do tego zapiekany mus ziemniaczany z pietruszką. Na deser smażone
Pożeraczka, czyli raz adobrzeMakaron z tuńczykiem i pomidorkami (Farfalle con tonno e pomodorini) Ziołowe tagliatelle z indykiem i papryką (Tagliatelle con tacchino, peperoni e erbe aromatiche) Penne z pstrągiem łososiowym w sosie jogurtowo-koperkowym (Penne con trota salmonata allo yogurt) Tagliatelle z ragout z soczewicy (Tagliatelle con ragù di lenticchie) Makaronowa zapiekanka z porem, dynią i boczkiem (Sformato di pasta con zucca, porri
La grande e la piccola cuocaProste w wykonaniu aromatyczne kuleczki mięsne. Do tego ulubiony sos, makaron, ryż lub ziemniaki i danie gotowe! Dziś u mnie pulpeciki z sosem serowo-koperkowym podane na penne. Składniki: 500 g mięsa wieprzowo-wołowego 1 czerstwa kajzerka szklanka mleka 1 średnia cebula 1 jajko ząbek czosnku sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra 3 ziarna ziela angielskiego liść
Zasmakuj Kuchnicałość.3. Podajemy do obiadu.Smacznego!!!Źródło: Proste ŻarcieInne propozycje na sałatę do obiadu (klikamy na zdjęcie):Sałata z jajkiem i śmietanąSałata ze śmietanąSałata z ogórkiemSałata z jajkiem i sosem jogurtowo-koperkowym
Kuchnia domowa Anipotrawy z kurkami. Najlepsze przepisy z kurkami. 25 przepisów z kurkami. 1 Bitki drobiowe z kurkami 2 Bitki wieprzowe w sosie kurkowym 3 Gołąbki z kurkami w sosie śmietankowo-koperkowym 4 Gołąbki z modrej kapusty z kurkami 5 Grzyby w solance na zimę 6 Jajecznica z kurkami i szczypiorkiem 7 Kotlety z kurczaka z nadzieniem kurkowym 8 Kurki na maśle
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSałatka z sezamową piersią kurczaka Składniki: 1 pierś z kurczaka 1 pomidor pół opakowania mix sałatek 1/4 długiego ogórka 3-4 rzodkiewki pół saszetki sosu sałatkowego, np. koperkowego olej sól, pieprz przyprawa do kurczaka sezam 1. Pierś umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze paseczki. Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Przygotowane kawałki mięsa obtoczyć w sezamie
Ugotowaćżar leje się nieba, raz leje deszcz, a jeść przecież trzeba :) Dzisiaj propozycja dla mięsożerców czyli mielona wołowina w musztardowym sosie zapiekana pod koperkowym puree ziemniaczanym. Smakowała wszystkim domownikom, nawet wybrednemu Synciowi, który poprosił o dokładkę. Wołowina zapiekana z puree ziemniaczanym 5 sporych ziemniaków (u mnie młodych) 200 ml gorącego mleka 2 łyżki masła szczypta soli łyżka
Dzieje kuchennej Wiewiórynaszym mieście stoi food truck z przepysznymi kurczakami a'la KFC. Podają do nich świetny sos czosnkowo-koperkowy własnej produkcji. Postanowiłam odtworzyć go w domu i wyszło całkiem podobnie ;) Składniki: 1 kubczek jogurtu naturalnego 2 duże ząbki czosnku 1 czubata łyżeczka posiekanego koperku (świeżego lub mrożonego) 1/3 łyżeczki cukru sól i pieprz do smaku Przygotowanie: 1. Jogurt przekładamy do miseczki(...)Dodajemy koperek. 3. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do jogurtu. 4. Doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. 5. Wszystko dokładnie mieszamy. Sos jest najlepszy, gdy spędzi kilka godzin w lodówce i dobrze się przegryzie :) Smacznego
Prosto z KotłaGofry: 1 jajko 100 g mąki pszennej tortowej 120 ml mleka 3,2% 30 ml wody 35 ml oleju rzepakowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia duża szczypta soli Sos chrzanowo-koperkowy: 180 g jogurtu naturalnego 1/2 cytryny mały pęczek koperku 2 łyżeczki chrzanu sól, świeżo mielony pieprz Farsz: 150 g łososia wędzonego MOWI 1/2 ogórka 1/2 pomarańczy 500 g szparagów(...)Gofry: Do miski wbić jajko, dodać pozostałe składniki i całość zmiksować na jednolitą masę. Rozgrzać gofrownicę i porcjami wlewać ciasto. Piec na złoty kolor, po czym przełożyć na kratkę. Sos: Jogurt przelać do miseczki, dodać wyciśnięty sok z cytryny, chrzan i posiekany drobno koperek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz i składanie gofrów: W wysokim garnku zagotować wodę. Szparagi
Passions hobbies lifeząbek czosnku - pół szklanki przecieru pomidorowego - pół łyżeczki soli - szczypta pieprzu - 1 łyżeczka suszonego oregano Składniki na farsz: - wędlina pokrojona w kostkę - starty ser mozzarella Do podania: sos czosnkowo-koperkowy z tego przepisu. Zaczynamy od przygotowania ciasta. Drożdże pokruszyć, posypać cukrem, dodać 2 łyżki mąki, 50 ml ciepłej wody (ale nie gorącej!), wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce(...)objętość, połączyć go z mąką, wodą oraz oliwą z oliwek. Zagnieść ciasto i odstawić w ciepłe miejsce na około godzinę, aby podwoiło swoją objętość. W tym czasie można przygotować sos. Cebulkę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oliwię z oliwek ze szczyptą soli i pieprzu. Gdy będzie już lekko zarumieniona, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, przecier pomidorowy i resztę przypraw
Zgrabne Gotowaniepiątkowy obiad proponuję szybkie danie makaronowe z tuńczykiem w sosie śmietanowo-koperkowym, pychotka ... kto nie spróbuje ten nie wie SKŁADNIKI 1 opakowanie makaronu tagliatelle, 8 suszonych pomidorów w oleju (ok. 70 g), 2 puszki tuńczyka w kawałkach w oleju, ¾ szkl. śmietany 18%, sól, pieprz, 3-4 łyżki posiekanego koperku WYKONANIE Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Tuńczyka osączamy z oleju, podgrzewamy(...)patelni, dodajemy pokrojone na kawałki pomidory, zalewamy śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, podgrzewamy ok. 3-5 minut, na końcu dodajemy koperek. Dodajemy do sosu makaron i mieszamy
słodki bratekPachnące koperkiem i bardzo delikatne placuszki z cukinii to bardzo przyjemne danie na lekki i szybki obiad. Łatwe przygotowanie powinno zachęcać do ich zrobienia. Wspaniale smakują z sosem jogurtowo-koperkowym. Najlepsze placuszki wychodzą z młodej cukinii, gdyż nie ma ona dużo pestek i jest mniej wodnista, niż ta większa i starsza. Do placuszków nie dodawać dużo mąki, bo stracą(...)zbyt wcześnie ich nie przewracać i pozwolić na przyrumienienie, aby dobrze się zapiekły. Placuszki z cukinii zrobiłam z dużą ilością koperku, który dodałam zarówno do placków, jak i do sosu z jogurtu. Dodatkowego smaku i aromatu dodał również szczypiorek. Od czasu, gdy po raz pierwszy zrobiłam te placuszki, zagościły one w moim menu na stałe. Mnie osobiście taki lekki
Kuchcik gotujeidealne do grillowania. Bardzo lubię mielone kotlety , więc kiedy je już robię to jest to duża porcja. Moje dzieci lubią mielone, koniecznie z sosem. Sos grzybowy to jeden s sosów, który przyrządzam właśnie do mielonych. Mielone kotlety z wołowiny Składniki: na 16 kotletów 1 kg mielonego z wołowiny 125 g twarożku 50 ml śmietanki 2 czubate łyżki / 30 g parmezanu(...)sól i lekko zmiksuj. Włóż pietruszkę i zmieloną wołowinę. Wymieszaj farsz i uformuj 16 kotletów. Nastaw grill. Grilluj kotlety na złoty kolor około 10 minut. Podaj mięso z koperkowymi ziemniakami, grzybowym sosem i rzodkiewkami. Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara The post Mielone kotlety z wołowiny z grilla appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniasię je przygotowywać w miarę często. Oczywiście ulubioną rybą mojej rodzinki jest łosoś. Dzisiaj to właśnie z jego udziałem pokażę Wam jak smacznie go podać z sosem serowo-koperkowym Składniki: 4 kawałki łososia 250 ml śmietany 100 g sera żółtego 2 łyżki posiekanego koperku 1 łyżka masła 1 cebula szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz olej do smażenia(...)dwóch stron. Łososia nie należy smażyć zbyt długo, aby nie był suchy. W rondelku rozgrzać masło, dodać śmietanę i starty żółty ser. Podgrzewać stale mieszając do rozpuszczenia sera. Sos musi być gęsty. Doprawić solą, pieprzem , gałką muszkatołową i wsypać posiekany koperek. Rybę podawać wraz z sosem
O kuchni z uczuciem