Kluski gotujemy na bardzo małym ogniu przez ok. 3-4 minuty od chwili, kiedy wypłyną na powierzchnię. Ugotowane kluski wyjąć łyżką cedzakową. Gotowe kluski podajemy polane sosem pieczeniowym, grzybowym lub koperkowym. Najlepiej smakują z pieczonym mięsem i kapustą lub buraczkami . Smacznego :) Kluski śląskie fot. Moja Książka Kucharska
Moja Książka Kucharska Cześć :D Jestem tak rozproszona przepięknym słońcem, że nie mam pojęcia czym dzisiaj zagaić pogawędkę :D Myślę wciąż o tym, co będę za kilka dni sadzić
Pieprzyć z Fantazjążółty ser,bułkę tartą i doprawiamy solą oraz pieprzem wedle uznania. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym. Podajemy z ziemniakami, sosem- u mnie najczęściej koperkowym i surówką
Kuchnia w czekoladzieziemniaka , lekko solimy , napełniamy farszem . Zapiekamy w piekarniku około 10 minut , po tym czasie posypujemy serem i jak tylko się roztopi – podajemy . Gotowe , najlepiej smakują z sosem jogurtowo – czosnkowym lub koperkowym . Smacznego Post Faszerowane ziemniaki a’la gyros pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyWyciskamy ślimaki ziemniaczane na rozgrzany olej. Kiedy zaczną się rumienić przewracamy na drugą stronę. Po chwili wykładamy na ręczniki papierowe. Podajemy na ciepło z dodatkiem sosu np. czosnkowego lub koperkowego . Smacznego
Kolizje Smakówgołąbkami umieścić pomidory z puszki. Przykryć i wsadzić do piekarnika na 1 i 1/2 godziny (170 stopni). Jeżeli nie używamy pomidorów, gołąbki należy podać z osobno przyrządzonym sosem: pomidorowym, grzybowym lub koperkowym. Przybrać koperkiem
zadanie-gotowanieMniej więcej w połowie czasu pieczenia mięso przykryć folią aluminiową. Po upieczeniu, klops wyjąć z foremki, pokroić na plastry i podawać z sosem np. pieczarkowym lub koperkowym i ziemniakami. Bardzo smaczne są plastry pieczeni podsmażone na patelni lub podane na zimno. Smacznego
Stare GaryWielickiego - LITERKI lub innego drobnego Ugotować wg przepisu na opakowaniu 1 ogórek świeży 1 filet z kurczaka pęczek świeżego koperku 1/2 puszki kukurydzy - nie koniecznie ! 2 sosy do sałatek - ziołowo-koperkowe 2-3 łyżki majonezu Filet pokroić w kostkę, usmażyć na oleju, przyprawić. Wystudzić. Ogórek pokroić w kostkę, koper posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do miski, wsypać sosy sałatkowe - wymieszać
kolorowotorcikowojuż coraz większa, w sam raz na przygotowanie gołąbków. Jeśli jesteście tradycjonalistami i farsz musi być mięsny to niech tak będzie. Zastąpmy jednak ryż kasza orkiszową, a sos zamiast pomidorowego przygotujmy śmietanowo koperkowy. Nasze gołąbki zyskają zupełnie nowy smak. Polecam! Składniki: główka młodej kapusty 600 g mięsa mielonego z indyka 200 g kaszy orkiszowej sól , pieprz, ostra papryka liść
Z Majeczką w kuchniMajówka trwa w najlepsze, więc mam dla Was kolejną propozycję dania z grilla. Po grillowanym ananasie, przyszła pora na grillowane frytki z batatów. Są przepyszne, podane z sosem pomidorowym lub czosnkowo-koperkowym na serku feta - są obłędne. Składniki: - 1 duży batat - oliwa z oliwek - sól pieprz Batata dokładnie umyć i pokroić na ósemki. Dokładnie posmarować oliwą z oliwek i grillować
CookYourselfsprawdzić inne przepisy na sałatki. Składniki 0.5 kg kapusty pekińskiej 1 puszka kukurydzy 2 średnie pomidory 1 długi ogórek Pół czerwonej papryki Pęczek szczypiorku Pęczek rzodkiewki Saszetka sosu Knor o smaku koperkowo-ziołowy bez konserwantów 3 łyżki majonezu Krok po Kroku 1 Kapuste kroimy wzdłuż, a następnie w paski. Pomidory i paprykę kroimy w kostkę, ogórka i rzodkiewki kroimy
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyjajko miks sałat 0,5-1 pierś z kurczaka (upieczona), ja użyłam mięsa z tego przepisu 2 łyżki kukurydzy (bez dodatku cukru) 0,5-1 pomidor sos do wyboru (ja zrobiłam koperkowy) musztardowo-miodowy (1 łyzka miodu, 1 łyżeczka oliwy z oliwek, 1 łyżeczka octu balsamicznego, 1 łyżeczka musztardy Dijon) koperkowy (2 łyżki posiekanego koperku, 0,5 szklanki jogurtu
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćPyszne „Zimowe, koperkowe” gołąbki Zimowe , koperkowe gołąbki różnią się od letnich , które są ze świeżej kapusty i z lżejszym sosem i farszem . Zimowa wersja jest bardziej rozgrzewająca i sycąca. Wzbogacona o cebulę i właśnie koperek , żeby ożywić nieco już starszą kapuchę . Chłopcy uwielbiają gołąbki więc zawsze w końcu udaje im się mnie namówić . Jak już się(...)dysponujemy W momencie kiedy stwierdzimy że gołąbki są już gotowe , zagęszczamy sos wodą , rozrobioną z mąką do lubianej konsystencji . Serwujemy na gorąco obficie polane sosem i posypane siekanym koperkiem Smacznego ! Artykuł Pyszne ” Zimowe, koperkowe ” gołąbki pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyziemniaków 200-300 g fasolki szparagowej 1 cebula pół pęczka koperku 2 ząbki czosnku 2 łyżki jogurtu naturalnego lub kwaśnej, gęstej śmietany 2 łyżki majonezu 1 op. sosu sałatkowego (np ziołowo-koperkowy lub inny ulubiony) sól, pieprz Ziemniaki szorujemy. Gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Zimne kroimy na mniejsze kawałki (na pół, lub na ćwiartki). Fasolkę szparagową(...)studzimy. Cebulę kroimy w kostkę. Majonez mieszamy z jogurtem/śmietaną, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Mieszamy. W misce mieszamy ziemniaki oraz fasolkę. Całość polewamy sosem czosnkowym. Posypujemy posiekanym koperkiem. Mieszamy. Sałatkę schładzamy w lodówce
Smaki Na Talerzu