Ekspresowa , ale zdrowa ,sałatka z brokułem , doskonała kolacja Ta sałatka , nie wymaga wielkich przygotowań , jeśli macie w lodówce , jajka i świeże brokuły , to już jesteście na
Ogrodnik w podróżySmażyłam je jeszcze około 10 minut. Wlałam śmietanę, wymieszałam, doprawiłam solą i pieprzem. Po chwili sos zaczął gęstnieć. Zdjęłam z gazu. Piekarnik włączyłam na 180 °C. Polędwiczki nacięłam ukośnie na całek powierzchni z góry. W każdą szczelinę włożyłam po kawałku zimnego masła koperkowego. Polędwiczki przełożyłam do naczynia żaroodpornego, przykryłam i wstawiłam na piekarnika na około 25 minut. Cała potrawa
Kuchnia u Krysiposzukiwania w kubkach smakowych tych nie znanych mi części, utajonych w pozornie przewidywalnym sosie pieczarkowej treści. Coś wspaniałego a i baty pasty z buraka w cebuli pięknej ornatach. A całość dania do obłędu i zachwytu tak sprytnie wzniecana, co rusz koperkową wonią narodzin i wiosny. W tych akordach świeżości jak masz nie gotować Łukaszu radosny? Pozwoliłam sobie
Food Squareziemniaki. Fume Blanc Robert Mondavi i słodkie ziemniaki pieczone z ziołami i solą morską. Long Barn Charrdonnay, Ridge i łosoś z Alaski gotowany na parze, z kompozycją sałat z sosem miodowo musztardowym. Douglas Hill Cabernet Sauvignon z wolno pieczonym rostbefem z wołowiny USA Black Angus. Drugie warsztaty „ Wino & ryby” . To doskonały łosoś z Alaski w trzech odsłonach oraz klasa(...)Chateau Souverain Sauvignon Blanc i wędzony łosoś z Alaski, z placuszkiem gryczanym, kremowym koperkowym serkiem i kiełkami zielonego groszku. Morning Fog Chardonnay, Wente i pieczony łosoś z Alaski zapieczony z chrupiacą ziołową kruszonką. Chardonnay Reserve, Sierra Foothills, Ironstone z alsakańskim łososiem na maślanym puree z kremowym sosem porowym. Trzecie warsztaty (najbardziej przeze mnie mięsożercę oczekiwane) to Wino & wołowina. Połączenia
królestwo garówViolaPassion Pstrąg tęczowy na chmurce śmietankowo-koperkowej Składniki: 2x Filety z pstrąga tęczowego duże (W zależności ile osób mamy przy stole) Młode ziemniaczki Koperek dużo koperku Natka piertuszki- troszkę Limonka Sol pieprz Smietana do sosu : •18% gęsta pół szklanki (Piątnica) •18% rzadka (laciata do zup i sosów) Sposób: Czyścimy filety
Viola cooks with passionSałatka z jajkiem i chrupiącą szynką szwarcwaldzką otoczona miksem sałat, posypana prażonym słonecznikiem, której smak dopełnia koperkowy winegret. To prosta, szybka i pyszna kombinacja smaków. Doskonała
Kraina Miodem PłynącaDobra na zimno do kanapek (można wtedy z czystym sumieniem powiedzieć: wiem co jem) ale i fajnie smakuje na ciepło jako danie obiadowe z ziemniaczkami
Walijskie PichcenieDelikatne mięso drobiowe, którego świetnym dopełnieniem jest chrzanowo koperkowy wyrazisty sosik. Polecam nie tylko na niedzielny obiad.Danie podałam na zastawie CAMEA- PORCELANA BOGUCICE Składniki: 1/2 kg piersi z kurczaka 1 jajko' sól,pieprz bułka tarta ok 1/3 szklanki sos: Bulion warzywny 1 szklanka pól kubka śmietany 12 % pęczek koperku ok. 5 cm korzeń chrzanu sól,pieprz do smaku Wykonanie
Z Majeczką w kuchnijogurtu. Wychodzą chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku. Dodatkowo mają cudowny, koperkowy aromat i posmak. Są po prostu pyszne! Najlepsze wychodzą w sezonie z młodej cukinii. Przygotowuje się je w kilka chwil i mogą pełnić rolę zarówno obiadu, jak i kolacji. Świetnie smakują podane z sosem czosnkowym, tzatziki lub po prostu z jogurtem naturalnym. Składniki: 2 średnie cukinie
Kuchnia MagdaLenyjogurtu. Wychodzą chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku. Dodatkowo mają cudowny, koperkowy aromat i posmak. Są po prostu pyszne! Najlepsze wychodzą w sezonie z młodej cukinii. Przygotowuje się je w kilka chwil i mogą pełnić rolę zarówno obiadu, jak i kolacji. Świetnie smakują podane z sosem czosnkowym, tzatziki lub po prostu z jogurtem naturalnym. Składniki: 2 średnie cukinie
Kuchnia MagdaLenyTrzymać na małym ogniu ok 15-20 min - przykryć pokrywką. Na końcu sos zmiksować (mięso znów przełożyć na deseczkę) dodać mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w wódce i musztardę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Trzymać na ogniu jeszcze z 3-4 min i gotowe...Ja podałam z tłuczonymi koperkowymi ziemniakami i mizerią... Smacznego
Gaździnka warzySos tzatziki kojarzy mi się z przyjemnymi spotkaniami przy grillu w rodzinnym gronie. Właśnie w takich okolicznościach najczęściej gościł w mojej rodzinie. Świetnie komponuję się z wypieczonym mięsem z rusztu. Obecnie częściej trafia na stół jako alternatywa mizerii. Mocno koperkowy z wyczuwalną nutą czosnku pasuje do większości dań obiadowych. Składniki (4 porcje) -1 świeży ogórek -1/2 pęczka koperku -naturalny
Zielona Kuchniablog: Budyń waniliowy Steki z kangura autorka: Koper | blog: W koperkowej kuchni "Pulled pork - przepyszne, wyczesane mięso" autorka: KuszenieSukkuba | blog: Podniebienne Pieszczoty Grillowana karkówka w coli autorka: Bernadetta | blog: Prawo do gotowania z pasją Kacza pierś Ewy Wachowicz autorka: Bernadetta | blog: Prawo do gotowania z pasją Polędwiczka z wiśniowym sosem autorka: Myszka | blog: Myszka gotuje Karkówka z grilla marynowana
Kuchenna Kontrrewolucyakolejna propozycja, która przyda się na Wielkanoc. Przepis na sos tatarski, który robimy każdego roku w naszym domu. :) Znalazł sobie wiele zastosowań - można jeść go samego, pasuje świetnie do gotowanych jajek, pieczeni na zimno a także do śledzi, jeśli ktoś lubi śledzie w śmietanie. :) Składniki: 4-5 dużych ogórków czosnkowo – koperkowych (polecam te z Ogródka Dziadunia - klik ) 2 pęczki szczypiorku
Garniec MagalieBruschetta z szynką parmeńską i mozzarellą to szybka przekąska idealna na każdą okazję. Świetnie sprawdzi się na spotkaniu ze znajomymi, ale również możecie przygotować ją na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!