sos koperkowy - 1186 przepisów (strona:63/80)

Najlepsze śniadanko 131

Uwielbiam takie kolorowe, pachnące śniadanka. Chrupiące sałaty, pachnące truskawki i pyszny koperkowy smak.... nigdy nie mogę się doczekać, kiedy skończy się zima i będę mogła nacieszyć swój brzuszek. Składniki: bułka sos wiosenny z koperkiem (Winiary) świeże truskawki ser pleśniowy różne rodzaje sałat Sposób przygotowania: Bułkę przekrawamy na pół, smarujemy dość grubą warstwą sosu. Na wierzchu układamy listki umytej i wysuszonej

Wielki apetyt
Przekąski i przystawki na różne okazje 233

cieście francuskim Pizza caprese Roladki z ogórka z twarogiem i rzodkiewką Gruszka z szynką na liściach sałaty z sosem balsamicznym Roladki schabowe panierowane Roladki z tortilli z szynką i warzywami naleśnikowe roladki i klops drobiowy faszerowany papryką , Naleśniki koperkowe z jajkiem i warzywami Sylwestrowe kanapeczki. Mini kanapeczki Tartinki z łososiem i serkiem Tatar ze śledzia na pumperniklu Łódeczki Caprese. Kanapki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gołąbki z młodej kapusty po benedyktyńsku 128

Dusimy do czasu , aż gołąbki zrobią się miękkie . Około godziny . Pod koniec duszenia wlewamy śmietanę , doprowadzamy do wrzenia i zagęszczamy sos do lubianej konsystencji , mąką rozrobioną z woda . Gotowe , serwujemy na gorąco z dowolnymi dodatkami np. z pure ziemniaczano-koperkowym Smacznego ! Artykuł Gołąbki z młodej kapusty po benedyktyńsku pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
“Fotografia smaku” – recenzja 118

napisane bardzo dobrze, pięknym językiem polskim, gdzie kisz magicznie zamienia się w serowiec, a vitello tonato w cielęcinę w sosie tuńczykowym.   Co miałabym ochotę ugotować z tej książki? Na pewno zrazy a la Radziwiłł, kwiaty bzu w cieście, zupę koperkową i deser Celiny, który przypomina nieco PRLowską białą galaretkę. Na pewno ugotuję jednak coś więcej, a to przez wygodę

Ugotowane pozamiatane
Pstrąg po żydowsku 223

pstrąga po żydowsku są bardzo do siebie podobne. Ja postanowiłem dodać rodzynki i nie przecierałem sosu. Lubię smażoną cebulę z pomidorami, a rodzynki i tak by przez sitko nie przeszły;) Pstrąga przyprawiłem wg przepisu, który znalazłem jakiś czas temu w koperkowej kuchni. Ugotowałem go wtedy na parze, zamiast grillować, a masło zastąpiłem oliwą. Tym razem zrobiłem jednak masełko pietruszkowe. Jest(...)liść laurowy. Przykrywamy i dusimy na małym ogniu około 30 minut. Pod koniec dodajemy sok z cytryny, cukier i wyciśnięty jeden ząbek czosnku. Pstrąga przekładamy delikatnie na talerz, sos doprawiamy do smaku i podajemy razem z pstrągiem

Gotuj z Misiem
Sałatka a'la grecka z wędzoną piersią kurczaka 252

A co powiecie na taką modyfikację sałatki greckiej? Wszystkie chwyty dozwolone :) Czyli sałatka a'la grecka z wędzonym kurczakiem w cytrynowo-koperkowym vinaigrette. Skusicie się? Czekam

kulinarnyJa
Gęsie klopsiki w koperkowej zupie 113

Obiecałam Wam przed świętami kilka pomysłów na spożytkowanie gęsi trochę inaczej niż tylko upieczenie jej w całości w sosie własnym. Notabene jest to moja ulubiona potrawa

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Podsumowanie roku 2019 111

porem i jabłkiem surówka z kalarepą Chrupiące paluszki z kurczaka + pieczone ziemniaki Pomidorowa sałatka z fetą i sosem czosnkowym Ziemniaki z roszponką, jajkiem, boczkiem i pieczarkami Omlet ze szparagami i szynką parmeńską Langosze Placki ziemniaczane z potrawką drobiowo-pieczarkową Schab serowo-koperkowy Sałatka z tortellini i ananasem Przekładane ciasto kawowe z orzechami Tych smakowitych przepisów było dużo, dużo więcej

Smaki Na Talerzu
Ekspresowa , ale zdrowa ,sałatka z brokułem , doskonała kolacja 352

Ekspresowa , ale zdrowa ,sałatka z brokułem , doskonała kolacja Ta sałatka , nie wymaga wielkich przygotowań , jeśli macie w lodówce , jajka i świeże brokuły , to już jesteście na

Ogrodnik w podróży
Polędwiczki indycze z masłem koperkowym, podane z kurkami 149

Smażyłam je jeszcze około 10 minut. Wlałam śmietanę, wymieszałam, doprawiłam solą i pieprzem. Po chwili sos zaczął gęstnieć. Zdjęłam z gazu. Piekarnik włączyłam na 180 °C.   Polędwiczki nacięłam ukośnie na całek powierzchni z góry. W każdą szczelinę włożyłam po kawałku zimnego masła koperkowego. Polędwiczki przełożyłam do naczynia żaroodpornego, przykryłam i wstawiłam na piekarnika na około 25 minut. Cała potrawa

Kuchnia u Krysi
Wyniki konkursu: Zmiksowaliśmy razem dużo dobrego! 125

poszukiwania  w kubkach smakowych tych nie znanych mi części,  utajonych w pozornie przewidywalnym sosie pieczarkowej treści. Coś wspaniałego a i baty pasty z buraka w cebuli pięknej ornatach. A całość dania do obłędu i zachwytu tak sprytnie wzniecana,  co rusz koperkową wonią narodzin i wiosny. W tych akordach świeżości jak masz nie gotować Łukaszu radosny? Pozwoliłam sobie

Food Square
Ameryka od Kuchni 110

ziemniaki. Fume Blanc Robert Mondavi i słodkie ziemniaki pieczone z ziołami i solą morską. Long Barn Charrdonnay, Ridge i łosoś z Alaski gotowany na parze, z kompozycją sałat z sosem miodowo musztardowym. Douglas Hill Cabernet Sauvignon z wolno pieczonym rostbefem z wołowiny USA Black Angus. Drugie warsztaty „ Wino & ryby” . To doskonały łosoś z Alaski w trzech odsłonach oraz klasa(...)Chateau Souverain Sauvignon Blanc i wędzony łosoś z Alaski, z placuszkiem gryczanym, kremowym koperkowym serkiem i kiełkami zielonego groszku. Morning Fog Chardonnay, Wente i pieczony łosoś z Alaski zapieczony z chrupiacą ziołową kruszonką. Chardonnay Reserve, Sierra Foothills, Ironstone z alsakańskim łososiem na maślanym puree z kremowym sosem porowym. Trzecie warsztaty (najbardziej przeze mnie mięsożercę oczekiwane) to Wino & wołowina. Połączenia

królestwo garów
PSTRąG TEŃCZOWY na chmurce śmietankowej 92

ViolaPassion   Pstrąg tęczowy na chmurce śmietankowo-koperkowej  Składniki:  2x Filety z pstrąga tęczowego duże  (W zależności ile osób mamy przy stole)  Młode ziemniaczki  Koperek dużo koperku  Natka piertuszki- troszkę  Limonka  Sol pieprz Smietana do sosu : •18% gęsta pół szklanki (Piątnica) •18% rzadka (laciata do zup i sosów) Sposób: Czyścimy filety

Viola cooks with passion
Sałatka z szynką szwarcwaldzką, jajkiem i koperkowym winegretem 149

Sałatka z jajkiem i chrupiącą szynką szwarcwaldzką otoczona miksem sałat, posypana prażonym słonecznikiem, której smak dopełnia koperkowy winegret. To prosta, szybka i pyszna kombinacja smaków. Doskonała

Kraina Miodem Płynąca
COŚ DO CHLEBA CZYLI PIECZEŃ KOPERKOWA 166

Dobra na zimno do kanapek (można wtedy z czystym sumieniem powiedzieć: wiem co jem) ale i fajnie smakuje na ciepło jako danie obiadowe z ziemniaczkami

Walijskie Pichcenie