Kotlety ryżowe z mięsnym nadzieniem...Soczyste, ryżowe i złociste.Wypełnione mięsem mielonym.O delikatnym, koperkowym aromacie.Pychota!Składniki:500 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka);3 szklanki surowego ryżu;4 jaja (2 do masy ryżowej i 2 do mięsa);2 małe cebule (1 do masy ryżowej i 1 do mięsa);1 łyżka masła;1/4 szklanki zimnej wody (do masy(...)wysokości) i parować pod przykryciem przez 10 minut. Kotlety można również parować przez 10 minut w przeznaczonym do tego garku z sitem do parowania.Podawać ciepłe z sosem pomidorowym/grzybowym/pieczarkowym/koperkowym lub z samą surówką.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Z podanych składników wychodzi około 14 kotletów.Do masy ryżowej można dodać curry lub inne ulubione przyprawy, a koperek zastąpić szczypiorkiem lub natką
Gospodyni Miejskajaglana koperkowo – miętowa Składniki: 8 łyżek ugotowanej kaszy jaglanej 1/2 pęczka koperku 1/2 pęczka mięty 1/2 ogórka wężowego 1/2 dużego awokado lub 1 małe Przepis na kaszę jaglaną koperkowo – miętowa Ugotuj kaszę jaglaną. Ostudź. Ogórek i awokado pokrój w drobną kostkę. Koperek i miętę drobno posiekaj. Warzywa połącz z kaszą jaglaną i wymieszaj z winegretem Winegret limonkowo(...)zielone liście. Winegret Winegret przygotuj ścierając pozostałą połówkę gruszki na tarce o drobnych oczkach. Gruszkową pulpę zmieszaj z oliwą z oliwek, cytryną, dopraw solą i pieprzem. Polej sałatkę sosem i delikatnie wymieszaj. Mus czekoladowy z awokado Składniki 1/2 miękkiego awokado 1 dojrzały banan 2 czubate łyżeczki kakao Przepis na mus czekoladowy z awokado: Awokado i banana obierz ze skórki, rozdrobnij
Ugotowane pozamiataneBrukseli Sikająca dziewczynka w Brukseli Grand Place Bruksela Manneken Pis Najlepsze na świecie są frytki belgijskie, to frytki dwukrotnie smażone, które możecie kupić już za 2,5 euro/porcja, z sosem 3,5 euro, spokojnie wystarczy dla dwóch osób. Jak piszą w przewodnikach, wcale nie należą one do potraw wegetariańskich. Dlaczego? Otóż najlepsze frytki belgijskie smażone są na tłuszczu zwierzęcym! Konfitury(...)sałatek, tak, aby w domu spróbować odtworzyć ich smak. Desery to prawdziwa rozkosz dla podniebienia, panna cotta, fondue, truskawki, lody, tarty owocowe... i danie główne stek medium z masłem koperkowym, frytki i bukiet sałat z dressingiem... raz się żyje, spróbowałam niemal wszystkiego, polecam gorąco wizytę w Colmar! Zawsze zostawiam po sobie ślad i nie tylko w postaci pustego talerza ;) Parlament
Moja smaczna kuchniacytryny (ok. 1/2 dużej cytryny) 4 łyżki żelatny 2 jogurty po 180 g bez laktozy 2 łyżki chrzanu szczypta soli i białego pieprzu Na salsę łososiowo-koperkową : 150 g wędzonego łososia norweskiego pęczek świeżego koperku 6-10 małych srebrzystych cebulek z zalewy 2 łyżki miodu główki zielonych szparagów 1 łyżka octu z białego(...)stężenia. 4. Składniki na salsę kroimy na kawałki doprawiamy. Koperek siekamy. Z octu winnego oraz miodu a także oliwy z oliwek przygotowujemy dresing. Salsę doprawiamy polewamy sosem i odstawiamy by składniki się dobrze ze sobą przegryzły. 5. Stężałą terrinę kroimy na niewielki porcje i podajemy z salsą. Smacznego
vaniliowoczekoladowaUwielbiamy przekąski. Wolna chwila, wspólne oglądanie bajek czy filmów, podczas spotkania z przyjaciółmi, podczas emocjonującego meczu, a nawet spaceru czy wycieczki. Okazji na „coś szybkiego
Słodkie okruszki