sos do spaghetti - 3105 przepisów (strona:63/207)

Spaghetti z cytrynowymi pulpecikami w zielonym sosie 139

słodkim. Warto eksperymentować. Nie jest to danie na każdy dzień, ale interesująca propozycja, którą można poznać jeśli ktoś lubi próbować nowe rzeczy. Składniki na spaghetti z cytrynowymi pulpecikami w zielonym sosie (4 porcje): mięso na kotlety z indyka 500 g cytryna 2 łyżki posiekanej natki pietruszki jajko 2 łyżki bułki tartej sól pieprz opakowanie makaronu spaghetti

Karola gotuje
Prosty makaron z boczkiem 157

Prosty makaron z boczkiem z to jedno z tych dań, które przygotujemy w 10-15 minut. Szybko, prosto i bardzo smacznie. Pokażę Wam jak w prosty

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Expresowe spaghetti z cukinią 390

Expresowe spaghetti z cukinią – czyli pyszny makaron w sosie pomidorowym, to idealny pomysł na szybki, bezmięsny obiad :) A jeśli baaaardzo lubicie mięsko, to śmiało do sosu pomidorowego można dorzucić mięso mielone z indyka, czy szynki :) Expresowe spaghetti z cukinią – Składniki: 1 średnia cukinia (ok. 300g) 1 puszka pomidorów krojonych (400g) 2 […] The post Expresowe spaghetti z cukinią

Kulinarne Przeboje
Parpadelle, fusilli, rigatoni, fiocchi... Poznaj rodzaje włoskich makaronów 158

rodzaje różnią się między sobą nie tylko wielkością, kształtem czy ogólnie wyglądem. Różnica polega również na ich zastosowaniu. Trudno bowiem wyobrazić sobie klasyczny sos bolognese serwowany z makaronem cannelloni, a pesto podawane z makaronem orzo. Spaghetti Spaghetti to makaron, który stanowi podstawę kuchni włoskiej. Doskonale znany również w Polsce, serwowany jest z gęstymi sosami, np. bolognese. Świetnie smakuje również jako(...)bazylii. Penne Penne to kolejny, zaraz po spaghetti, jeden z najbardziej znanych w Polsce włoskich makaronów. Ma postać skośnie ściętej rurki, która swoim kształtem przypomina nieopierzoną końcówkę ptasiego pióra. Odmianą tego makaronu jest pennoni – charakteryzujący się większą średnicą. Jak nakazuje tradycyjna kuchnia włoska, makaron penne należy serwować z gęstymi sosami typu alfredo czy arrabiata. Fusilli Fusilli to makaron znany

Tradycyjna Kuchnia
Makaron w sosie serowym ze szpinakiem 273

pyszny, a do jego przygotowania wystarczy dosłownie chwila. Do sosu dodałam przyprawiony szpinak, aby danie prezentowało się bardziej „na bogato” Spróbujcie! Zobaczcie też: Makaron spaghetti carbonara Przepis na makaron w sosie serowym ze szpinakiem Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 20 minut Składniki 250 ml słodkiej śmietanki 18% garść parmezanu 2 garście szpinaku 2 ząbki czosnku łyżeczka gałki

Kuchnia Bazylii
Prosty makaron z warzywami w koperkowym sosie 202

warzyw w towarzystwie kremowego, delikatnego sosu koperkowego i chrupiących migdałów. Lekka i prosta propozycja na obiad. Składniki: 1 brokuł (500 g) 10-12 sztuk pomidorków koktajlowych 2 łyżki płatków migdałowych 1 ząbek czosnku ½ szklanki mleka kokosowego 2 łyżki posiekanego koperku 1 łyżka soku z cytryny sól i pieprz do smaku 200 g makaronu spaghetti  Brokuł podziel na mniejsze różyczki(...)minuty, aż brokuły zmiękną. Na koniec na patelnię wlej mleko kokosowe, zagotuj, dodaj posiekany koperek oraz dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.  Sos podawaj z ugotowanym makaronem spaghetti posypany płatkami migdałów.  2 porcje

Roślinna - blog wegański
Makaron z wędzonym łososiem, rukolą i suszonymi pomidorami 180

zwykle w przypadku makaronów jest to propozycja na pyszny, prosty i bardzo szybki obiad. Jeśli chodzi o użyty makaron jest to bavette. Swym kształtem przypomina grube, spłaszczone spaghetti. Idealnie łączy się z sosami, czy z pesto. Sprawdza się również idealnie w potrawach z owocami morza, czy rybami. Makaron z wędzonym łososiem, rukolą i suszonymi pomidorami 2 duże porcje Składniki: około

PatiGotuje
Makaron z sosem cukinii z ajwarem 117

miałam w lodówce i szafce. 3 składniki, a smak naprawdę doskonały. Tym razem wybrałam bavette, mojej ulubionej włoskiej marki. Można wykorzystać inny jak spaghetti czy pappardelle lub tagliatelle. To makarony idealny do wszelkich sosów. Makaron z sosem cukinii z ajwarem / 1 porcja Składniki: 150 g makaronu bavette ( płaskie spaghetti) 1/3 małej cukinii 2 łyżki pikantnego ajwaru 1 ząbek(...)czasie gotujemy makaron. Na patelnię wylewamy oliwę z oliwek. Dodajemy rozdrobnioną cukinią z czosnkiem oraz ajwar. Mieszamy, podsmażamy 2-3 minuty. Ugotowany makaron przekładamy na patelnię z sosem z cukinii i ajwarem. Dokładnie mieszamy. Przekładamy do miski do podania. Na wierzchu układamy plasterki oliwek i całe oliwki oraz ciecierzycę, wcześniej opłukaną i odsączoną. Doprawiamy do smaku w razie potrzeby

Moja smaczna kuchnia
Makaron ze szparagami i gorgonzolą, pyszny pomysł na obiad 157

chwila :) Bo co można zrobić gdy za oknem żar leje się z nieba a ja mam ochotę na ukochany makaron. Padło na makaron w formie spaghetti, długi ukochany i w sam raz do kremowego sosu. Oj, jak to piszę to już przełykam ślinę wspominając ten obiad. No dobra już podaję przepis, bo inaczej wstanę i zacznę go robić raz jeszcze(...)Makaron ze szparagami i gorgonzolą ( dla 5 osób ) 1 opakowanie makaronu spaghetti 1 pęczek szparagów zielonych 1 cebula 2 ząbki czosnku łyżka oleju 100 gram gorgonzoli pół szklanki białego wytrawnego wina 2 łyżki śmietany 12%   Na początek wstawiłam duży garnek z wodą na makaron. Gdy się zagotowała włożyłam do niej makaron i gotowałam go 7 minut. W międzyczasie

Kuchnia na wzgórzu
Spaghetti puttanesca i "Głodna kotka" 169

pracę musiały przygotowywać szybkie posiłki. W oryginalnym przepisie powinny znaleźć się filety anchois. Ja ich nie znoszę, więc mam danie wybrakowane ;) Składniki : 200 g makaronu typu spaghetti pomidory pelati lub słoik domowego sosu pomidorowego ok.15 ciemnych oliwek łyżka lub dwie kaparów cebula 2 ząbki czosnku parmezan lub inny twardy ser łyżka oleju do smażenia sól pieprz suszone oregano Nastawić wodę(...)Dodać do wrzącego sosu pokrojone oliwki (lub w całości, jeśli tak wolicie) i kapary. Odcedzić makaron i dodać go do sosu. Podgrzewać wszystko razem i wymieszać. Podawać danie posypane świeżo startym parmezanem. Można posypać suszonym oregano lub bazylią. ----- Podobne: Spaghetti z jarmużem i pieczarkami Spaghetti z suszonymi pomidorami Penne z pieczarkami "Głodna kotka" Barbary Kosmowskiej to książka, na którą natrafiłam

Weekendy w domu i ogrodzie
TAGLIATELLE Z ZIELONYM PESTO I KREWETKAMI 88

MAKARONY:   SPAGHETTI AGLIO OLIO E PEPERONCINO     SAŁATKA WARZYWNA W MUSZLACH MAKARONOWYCH     CYTRYNOWE TAGLIATELLE Z PARMEZANEM     CALAMARI Z SOSEM ALFREDO     TAGLIATELLE AL POMODORO CRUDO     SPAGHETTI Z KURKAMI I GROSZKIEM     DORSZ STIR-FRY Z MAKARONEM RAMEN     SPAGHETTI BOLOGNESE   Tagliatelle z zielonym pesto i krewetkami: – Zielone pesto

globuskulinarny
Włoski makaron z sosem pomidorowym i pesto 176

makaron z sosem pomidorowym i pesto. Jeśli wcześniej przygotowaliście sobie pesto, to obiad przygotujecie w kilka chwil. Przepis na pesto z bazylii znajdziecie TUTAJ . Makaron z sosem pomidorowym i pesto – składniki makaron spaghetti puszka pomidorów pelati 2 ząbki czosnku sól pieprz oregano bazylia oliwa z oliwek Makaron z sosem pomidorowym i pesto – przepis W międzyczasie kiedy będzie się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Spaghetti bolognese z oscypkiem 154

już wiadomo makarony u nas goszczą często, a dzisiaj kolejny pomysł na coś pysznego z jego udziałem :)  Makaron spaghetti jest jednym z moich ulubionych makaronów dlatego też pojawiają się różne wariacje z nim właśnie. Połączenie sosu bolognese z oscypkiem świetnie komponowało się w całości. Danie to niby proste jednak bardzo efektowne i smaczne.  Spaghetti bolognese z oscypkiem(...)całość do zarumienienia. W tym czasie pomidory przekładamy do malaksera, dodajemy oregano, sól i papryki - miksujemy na gęsty sos. Sosem zalewamy mięso i całość gotujemy 10 minut na niewielkim ogniu - doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Makaron spaghetti gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 8 minut, odcedzamy. Oscypka ścieramy na tarce na dużych oczkach. Na talerze nakładamy makaron

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pora na pomidora, czyli makaron z sosem bolognese ze świeżych pomidorów 136

takich korektach otrzymamy dietetyczną i smaczną propozycję na danie obiadowe. Makaron z sosem bolognese ze świeżych pomidorów Składniki na 4 porcje: 400 g dowolnego makaronu (spaghetti, świderki, penne) ½ łyżeczki soli Składniki na sos: 1 cebula (100 g) 2 ząbki czosnku 3 pomidory malinowe (około 650 g) 400 g mięsa mielonego 2,5 łyżki oliwy z oliwek (25 g) ½ łyżeczki soli

KulinarneImpresje.pl

Proponowane wyszukiwania