Ragoût à la bolognese

Ragoût à la bolognese

Ragoût à la bolognese

Ta straszna nazwa odnosi się do jednego z moich ulubionych sosów, który wcale nie jest taki straszny. Ragoût to francuska nazwa nie tyle jednej potrawy, co raczej pewnego ich rodzaju. Początkowo chodziło o dania mięsne, rybne lub warzywne, na które składały się jednakowej wielkości kawałki wszystkich składników potrawy uduszone razem w sosie. Właściwie nazwa ta wciąż dotyczy tego typu dań, jednak troszkę rozszerzyła swoje znaczenie. Teraz dotyczy ona wszelkich potraw, w których składniki są równomiernie rozdrob... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ratunku obiad

Autor

Eve

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, makaron, makarony, zupa pomidorowa, mielone, sos pomidorowy, pomidor, cebula, marchewka, sos do makaronu, warzywa, francuskie, spaghetti, mięso, cukier, mięso mielone, naleśniki z warzywami, por , naleśnik, cannelloni, duszone, naleśniki, lasagne, czosnek, obiad, włoska, spaghetti bolognese, makaron spaghetti, dania mięsne, proste i szybkie przepisy

Inne przepisy z Ratunku obiad

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.