sos do spaghetti - 3105 przepisów (strona:64/207)

Spaghetti bolognese z oscypkiem 141

już wiadomo makarony u nas goszczą często, a dzisiaj kolejny pomysł na coś pysznego z jego udziałem :)  Makaron spaghetti jest jednym z moich ulubionych makaronów dlatego też pojawiają się różne wariacje z nim właśnie. Połączenie sosu bolognese z oscypkiem świetnie komponowało się w całości. Danie to niby proste jednak bardzo efektowne i smaczne.  Spaghetti bolognese z oscypkiem(...)całość do zarumienienia. W tym czasie pomidory przekładamy do malaksera, dodajemy oregano, sól i papryki - miksujemy na gęsty sos. Sosem zalewamy mięso i całość gotujemy 10 minut na niewielkim ogniu - doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Makaron spaghetti gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 8 minut, odcedzamy. Oscypka ścieramy na tarce na dużych oczkach. Na talerze nakładamy makaron

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pora na pomidora, czyli makaron z sosem bolognese ze świeżych pomidorów 123

takich korektach otrzymamy dietetyczną i smaczną propozycję na danie obiadowe. Makaron z sosem bolognese ze świeżych pomidorów Składniki na 4 porcje: 400 g dowolnego makaronu (spaghetti, świderki, penne) ½ łyżeczki soli Składniki na sos: 1 cebula (100 g) 2 ząbki czosnku 3 pomidory malinowe (około 650 g) 400 g mięsa mielonego 2,5 łyżki oliwy z oliwek (25 g) ½ łyżeczki soli

KulinarneImpresje.pl
Spaghetti z pulpecikami z soczewicy 91

Spaghetti z pulpecikami z soczewicy czerwonej. Dobrze doprawione ziołami i chili, podgotowane w aromatycznym sosie pomidorowym, smakują przepysznie. Świeży tymianek na sam koniec i mamy spaghetti w wersji wegetariańskiej.   Składniki (na 2 porcje) 250g makaronu spaghetti Pulpeciki z soczewicy 250g soczewicy czerwonej 2 łyzki oliwy 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka 4 łyżki […] Artykuł Spaghetti z pulpecikami

Pink Envelope
Makaron z boczkiem a’la carbonara 136

powinno się używać tylko żółtek. Pomimo tych różnic danie jest przepyszne. Śmietana dodaje specyficznego smaku, a jajka sprawiają, że sos jest gęstszy a przez to bardziej sycący. Makaron z boczkiem a’la carbonara 2 porcje Składniki: około 250g makaronu spaghetti – połowa opakowania 250 g surowego boczku 2 jajka 4 łyżki śmietany 18% łyżeczka posiekanego lub suszonego oregano pół(...)patelką na której smażymy boczek i dodajemy przygotowany sos. Podgrzewamy przez chwilę cały czas mieszając. Kiedy sos zgęstnieje dodajemy ugotowany makaron. Wszystko razem dokładnie mieszamy aby sos ładnie połączył się z makaronem. Spaghetti podajemy od razu, posypane dużą ilością sera. Smacznego Artykuł Makaron z boczkiem a’la carbonara pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
18 dań na Światowy Dzień Makaronu 292

salami,cukinią i grana padano Tagliatelle z pieczarkami i cukinią z dodatkiem oliwy z białych trufli Tagliatelle z liśćmi szpinaku Tagliatelle z mieloną wieprzowiną i brokułami w sosie z serem pecorino Ziołowe spaghetti z zieloną fasolką szparagową

Moja smaczna kuchnia
Makaron spaghetti z tuńczykiem 178

smaku i pogotować około 15 minut. Dodać tuńczyk i od razu zakończyć gotowanie sosu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W międzyczasie w osolonej wodzie ugotować makaron spaghetti, odcedzić ( nie płukać ! ) i od razu dodać do sosu . Dokładnie wymieszać i podawać gorący.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SMACZNEGO

zielonacukinka
Makaron z prostym sosem mięsno-pomidorowo-paprykowym 164

makarony? My bardzo. W szczególności te podane z prostymi, sycącymi sosami. Dziś polecam Wam makaron Bucatini podany z prostym sosem mięsno-pomidorowo-paprykowym. Możecie oczywiście podać ten sos również w towarzystwie tradycyjnego spaghetti. Jednak my bardzo lubimy go właśnie z Bucatini. Bucatini to idealne połączenie długiego makaronu (ze względu na rozmiar) i krótkiego (ze względu na charakterystyczny otwór w środku

Słodkie okruszki
SPAGHETTI Z PEPERONI,KAPARAMI, OLIWKAMI I CHILI 129

dodałam kiełbaskę. Starłam czosnek Kolej na kapary Oliwki powędrowały do garnka za kaparami. Wlałam pomidory. Wsypałam przyprawy. Mieszałam aż sos zgęstniał. Ugotowałam makaron. Dodałam go do sosu. Starłam parmezan. Posypałam nim spaghetti. Smacznego

potrawyregionalne
Spaghetti carbonara 410

bazuje na sosie z samych jajek, jednak w większości polskich przepisów znajdziemy dodatek czosnku i śmietany. Pyszny parmezan często zastępujemy serem żółtym. Mimo tych różnic danie jest nadal przepyszne. Jest niezwykle aromatyczne, swoim smakiem i zapachem przenosi nas do słonecznej Italii.To prawda, że danie jest bardzo kaloryczne, ale jakie dobre!!!;)    Składniki: o,5 kg makaronu spaghetti(...)patelnię z oliwą po boczku. 4. Cebulę obieramy z łupin, kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do czosnku. Smażymy na złoty kolor. 5. W między czasie w osobnej miseczce przygotowujemy sos. Śmietanę mieszamy z żółtkami jaj, dodajemy starty ser żółty (nie za dużo, żeby nie zrobił się ulepek;-. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 6. Mieszamy boczek z czosnkiem i cebulą

Kuchnia Pełna Pasji
Spaghetti alla carbonara 107

oryginalne spaghetti przygotowane z dobrej jakości składników nie potrzebuje zmian. Sam lubię dorzucać do niej czasami sezonowe warzywa, ale na przykład sos na bazie śmietany zamiast żółtek wprowadza mnie w mal di testa (ból głowy). Najlepsze spaghetti alla carbonara otrzymamy z dobrej jakości produktów: makaronu z pszenicy durum, guanciale (pordgardla) — często zastępowanego pancettą (rodzaj wolno dojrzewającego boczku), owczego sera(...)wrzuć na patelnię (pamiętaj, aby ogień pod nią był już wyłączony — jajka nie mogą się ściąć, ma tylko powstać gęsty sos). Wymieszaj dokładnie z  guanciale lub pancettą , wlej żółtka z parmezanem i ponownie wymieszaj. Przełóż na talerze. Spaghetti alla carbonara możesz posypać dodatkową porcją sera i świeżo mielonym pieprzem

Food Square
Ragoût à la bolognese 171

dobry sos pomidorowy, który robiłam już wiele, wiele razy i zrobię go pewnie jeszcze nie raz i nie dwa. Jest bardzo prosty i uniwersalny. Może stanowić sos do właściwie każdego rodzaju makaronu, od spaghetti, przez cannelloni, a na lasagne kończąc. Może również być farszem do nadziewania warzyw, naleśników, empanadas (czyli rodzaju pierożków), a także stanowić bazę do niezliczonej ilości innych

Ratunku obiad
Spaghetti pomidory halloumi i grzanki 204

Spaghetti pomidory halloumi i grzanki to jeden z moich ulubionych przepisów na lato. Jest to bardzo prosty pomysł na makaron , a przy tym smaczny i szybki

codojedzenia
Makaron w 15 minut – spaghetti aglio olio e pomodoro 118

minut   Spaghetti aglio olio e pomodoro, czyli makaron z czosnkiem, oliwą i pomidorkami to danie proste, jak paczka spaghetti. Ta wspaniała pasta najlepiej smakuje wczesnym latem, kiedy pomidory są słodkie, soczyste i pachnące. W klasycznym wydaniu sos do makaronu aglio e oglio e pomodoro robiony jest na bazie czosnku, drobno pokrojonego, uważnie smażonego na lekko rozgrzanej oliwie. W naszym(...)smażymy, a później zdejmujemy z patelni. Do aromatyzowanej oliwy dodajemy podprażone wcześniej pomidory. W takim wydaniu oliwa pięknie pachnie czosnkiem, mimo że nie ma go w sosie. Danie idealne dla planujących posiłki Spaghetti aglio e oglio e pomodoro jest idealne dla osób, które planują posiłki i tak jak my gotują na kilka dni – bo doskonale przechowuje się w lodówce

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: spaghetti aglio e olio z małym przekrętem 147

minut Spaghetti aglio olio e pomodoro, czyli makaron z czosnkiem, oliwą i pomidorkami to danie proste, jak paczka spaghetti. Ta wspaniała pasta najlepiej smakuje wczesnym latem, kiedy pomidory są słodkie, soczyste i pachnące. W klasycznym wydaniu sos do makaronu aglio e olio e pomodoro robiony jest na bazie czosnku, drobno pokrojonego, uważnie smażonego na lekko rozgrzanej oliwie. W naszym przepisie(...)smażymy, a później zdejmujemy z patelni. Do aromatyzowanej oliwy dodajemy podprażone wcześniej pomidory. W takim wydaniu oliwa pięknie pachnie czosnkiem, mimo że nie ma go w sosie. Danie idealne dla planujących posiłki Spaghetti aglio e oglio e pomodoro jest idealne dla osób, które planują posiłki i tak jak my gotują na kilka dni – bo doskonale przechowuje się w lodówce

Niedzielny kucharz
Sałata z sosem serowym 115

Sałata zielona podana sama mało komu smakuje. Odrobina sosu, różnego rodzaju niemalże od razu zmienia jej smak. Sałata z sosem serowym Wczoraj na obiad przygotowałam spaghetti i jako dodatek do niego podałam sałatę. Wszyscy byli nią zachwyceni. Sałata skomponowała się bardzo fajnie z sosem pomidorowym i pulpecikami. Częściowo pewnie dlatego, iż sos z jakim ją podałam to sos serowy wykonany

mecooks