sos do spaghetti - 3105 przepisów (strona:67/207)

Kurczak w sosie śmietanowym ala Carbonara 15290

sera typu Parmezan, Grana Padano lub Pecorino do sosu kilka gałązek natki pietruszki, bazylii lub innych ulubionych ziół – wedle uznania 200g makaronu spaghetti, pappardelle, tagliatelle lub ryżu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na kurczaka w sosie śmietanowym ala Carbonara: Kurczaka dokładnie umyć, oczyścić z ewentualnych błonek, chrząstek i kostek. Każdy filet przekroić wzdłuż na 2 części (tak, by powstały dwa cienkie

Kulinarne Przeboje
Spaghetti z cykorią sałatową, porami i boczkiem 96

Spaghetti al radicchio, porri e pancetta ). Przepyszny zestaw  😀  Aromat cykorii wzmacnia pikantna nuta boczku, a baza z pora, rozprowadzona słodką śmietaną, stanowi uroczy kontrast. Wyobraźcie sobie tylko to Spaghetti , nawijane na Wasz widelec, na chwilę przed tym nim go posmakujecie... Jestem przekonany, że taki przepis zdoła przekonać do cykorii nawet największych sceptyków. Do dzieła więc... Składniki: 300g Spaghetti(...)masę z porów, migdałów i sera, wlać śmietanę i rozcieńczyć całość do konsystencji sosu kilkoma łyżkami wody w której gotuje się makaron; ugotowane al dente Spaghetti odcedzić na durszlaku i przełożyć na patelnię z sosem; dodać cykorię z Pancettą , całość dokładnie wymieszać i podgrzać kilka chwil na ostrym ogniu; serwować natychmiast. W zależności od preferencji można dodatkowo posypać startym Parmezanem

Pasta Po Polsku
Dyniowe spaghetti alla carbonara (Keto, Paleo, LowCarb) 117

dzięki niemu mogę stworzyć dania tak bardzo przypominające ulubione potrawy z wcześniejszego życia. A Wam udaje się dokonywać mądrych wyborów żywieniowych przy takich ograniczeniach dietetycznych? Dyniowe spaghetti alla carbonara Intensywnie pomarańczowe spaghetti z makaronu shirataki. Podnoszące zarówno na duchu, jak i "na ciele". Dania Danie główne , Lunch , Przekąska Kuchnia Amerykańska Keyword carbonara , Halloween , makaron shirataki Porcje 2 porcje Czas przygotowania(...)dorzucić boczek i zdjąć z ognia. Do nadal gorącego dania wlać jajko roztrzepane z mlekiem i dobrze wymieszać tak, żeby jajko się nie ścięło, tylko zagęściło dyniowy sos. Podawać gorące. Artykuł Dyniowe spaghetti alla carbonara (Keto, Paleo, LowCarb) pochodzi z serwisu Dieta ketogeniczna, Paleo i LowCarb - sposób na zdrowie

Modern Cave Girl
Palcem po mapie: Ostróda, Trattoria La Riva 197

sałatka jak sałatka, pomidorki koktajlowe, małe kulki mozarelli, sos balsamiczny - dobra, ale bardzo niewielka porcja; koszt: 26 zł   Rumiane pierożki z gęsiną podane z bukietem sałat i aromatycznym sosem truflowym - pierożki przepyszne! Chyba jedno z lepszych dań, które próbowaliśmy, więc z czystym sumieniem polecam; koszt: 26 zł Sałatki Sałata Devil – zielone sałaty z chrupiącymi warzywami z listkami prażonego czosnku(...)jednak zabrakło; koszt: 29 zł Lasagne - dobre, ale... mam wrażenie, że było w nim mało, jak na tę potrawę, mięsa. No chyba, że było za dużo makaronu? ;) Spaghetti z parmezanem w delikatnym sosie pomidorowym - potrawa z karty dziecięcej, jedzącemu smakowała bardzo! Ryby Smażony sandacz z masłem czosnkowo-ziołowym podawany na chrupiącym groszku cukrowym - kolejna kompletnie niedoprawiona potrawa... Brak soli, brak

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Spaghetti carbonara 272

najbliższym czasie znowu będzie makaronowo - uzbierało się tego trochę ;) Dziś jeden z najbardziej klasycznych, a zarazem najszybszych sposobów na pyszne spaghetti - jego przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę. Z rzeczy ważnych - po pierwsze, zważając na to, że tego sosu się nie gotuje (chyba że chcecie mieć jajecznicę z makaronem), polecam sparzyć jajka przed oddzieleniem źółtek. Po drugie - nie uznaję carbonary bez śmietany(...)makaronu spaghetti- 200 g boczku- 1 cebula- 3 żółtka- 200 ml śmietany 30%- 100 g drobno startego sera- 2 łyżki oleju / oliwy - sól, pieprz Wstawiamy wodę na makaron. W tym czasie kroimy boczek i cebulę w kostkę, a z żółtek, śmietany, sporej ilości pieprzu i większości sera (musimy wszak zostawić trochę do posypania z wierzchu) robimy sos. Gdy makaron zbliża

Kulinarne zapędy Kokosa
Zapiekanka makaronowa z sosem beszamelowym i klopsikami 158

Już wam sprzedaję mój patent. Otóż na dwa obiady dla czwórki głodomorów potrzebne Ci będą: 2 opakowania klopsików 1 opakowanie 500 g makaronu (dowolnego, byleby nie spaghetti) 1 brokuł Składniki na sos beszamelowy: 500 ml mleka (u mnie sojowe bez cukru) 2 czubate łyżki mąki (u mnie była to ryżowa0 wariant bezglutenowy, może być pszenna) pół łyżeczki gałki muszkatołowej pół

greenscarf
Makaron z pesto z rukoli i tuńczykiem 191

pewno ma rację .. " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 1 opakowanie makaronu spaghetti 1 puszka tuńczyka w sosie własnym starty,drobno ser – optymalnie parmezan – ja dałam jakiś tam , bo taki akurat był pesto : pęczek liści rukoli ( dwie solidne garście – młodych listków , stare będą zajeżdżać

Ogrodnik w podróży
Carbonara po mojemu 334

moja wersja i nie tylko jest równie smaczna. Tak ją robiłam we Włoszech jak i robię w domu. Nikt nigdy nie narzekał. Dla dwóch osób w 30 minut: - makaron spaghetti Barilla - 15-20 dkg wędzonego, surowego boczku - 3 żółtka - pieprz czarny grubo mielony - szczypta gałki muszkatułowej - 6 łyżek startego parmezanu - szczypiorek, sól -100 g słodkiej śmietany 18 lub 30% Wstaw(...)odcedź i gorący wrzuć do sosu z boczku i śmietany. Wymieszaj, zmniejsz ogień i wlej jajka. DOBRZE POŁĄCZ SKŁADNIKI.  Podlej odrobiną wody i takie wilgotne spaghetti podawaj,posypane parmezanem i szczypiorkiem. JA SOSU NIE SOLĘ, GDYŻ BOCZEK JEST JUŻ NA TYLE SŁONY, ŻE JEST TO ZBĘDNE. ALE TY SPRÓBUJ I OCEŃ SAM. Smacznego. CMOK

Pasje Jolki
Spaghetti z pulpetami w sosie pomidorowym 154

maśle, dodać wodę rozmieszaną z mąką  i koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku i zagotować ciągle mieszając. Pulpety krótko obsmażyć dookoła i wrzucić do  sosu. Gotować ok 10 -12 min. delikatnie mieszając. Makaron spaghetti ugotować al'dente, odcedzić, do garnka z makaronem przelać sam sos, wymieszać, Podzielić na porcje , następnie rodzielić pulpeciki

Gotowanie jest łatwe
spaghetti carbonara 86

[Głosów:  5    Average:  5 /5] składniki: 200 g makaronu spaghetti 200 g boczku wędzonego 2-3 jajka ok. 60 g sera np

Domowy Smak Jedzenia
Bucatini all’Amatriciana 265

Amatriciana jest bardzo popularny w kuchni włoskiej. Najczęściej podawany jest z makaronem typu bucatini, podobnym do spaghetti, tylko z dziurką w środku. Chociaż sos Amatriciana przygotowuje się z kilku składników, ma wiele wersji. Niektóre podają aby dodać cebulę… inne nie, to samo dotyczy chilli i wina. Oryginalny przepis zawiera guanciale, czyli wieprzowe policzki, które zastąpiłam pancettą. Składniki

Oryginalny smak
Spaghetti a'la carbonara z tartą cukinią i wędzonym boczkiem 86

przepisu. Na prawdę jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu. Porcja na 2 osoby Składniki:  170 g cukinii 100 g wędzonego boczku 150 g makaronu spaghetti 50 g tartego parmezanu  sos 2 żółtka 3 łyżko śmietany 30% 1 łyżka serka mascarpone 1 łyżka masła sól i pieprz do smaku  Przygotowanie: cukinię należy zetrzeć na tarce i odsączyć

Niezły Młynek
Sos pomidorowy ( do spaghetti , pizzy ). 135

sposób szybciej odparuje woda z pomidorów. Ja gotowałem około 2 godzin. Następnie przekładamy sos do małych słoiczków, szczelnie zamykamy wieczkami. Pasteryzujemy przez 10 minut od momentu gdy woda osiągnie temperaturę 85 C. Gotowy sos przechowujemy w ciemnym i chłodnym miejscu. Sos ten możemy wykorzystać do spaghetti, pizzy lub po prostu jako ketchup.          Smacznego

Przepisy i porady kulinarne
Zupa Napoli 169

cukinia ·        Szczypta czosnku ·        Brokuł ·        Sos w proszku fix do spaghetti Napoli ·        Papryka ostra ·        2 kostki rosołowe Sposób przygotowania: 1.    Ziemniaki, Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy

Kulinarna Chwila
Wszystko co musisz wiedzieć o tofu 99

konsystencję jest gładkie i śliskie. Można je stosować do robienia sosów, dipów i sosów sałatkowych. Nie nadaje się ono do gotowania. Jedwabiste tofu nie absorbuje smaku tak samo jak zwykłe tofu. Tofu „zwykłe” Tofu ,,zwykłe” jest bardziej podobne do gąbki, zarówno pod względem tekstury, jak i zdolności wchłaniania sosów i innych dodawanych dodatków smakowych. Ten rodzaj tofu najczęściej znajduje(...)niego ,,mielone”, w tym celu aby szybko przygotować ,,mielone”, pokrusz (odsączone z nadmiaru wody) tofu palcami na patelni i dobrze podsmaż, możesz dodać trochę sosu sojowego (wypróbuj przepis na Spaghetti bolognese z tofu ), tofu nadaje się znakomicie do grillowania, tofu naturalne możesz użyć również do deserów – ja proponuję przygotowanie tofurników Przepisy na nie znajdziecie tutaj – Tofurniki

365 dni dookoła kuchni

Proponowane wyszukiwania