padano Spaghetti z brokułami i groszkiem Spaghetti z cukinią, jajkiem i oliwkami Spaghetti w pomidorach z cukinią Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta Makaron soba z brokułami i cukinią Makaron z pieczarkami, cukinią i parmezanem Pappardelle w pomidorach z orzechami włoskimi Pappardelle w ostrym sosie z żółtych warzyw z czarnuszką i natką z pietruszki Penne z pieczarkami
Moja smaczna kuchniapieprzu. Najpopularniejsza polska wersja to już sos na bazie śmietany z jajkami a są też tacy, którzy idą dalej dodając czosnek, cebulę albo inne warzywa czy nawet grzyby. Każdy niech zrobi sobie tak jak lubi, ale warto znać oryginał. Do tej potrawy można użyć makaronu o innym kształcie a nie tylko spaghetti. Przyznam, że wersja śmietanowa najbardziej nam pasuje więc
Smaczna Pyzasłone – idealne! INNE PYSZNE DANIA Z RYBĄ I OWOCAMI MORZA: ŁOSOŚ W SOSIE ŚMIETANOWO SZPINAKOWYM Z GORGONZOLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI PIKANTNO SŁODKIE SZASZŁYKI Z KREWETEK BURGERY RYBNE Z DORSZA Z WARZYWAMI TAGLIATELLE Z ZIELONYM PESTO I KREWETKAMI SPAGHETTI Z CUKINII I MARCHEWKI Z KREWETKAMI NALEŚNIKI Z ŁOSOSIEM I SALSĄ(...)Odpowiednio doprawiony – Pyszny i prosty – Nie można się od niego oderwać dopóki się nie skończy ILOŚĆ PORCJI: 2 CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT CO POTRZEBUJESZ: – Łosoś – dwie porcje ok. 300g – Sos teriyaki – 2 łyżki – Sól do smaku – Rukola – duża garść – Oliwa z oliwek – Chili w płatkach – opcjonalnie SALSA Z MANGO – Mango – Limonka – sok z połowy – Czosnek – ząbek – Papryczka chili – Świeża mięta
globuskulinarnyPasta al pomodoro, delikatnie przyprawiona, pomidorowa, ziołowa, podana z makaronem spaghetti (lub tagliatelle) oraz parmezanem. W daniu czuć cebulę i czosnek, delikatnie słodkie pomidory, zdecydowanie moje smaki. Wykończeniem jest ser i świeża bazylia lub posiekana natka. Najlepsza, jak dla mnie wersja dania z makaronem, obok carbonary . Zdarza się, że do takiego makaronu wrzucam posiekane czarne oliwki, pieczarki, cukinię lub/i chili(...)smakowały i wyglądały inaczej, lecz dziś bardziej klasycznie. Makaron z sosem pomidorowym – prosta, szybka, wręcz idealna propozycja na obiad w tygodniu. SKŁADNIKI: oliwa 3 ząbki czosnku 1 cebula 400 g – puszka pomidorów krojonych sól, pieprz, lubczyk, słodka i ostra papryka do smaku łyżeczka cukru pudru makaron spaghetti lub tagliatelle – 250 g do podania: parmezan i świeże listki
Zasmakuj Kuchniprzepisów: 1. MAKARON W SOSIE SEROWYM Z GROSZKIEM I POMIDORKAMI 2. MAKARON W SOSIE POMIDOROWYM Z PULPETAMI 3. MAKARON RYŻOWY Z ŁOSOSIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI 4. PAPPARDELLE Z JARMUŻEM W SOSIE MAŚLANO-CYTRYNOWYM 5. MAKARON Z POMIDORAMI I PIECZARKAMI 6. MAKARON Z BOBEM, SZAŁWIĄ I OLIWKAMI 7. SPAGHETTI ZE SZPINAKIEM I LUBCZYKIEM
Delicious Placerównież dla Ciebie to danie, będzie smacznym i wartościowym obiadem 😊 Jeśli lubisz takie dania, to koniecznie sprawdź również m.in. spaghetti jednogarnkowe , risotto z dynią , czy risotto ze szpinakiem . Jednogarnkowe danie, oznacza mniej zmywania… TO LUBIĘ 😅 Gdzie dostaniesz sos Ponzu? KLIKNIJ i sprawdź. Ewentualnie możesz go zastąpić zwykłym sosem sojowym i łyżeczką soku z cytryny. Artykuł Kaszotto z warzywami pochodzi
Blendmanjest faszerowany bakłażan, zapiekany z sosem pomidorowym, parmezanem i świeżymi ziołami. Nie sposób także nie wspomnieć tutaj o różnego rodzaju sosach przygotowanych na bazie mielonego mięsa, pochodzących z kuchni włoskiej. Kto z nas nie lubi pysznego i aromatycznego spaghetti po bolońsku ? Do klasyków gatunku należą też oczywiście gołąbki. W zależności od regionu Polski i upodobań kulinarnych farsz do nich przygotowujemy
Kulinarne przygody Gatitykoperku. 9. Domowe falafele dyniowe z sosem pomidorowo-grzybowym Tym razem mamy pomarańczowe falafele z dynią, przygotowane niczym klopsiki w sosie pomidorowym wzbogaconym dodatkiem leśnych grzybów. Idealne danie na jesienny lub zimowy obiad. Polecam podać je z razowym spaghetti. 10. Domowe falafele ze świeżego bobu Falafele na lato, gdy mamy dostęp do świeżego bobu. Ciekawostką jest, że to właśnie
Chilli Czosnek i Oliwaczosnek, zeszkliłem, dodałem zioła. Smażyłem ok. pół minuty. Zdjąłem z ognia i energicznie mieszając połączyłem ze śmietaną. Doprawiłem do smaku. Spaghetti ugotowałem al`dente w osolonej wodzie. Odcedziłem, zachowałem pół szklanki wody z gotowania. Gorący makaron połączyłem z sosem i odcedzonymi warzywami. Dolałem trochę wody z gotowania makaronu. Posypałem startym serem oraz prażonymi orzeszkami piniowymi i pozostałymi ziołami. Podałem natychmiast
R'n'G Kitchentego typu są z pewnością gratką dla miłośników makaronu jako takiego - nie ma co ukrywać, że w towarzystwie tak prostych sosów, to on gra pierwszą rolę. Dlatego powinien być jak najlepszej jakości i dobrze ugotowany. Smacznego! :) Składniki: makaron spaghetti 1 duży pęczek pietruszki 3 łyżki prażonych pestek dyni 3 łyżki startego parmezanu (lub podobnego twardego sera) 6 łyżek oliwy
zadanie-gotowanietuńczykiem. Przygotujecie je w łatwy sposób w 20 minut. Zapraszam! #lubelloveinspiracje #lubella #lubellaisposóbnajesień Składniki: 1/2 opakowania makaronu spaghetti Lubella szczypta soli 1 łyżeczka oliwy 6 dojrzałych pomidorów /(lub) pomidory w puszce - 2 puszki tuńczyk w sosie własnym - 1 puszka 1/2 cebuli 2 łyżki octu winnego z czerwonego wina oliwa 20 listków świeżej bazylii + bazylia do ozdoby natka
Trufelkowoskładniki to podsmażone wieprzowe podgardle (guanciale) i pomidory. Nie może w nim zabraknąć również twardego owczego sera pecorino romano. Nazwa sosu pochodzi od niewielkiego włoskiego miasta Amatrice w rejonie Lacjum. Składniki na 2-3 porcje: 300 g makaronu spaghetti 400 g pomidorów z puszki 150 g guanciale lub boczku 50 ml białego wina 70 g sera pecorino romano
wyzwania kuchennezanadrzu i bez problemu przygotować szybki obiad kiedy brak czasu i pomysłu. Składniki: (na 4 porcje) 400g makaronu razowego spaghetti 2 łyżki oliwy z oliwek łyżka masła klarowanego 2 białe cebule ząbek czosnku 2 puszki tuńczyka w sosie własnym w kawałkach 400ml śmietanki słodkiej 12$ łyżka mąki biały pieprz, sól świeży tymianek Sposób przygotowania: Makaron gotujemy al dente
Pyry na GazSkładniki: 400 g makaronu spaghetti 1 duża cebula 200 g boczku 4 żółtka 1-2 ząbki czosnku 4 łyżki startego parmezanu do sosu + do posypania wedle upodobań sól i świeżo zmielony pieprz 250 g mascarpone 100 ml białego wina - opcjonalnie Przygotowanie: Makaron ugotować al dente. Na patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek, następnie przełożyć go do miseczki
The Sweet Damsel