sos do ryby - 1500 przepisów (strona:82/100)

Bataty pieczone 179

Chiny, Nigeria, Uganda, Indonezja, Wietnam, Indie, Japonia. Bataty w zależności od odmiany mogą mieć biały, różowy lub fioletowy miąższ. Bataty wykorzystuje się w kuchni jako dodatek do mięs, ryb, są jedzone z różnymi dipami na bazie jogurtu, a nawet przygotowuje się z nich ciasta i desery.  Bataty bardzo lubię jeść upieczone z rozmarynem i tymiankiem bez żadnych smakowych(...)kuchni unosi się cudowny lekko słodkawy, ziołowy zapach pieczonych batatów. Takie frytki najlepiej smakują same w sobie, ewentualnie zanurzane w jogurcie naturalnym lub w łagodnym majonezie, zbyt intensywny sos przytłumi słodki smak batatów

Kuchcik gotuje
Kuźnia - opinia 219

Bistro. Jakiś czas temu usłyszałam o Kuźni – lokalu, który stawia na dobre jedzenie, dostosowane do podniebienia różnych smakoszy. W menu przedstawionym na stronie widniały dania obiadowe, potrawy ze świeżych ryb, wegetariańskie czy sałatki. Jednak mi zaświeciły się oczy na widok burgerów i dań z grilla. Na testowanie Kuźni wybrałam sobie dzień, w którym dostałam pracę. Idealny czas na świętowanie(...)burgera, a ostateczna decyzja padła na dużego burgera BBQ (21,90 zł) i poprosiłam o średnio wysmażonego. Mąż zamówił stek Angus (też miał być średnio wysmażony) z frytkami i sosem salsa (40 zł). Bardzo się cieszę, że padło pytanie o stopień wysmażenia mięsa, co oznacza, że obsługa jest świadoma, że to bardzo ważne.     Po kilkunastu minutach otrzymaliśmy nasze

Pasja Smaku
Pasta kanapkowa z puszkowych śledzi 167

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

kulinarnyswiatdomi
filety śledziowe w warzywno-cebulowym sosie pomidorowym... 194

Składniki: filety śledziowe 1,5 kg, mąka pszenna - ile potrzeba, kucharek 1 łyżka, pieprz cytrynowy 1 łyżka, olej rzepakowy - ile potrzeba, olej rzepakowy 5 łyżek, cebula

W Mojej Kuchni Lubię
Małże w białym winie 207

Uwielbiam owoce morza z dwóch powodów: ich wspaniałego smaku i szybkości i łatwości z jaką się je przygotowuje.  Oto najprostszy sposób na małże, wypatrzony

Kulinarne przygody Gatity
Szybka mundialowa przekąska: Krewetki w panierce 510

Idealna przekąska do pochrupania podczas meczu zamiast chipsów. Specjalnie nie podaję ilości, ponieważ to od was zależy ilość przygotowanych krewetek :) Podam jedynie proporcje, które trzeba

My Culinary Art
Tatar z Łososia na Styl Japoński 227

Jestem zachwycona smakiem tej przystawki. Każdy składnik z talerza składa się niesamowity smak całego dania. Warto poświęcić chwilkę na przygotowanie tego tatara. Możecie przygotować sobie go

Blondynka Gotuje
Śledzie z pieczarkami i pomidorami 168

To są chyba moje ulubione śledzie. Chociaż lubię wszystkie, ale te wyjątkowo mi posmakowały. Pieczarki i pomidory doskonale pasują do śledzi, ja użyłam domowego przecieru pomidorowego

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Tarta z łososiem i kurkami 211

Składniki:Ciasto na tartę:150 g mąki pszennej100 g masła1 żółtko1/2 łyżeczki soliFarsz:300 g filetu z łososia200 g kurek1 opakowanie serka kremowego Apetina z czosnkiem

Smakowity Blog Kulinarny
Placki z cukinii z łososiem i tzatziki 189

A oto wspaniały przepis na przesmaczne danie. Chyba najlepsze połączenie jakie znam tych właśnie składników :) Składniki: jedna cukinia  jajko dwie łyżki mąki  łyżka mleka

Mango Papaja
Bo idą już święta... Musztardowe śledzie na bogato. 242

Idą, idą, ale coś takie w tym roku szare.A gdzie śnieg? Oby spadł do Wigilii.Nie wyobrażam sobie braku białego puchu,lekkich mokrych płatków, przylepiających się do

W kuchni Karmel-itki
Małże, mule, omułki - czyli co skrywa czarna muszelka 243

takie małe mięczaki ukrywające się w czarnej muszli na dnie morza. Są ważnym elementem ekosystemów wodnych, ponieważ filtrują wodę z nadmiaru zanieczyszczeń organicznych. Stanowią pożywienie dla wielu skorupiaków, ryb i ssaków (np. morsów i fok). A także ludzi :) Małże są bogatym źródłem pełnowartościowego białka oraz soli mineralnych. Niestety mogą kumulować szkodliwe substancje pochodzące z bardzo zanieczyszczonych wód, dlatego też(...)zimną bieżącą wodą, aby wypłukać je z piasku.Co dalej?Tak przygotowane mule można przyrządzić na wiele sposobów: upiec w piekarniku, ugotować na parze, udusić w winie lub innym sosie :) Do tego obowiązkowo ciepła, chrupiąca bagietka i kawałek cytryny :)Jak zasiąść z małżem do stołu?W restauracjach małże zwykle są podawane w głębokich talerzach na zupę, w dużych misach lub wazach

W kuchni Katie
Przystawka z przegrzebkow i kalafiora 158

watrobek. Za kazdym razem gdy mam sprobowac tego specjalu mam w gardle wielka kluche.Ale zyjatka morskie i owszem lubie, nie wszystkie, nie zawsze i nie wszedzie, ale jednak lubie.Obok ryb, ktorymi nie gardze, najbardziej do gustu przypadly mi slodkie przegrzebki.Pamietam gdy jadlam je pierwszy raz u naszych przyjaciol poznanych tu we Francji. Nie wiedzialam czego sie spodziewac i przyznam(...)smaku.Kapary i rodzynki zagotowac w 100 ml wody. Zmiksowac na krem.Ja zapomnialam kupic kaparay i zamiast nich uzylam zielonych oliwek, ktorych juz nie laczylam z rodzynkami. Zmiksowalam je ze sosem vinaigrette.Na talerz wykladamy puree z kalafiora, na nim ukladamy przegrzebki, ktore mozemy jeszcze doprawic sola i pieprzem. Calosc polewamy sosem vinaigrette i emulsja z kaparow.Smacznego

Przysmaki Karolki
Smażone krewetki z czosnkiem i natką pietruszki 225

Składniki: opakowanie mrożonych krewetek Black Tiger 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju ¼ łyżeczki papryki  słodkiej i chili 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka masła

kulinarnyswiatdomi
Wietnamska kwaśna zupa z łososiem (Canh chua ca hoi) 192

Canh Chua (dosłownie " kwaśna zupa ") jest zupą regionalna Delty Mekongu południowego Wietnamu . Ta prosta i niezwykle smaczna zupa występuje w wielu odmianach. Do jej przygotowania używa się przeróżnych gatunków ryb, występujących w rzece Mekong oraz bulionu, któremu kwaśny smak nadaje proszek z tamaryndowca i pomidory. Ważnym składnikiem są też kiełki fasoli i kawałki ananasa, czasem dodaje się też inne(...)smaku) 3 suszone lub świeże liście limonki kafir  4 cm kawałek świeżego imbiru, okrojonego na grubsze plasterki 1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu 1 łodyga trawy cytrynowej 2 łyżki sosu sojowego jasnego 2 łyżki sosu rybnego 3 ząbki czosnku 200-250 g łososia, pokrojonego na niewielkie kawałki 2 łyżki oleju kukurydzianego 1 szalotka, bardzo drobno posiekana 1 suszona papryczka chili

Kuchnia Prezydentowej

Proponowane wyszukiwania