sos do ryby - 1500 przepisów (strona:73/100)

pstrąg smażony 244

Rajska wyspa. przepis na dwie porcje RYBA 2 sztuki pstrąga  mąka do obtoczenia oliwa do smażenia  sól Pstrąga dzielimy na porcje i solimy , smażymy z każdej strony na oliwie na złoty kolor  uprzednio obtaczając w mące . BISZKOPT KOPERKOWY 1 jajko 1 łyżka drobno posiekanego kopru 1 łyżka mąki pszennej sól i pieprz do smaku Oddzielamy żółtko(...)minut . Ciasto podczas pieczenia opadnie o jakieś 50%  ale nie należy się zrażać nie będzie zakalca. Po wystudzeniu biszkoptu przekrawamy na pół i dekorujemy nimi talerz. SOS CYTRYNOWY 150 ml mleka 1 łyżka masła 1 1/2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki soku z cytryny skórka starta z połowy cytryny sól , pieprz gruboziarnisty i cukier do smaku masło rozpuścić

na gazie
Tu Burger - opinia 176

zamówienia otrzymaliśmy dwie puszki Pepsi - taka promocja do pierwszych 240 zamówień. Istnieje też możliwość zamiany wołowiny na grillowanego kurczaka, ale już np. nie ma opcji z rybą. Szkoda też, że nie ma żadnej wersji wegetariańskiej.  Jalapeño Burger Honolulu Burger Pomiędzy rozmiarami burgerów jest widoczna różnica, więc tu nie można im nic zarzucić. Do tego muszę dodać, że moja porcja(...)sprawiało, że mięso było dość twardawe i miejscami żylaste. Frytki niestety mrożone, a "paprykowe" ograniczały się jedynie do posypania ich mieloną papryką. Jednak najgorszą stroną są moim zdaniem sosy z butelki - mam nadzieję, że lokal w najbliższym czasie pokusi się o przygotowywanie sosów własnoręcznie. Takie sosy są zdecydowanie lepsze jakościowo, a i lepiej świadczą o kuchni.Podsumowując: nie jest najgorzej

Pasja Smaku
Stek z warzywami 200

minutę bądź dwie. W połowie smażenia dorzucamy na patelnię masło, rozmaryn i czosnek, rozpuszczonym i gorącym masłem polewamy stek, robiąc tzw. pastowanie. Nota bene takie pastowanie dobrze robi też rybie, ale o tym kiedy indziej. Zrumieniony i wypastowany stek kładziemy na ruszcie bądź warzywach. Na warzywach układamy też całą główkę czosnku przeciętą wzdłuż na pół i polaną oliwą. Wsadzamy(...)musi koniecznie odpocząć, dajemy mu 10 minut. Soki w środku przestaną się gotować i krążyć i tym sposobem nam nie uciekną przy krojeniu. W międzyczasie, jak stek odpoczywa, robimy sos. Do jogurtu dodajemy kilka ząbków (zależy od upodobań) pieczonego czosnku, startego ogórka, posiekany koperek i łyżeczkę chrzanu, doprawiamy solą i pieprzem. I mamy najlepszy stek z warzywami na świecie. Smacznego

ladykitchen
MARYNATA TANDOORI 144

Ta pikantna marynata nie jest dla tchórzy! Składniki: 3 łyżki świeżego imbiru, obranego i posiekanego 1 mała cebula, obrana i pokrojona w ćwiartki 6 obranych ząbków

naRuszcie
Rozmarynowy łosoś z cieciorką. 183

Łosoś z rozmarynem. Składniki: 250g łososia świeżego 2 gałązki rozmarynu świeżego 2 pomidory średnie 1 małe chilli czerwone 1 czerwona cebula mała 2 ząbki czosnku 30

Kulinarny karnet Christophera
DROBIOWE GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA. 974

Szybko, łatwo, a jednocześnie smacznie? O to zwykle chodzi gotującym, w dzisiejszych czasach. Bezustannie gonimy,ciągle narzekamy na wszechobecny brakczas. Czemu się dziwić? Świat pędzi do

W kuchni Karmel-itki
SAŁATKA Z RUKOLI ROSZPONKI Z ŁOSOSIEM ZE SMAŻONYMI KAPARAMI 164

Zdrowa, smaczna i kolorowa sałatka z roszponki i rukoli jest idealną propozycją na obiad lub kolację. Smażony łosoś z kaparami idealnie z nią 

potrawyregionalne
FASZEROWANE ZIEMNIAKI WĘDZONYM DORSZEM I PASTĄ SEROWĄ 202

 Ziemniaki są wdzięcznym tematem do kuchennych inspiracji. Wykorzystuje się je na bardzo wiele sposobów. Dziś jeden z nich. Pyszne    faszerowane ziemniaki. Ja do

potrawyregionalne
Szaszłyczki z łososia i warzyw z sezamem 167

Po eksperymentach z yakitori na pewno będę w podobny sposób robić wszystko co da się tak zrobić. Z podpowiedzi wiem , że w Japonii również i innych

Buniabaje w kuchni
Pstrąg w sosie winnym z zieloną natką 100

Składniki: 2 większe pstrągi 80g masła 100ml białego półwytrawnego wina  100ml bulionu warzywnego 2 cebule ząbek czosnku sól, pieprz pół pęczka natki pietruszki Przygotowanie: Masło

Gaździnka warzy
Krewetki na sałacie z Awokado 134

Składniki: 200g krewetek 100g masła mix sałat z Roszponką pęczek natki pietruszki 3 ząbki czosnku sok z cytryny szczypta tymianku, soli, pieprzu pół Awokado  Przygotowanie

Gaździnka warzy
PASTA Z TUNCZYKA 141

Zdrowe ryby trzeba jeść. Nie może zabraknąć ich w naszej codziennej diecie ze względu na kwasy Omega 3. Można przygotowywać je w różnej postaci. Jedną z nich jest pasta, czyli smarowidło na kanapki. Dodatki to już kwestia gustu. Zazwyczaj to jest majonez, musztarda, ogórek konserwowy, kiszony, papryka lub jaja na twardo. Moja pasta jest nieco ostra, ale nie przesadnie(...)odsączyć z wody (oleju), umieścić w misce. Rozdrobnić widelcem. Jaja i ogórki pokroić w drobną kostkę. Dodać do tuńczyka. Majonez, tabasco, ketchup wymieszać razem ze sobą, aż powstanie jednolity sos. Wlać do tuńczyka. Wymieszać. Wsypać koperek i doprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać

Kuchnia Paulettes
Tuńczyk zapiekany pod beszamelem 157

 Dziś szybko po pracy, wpadłam do mieszkania z potrzebą ugotowania sobie czegoś pysznego. Podkreślam, że nie miałam zbyt wiele czasu, bo w ciągu godziny musiałam

Mój Smak na Życie
Nasza grecka musaka (moussaka) 207

urokliwe uliczki i pyszna kuchnia. Spacer po prawdziwym greckim targu na długo pozostanie w naszej pamięci. Sprzedawane tam były piękne kolorowe owoce, warzywa, różnego rodzaju sery, owoce morza i ryby. Był to niezwykły widok. Korzystając z tych wyjątkowych składników sami przygotowywaliśmy np: sałatkę grecką czy zapiekane warzywa.           Musaka to wspaniała(...)ziemniaki - 0,5 kg mięsa wieprzowo - wołowego lub wołowego - puszka pokrojonych pomidorów - płaska łyżeczka tymianku, bazylii, czerwonej słodkiej papryki - szczypta cynamonu - sól, pieprz - 2 ząbki czosnku - oliwa z oliwek Sos beszamelowy -  600 ml mleka - 125 g masła - 100 g mąki - pół płaskiej łyżeczki gałki muszkatołowej - 2 żółtka - sól, pieprz Sposób przygotowania: Bakłażany i ziemniaki myjemy i kroimy w plastry

Pan i Pani Smith w kuchni
Surówka z kapusty, pora i koperku 334

jest bardzo dobra surówką, jedna z najlepszych. Ta surówka, którą dzisiaj proponuję ma bardzo podobne składniki, ale doprawiana jest zupełnie inaczej, kapusta nie jest też siekana tak drobno. Do ryb natomiast niezastąpiona jest surówka z kiszonej kapusty, na którą przepis znajdziecie tutaj. Surówka z kapusty, pora i koperku, ma dodatek tartej marchewki, oraz jogurtu wymieszanego z majonezem, surówka jest(...)wpływem soli zmięknie i puści sok, który należy odcisnąć. Odciśniętą kapustę przekładamy do miski, dodajemy marchewkę i por, skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy pieprzem, posypujemy cukrem, mieszamy surówkę. Dodajemy sos przygotowany z łyżki majonezu wymieszanego z jogurtem i koperkiem, dokładnie mieszamy całość i wstawiamy do lodówki aby się wszystko przegryzło. Taka surówka to świetny dodatek do mięsa. Smacznego. The post

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Carpaccio z łososia i awokado z winegretem na occie z cydru. 166

Dzień zakupów przedświątecznych, czyli trzy godziny spędzone w markecie, to coś czego nie znoszę. No dobra, może trochę lubię, bo zawsze wynajdę coś, czego będę mógł

BaRepas
Ryba po grecku 874

Można ją zrobić na święta lub na sylwestra. Najlepsza jest na drugi, trzeci dzień jak smaki się dobrze przegryzą a rybka nabierze smaków i aromatów z

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania