SKŁADNIKI: 1 kg mielonej wołowiny 3 łyżeczki musztardy sarepskiej 2 łyżeczki sałatkowego rarytasu ETERNO 2 jajka 3 łyżeczki sosu chilli czosnkowego TaoTao 2 łyżki sosu sojowego TaoTao pieprz kostka sera feta (1 opakowanie) PRZYGOTOWANIE: Mięso wymieszaj z wszystkimi składnikami pomijając ser feta. Naczynie żaroodporne wyłóż 500 g mięsa, następnie pokrusz ser feta i połóż kolejną warstwę mięsa. Na górę dodałam
ClauditteMissCookingkroimy w kostkę dokładamy do mięsa, wkładamy listek laurowy, dusić pod przykryciem około 20 minut podlewając wodą. Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Gdy mięso będzie miękkie zaprawiamy mąką roztrzepaną w szklance wody zagotowujemy, sos przyprawiamy solą i pieprzem. Łopatkę podajemy z ugotowaną kaszą polewając sosem i surówką z młodej kapusty. Smacznego
kgwjanczewoudek kurczaka. Najlepiej, aby każdy szaszłyk rozpoczynał się i kończył kawałkiem mięsa z kurczaka. Przygotowane szaszłyki umieścić na grillu. Smażyć do momentu, aż mięso zmieni kolor, a warzywa się przypieką. Podawać z ulubionym sosem
Ugotowaćświeża - śmietana 12% - mąka Wykonanie Mięso mielone podsmażam na rozgrzanej patelni teflonowej, mieszam, dodaję przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i doprawiam wegetą. Kiedy mięso jest lekko rumiane dodaje pomidory z puszki wraz z sosem, mieszam, doprawiam kminkiem mielonym i bazylią. W garnuszku rozrabiam śmietanę z łyżką mąki i wodą. Mieszaninę wlawam na patelnię z sosem mięsnym i gotuję jeszcze jakieś
Kuchnia z widokiem na ogróddodać pokrojoną w paski paprykę) WYKONANIE: rozgrzać tłuszcz na patelni, pierś z kurczaka pokroić w paski oprószyć mąką, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, mięso smażyć na złoty kolor, podlewając w razie potrzeby bulionem, sos powinien być wystarczająco gęsty, ale w razie potrzeby, lub upodobań można go zagęstnić. SMACZNEGO Jeśli wypróbowaliście mój przepis, może wprowadziliście modyfikacje dzięki czemu potrawa
Kuchnia Beatymięso mielone, posypujemy przyprawą do mielonego i smażymy aż nie będzie surowe. Otwieramy puszkę z pomidorami, pomidory kroimy na małe kawałki i dodajemy do mięsa. Dodajemy pastę paprykową, mieszamy i podsmażamy ok 10 minut. Sos z puszki mieszamy z bazylią, doprawiamy solą i pieprzem i wylewamy na dno naczynia żaroodpornego. Muszle nadziewamy przygotowanym farszem mięsnym i układamy w naczyniu
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiPlacek po węgiersku to chrupiący placek ziemniaczany z gulaszem. Idealny pomysł na sycący i pożywny obiad. Osobiście przepadam za tym daniem i polecam wszystkim, którzy jeszcze
Oryginalny smaksuszonych pomidorów 20 dag. sera typu chedder plastry wędliny ogórek kiszony Na marynatę: Zioła typu: majeranek rozmaryn, 2 łyżki sosu sojowego , 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka słodkiej papryki WYKONANIE: Mięso pokroić na plastry, rozbić. Z podanych składników zrobić marynatę. Mięso obtoczyć w marynacie i odstawić na dwie trzy godziny. Każdy płat mięsa smarować
W kuchennym oknie Ewysmaku biodrówkę pokroić w kostkę i na gorącym oleju zrumienić, dodać pokrojoną cebulę, pieprz, kucharka, wlać wodę i dusić do miękkości mięsa mąkę ziemniaczaną wymieszać w odrobinie wody i wlać do sosu mieszając - do smaku doprawić przyprawą w płynie z mieszanki makaronu po seczuańsku odłożyłam duże muszle i resztę wykorzystałam do obiadu - muszle też wykorzystam jako nadziewane.... makaron ugotować
W Mojej Kuchni LubięCzasami trzeba zrobić coś do jedzenia szybko, ale to nie znaczy, że ma być nudno czy niesmacznie. Jestem mięsożerna, ale warzywa też bardzo lubię. Mogą być
Smaczna PyzaSkładniki:- polędwica wieprzowa- 2 łyżki miodu- 2 łyżki musztardy delikatesowej- 1 ząbek czosnku- świeży rozmaryn listki- przyprawa musztardowa Kotanyj- oliwa z oliwek 5 łyżek
SMYKWKUCHNIkogut ) – restauracja Aubergine podaje natomiast kurczaka zagrodowego, duszonego w warzywach i czerwonym winie, razem z pieczonymi ziemniakami i sałatką. Delikatne mięso ( o łącznej wadze ok. 0,5 kg! ) fantastyczne odchodzące od kości … zatopione w wyrazistym sosie z czerwonego wina. Do tego całe grzyby, marchew, ćwiartki ziemniaków i świeża sałatka z pomidorkami koktajlowymi. Przepyszne danie, z ktorym niestety(...)plus! ) PSTRĄG PIECZONY Z BATATAMI I MARTINI podawany z salsą śmietanową z kolendrą Bardzo delikatny w smaku, świeży, upieczony w całości pstrąg ( doskonale wybrany, bo z dużą ilością ” mięsa ” ), z pietruszką, czosnkiem …. do tego pieczone bataty ( P. stwierdził, że smakują jak frytki! ) – pycha! Salsa śmietanowa z kolendrą niestety nam nie smakowała, ale ogólnie całe danie bardzo
Ostra na SłodkoCoś na bardzo szybki obiad :) Składniki: Pulpeciki: 250 g mięsa mielonego 8 kuleczek mozzarelli z bazylią 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz 1 jajko Sos: 100 ml wody 1 mały przecier pomidorowy garść kopru 1 łyżeczka chilli 1 łyżeczka papryki słodkiej 200 ml śmietany 18% 1 cebula sól, pieprz Dodatek: 5 dużych ziemniaków 1 łyżeczka(...)ziół prowansalskich 1 łyżeczka soli Przygotowanie: Krok 1 Do mięsa dodajemy jajko, wyciśnięty czosnek i przyprawy - dobrze mieszamy. Następnie formujemy placuszki i w środek wkładamy kulkę mozzarelli z bazylią i kleimy kulkę ( przypominającą kształtem kotlety mielone). Delikatnienie obsmażamy z dwóch stron, wkładamy do naczynia przeznaczonego do pieczenia. Ziemniaki umyj, pokrój
Niezły Młynekbułki pełnoziarniste kajzerki3 łyżki listków roszponki1 pomidor gruszkowy3 plastry sera topionego1 ogórek kiszonySos:1 łyżka ketchupu1 łyżka majonezuPrzepis: Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę i dodajemy ją do mięsa razem z musztardą. Całość dokładnie mieszamy i przygotowujemy trzy kotlety.Przygotowane kotlety odkładamy na ok. 20 minut do lodówki. Po tym czasie, rozgrzewamy oliwę na patelni grillowej(...)usmażeniu, kładziemy na wierzch kotleta plaster sera i trzymamy pod przykryciem ok. 1 minuty na małym ogniu. Następnie ściągamy kotlety z patelni.Bułki rozcinamy i od wewnętrznej strony nakładamy sos, następnie roszponkę, kotleta z serem, pomidora, ogórki i przykrywamy górna częścią bułki. Świetnym dodatkiem do burgerów będą frytki (steak fries
Emcia PichciLubię kontrastujące ze sobą smaki, więc nie po raz pierwszy, na moim stole gości kombinacja mięsa i owoców. Tym razem, są to roladki drobiowe z bananami - na szpinaku. Składniki: - 2 duże pojedyncze piersi drobiowe- 2 banany- sok z cytryny- ciemny sos sojowy- olej sezamowy- papryka wędzona- świeżo mielony pieprz(...)chilli w płatkach- świeże liście szpinaku Piersi drobiowe nacięłam, rozbiłam tłuczkiem na dosyć cienkie płaty. Przygotowałam marynatę z: ciemnego sosu sojowego, oleju sezamowego, soku z cytryny, papryki wędzonej, płatków chilli, suszonego czosnku i świeżo zmielonego pieprzu. Mięso dokładnie pokryłam marynatą i wstawiłam do lodówki na godzinę (można przygotować wieczorem i zostawić w marynacie na noc). Umyte banany obrałam
mojewypiekiinietylko