przestrzeni w jasnym i widnym lokalu. Wzrok przykuwa długa, otwarta kuchnia, porządek okraszony ciepłymi, stonowanymi kolorami. Aha, tuż przy wejściu znajduje się przeszklone pomieszczenie, w którym robiony jest m.in makaron (różne rodzaje) i część deserów. Tak, robi wrażenie ale i jednocześnie oczekuje się bardzo dobrej jakości pasty po takim widoku... Jedzenie. Jeśli kuchnia śródziemnomorska, to na pierwszy rzut idzie pizza(...)Była dość cienka ale nie taka, żeby nie można było jej jeszcze cieńszej zrobić. Jasne, salami jest tłuste, ale sama mozarella także. Więc trochę się rozczarowałem, bo oczekiwałem aromatycznego sosu pomidorowego, który niestety został przygaszony zbyt dużą ilością sera, przez co góra placka trochę popłynęła. Kolej na ravioli con carne (nadzienie mięsne, pomidorki cherry, cebula, marchew, szczypior
Right Behind The Kitchengotujemy całość około 10 minut. Po tym czasie doprawiamy naszą potrawę sosem sojowym oraz startą skórką z limonki i gotujemy jeszcze 5 minut. Na talerzu posypujemy pokrojoną dymką i skrapiamy sokiem z limonki. Możemy też dodać posiekane orzeszki ziemne. Gotowe! Danie tajskie doskonale smakuje z ryżem albo makaronem sojowym bądź ryżowym
Dieta bez mlekaklopsy kojarzą Wam się tylko z buraczkami i ziemniaczanym puree albo z makaronem czy zupą – zmieńcie tok myślenia. Klopsy to mielone, a mielone to burger. Od hamburgera tą drogą blisko do hot-doga, prawda? Miękkie, pysznie soczyste klopsy z mieszanego mięsa, skąpane w gęstym, piwno-jarzynowym sosie. I to wszystko w bułce do hot-dogów. Żyć nie umierać! KLOPSY Rozgrzewamy
Karo in the Kitchentłuszczu. W takiej postaci już możemy serwować. Jeżeli chcemy podać z sosem, to do garnka wkładamy umyte liście kapusty, które odrywaliśmy przed ucieraniem. Liście zalewamy wrzątkiem i dodajemy 2 kost. rosołowe. Następnie układamy gołąbki i dodajemy koncentrat pomidorowy, chwilę gotujemy i już. Podajemy same, z chlebem, z makaronem, z ziemniakami jak kto lubi. Polecam! Smacznego
chleba naszegosię da. Jest prosty, smaczny i szybki do przyrządzenia. Często jadałam makaron ze szpinakiem, byleby szybko zjeść ! Dzisiejszy przepis, jest także szybki i przede wszystkim prosty. Przekąska nadaje się na rożnego rodzaju imprezy rodzinne, spotkania ze znajomymi, a także jako mała zagrycha w trakcie pracy :) Przepis na sos szpinakowy jest dość nietypowy i trochę kaloryczny, więc jeśli ktoś
Justa próbuje gotowaćziemniakami puree. Można podawać również z frytkami, ryżem , kaszą lub makaronem. Więcej przepisów na dania mięsne znajdziecie w zakładce Mięsa . Polecam również przepis na pyszną karkówkę pieczoną Składniki 500 g karkówki bez kości 1 duża główka kapusty pekińskiej 1 duża cebula 2 szklanki wody 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki masła klarowanego 4 kawałki papryki konserwowej sól pieprz papryka
O kuchni z uczuciemJeszcze chwilę podsmażyć. Połowę makaronu wykładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, na makaron wykładamy połowę farszu mięsnego, posypujemy ziołami prowansalskimi, pieprzem, papryką. Powtarzamy warstwy jeszcze raz. Pomidory oraz cukinię kroimy w krążki. Warzywa układamy na przemian na wierzchu zapiekanki, doprawiamy. W misce mieszamy śmietanę, jajka, sól, pieprz, zioła. Sos równomiernie wylewamy na warzywa. Piec
Gotuj z AgnesCzytaj więcej » Blog kulinarny, przepis,obiad,sałatka,zupa,dynia,mięso,wegetariańskie,ciasta,tort,babeczki,pizza,sos,spaghetti,
Ekspansja smakuMakaron cannelloni to świetna baza dla ogromnej ilości różnych kompozycji nadzienia. Dziś wersja wegetariańska z wykorzysytaniem sezonu na dynię. Dynia bardzo dobrze komponuje się z pieczarkami, więc nadzienie jest proste i smaczne. Do tego dobrze przyprawiony sos pomidorowy i mamy całe danie
Milion Smakówdente (3-4 minuty) Do foremki na spód wyłożyć ugotowany makaron. Na nim poukładać różyczki brokułu oraz wyłożyć mięso. Do garnka o grubym dnie wlewamy wodę, dodajemy śmietanę oraz rozdrobniony ser topiony. Doprawiamy do smaku, gałką muszkatołową oraz pieprzem i mieszamy do czasu rozpuszczenia sera. Kiedy sos będzie już gładki zalewamy nim zapiekankę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180C
Radość kipiąca uśmiechem.Używam takiej salsy do wszystkiego czyli do chleba, do wędliny, do kanapek, do pierożków mięsnych, do makaronu, do naleśników itd. Salsa jest bardzo odświeżająca, odżywcza i
Moje Małe Czarowaniegarnka wlać wodę i dodać koncentrat pomidorowy. 5. Gdy sos zacznie wrzeć, pojedynczo wkładać przygotowane kulki wieprzowe. Gotować na małym ogniu. Gdy mięso zmieni kolor, do garnka wlać rozmieszane mleko i śmietanę 30%. Gotować jeszcze parę minut. Posmakować i ewentualnie doprawić. 6. Podawać z ziemniakami, makaronem bądź ryżem
UgotowaćWysmaruj olejem duże żaroodporne naczynie do zapiekania i układaj warstwy: makaron, pory, pomidory pokrojone w plastry, drobno pokrojone ostre papryczki, oliwki. Wymieszaj koncentrat pomidorowy z kilkoma łyżkami wody i polej nim zapiekankę. Piecz danie przez 30 minut. Rozmieszaj mleko z jajkami, dopraw solą i pieprzem, polej sosem zapiekankę, posyp pokruszoną fetą/pokrojoną mozarellą i oregano. Zapiekaj jeszcze 10 minut
Qlinarnie i QlinarnieSkładniki: 150 g makaronu rurki 3 łodygi selera naciowego opakowanie sera M ozzarella kilka pomidorków koktailowych pęczek natki pietruszki kilka czarnych oliwek pół piersi z kurczaka 50 ml białego wytrawnego wina sól , pieprz, tymianek, ząbek czosnku, słodka pap ryka Sos: 3/4 kubka oliwy mał y ząbek czo snku pół łyżeczki cukru kilka kro pel cytryny sól
Gaździnka warzyDziś tak po prostu, zwykły obiad.Muszle, tuńczyk, suszone pomidory, czarne oliwki, marynowany czosnek, sos pomidorowy i trochę żółtego sera. Sprzątanie lodówki :)Czy przepis jest w ogóle
bistro mama