Pesto, moja miłość... Lubię je nie zawsze z bazylią, ale z kolendrą, ze szpinakiem, rukolą, roszponką i pietruszką! Lubię nie tylko z orzeszkami
kolorowotorcikowopodanych proporcji wychodzą cztery porcje z dokładkami :) Składniki: - 500 g piersi z kurczaka - 500 g mieszanki chińskich warzyw i grzybów - 250 g makaronu (jak wyżej) - 500 ml bulionu - 2 łyżki oleju (u mnie kokosowy) - sos sojowy - słodka i ostra papryka w proszku - czosnek granulowany - sól, pieprz - opcjonalnie: sos chilli Zaczynamy od kurczaka, którego myjemy, oczyszczamy, kroimy w niewielką kostkę(...)bulionu i chwilę dusimy, aż warzywa będą miękkie. Teraz pozostaje już tylko doprawić wszystko do smaku sosem sojowym, pieprzem, opcjonalnie sosem chilli i ewentualnie odrobiną soli. Następnie wlewamy resztę bulionu i dodajemy makaron. Trzymamy na ogniu jeszcze kilka minut do momentu, w którym wszystkie składniki się połączą, będą miękkie i pyszne. Wtedy właśnie nasze dzieło jest skończone :) Smacznego
Kulinarne zapędy Kokosaostatnie odkrycie, makaron udon, genialny jest ^^ zapiekanka selerowa( w pomidorach, z płatkami drożdżowymi i zmielonymi orzeszkami ziemnymi) kuskus, inspirowana tą (vegan) makaron udon w syropie klonowym i sosie sojowym, z marchewką i brokułem (vegan) pieczone "samosy"*z farszem z ziemniaków, ciecierzycy, groszku z pomidorowym sosem mango (vegan) *z dodatkiem mąki z ciecierzycy miały być mniejsze
More food, love and dreamssamogłoska pomiędzy „o” a „u” [3] nabierzecie ochoty [4] ta część ciała, na której się siedzi [5] ganek, przedsionek [6] pokrojoną [7] dużo [8] awantura [9] sos [10] gotowe [11] ziemniakami [12] makaronem [13] bułką
Chop w kuchnibiffi Krakersy oliwkowe Bułeczki z kremem mlecznym Ale to jedynie przysłowiowy "wierzchołek góry" smaków, które możecie znaleźć i nabyć w sklepie Smaki Południa . Znajdziecie w nim makarony, ryże, oliwy, słodycze, płatki śniadaniowe, sosy, kawy, herbaty i wiele innych znakomitych produktów, których trudno szukać na półkach pobliskich sklepów. Dzięki Smakom Południa możecie poznać również smak trufli. Warto zajrzeć na stronę firmy
Słodkie okruszkiMakaron to podstawa w mojej kuchni, uwielbiam i przyrządzam go często. Szczególnie z łososiem posmakował mi ostatnio bardzo. Zapraszam Was na obiad! Składniki : * 200g ulubionego makaronu
Magiczne Życie Martymięsa i warzyw Takie właśnie łatwe i przyjemne jest ragu z kaczki, które wam dzisiaj prezentuję. Mięso z kaczki, z warzywami i przyprawami, duszone w winie, sosie pomidorowym i ziołami, podane z makaronem. Idealny obiad na chłodne wieczory. Ponadto, jest to świetny sposób na spożytkowanie także innych mięs, które pozostały po świętach. Nie marnujmy jedzenia, polecam! Scroll down for recipe
karmelowyparmezan Do gotującej się wody wrzuć makaron. Międzyczasie na oliwie z oliwek podsmaż cebulę, pokrojoną w piórka oraz boczek. Dodaj pulpy pomidorowej, dosmacz solą i pieprzem. Makaron odcedz. Wyłóż na talerze, dodaj sosu i posyp parmezanem po wierzchu- obficie. Najlepszy byłby jednak ser typu pecorino. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnimałż ) podsmażyć cebulkę z czosnkiem i papryczką chili, dodać pomidory z puszki, zagotować, dodać małże. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić na chwilę żeby smaki się przegryzły. Makaron ugotować al dente, wymieszać z sosem. Podawać posypany natką pietruszki
Darcia w kuchni300 g purchawek młodych 150 g śmietany 18 % sól pieprz 1 łyżka masła pół cebuli 500 g makaronu ugotowanego domowego Purchawki umyć i pokroić na cienkie
Gotowanie jest łatwe700 g świeżych opieniek 200 ml śmietany 1 jajko 1 łyżka masła pół cebuli sól pieprz majeranek oregano Grzyby dobrze oczyścić i umyć w kilku wodach
Gotowanie jest łatweZnalazłam to danie u Renaty i zakochałam się a najważniejsze że poczułam ten smak i zapach i zapragnęłam zaraz zrobić. Zrobiłam, zajadałam ze smakiem i polecam
Moje Małe Czarowaniepoprzednim wpisie wykorzystałam połowę dyni piżmowej. Teraz opowiem co zrobiłam z drugą połówką. Sos. Sos z dyni. Lekki, pyszny. Wykorzystajcie makaron jaki lubicie- u mnie bezglutenowy. U mnie wersja wegetariańska. pół dyni piżmowej 2 ząbki czosnku parmezan woda ok szklanki natka z pietruszki czerwona papryka w proszku szalotka olej sól Dynię obierz i pokrój w grubą kostkę
AZgotuj!No dobra .. to teraz opowiem Wam co się działo 2 dnia … a działo się dużo ojj działo! :D Odespałyśmy poniedziałkowe wojaże i zaraz po pysznym
Ostra na Słodkocałość smażymy. Dodajemy mrożone ważywa, smażymy, aż odparuje woda. Jajka mieszamy ze śmietaną, dodajemy sól, pieprz do smaku. W dużej misce mieszamy ugotowany makaron z warzywami i wędliną. Polewamy sosem, mieszamy. Przekładamy do formy. Posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy 20 minut w temperaturze 180 °C. SMACZNEGO
magiczna kuchnia Kasi