Lasagne to danie dla tych, którym od czasu do czasu kalorie nie straszne. Nie namawiam, żeby jeść ją na obiad w każdy weekend, bo raz na
bistro mamazamrożony szpinak, mleko i podgrzewamy do powstania jednolitej konsystencji. Następnie wrzucamy serki topione, dodajemy po 1/3 łyżeczki przypraw i dusimy ok. 4 minuty.Na ugotowany al dente makaron wykładamy kawałki kurczaka, całość polewamy sosem i posypujemy tartym serem.Moje posty
Słodka Stronadusiłam przez kilka minut na wolnym ogniu.Śmietanę w oddzielnym naczyniu zaparzyłam stopniowo płynem z pulpetów, a następnie wlałam do mięsa. Zagotowałam i doprawiłam sos. Pulpeciki smakują z ryżem lub makaronem. Na zimno, do chleba też są pyszne :)Prażone i solone migdały Kresto mają bardzo ciekawy smak. Przypominają trochę pistacje :) Są idealne do chrupania, ale też
Codzienna kuchnia niecodziennaCzy też, jak podaje książeczka Knorra "Pierś z kurczakiem ze szpinakiem" :D Ci z Was, którzy śledzą mojego Facebooka wiedzą, że jakiś czas temu otrzymałam zestaw
Kulinarne zapędy KokosaWychodzi 5 porcji po 70 g makaronu 100 g mięsa 100 g sosu Przygotowanie : CZYTAJ DALEJj
Sylwetka Od Kuchnitymianek. Smażymy do zeszklenia cebuli. Następnie wrzucamy mięso, dokładnie mieszamy i doprawiamy solą. Smażymy 5 minut. 3. Na patelnię z mięsem wlewamy sos i dodajemy posiekaną bazylię. Smażymy/gotujemy na średnim ogniu ok. 10 minut. Podajemy z makaronem spaghetti
My Culinary ArtCukinii w tym roku mam pod dostatkiem więc postanowiłam wykorzystać ją do przygotowania sosu, który idealnie nadaje się do makaronów. Wystarczy w zimie podgrzać i obiad gotowy :)Składniki:- 2 kg cukinii - 400 g cebuli- 7 ząbków czosnku- 4 łyżeczki pieprzu- 2 szklanki oleju- 1 szklanka wody- 1 kg pomidorów- 4 łyżeczki soli- 3 łyżeczki papryczki chili- 2 łyżeczki
Zainspirowana w kuchnikoniec doprawić przyprawami. Dorzucić cebulę i czosnek, podsmażyć jeszcze kilka minut. Następnie wlać passatę, wymieszać i dusić całość około 20 minut. Ewentualnie doprawić jeszcze do smaku. Makaron odcedzić, przełożyć na talerz, polać sosem i podawać. Wierzch można posypać tartym parmezanem i udekorować świeżą bazylią
wyzwania kuchennebywało. Kompot świąteczny Świąteczny obiad otworzy zupa grzybowa z kluseczkami. Na drugie danie przygotuję łazanki z kapustą (zawsze mnie ciekawił ich fenomen, bo przecież to zwykły makaron) i mini klopsy świąteczne w sosie pieczarkowym. Łazanki z kapustą W międzyczasie podjadać będzie można śledzie z cebulką i suszonymi pomidorami (dla Misia), sałatkę jarzynową, rybę po grecku oraz marynowane pieczarki. Śledzie
bastalenadodać boczek oraz odcedzony makaron (może być jeszcze trochę wilgotny). Dokładnie wymieszać,dodać jajka z serem i wymieszać. Nie podgrzewać, ponieważ jajka powinny zagrzać się od makaronu (a nie ściąć) tworząc kremowy sos. Nałożyć na talerze, oprószyć pieprzem oraz pozostałym serem
Moje domowe kucharzeniepraskę czosnek. Wlewamy śmietane, dodajemy szparagi szczypior I papryke, wsypujemy przyprawy. Trzymamy na ogniu od zagotowania ok 2 min . Gotowe. W międzyczasie gotujemy makaron-np tagliatelle. Makaron odcedzamy I mieszamy z połową sosu. ( Druga część na drugi dzień) :)Smacznego
Smaki Edytyzalewą, dodajemy groszek (ok 3/4 puszki), suszone pomidory pokrojone w małe kawałki dolewamy śmietanę i czekam chwilę aby wszystko przeszło smakiem. Na talerz wykładamy makaron (żytni pasuje idealnie) na to sos, można posypać startym serem. Niesamowicie proste i bardzo dobre
Brzuszki ŁakomczuszkiMakaron spaghetti ugotować w lekko osolonej wodzie na pół miękko. Przelać na sitko i odcedzić, przełożyć do naczynia dodać połowę zmiksowanych truskawek i wymieszać. Nakładać porcje makaronu na talerz i polać pozostałym sosem truskawkowym i udekorować kawałkami truskawek
Ala piecze i gotujepraskę czosnek. Wlewamy śmietane, szczypior I papryke, wsypujemy przyprawy. Trzymamy na ogniu od zagotowania ok 2 min . Gotowe. W międzyczasie gotujemy makaron-np tagliatelle. Makaron odcedzamy I mieszamy z połową sosu. ( Druga część na drugi dzień) Smacznego :) * Cajun- ( słodka papryka w proszku, chili w proszku, pieprz cayenne, oregano, tymianek, czarny mielony pieprz, biały mielony pieprzu, czosnek
Smaki EdytyKroimy ser w małą kostkę. Wrzucamy do sosu, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia sera. Zciągamy z gazu, dodajemy brokuły I doprawiamy do smaku. Sos z diabła morskiego podajemy z makaronem. Życzę smacznego
Smaki Edyty