Ugotować makaron 2. Pokroić cukinie i kabanosa 3. Podsmażyć cukinie i kabanosa 4. Wymieszać składniki na sos 5. Wlać sos do kabanosa i cukinii 6. Wszystko wymieszać z makaronem Pobierz wersję do druku: Pobierz Przysmak pielgrzyma Artykuł Przysmak pielgrzyma pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plsię do kuchni i wyciągam z szafki opakowanie spaghetti. Tak, to właśnie spaghetti jest według mnie najpyszniejszym makaronem. Włosi wierzą, że w zależności od kształtu, makaron ma różny smak i różnie łączy się z sosami. Ja się w pełni z nimi zgadzam, bo spaghetti smakuje mi jak żaden inny makaron. Do spaghetti dodaję moje ulubione składniki, którym przecież mój blog
Chilli Czosnek i OliwaCzasem mam ochotę na trochę lżejsze sosy, mocno warzywne i świeże. Dlatego postanowiłam przygotować lekki makaron z kurczakiem i cukinią. Filet gotowany na parze i warzywa z ogródka – pycha. Składniki: 1 filet z kurczaka 4 pomidory świeże lub 1 puszka pomidorów krojonych 1 mała czerwona papryka 50 ml białego wina wytrawnego 1 cebula 1 mała żółta cukinia sól
Pasja Smakujeszcze 5 minut. W międzyczasie w osolonej wodzie gotuj makaron przez 8-10 minut, aby był al dente. Odcedź i połącz go z przygotowanym sosem. Przełóż na talerze posyp posiekaną natką i podawaj. Makaron smakuje dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno. 4 porcje
Roślinna - blog wegańskiCześć ! Dziś przedstawiam Wam przepis na kalafiora ,który znalazłam w sieci o tutaj . Sos serowy smakuje znakomicie i na pewno wykorzystam go w innych kombinacjach. składniki pół opakowania makaronu ( ok.250g) mały kalafior 100 g mascarpone 100 ml śmietany kremówki 100 g sera cheddar szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Kalafior gotujemy(...)cheddar starty na tarce o grubych oczkach. Wszystko mieszamy , aż do momentu połączenia się składników w jedną masę. Przyprawiamy i jeszcze chwilkę gotujemy. Makaron przekładamy do miseczki wraz z kalafiorem i oblewamy sosem. Smacznego! p.s. Przepraszam , ale w zamieszaniu zapomniałam zrobić zdjęcia dania na talerzu
Cukier&Puderzaprezentowany przepis. Kurczak smakuje rewelacyjnie i jest szybki w przygotowaniu. Mięso rozpływa się w ustach - kusi delikatnością i cudownym aromatem. Podczas pieczenia wytwarza się apetyczny sos, który idealnie łączy się z ziemniakami, makaronem, kaszą, czy ryżem. Polecam! 1,5-1,8 kg dowolnych części z kurczaka (u mnie ćwiartki przecięte na połowę) tymianek papryka słodka sól i pieprz Dodatkowo: około
Di gotujeschabem w roli głównej. Przygotowałam do niego smakowity sos serowy z czerwonym pieprzem i podałam z chrupiącą bagietką. Jeśli po przygotowaniu tego smakołyku zostanie Wam trochę sosu, to polecam podać go z makaronem penne i kawałeczkami kurczaka - palce lizać! Potrzebne nam: - 5 cienkich kotletów ze schabu (grubości 1 cm) - bagietka z masełkiem czosnkowym - duży kubeczek śmietany 18% - 100 g sera(...)kawałeczki żółtego sera umieszczamy w rondelku i stawiamy na średnim ogniu. Podgrzewamy, co jakiś czas mieszając. Doprawiamy tłuczonym kolorowym pieprzem, chili i odrobiną soli, gotujemy do roztopienia sera (sos powinien być jednolity). Mięso dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kolorowy pieprz rozdrabniamy w moździerzu i posypujemy nim mięso. Doprawiamy mięso przyprawą uniwersalną i czarnym pieprzem. Smażymy na rozgrzanym oleju
W poszukiwaniu inspiracjipropozycja na sałatkę w słoiku na blogu! Składniki (na 1 dużą porcję lub 2 standardowe): sos czosnkowo- ziołowy ( 100 gram jogurtu naturalnego, szczypta soli i pieprzu, garść świeżych ziół: głównie bazylii i oregano, 1 ząbek czosnku) garść posiekanej sałaty rzymskiej 3/4 szklanki ugotowanego makaronu (użyłam kukurydzianego) 5-6 łyżek mieszkanki meksykańskiej Bonduelle (zawiera groszek, kukurydzę oraz paprykę) 60 gram chorizo(...)kroję na mniejsze kawałki. Czosnek i zioła siekam, mieszam z jogurtem naturalnym i całość doprawiam szczyptą soli i pieprzu. Na dnie słoika umieszczam cały sos, następnie dodaję posiekaną sałatę. Nakładam ugotowany i lekko przestudzony makaron oraz mieszankę warzyw konserwowych. Całość posypuję chrupiącym chorizo i dekoruję liśćmi sałaty rzymskiej. Zamykam słoik i przechowuję sałatkę w lodówce do momentu spożycia. Smacznego, Klaudia
Mango Papajalazania jaką robiłam. Przyznam, że jest przy tego typu daniach trochę roboty, ale warto. Przepis znalazłam u Wedelki na blogu. Mi jeszcze bardziej smakowała odgrzana na drugi dzień.Składniki:makaron typu lasagne (zużyłam 15 płatów, po 3 na każdą warstwę)100 g żółtego seraMięso:300 g mięsa mielonego (u mnie łopatka)olej2 ząbki czosnku1 duża cebulamielona ostra papryka do smaku1(...)Płaty makaronowe obgotować przez 2 minuty w osolonym wrzątku. Osuszyć na ręczniku papierowym.5. Naczynie żaroodporne posmarować olejem lub masłem. Wyłożyć część płatów lasagne. Posmarować cienko sosem beszamelowym, a następnie warstwą mięsa. Przykryć kolejną warstwą makaronu, a na to część szpinaku. Czynność powtarzać do wyczerpania składników. Ostatnią warstwą ma być grubsza warstwa sosu beszamelowego, którą należy posypać tartym żółtym serem.6. Lazanię
Kuchnia domowa Anipaski pomidory i zioła prowansalskie. Podsmażamy około 10 minut. Po tym czasie dodajemy śmietanę i dokładnie wszystko mieszamy. W oddzielnym garnku gotujemy makaron. Gdy będzie al dente, odcedzamy go na durszlaku i dodajemy go to sosu. Mieszamy cały czas podgrzewając. Nakładamy na talerze i posypujemy startym żółtym serem
Qchnia po prostuOczyszczone, obrane i pokrojone na kawałki (może być kostka lub plasterki) grzyby solimy i odstawiamy na kilka minut. W tym czasie nastawiamy wodę na makaron. Grzyby smażymy na odrobinie oliwy. Czekamy, żeby wyparował ich sos. Kiedy się zaczną rumienić odwracamy na drugą stronę i dorzucamy posiekany czosnek. Makaron odcedzamy (nie opłukujemy ani nie odlewamy szczelnie wody) i wrzucamy na patelnię
Bon Ton ItaliaCzasami zdarza się, że ponad wszystko nie chce nam się gotować, ale fakt że należy nakarmić dzieci czymś innym aniżeli ciastkami, gumami, cukierkami i lizakami sprawia
Magiczny GarnekMuszle makaronowe faszerowane mięsem mielonym i cukinią SKŁADNIKI: 200-300g muszli makaronowych 500g mięsa mielonego 1 cukinia 1 cebula kilka czarnych oliwek domowy sos pomidorowy sól, pieprz, pasta Bomba, przyprawa włoska, ser żółty Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na oliwie, dodać do niej mięso mielone i chwilę podsmażać. Następnie(...)oliwki. Wszystko razem wymieszać i dusić przez kilkanaście minut. Dodać pastę Bomba i pozostałe przyprawy. Wymieszać i spróbować czy jest odpowiednio doprawione. Makaron odcedzić. Muszle nafaszerować i ułożyć w naczyniach żaroodpornych. Pomiędzy wlać wcześniej przygotowany sos pomidorowy Piec w piekarniku nastawionym na 180 stopni przez 10-20 minut. W połowie tego czasu danie posypać startym serem. Pozostawić w piekarniku
MarciochaKucharzynaleśniki w mojej kuchni goszczą często. Dzisiaj zapraszam Was na naleśniki faszerowane marchewką i mięsem z kurczaka, a potem zapieczone z sosem pomidorowym i serem. Żeby łatwiej było mi zawinąć naleśniki, warzywa pocięłam na kształt makaronu. Pomogła mi w tym zgrabna maszynka firmy Unold . Składniki: naleśniki: 3/4 litra zimnej wody 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 1/5 szklanki mąki pszennej(...)porem i czosnkiem. Na naleśniki nakładać 1 łyżkę pora z czosnkiem i masłem - rozsmarować. Na to kłaść mięso i małą garść marchewkowego "makaronu. Całość zwijać dość ciasno, ale nie za mocno, żeby naleśniki nie porozrywały się. Sos Czosnek obrać i posiekać. Pora pokroić w półplasterki. Pomidory wyjąć z puszki i pokroić je drobno. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pora
Codzienna kuchnia niecodzienna