sos do makaronu - 9438 przepisów (strona:318/630)

Granat w kurniku 191

kości ;) Całość jeszcze chwilę podgrzewamy. Mąkę orkiszową rozrabiamy z niewielką ilością wody i dodajemy do gotującego się mięsa z płynem z duszenia i energicznie mieszamy, aby sos stał się gładki. Podajemy z makaronem, ryżem, kaszą, bądź ziemniakami, jak kto lubi. Skomentuj

MamaOskarka
Dwukolorowy makaron z świeżymi truflami w śmietanie 174

pasty (najczęściej z masła z dodatkiem kilku procent trufli), ale najlepiej smakują świeże w połączeniu z makaronami lub jajkiem. Stąd też taki przepis na naszym blogu - makaron ze świeżą truflą czarną w sosie śmietanowym, z małą ilością przypraw, żeby nie w pełni wyeksponować smak i aromat tego wspaniałego grzyba

Milion Smaków
Tuńczyk z jarmużem i sosem cytrynowo-czosnkowym 162

bieżącą wodą! Solicie, pieprzycie i wkładacie kawałki tuńczyka. Przykrywacie i trzymacie na wolnym ogniu, aż ryba się zagrzeje. Kiedy się rozgrzeje, wykładacie na talerze z jarmużem makaron, później tuńczyka, na koniec polewacie sosem i posypujecie posiekaną natką z pietruszki lub kolendry. Można pokropić sokiem z cytryny. Do tego koniecznie białe wino! Szybko poszło? To teraz jedzcie powoli i niech

GRUBY WAŁEK
Przepis na… – Spaghetti alle vongole, włoski klasyk 264

się wszystkei otworzyć – te zamknięte wyjmujemy. Całość zalewamy winem i dusimy jeszcze 5 minut. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem oraz posypujemy natką pietruszki. Do sosu dodajemy nie do końca ugotowany makaron i dokładnie mieszając trzymamy na wolnym ogniu jeszcze 3 minuty. Smacznego

Bon Ton Italia
Kurczak w sosie słodko - kwaśnym 398

sambal oelek można dostać w większości hipermarketów, na działach dotyczących kuchni świata, jak również podczas tygodnia azjatyckiego w Lidlu. Ryż można zastąpić chińskim makaronem jajecznym. Do marynaty do kurczaka, zamiast samego sosu sojowego, można dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i świeży, starty imbir. Ilość sambal oelek należy dostosować do własnych upodobań smakowych. 1/2 łyżeczki to minimum. Źródło przepisu:   Wielkie

Gospodyni Miejska
Carbonara po mojemu 350

podsmażonego boczku i na małym ogniu odparuj, mieszaj co chwilę.Do reszty śmietany wbij żółtka, dodaj pieprz i gałkę, wymieszaj. Odlej pół szklanki wody z makaronu, odcedź i gorący wrzuć do sosu z boczku i śmietany. Wymieszaj, zmniejsz ogień i wlej jajka. DOBRZE POŁĄCZ SKŁADNIKI.  Podlej odrobiną wody i takie wilgotne spaghetti podawaj,posypane parmezanem i szczypiorkiem. JA SOSU

Pasje Jolki
Lasagne z mięsem mielonym i trzema serami 206

Lasagne to danie dla tych, którym od czasu do czasu kalorie nie straszne. Nie namawiam, żeby jeść ją na obiad w każdy weekend, bo raz na

bistro mama
Makaron z Kurczakiem i Szpinakiem 386

zamrożony szpinak, mleko i podgrzewamy do powstania jednolitej konsystencji. Następnie wrzucamy serki topione, dodajemy po 1/3 łyżeczki przypraw i dusimy ok. 4 minuty.Na ugotowany al dente makaron wykładamy kawałki kurczaka, całość polewamy sosem i posypujemy tartym serem.Moje posty

Słodka Strona
Pulpeciki z pieczonego kurczaka z prażonymi, solonymi migdałami i kolendrą 205

dusiłam przez kilka minut na wolnym ogniu.Śmietanę w oddzielnym naczyniu zaparzyłam stopniowo płynem z pulpetów, a następnie wlałam do mięsa. Zagotowałam i doprawiłam sos. Pulpeciki smakują z ryżem lub makaronem. Na zimno, do chleba też są pyszne :)Prażone i solone migdały Kresto mają bardzo ciekawy smak. Przypominają trochę pistacje :) Są idealne do chrupania, ale też

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pierś z kurczaka ze szpinakiem 13785

Czy też, jak podaje książeczka Knorra "Pierś z kurczakiem ze szpinakiem" :D Ci z Was, którzy śledzą mojego Facebooka wiedzą, że jakiś czas temu otrzymałam zestaw

Kulinarne zapędy Kokosa
Spaghetti Bolognese 192

Wychodzi 5 porcji  po 70 g makaronu 100 g mięsa 100 g sosu Przygotowanie : CZYTAJ DALEJj

Sylwetka Od Kuchni
Spaghetti Bolognese ze świeżą bazylią 218

tymianek. Smażymy do zeszklenia cebuli. Następnie wrzucamy mięso, dokładnie mieszamy i doprawiamy solą. Smażymy 5 minut. 3. Na patelnię z mięsem wlewamy sos i dodajemy posiekaną bazylię. Smażymy/gotujemy na średnim ogniu ok. 10 minut. Podajemy z makaronem spaghetti

My Culinary Art
Sos cukiniowy 161

Cukinii w tym roku mam pod dostatkiem więc postanowiłam wykorzystać ją do przygotowania sosu, który idealnie nadaje się do makaronów. Wystarczy w zimie podgrzać i obiad gotowy :)Składniki:- 2 kg cukinii - 400 g cebuli- 7 ząbków czosnku- 4 łyżeczki pieprzu- 2 szklanki oleju- 1 szklanka wody- 1 kg pomidorów- 4 łyżeczki soli- 3 łyżeczki papryczki chili- 2 łyżeczki

Zainspirowana w kuchni
Spaghetti alla bolognese 154

koniec doprawić przyprawami. Dorzucić cebulę i czosnek, podsmażyć jeszcze kilka minut. Następnie wlać passatę, wymieszać i dusić całość około 20 minut. Ewentualnie doprawić jeszcze do smaku. Makaron odcedzić, przełożyć na talerz, polać sosem i podawać. Wierzch można posypać tartym parmezanem i udekorować świeżą bazylią

wyzwania kuchenne
Xmas... and a Happy 2014 199

bywało. Kompot świąteczny Świąteczny obiad otworzy zupa grzybowa z kluseczkami. Na drugie danie przygotuję łazanki z kapustą (zawsze mnie ciekawił ich fenomen, bo przecież to zwykły makaron) i mini klopsy świąteczne w sosie pieczarkowym. Łazanki z kapustą W międzyczasie podjadać będzie można śledzie z cebulką i suszonymi pomidorami (dla Misia), sałatkę jarzynową, rybę po grecku oraz marynowane pieczarki. Śledzie

bastalena