O makaronach czytamy, makarony oglądamy, makarony jemy. Zawsze i w każdej ilości. My po prostu lubimy makarony. Zwykle są to dania naprawdę proste i wyjątkowo smaczne
Marder&Marder Manufactureawokado przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę oraz miąższ. Awokado po wyjęciu skropimy cytryną, aby nie ściemniało, doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem, drobno posiekanym czosnkiem. Całość miksujemy. Gotowy makaron łączymy z sosem, roszponką oraz jajkiem. Całość doprawiamy pieprzem oraz skraplamy sokiem z cytryny. Posypujemy startym parmezanem. Gotowe. Proste smaczne danie, mnóstwo energii, witamin. A jakie są Wasze sposoby
Basia w kuchnigrillu, z przyrządzoną na patelni cebulą i papryką, podana w długich bułkach jak na hot-dogi. Z tymi samymi dodatkami będzie super składnikiem na pizzę i jako sos do domowego makaronu. Pycha z grilla, więc przepis na pewno do wykorzystania w sezonie! SKŁADNIKI 500g mięsa od szynki (waga po oczyszczeniu) 500g mięsa z łopatki wieprzowej (waga po oczyszczeniu) 300g słoniny
Karo in the Kitchentych małych, złotych darów lasu jest nie za wiele. Można je za to kupić w sklepach albo na bazarkach. Uwielbiam te małe grzybki, ponieważ idealnie łączą się makaronem, mięsem, różnymi sosami czy w śniadaniowej jajecznicy. Ze świeżych, w sezonie korzystam, aż do przejedzenia, ale kilka porcji po przesmażeniu zamrażam na zimę (surowe będą po rozmrożeniu gorzkie). POLĘDWICZKI Z KURKAMI
Bon appetit mon amieChleb z żurawiną, jagodami goji i ostropestem Chleb jasny z pestkami moreli Gorący napar z kandyzowanego aloesu Kawa ze świeżą pomarańczą Wyniki konkursu Piernikowa kawa z imbirem kandyzowanym Makaron z ostrym sosem orzechowym Ser smażony z suszonymi wiśniami Catuaba Warzywne kotlety z kaszą bulgur Śliwkowe tiramisu Koktajl z ananasa i orzechów brazylijskich Miętowa kawa
Gotowanie i blogowaniesię zeszkli ,dodajemy koncentrat pomidorowy,podlewamy niewielką ilością wody.Doprawiamy do smaku solą pieprzem i cukrem.Smażymy jeszcze przez 5 minut.Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.Na talerzu układamy porcję makaronu i polewamy sosem
Bajeczna Kuchniapól oliwki i kontynuujemy gotowanie prze około 6-7 minut. W razie konieczności podlewamy nieco wodą. Doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i ziołami prowansalskimi. Odcedzony makaron dodajemy do sosu i razem mieszamy. Serwujemy posypany śwież natką pietruszki
Pyry na Gazkawałki mięsa i cebulki dymki pokrojone w talarki. Smażyć, aż wszystko nabierze złotego koloru. Nie smażyć zbyt długo, be mięso będzie suche. Usmażone mięso rozłożyć na makaronie, następnie fasolkę i marchewki. Przygotowanie sosu – śmietanę, jajka, bulion warzywny, trochę soli, gałkę muszkatołową i pieprz dokładnie wymieszać za pomocą blendera. Dodać posiekaną natkę pietruszki, koperku i poszarpane listki bazylii. Wymieszać
Kuchnia Pokoleńminuty np. w rosole, czy wywarze, ale gotujemy ostrożnie aby pulpety się nie rozpadły. Pulpety wyjmujemy łyżką cedzakową. Pulpety podajemy do rosołu, do innej zupy lub podajemy z sosem śmietanowym z makaronem, ziemniakami lub ryżem. Można też podawać same pulpety na gorąco lub zimno. Smacznego! The post Pulpety z kurczaka i warzyw z rosołu appeared first on Damsko-męskie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPulpety zrobiłam w dwóch wersjach: bezglutenowa z makaronem ryżowym i ajvarem, a drugie dla małżonka z makaronem pszennym i sosem pomidorowym
Łycha smakówminutach dołożyć pokrojone w paski pomidory i pokrojone w oliwki. Smażyć razem krótką chwilę. Na koniec wlać śmietankę i tyle samo wody z gotowania makaronu. Doprawić do smaku. Makaron połączyć z sosem. Posypać natką pietruszki i tartym serem. Smacznego
kolorowotorcikowoMakaron spaghetti w "sosie" z awokado i mleczka kokosowego; borówki nie mogę doczekać się soboty
More food, love and dreamswoda odparowała. Dodajemy łyżkę śmietany/jogurtu. Przyprawiamy solą i pieprzem na ostro. Kurczaka smażymy na patelni rozgrzanej bez oleju do miękkości. Makaron gotujemy. Na talerzu nakładamy najpierw makaron na to sos szpinakowy posypujemy to kurczakiem - gotowe! Smacznego
sierotka maRysia w kuchniBardzo prosta w wykonaniu , trwała w przechowywaniu i doskonała jeśli chodzi o sporządzanie marynat do mięs lub warzyw . Roztarta z oliwą , tworzy świetne pesto , które w zupełności zastąpi sos na świeżym makaronie . Polecam , naprawdę warto poświęcić odrobinę czasu na własne produkty . Kierując się hasłem wiesz , co jesz Składniki : 4 duże papryki grubościenne – najlepiej dwie czerwone , dwie zielona 1 marchewka
Ogrodnik w podróżyWlałam śmietanę. Wymieszałam i doprawiłam do smaku. Różyczki brokuł podgotowałam w lekko osolonej wodzie. Dodałam je do szpinaku. Wymieszałam brokuły i szpinak. Pozostało już tylko ugotować makaron, polać go sosem i posypać startym parmezanem. Smacznego
potrawyregionalne