sos do makaronu - 9438 przepisów (strona:226/630)

Lasagne z mozzarellą i suszonymi pomidorami 121

wszędzie znajdzie swoich amatorów. Zmieniając poszczególne dodatki można komponować różne jej wersje. Ta z przepisu Pascala Brodnickiego pochodzi z niezawodnej książki wydanej przez Lidla. Mięso mielone w sosie bolońskim, płaty makaronu, mozzarella zapieczona na beszamelu oraz suszone pomidory w aromatycznych ziołach tworzą wyśmienitą, pobudzającą zmysły mieszankę smaku

Milion Smaków
Makaron z serkiem mascarpone 168

drobno posiekany. Dodać pieczarki pokrojone w półplasterki. Smażyć chwilę , a następnie dołożyć  serek mascarpone. Wymieszać i chwilę smażyć na małym ogniu. Doprawić solą, pieprzem ,gałką muszkatołową.Ugotowany makaron połączyć z sosem , posypać natką pietruszki i parmezanem po czym wymieszać. Nakładać na talerze

O kuchni z uczuciem
Różowe kokardki. 204

powinno mu to pomóc). Wody musi być tyle, aby przykrywała warzywa do połowy wysokości. Ugotowane warzywa blendujemy z serkiem, nie musi być dokładnie, doprawiamy bazylią i koperkiem. Ugotowany makaron mieszamy z sosem i podajemy maluszkowi. Post w ramach współpracy z firmą Piątnica .  Skomentuj

MamaOskarka
Makaron z sosem z indyka. Olej z pestek dyni Oleofarm. 178

wykladamy rukolę, na noej układamy grono z poprzecinanych pomidorków koktajlowych i skrapiamy sałatkę olejem z pestek dyni, u nas olej z Oleofarm, pyszny i aromatyczny. Obok solidną porcję makaronu wymieszanego z sosem z indyka. Smacznego! Skomentuj

MamaOskarka
Tagliatelle fresche z niedzwiedzim czosnkiem, pomidorkami malinowymi i kalarepka 101

obrać, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na maśle. Następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory, wyciśnięty ząbek czosnku, dusić 10 minut. Doprawić sola i pieprzem. Ugotować makaron al dente. Makaron połączyć z sosem i posypać kolendrą. zastawa

królestwo garów
Spaghetti z cukinii z sosem tahini, płatkami chili i orzechami włoskimi 257

ukinia to niesamowite warzywo. Przy odrobinie wyobraźni można z niej wyczarować lekkie i czarujące dania. Dowodem na to może być ten malowany wiosenną zielenią makaron. Podany z aromatycznym sosem z sezamowej pasty tahini, pachnący kuminem, cynamonem i czosnkiem. Do tego idealnie komponujące się orzechy włoskie i dodające pikanterii płatki chili. Spaghetti z cukinii możecie się raczyć podczas wiosennych wypraw(...)odstaw na 15-20 minut , aż stanie się wiotka. Następnie wypłucz dokładnie w zimnej wodzie i wyciśnij z nadmiaru płynu. Wszystkie składniki na sos włóż do kielicha blendera i zmiksuj na gładką pastę. Dodaj do makaronu z cukinii i wymieszaj. Całość posyp płatkami chili i orzechami włoskimi. Następnie delektuj się jego smakiem i lekkością

Food Square
Makaron z tuńczykiem, marchewką i groszkiem 351

smażyć przez kilka minut. Następnie wrzucić marchewkę z groszkiem i doprawić do smaku. Zmniejszyć ogień i dusić do miękkości marchewki. Na koniec dodać tuńczyka, wymieszać i podgrzać.  Makaron wymieszać z sosem i podawać od razu

Pasja Smaku
Makaron z serem i truskawkami + film 227

przepisu na opakowaniu a następnie odcedzamy. Do miski wkładamy serek homogenizowany, dodajemy cukier puder i śmietanę, całość dokładnie mieszamy. Opłukane truskawki kroimy na połówki. Na talerz kładziemy porcję makaronu i polewamy sosem z serka i śmietany a  wierzch posypujemy truskawkami

Smakowite Dania
Rozgrzewający krem pomidorowy z pieczoną papryką a'la Gordon Ramsay 258

podstawowych składników kuchni i basta! Rozgrzewający krem a'la Gordon Ramsay to idealne danie na naszą zimową porę roku, podbija kubki smakowe i nadaje się również jako sos do klusek, makaronów, kasz i ryżu, dodam, że jest to danie fit, więc dla wszystkich fit-maniaków wręcz wskazane:) Składniki: 6 pomidorów 1 duża papryka lub 2 średnie koncentrat pomidorowy Kotlin

Pause Gotowanie!
Szpinakowy brykiet 191

odmiana nowozelandzka, fajna w uprawie, a do tego ciągle rosną młode listki, więc można korzystać w sumie do późnej jesieni. Szpinak idealnie sprawdza się między innymi jako sos , dodatek do makaronu , pizzy, mięsa , pierogów, krokietów, zup i innych dań. Składniki: Szpinak w ilości dowolnej (im więcej tym lepiej :) Nie piszę jaka ma być ilość szpinaku, gdyż można po trochu zamrażać

Smakowy Raj
Tagliatelle ze szpinakiem i piersią z kurczaka 305

patelni (bez dodatku tłuszczu). Pozostałą część jogurtu podgrzać w rondelku wraz z gałką muszkatołową, wyciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekaną bazylią oraz pieprzem, a następnie dodać liście szpinaku. Ugotowany makaron wymieszać z sosem ze szpinakiem, dodać pokruszony ser Feta. Na wierzchu układać kawałki kurczaka, całość posypać drobno posiekanymi orzechami. Smacznego

Fit-amina
Tagliatelle ze szpinakiem i fetą 158

ogniu by ser się nieco roztopił. Można dodać trochę pieprzu i ulubionych ziół. Odradzam dodawanie soli, gdyż smak fety w zupełności wystarcza aby szpinak nie smakował jak trawa :). Makaron dodajemy do sosu i całość mieszamy. Smacznego

KasiekGotuje
Makaron z kurczakiem i gorgonzolą. 246

przyrumienione. Podlać wodą i dodać śmietanę, pokruszony ser gorgonzola oraz koperek. Wszystko wymieszać doprawić solą (ale delikatnie bo ser jest słony) i pieprzem i chwilę podgrzać. Na talerzu makaron polać gorącym sosem

O kuchni z uczuciem
Spaghetti Carbonara 153

Marzy się wam szybki i nieskomplikowany obiad, za to smaczny? Spaghetti Carbonara to idealne wyjście z sytuacji W trakcie gotowania makaronu przygotowujemy szybki sos (serio jest błyskawiczny), a na koniec staramy się nie zjeść obiadu przed dojściem do stołu (może nie być łatwo). Nowy post Spaghetti Carbonara pojawił się w Wypieki i Rumieńce

Wypieki i Rumieńce
Aksamitne pappardelle z białymi szparagami i łososiem 267

mieszamy. Dodajemy jogurt, rozdrobione kawałki łososia wędzonego, sól, świeżo mielony pieprz, startą gałkę muszkatołową, koperek, kapary (opcjonalnie) i podgotowane szparagi. Wszystko razem podgrzewamy kilka minut na małym ogniu. Makaron podajemy z sosem

OstryKęs