lekką ale pożywną kolację. Składniki (na dwie osoby): Mix sałat 2 jajka 200g fileta z kurczaka Kilka pomidorków koktailowych 100g makaronu razowego 1 ogórek małosolny 1 gruszka 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka majonezu Kilka kropel sosu słodkiego chilli 1 łyżka oleju 2 łyżki sosu sojowego Parmezan Przygotowanie: Z sosu sojowego oraz oleju przygotowujemy marynatę. Moczymy(...)pomidorki koktailowe oraz cienko pokrojoną gruszkę. Filet z kurczaka kładziemy na rozgrzaną, suchą patelnię. Grillujemy do zrumienia. Kroimy w cienkie plastry i układamy na sałacie. Posypujemy ugotowanym makaronem razowym i polewamy sosem przygotowanym z jogurtu, musztardy, majonezu i sosu chilli. Całość dekorujemy cienkimi plasterkami parmezanu oraz ulubioną kompozycję ziaren jak np. sezamem, orzechem włoskim, pestkami dyni i słonecznika
Jacob Tastesspaghetti / kurczak / brokuły / chilli / cebula / czosnek / oliwa / pietruszka. 2016: Tak jak normalnie pietruszki nie znoszę, tu nawet nie wiedzieć kiedy, pochłonęłam całe danie, nie czując się zrażona jej smakiem. Makaron przyjemnie oblepiony aromatem smażonego czosnku z cebulką i chilli , do tego delikatny kurczak i jestem w niebie! Lekkim odstępstwem od typowo włoskiej wersji tej potrawy były brokuły - ja akurat(...)pierwszy ogie ń posz ło penne z kurą, sma ż on ą papryką, cebulą i czosnkiem , pomidorowym sosem Pe l ati i serem Grana Padano . Makaron cudnie był oblepiony aromatycznym sosem i ostrym serem. Zestaw przypraw bardzo dobrze dobrany, z lekka nutk ą pikanterii, ca ł ość jad ł o się wielce przyjemnie :) 201 6 : Jedyny mankament to niewielka
Grunt to przepis!wielbicieli fasolki. Składniki na danie dla 2 osób: 400 g schabu 300 g fasolki szparagowej 100 g chińskiego błyskawicznego makaronu chow mein (można zastąpić zwykłym makaronem) 3 szalotki 4 ząbki czosnku 100 ml sosu hoisin 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka wina ryżowego (w ostateczności można zastąpić mieszanką wódki i słodkiego wina) 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka chili(...)chwilę razem smażyć. Dolać 1 szklankę gorącej wody, 1 łyżkę sosu sojowego i sos hoisin. Całość dusić pod przykryciem aż fasolka zmięknie, a sos zgęstnieje (5-10 minut). Ewentualnie dosolić. Do warzyw i mięsa dodać makaron i całość wymieszać w woku
Trzeci talerzpatelni rozpuszczamy świeże masło, dodajemy 4-5 łyżek wody z pierogów, sól, świeżo mielony pieprz i drobno posiekaną natkę pietruszki. Ugotowane pierogi lub uszka dekorujemy przygotowanymi dodatkami. Makaron razowy z sosem z Pasty z suszonych pomidorów Sokołów „Z gruntu dobre” . Serdecznie dziękuję Akademii Smaku Sokołów za zaproszenie. Za dobre dania, rozmowy przy herbacie i za to, że mogę spotykać
AZgotuj!miód i gotuj gruszki jeszcze chwilę. Dodaj masło orzechowe. Orzechy laskowe posiekaj. Mango pokrój w bardzo drobną kostkę i wymieszaj z ziarenkami wanilii. Skrop sokiem z cytryny. Ugotowany makaron podaj z sosem na bazie gruszek i masła orzechowego oraz salsą mango. Całość posyp posiekanymi orzechami laskowymi. Podaj na ciepło. Smacznego, Klaudia
Mango Papajacukiniowym spaghetti od razu, mimo, że surową cukinię jadłam po raz pierwszy. O walorach cukinii (tych najważniejszych) tylko wspomnę: jest niskokaloryczna, lekkostrawna i odkwasza organizm. Mój warzywny makaron podałam z sosem po bolońsku zrobionym też w lżejszej wersji czyli z mięsa mieszanego: indyka i szynki. Całe danie wyszło nie tylko zdrowe, niskokaloryczne, ale do tego pyszne! Eksplozja smaku! ❤ Składniki
Walijskie Pichcenieścieramy na drobnych oczkach. Na patelni podsmażamy boczek, a następnie dodajemy cukinię. Wszystko razem podsmażamy, przyprawiamy solą, pieprze, oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy śmietanę i mieszamy. Ugotowany makaron mieszamy z sosem. Smacznego! Przepis dodaję do akcji Warzywa dyniowate na durszlak.pl
Życie ze smakiemjabłkowy to nie tylko naturalny i najzdrowszy deserek dla niemowląt Ja przyrządzam go regularnie i wykorzystuję dla całej rodziny. Dzieci zajadają się gotowanym makaronem polanym tym sosem w alternatywie do domowego dżemu . A wszyscy domownicy cieszą się różnymi wypiekami, które zagęszczam i dosładzam tym musem. Jednym słowem z kilku jabłek mamy wiele zastosowań! Polecam Składniki: 2 duże jabłka (około
Lamarida.plProsty przepis na pyszny makaron. Podstawą jej sos pomidorowy, do którego dodajemy słono-kwaśne kapary, słodką paprykę i marchewkę pociętą w wstążki. Warzywa zostają lekko twarde i chrupiące a przez to danie jest świeże i delikatne. W sam raz na sezon letni gdy mamy świeże papryki i marchewki, ale można też zrobić je jesienią lub zimą. Będzie niestety mniej słodsze
Milion Smakówprzyprawami. Podgrzewamy na małym ogniu, aż ser się roztopi. Na koniec dodajemy koperek. Szynkę kroimy na cienkie plasterki. Podsmażamy na maśle, aż się zarumieni. Na talerz wykładamy makaron, na niego sos i szynkę
Lena GotujeSzybki i smaczny obiad. Udka w sosie pieczarkowym z koperkiem. Można podawać z ryżem, ziemniakami, kaszą, kluskami lub makaronem. Mięso mięciutkie, a sos kremowy. Na blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie mnóstwo przepisów i pomysłów na dania mięsne. Nie tylko z kurczakiem, ale także i z innymi rodzajami mięsa. Szczególnie polecam kurczaka w sosie porowym. Pycha! Składniki 8 podudzi z kurczaka
O kuchni z uczuciemochotę wyciągać i w kilka chwil gotowe. Oczywiście danie można wzbogacić, dodając drobiowe mięso lub inne, które zostało nam np. z obiadu. Bardzo dobrze smakują takie warzywa z makaronem, który "lubi" sosy czyli z pewnością spaghetti i rurki czyli penne. Zamiast kuskusu można użyć innej, ulubionej kaszy takiej jak bulgur, kasza jaglana, kasza gryczana lub jęczmienna. Myślę, że miłośnicy
Moja smaczna kuchniawielu dań, ale też doskonałym składnikiem zbilansowanej diety. Najlepsze i najzdrowsze są oczywiście spożywane na surowo. W kuchni można je wykorzystywać wszechstronnie – do sałatek, surówek, przystawek, pierogów, makaronów, ryżu, zup, sosów, deserów, ciast, koktajli. Przetworzone – na dżemy, konfitury, wina, nalewki, likiery . Idealne ciasto na niedzielę … i nie tylko – truskawkowo waniliowa zebra. Ciasto półkruche: - 500 g mąki krupczatki
mojewypiekiinietylkoWYKONANIE Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle, dodajemy pomidory, pomidory krojone, podlewamy niewielką ilością wody, dusimy 5 minut. Dodajemy tuńczyka, chwilę gotujemy. Makaron mieszamy z sosem, posypujemy fetą
słodki bratekwymieszać. Do mięsa mielonego dodać jajko i przyprawy, energicznie wyrabiać tak aby mięso się związało. Uformować sześć pulpecików. Do niewielkiego naczynia żaroodpornego wsypać suchy makaron, zalać go sosem i ułożyć na nim pulpeciki lekko dociskając. Zapiekać 40 minut w 170 stopniach. Smacznego
Jadło i czytadłopapkę.doprawiamy cynamonem. 3. Ricottę mieszamy z miodem i wiórkami kokosowymi oraz startą skórką cytrynową. 4. Do miski wykładamy w pierwszej kolejności serek , układamy na nim makaron, i polewamy sosem truskawkowym. Na wierzchu kładziemy świeże owoce : np. poziomki ,świeżą miętę i odrobinę skórki cytrynowej. Podajemy opcjonalnie z dodatkiem świeżych kwiatów fiołka, które też są jadalne. Gotowe
vaniliowoczekoladowaSos pomidorowy nie zawsze musi być klasyczny - moja propozycja na dziś spaghetti z sosem pomidorowym wzbogaconym porem i tymiankiem - pycha! Artykuł Spaghetti z porem i smażonym
Vegan TasteSos pomidorowy nie zawsze musi być klasyczny - moja propozycja na dziś spaghetti z sosem pomidorowym wzbogaconym porem i tymiankiem - pycha! Artykuł Spaghetti z porem i smażonym
Vegan Tastehansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 150g makaronu typu ryż papryka 4 ogórki kiszone 4 jajka puszka kukurydzy 1/2 czerwonej cebuli 1/3 szklanki słonecznika sól, pieprz majonez Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu, ostudzić. Tuńczyka
kulinarnyswiatdomimakaronu razowego wstążki 100 mrożonego szpinaku w brykiecie 1 średni por 3 ząbki czosnku 1 serek pomidory i bazylia Apetina pasta paprykowa … Czytaj dalej Dorsz z makaronem w kremowym sosie
czarrna od kuchnimiksujemy zioła, oliwę, olej, sól, dwie łyżki parmezanu, jedną garść orzechów, papryczkę chilii i sok z cytryny. Masa musi być jednolita i gładka. Do ugotowanego i odcedzonego makaronu dodajemy zielony sos. Porcje nakładamy na talerze, posypujemy obficie orzechami i parmezanem. Dodatkowo możesz skropić cytryną i udekorować świeżymi ziołami! Pyszne danie, które zrobicie w 15 minut! Takie są po prostu
SMYKWKUCHNIpraskę.Parmezan zetrzeć.Rzeżuchę posiekać.Czosnek zrumienić na maśle, dodać rzeżuchę , kiełbaskę i wymieszać.Podlać pulpą pomidorową, doprawić pieprzem,solą , majerankiem i posiekaną papryczką chili.Mieszamy.Dodac łyżkę parmezanu, zamieszać.Makaron wymieszać z sosem z białej kiełbasy i od razu wydawać ma ciepłych talerzach posypane parmezanem.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiblendera i zmiksujcie na gładki mus, przyprawcie solą i pieprzem do smaku. Makaron ugotujcie al dente w osolonej wodzie, odcedźcie. Do papryki na patelni dodajemy odcedzony makaron wraz z sosem z awokado, posypujemy łyżką parmezanu, mieszamy chwilę do połączenia składników i wykładamy szybko na talerze. Gotowe danie posypujemy resztą parmezanu i natką
Zasmakuj Kuchnipszenicy, ale przy całej swojej prymitywności zawiera o wiele więcej właściwości odżywczych od zwykłej, białej mąki (duże ilości białka). W kuchni idealnie zastąpi tradycyjną mąkę pszenną -zrobicie ciasto, makaron, naleśniki, zagęścicie sosy, etc. Płaskurka jest dość wymagająca w uprawie – nie urośnie na byle glebie. Wręcz nie toleruje nawozów i środków chemicznych. Jednymi słowy – zdecydowanie jest zdrowsza
gutfutTort z makaronu. Edyta Guhl Włoskie krajobrazy w Eifel. Na blogu z wdzięczną nazwą w tytule,, dolce vita“ nie powinno zabraknąć włoskich potraw, makaronu z domowym sosem pomidorowym z odrobiną bazylii, spagetti podsmażonego na patelni z czosnkiem i dobrą oliwą, nie mówiąc już o warzywnej lasagne z dużą ilością amore...Kluski są dobre na wszystko, na jesienną słotę, zły humor
dolcevitainmykitchenporcje): 2 piersi z kurczaka 4 jajka 1/2 kapusty pekińskiej 1 opakowanie kiełków słonecznika 1 pęczek szczypiorku 600 ml bulionu 2 łyżki pasty miso (opcjonalnie) 1 łyżka sosu mirin (opcjonalnie) makaron japoński lub chiński (pszenny) 2 cm imbiru sól i pieprz 4 łyżeczki pokruszonych suszonych alg (opcjonalnie) olej do smażenia Wykonanie: Piersi z kurczaka skropić olejem i oprószyć solą
zadanie-gotowanieczosnek, kapary i oliwki. Smażyć ok 2 min. 5. Następnie dodać pomidory i smażyć jeszcze ok 4 min. Dodać ocet balsamiczny i ewent. chili. 6. Makaron odcedzić. Ciepły makaron wymieszać z sosem. 7. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Instrukcja wykonania - film
Atlas Smakówdodaję pomidory, przecier oraz posiekany czosnek, zioła i przyprawy. Gotuję na małym ogniu do momentu odparowania nadmiaru płynu (co jakiś czas mieszam). W razie potrzeby doprawiam do smaku. Makaron łączę z sosem, posypuję świeżymi ziołami
JejKuchniadente. Pomidory sparzam, obieram ze skóry, drobno siekam wraz z cebulą, podsmażam na maśle. Dodaję mascarpone i przyprawy, chwilę gotuję na małym ogniu, mieszając. Na talerze wykładam makaron, polewam przygotowanym sosem, posypuję szczypiorkiem
JejKuchniaskładniki ułożyć warstwowo lub po prostu razem wymieszać. Wersja warstwowa. Śmietanę połączyć z majonezem oraz doprawić za pomocą soli i pieprzu. W dużej misce ułożyć warstwowo (*) poszczególne składniki: makaron, kapustę pekińską, sos, kukurydzę, paprykę, ogórka, sos. Warstwy można dwu lub kilkakrotnie powtórzyć. Całość polać resztą sosu i posypać posiekanym szczypiorkiem. Wersja mieszana. Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać
Di gotujemieszamy. Dodajemy pokrojoną w kostkę, marchew i posiekaną bazylię. Gotujemy pod przykryciem przez 5 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Szynkę rwiemy na mniejsze kawałki, układamy na makaronie, zalewamy całość sosem, posypujemy startym serem. Zapiekamy 25 min w temperaturze 180°C. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle
R'n'G Kitchencebulę, i marchewkę, pod koniec dodajemy czosnek, podsmażamy kilka sekund, po czym wlewamy passatę. Dodajemy przyprawy. Gotujemy na małym ogniu przez około 20 minut do zredukowania płynów. 3. Makaron łączymy z sosem. Przed podaniem posypujemy startym serem, dekorujemy listkami bazylii
Szefowa kuchniopakowaniu. • Podgrzać w rondelku pomidory, dodać ser mascarpone i dokładnie wymieszać. • Dodać zmiażdzony ząbek czosnku i resztę przypraw, doprawić do smaku. • Ugotowany makaron wsypać do sosu, dokładnie wymieszać. • Rozłożyć na talerze. Na wierzchu ułożyć łososia pokrojonego w paski
To co kochampokrojone na ćwiartki figi. • Wyjąć figi i dodać do masła mak i śmietankę, dokładnie wymieszać i zagotować. Na koniec dodać miód. • Makaron wymieszać z sosem makowym i figami
To co kochamdania, szczególnie w kuchni tajskiej. Taką pastę przysmażoną na gorącym tłuszczu, aby wyciągnąć wszystkie smaki, można dodać do zupy dyniowej, do kurczaka, ryżu, makaronu, warzyw, do sosów. Pachnie bardzo intensywnie nawet po miesiącu leżakowania w lodówce. Składniki: – 3 zielone papryki słodkie – 10 małych zielonych papryczek ostrych – średnie kłącze imbiru
To co kochamkostkę i podsmażyłem na suchej patelni. Wlałem śmietanę, dodałem starty na wiórki ser. Wsypałem tymianek. Dusiłem kilka minut. Wymieszaj dokładnie. Doprawiłem do smaku świeżo mielonym pieprzem. Ugotowany makaron połączyłem z sosem. Delikatnie wymieszałem. Posypałem pokrojonym szczypiorkiem
R'n'G Kitchenkoncentrat pomidorowy, wodę i cukier. Dusić pod przykrywką na małym ogniu przez 15 minut. Po tym czasie dodać oregano, sól i pieprz. Wlać śmietanę i wszystko wymieszać. Dodać makaron. Połączyć z sosem. Zetrzeć na górę ser grano padano
kuchniabellissima.wordpress.comPolecam szybkie.smaczne danie..z wykorzystaniem kurczaka i polskich warzyw..Każdy indywidualnie może je zrobić według upodobań bardziej lub mniej pikantny..A makaron ugotowany w sosie wytworzonym jest rewelacyjny.. Składniki: 2 filety z kurczaka 1 czerwona papryka 1/2 cukinii 1/2 pora 1/2 pęczka natki pietruszki 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka lubczyku 1 łyżka papryki słodkiej pieprz świeżo zmielony papryka
Ugotujmy Coświększego problemu można pominąć jajko, należy jednak pamiętać o odpowiedniej proporcji mleka i mąki. Dodałam też dwie duże łyżki dobrze utartego puree z dyni pozostałego po przyrządzaniu domowego sosu serowego do makaronu, dzięki czemu naleśniki zyskały piękny żółty kolor, jednak myślę, że nic się nie stanie, jeśli pominiesz ten krok. Nie ma potrzeby obawiać się wegańskich naleśników – smaży się
Roślinna - blog wegańskijeszcze kilka świetnych przepisów ,których do tej pory nie zrobiłam stamtąd,a które są warte zrobienia.Tak więc wszystko przed nami.Dzis zapraszam na obiad z kurczaka i makaron z przepyszne sosem z fasoli.Zapraszam. 1 kg.podudzi 1 puszka czerwonej fasoli 0.5kg.pomidorów 1 łyżka sosu tomato 125 czerwonego wina włoskiego-wytrawne 2 cebule 3 ząbki czosnku szczypta gałki muszkatołowej szczypta cynamonu
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkilekko mieszamy. Gotujemy makaron na pół twardo , przekładamy do szklanej miski .Dodajemy makaron al dente do szpinaku i przykrywamy pokrywką ,zostawiamy tak na 15 minut. Makaron wchłonie trochę sosu i zrobi nam się gęściejsze, smacznego. Przekładamy z powrotem do szklane j misy i podajemy
Różowa kuchniaWszystko mieszamy ze sobą. Ugotowanego batata dodajemy na patelnię i podsmażamy. Po chwili dodajemy przecier pomidorowy, przyprawy oraz powidła. Całość mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Makaron łączymy z sosem, dodajemy jeszcze świeżej bazylii i pietruszkę i pałaszujemy ze smakiem :) Smacznego! Maugo&Paszko
Bananowe PoleKremowy sos okalający sprężysty makaron długi jak " sznurówka" ,zielony" mech" szpinakowy i pyszne ser ,lekko ostry CHEDDAR.Dla mnie fuzja smaku.Polecam. 1op.szpinaku 1/2szkl.śmietany kremówki 1 mały serek śmietankowy topiony 3 ząbki czosnku masło ser cheddar pieprz gałka muszkatołowa 1op.makaronu spaghetti ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Masło rozgrzać na patelni dodać rozmrożony szpinak i przeciśnięty czosnek.Smażyć,mieszając,na małym ogniu,aż płyn odparuje,dodać
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiwbić jajko. Wszystkie składniki dokładnie połączyć. Formować małe pulpeciki. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy. Obsmażyć pulpeciki z obu stron na lekko złoty kolor. Ugotowany makaron wymieszać z sosem pomidorowym z warzywami. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Ułożyć na wierzchu pulpeciki. Posypać startą mozzarella. Zapiekać do rozpuszczenia sera ok. 20 minut w 180 stopniach. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówmałym ogniu 20 minut-aż warzywa i mięso będą miękkie, wsypuję suchy makaron, gotuję jeszcze 4 minuty, zabielam słodką śmietanką. Zestawiam z ognia i czekam chwilę aż makaron dojdzie w sosie. Doprawiam ewentualnie jeszcze do smaku ziołami i mielonym chili. Nakładam na talerz posypuję natką pietruszki i podaję. Smacznego
Wanilia i Kardamonpodaje się je zawijane np. w szynkę, można także przyrządzać z nich szaszłyki lub przekąski kanapkowe. Krewetki są dodatkiem wielu gotowych dań mrożonych. Są też doskonałym składnikiem zup, sosów, past z makaronami, z ryżem oraz sałatek. Krewetki królewskie tandori. Składniki: - ok. 500g krewetek królewskich (miałam mrożone, bez pancerzyków, oczyszczone) - 4 łyżki jogurtu naturalnego - 4 łyżeczki przyprawy tandori masala - ½ łyżeczki chilli
mojewypiekiinietylkoogniu około 5 minut. Następnie dodajemy usmażonego wcześniej kurczaka i śmietanę, wszystko dokładnie mieszamy. Gdy sos zgęstnieje a kurki będą miękkie dodajemy posiekaną drobno natkę pietruszki. Sos podajemy z makaronem lub ziemniakami
Qchnia po prostucytryny, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Z upieczonego łososia zdejmujemy skórę, po czym kroimy w kostkę. Rybę i makaron mieszamy z sosem jogurtowym. Dekorujemy koperkiem i oprószamy grubo mielonym czarnym pieprzem. **** PREPARAZIONE Ungete una pirofila con dell'olio e mettete in filetto di trota con la pelle rivolta verso il basso
La grande e la piccola cuocajednego grzybowego łasucha. Musicie spróbować Ja wczoraj przygotowałam je w ramach wczesnej kolacji. Idealne A jeśli szukacie innych przepisów, w których doskonale sprawdzą się pieczarki polecam Wam: makaron w lekkim sosie pieczarkowym (na bazie mleczka kokosowego) , jak również ryżowe muszelki w mięsno-grzybowym sosie. Tego typu przepisów znajdziecie sporo na moim blogu, ponieważ uwielbiam pieczarki i bardzo często wykorzystuje
Słodkie okruszkioczywiście jak nie przepadacie za tą przyprawą możecie dać jej mniej) idealny dodatek do kanapek ,super sprawdzi się również do mięs z grilla, może służyć też jako gotowy sos do makaronu-mniam....uwielbiam takie produkty -dziękuję Marzenko za przepis Składniki: - 1,5 kg cukinii (waga po wydrążeniu i obraniu ) - 4 średnie cebule - 2 szklanki cukru - 1 szklanka octu - 1 łyżeczka
Swojskie jedzonkołyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki ksylitolu/erytrolu/miodu Przygotowanie: Makaron ugotuj al dente wg instrukcji podanej na opakowaniu. Twaróg zmiksuj z truskawkami i wybranym słodzidłem. Ugotowany makaron polej przygotowanym sosem truskawkowym. Możesz dodać na wierch kostki twarogu i całe truskawki
Zdrowie na języku :Pprzygotowaną pastę możecie przechowywać w lodówce w słoiku lub w miseczce przykrytej folią spożywczą przez kilka dni. Szukacie pomysłu na obiad? Zastąpcie majonez/jogurt oliwą, a będziecie mieć pyszny sos pesto do makaronu. Możecie dodać natkę czy jakieś ulubione przyprawy, jednak nam w tym wariancie, pasta smakuje najlepiej. Spróbujcie jej również jako dip do warzyw czy krakersów na imprezie czy grillu
Mieszam w GarnkuJakiś czas temu postanowiłam zakupiony świeży szpinak wykorzystać w makaronie. Najpierw myślałam zrobić zwykły makaron, a z przygotowanych liści przygotować sos. Po namyśle zaryzykowałam i zrobiłam makaron ze szpinakiem, który podałam po prostu z białym serem. Smakowało mi bardzo, a uprażone pestki dyni dodawały lekkiego aromatu całej potrawie. Składniki: Dla dwóch osób 1,5 szklanki mąki 1 duża garść szpinaku
Kuchnia w czekoladziestartej czekolady (gorzkiej) Przygotowanie: Makaron ugotuj al`dente - odcedź i zahartuj zimną wodą. Do blendera wrzuć truskawki, cukier i wlej mleko - miksuj ok. 30 sekund. Do miseczek przełóż makaron i polej sosem truskawkowym. Udekoruj ćwiartkami truskawek, wiórkami czekoladowymi i listkami mięty ... podawaj
Alutka-GotujeProste i szybkie danie z makaronem. Bardzo smaczne i sycące. Dodatek kolorowego makaronu sprawia, że talerz się do nas uśmiecha :) Idealna alternatywa dla chemicznych sosów w torebkach, które tylko leżały koło brokuła. Smacznego :) Prawdziwie brokułowy sos serowy Danie Danie główne Kuchnia Wege Porcje 2-3 Porcje 2-3 Składniki 450-500 g brokuł 125 g ser mozzarella
Kucharzycacenowy od 3 do 13 złotych za kilogram. Dodatkowo kurczak doskonale sprawdza się praktycznie w każdym daniu. Można go upiec, udusić w sosie, zrobić kotlety, podać z milionem sosów wraz z makaronem. Moja dzisiejsza propozycja, to danie, które praktycznie robi się samo. Poniżej przedstawiam przepis na dwie osoby. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 pomidor 1 kulka mozarelli kilka średnich
Jacob Tastesjogurt naturalny makaron u mnie kokardki Makaron gotuję. Do miski daję truskawki, miksuję blenderem, dodaję miód, cynamon i jogurt naturalny. Mieszam. Kilka truskawek przecinam na połówki. Na ciepły makaron wykładam przygotowany sos i dodaje kilka truskawek
kruche babeczkiSmakuje wyśmienicie na pizzy, hot dogach, sałatkach, suchych przekąskach, jako dodatek do mięs czy warzyw. Można go użyć jako sos do gołąbków, makaronu, czy też do domowych zapiekanek. Jest uniwersalny, szybko się wykonuje i smakuje bardzo dobrze. Chyba każdy go lubi:) Polecam i życzę smacznego:) Składniki: 2 duże i dojrzałe pomidory pół szklanki passaty 1 duża cebula 1 ząbek czosnku
Zasmakuj Kuchnipierzem, zeszklić, ułożyć na patelni klosiki, podsmażyć całość, podlać winem, dodać passatę pomidorową, gotować na małym ogniu pod przykryciem 20 minut, kolejne 5 minut bez pokrywki do zgęstnienia sosu. Podawać z makaronem typu spaghetti i chrupiącą świeżą bagietką albo oryginalną ciabattą. Buon appetito
Wino Francja KuchniaO makaronach czytamy, makarony oglądamy, makarony jemy. Zawsze i w każdej ilości. My po prostu lubimy makarony. Zwykle są to dania naprawdę proste i wyjątkowo smaczne
Marder&Marder Manufactureawokado przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę oraz miąższ. Awokado po wyjęciu skropimy cytryną, aby nie ściemniało, doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem, drobno posiekanym czosnkiem. Całość miksujemy. Gotowy makaron łączymy z sosem, roszponką oraz jajkiem. Całość doprawiamy pieprzem oraz skraplamy sokiem z cytryny. Posypujemy startym parmezanem. Gotowe. Proste smaczne danie, mnóstwo energii, witamin. A jakie są Wasze sposoby
Basia w kuchnigrillu, z przyrządzoną na patelni cebulą i papryką, podana w długich bułkach jak na hot-dogi. Z tymi samymi dodatkami będzie super składnikiem na pizzę i jako sos do domowego makaronu. Pycha z grilla, więc przepis na pewno do wykorzystania w sezonie! SKŁADNIKI 500g mięsa od szynki (waga po oczyszczeniu) 500g mięsa z łopatki wieprzowej (waga po oczyszczeniu) 300g słoniny
Karo in the Kitchentych małych, złotych darów lasu jest nie za wiele. Można je za to kupić w sklepach albo na bazarkach. Uwielbiam te małe grzybki, ponieważ idealnie łączą się makaronem, mięsem, różnymi sosami czy w śniadaniowej jajecznicy. Ze świeżych, w sezonie korzystam, aż do przejedzenia, ale kilka porcji po przesmażeniu zamrażam na zimę (surowe będą po rozmrożeniu gorzkie). POLĘDWICZKI Z KURKAMI
Bon appetit mon amieChleb z żurawiną, jagodami goji i ostropestem Chleb jasny z pestkami moreli Gorący napar z kandyzowanego aloesu Kawa ze świeżą pomarańczą Wyniki konkursu Piernikowa kawa z imbirem kandyzowanym Makaron z ostrym sosem orzechowym Ser smażony z suszonymi wiśniami Catuaba Warzywne kotlety z kaszą bulgur Śliwkowe tiramisu Koktajl z ananasa i orzechów brazylijskich Miętowa kawa
Gotowanie i blogowaniesię zeszkli ,dodajemy koncentrat pomidorowy,podlewamy niewielką ilością wody.Doprawiamy do smaku solą pieprzem i cukrem.Smażymy jeszcze przez 5 minut.Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.Na talerzu układamy porcję makaronu i polewamy sosem
Bajeczna Kuchniapól oliwki i kontynuujemy gotowanie prze około 6-7 minut. W razie konieczności podlewamy nieco wodą. Doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i ziołami prowansalskimi. Odcedzony makaron dodajemy do sosu i razem mieszamy. Serwujemy posypany śwież natką pietruszki
Pyry na Gazkawałki mięsa i cebulki dymki pokrojone w talarki. Smażyć, aż wszystko nabierze złotego koloru. Nie smażyć zbyt długo, be mięso będzie suche. Usmażone mięso rozłożyć na makaronie, następnie fasolkę i marchewki. Przygotowanie sosu – śmietanę, jajka, bulion warzywny, trochę soli, gałkę muszkatołową i pieprz dokładnie wymieszać za pomocą blendera. Dodać posiekaną natkę pietruszki, koperku i poszarpane listki bazylii. Wymieszać
Kuchnia Pokoleńminuty np. w rosole, czy wywarze, ale gotujemy ostrożnie aby pulpety się nie rozpadły. Pulpety wyjmujemy łyżką cedzakową. Pulpety podajemy do rosołu, do innej zupy lub podajemy z sosem śmietanowym z makaronem, ziemniakami lub ryżem. Można też podawać same pulpety na gorąco lub zimno. Smacznego! The post Pulpety z kurczaka i warzyw z rosołu appeared first on Damsko-męskie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPulpety zrobiłam w dwóch wersjach: bezglutenowa z makaronem ryżowym i ajvarem, a drugie dla małżonka z makaronem pszennym i sosem pomidorowym
Łycha smakówminutach dołożyć pokrojone w paski pomidory i pokrojone w oliwki. Smażyć razem krótką chwilę. Na koniec wlać śmietankę i tyle samo wody z gotowania makaronu. Doprawić do smaku. Makaron połączyć z sosem. Posypać natką pietruszki i tartym serem. Smacznego
kolorowotorcikowoMakaron spaghetti w "sosie" z awokado i mleczka kokosowego; borówki nie mogę doczekać się soboty
More food, love and dreamswoda odparowała. Dodajemy łyżkę śmietany/jogurtu. Przyprawiamy solą i pieprzem na ostro. Kurczaka smażymy na patelni rozgrzanej bez oleju do miękkości. Makaron gotujemy. Na talerzu nakładamy najpierw makaron na to sos szpinakowy posypujemy to kurczakiem - gotowe! Smacznego
sierotka maRysia w kuchniBardzo prosta w wykonaniu , trwała w przechowywaniu i doskonała jeśli chodzi o sporządzanie marynat do mięs lub warzyw . Roztarta z oliwą , tworzy świetne pesto , które w zupełności zastąpi sos na świeżym makaronie . Polecam , naprawdę warto poświęcić odrobinę czasu na własne produkty . Kierując się hasłem wiesz , co jesz Składniki : 4 duże papryki grubościenne – najlepiej dwie czerwone , dwie zielona 1 marchewka
Ogrodnik w podróżyWlałam śmietanę. Wymieszałam i doprawiłam do smaku. Różyczki brokuł podgotowałam w lekko osolonej wodzie. Dodałam je do szpinaku. Wymieszałam brokuły i szpinak. Pozostało już tylko ugotować makaron, polać go sosem i posypać startym parmezanem. Smacznego
potrawyregionalneminut. Do mięsa dodajemy pomidory oraz koncentrat pomidorowy, liście laurowe, ziele angielskie, cukier. Doprawiony sos dusimy pod przykryciem, na małym ogniu przez 50 minut (często mieszając). Sos podajemy z makaronem i posypujemy startym, żółtym serem. Smacznego
paapilotkaałososia i smażyć aż będzie różowy. Wlać crame frache,dodać szpragi i groszek - delikatnie wymieszać. Chwilę gotować na niewielkim ogniu. Dodać odcedzony makaron. Wszystko delikatnie wymieszać, aby cały makaron pokrył się sosem, doprawić solą i pieprzem. Podawać gorące. Smacznego
Codzienne Gotowaniebędą pojawiały się teraz bardziej regularnie, a mianowicie co środę. Dziś polecam: Śniadanie : Sałatka z białego sera z tuńczykiem, czerwoną cebulą i kiszonym ogórkiem. Lunch : Kurczak w sosie indyjskim z makaronem. A na przekąskę bób do skubania ;) Smacznego
Codzienne Gotowaniezaprawić mąką roztartą w śmietance, jeszcze chwilę pogotować i w razie potrzeby doprawić. W międzyczasie obgotować w osolonej wodzie podzielony na różyczki brokuł, odcedzić i przełożyć do gotowego sosu. Podawać z makaronem lub ziemniakami. Smacznego
Nie tylko w kuchniskładników. 5.Kwestia przypraw. Posolić. Popieprzyć. Popapryczyć?! usch może lepie ująć to tak: Dodać sól,pieprz,paprykę, bazylię,zioła prowansalskie,ciut tymianku, majeranku, cynamonu. CO KTO LUBI. 6.Ugotowany odcedzony makaron dodać do sosu. Wymieszać. NIE przelewać takiego zimną wodą. Od razu do sosu z nim. 7.Przekładać na talerz
Fiolka w kuchnizimno, kiedy doskwiera upał- choćby jako dodatek do popularnej bruschetta, zamiast pomidorów. Peperonata jest tak dobra, że w niektórych regionach Włoch , podaje się ją również jako sos-dodatek do makaronu czy polenty! Ile regionów, tyle przepisów na ta smaczną przystawkę. Ja przestawię najprostszy, ale za to pyszny i aromatyczny przepis. Krok po kroku. Składniki 1 kg papryki w sumie -pomiędzy
Z Kuchni Do Kuchniakurat miałam resztki z pieczeni, ale tak ok 1 pierś i 1 udko wystarczy) 1 plaster boczku 2 spore chlusty wina ryżowego (może też być sherry) 200g makaronu noodle Na sos: 100ml sosu sojowego light 2 łyżki sosu rybnego 2 łyżki oleju sezamowego 2 łyżki cukru 1 łyżka mąki kukurydzianej Sos przygotowujemy mieszając wszystkie składniki ze sobą. We wszystkich daniach
Smaki Przyprawy i Kolorybędą gotowe, gdy muszle się otworzą. Nie otwarte małże wyrzucić, są nieświeże i można takimi się zatruć. Makaron soba przygotować według przepisu na opakowaniu. Małże podawać z makaronem soba, polanym sosem pomidorowym po ugotowaniu małży
Kuchcik gotujecytryny 3 łyżki oleju Sposób przygotowania: Makaron ugotować, odcedzić i studzić. Kukurydzę i fasolę osączyć, dodać do makaronu. Wędlinę, paprykę i ogórki pokroić w kostkę, dodać do makaronu, wymieszać. Składniki sosu wymieszać (czosnek przecisnąć przez praskę). Sałatkę zalać sosem, wymieszać i odstawić do lodówki do przegryzienia. Smacznego
Na Ciasteczkowych PapierachZdjąć z ognia, dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. Ewentualnie doprawić do smaku. Makaron ugotować według instrukcji podanej na opakowaniu. Odcedzić i dorzucić na patelnię. Wymieszać, tak aby makaron był oblepiony sosem. Podawać od razu
My simple kitchenUwielbiam połączenie grzybów i śmietany, i nie ma znaczenia czy będzie to sos do kaszy, makaronu lub ziemniaków czy farsz do naleśników. Tym razem postanowiłam przygotować sakiewki naleśnikowe z grzybami, bo zostało mi trochę naleśników. Danie łatwe do wykonania, a jednocześnie ciekawie wygląda. Można zaskoczyć nim gości lub domowników. Składniki /4 porcje/: 4 naleśniki 250 g pieczarek
Pasja Smakukurki, doprawiamy solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Na końcu dodajemy mascarpone i mleczko kokosowe, dokładnie mieszamy. Ja dolewam jeszcze ok. 1/2 szklanki wody z gotującego się makaronu (dwie łyżki wazowe), by rozrzedzić sos (można dodać także gorącą zwykłą wodę). Do sosu grzybowego z kurczakiem dorzucić ugotowany makaron i całość wymieszać przed podaniem. Można posypać pokrojonym szczypiorem. Smacznego
Smaczne Zdroweczas zacząć ! Czekałam na niego z niecierpliwością. Kurki to moje ulubione grzyby, smakują mi w każdej postaci, z makaronem chyba najbardziej Dziś mam dla Was makaron tagliatelle z kurkami, polędwiczką i winem w sosie śmietanowym. Połączenie kurek i polędwiczki to zgrany duet, musicie spróbować ! Składniki: Makaron tagliatelle 200 g kurek 1 polędwiczka wieprzowa 1 średnia cebula 2 – 3 ząbki(...)dokładnie z każdej strony do zmiany koloru – około 2 – 3 minuty. Do kurek dodaj polędwiczkę i pietruszkę. Całość wymieszaj i gotuj 4 – 5 minut. Makaron ugotuj al dente i dodaj go do sosu, wymieszaj. Całość wyłóż na talerze. Wedle uznania – dodaj posiekaną natkę pietruszki. Smacznego
Moja pasja smaku