mielone - 47549 przepisów (strona:230/3170)

Knedle serowe z morelami 162

gram półtłustego twarogu 2 łyżeczka skórki pomarańczowej 5 dkg miękkiego masła 2 żółtka 250 gram mąki pszennej szczypta soli 5 łyżki mielonych migdałów 3 łyżki cukru trzcinowego Sos: 2 łyżki masła 2 łyżki miodu pół łyżeczki cynamonu mielone migdały do obtoczenia 1. Składniki na ciasto przełożyć do miski (ja ser przecisnęłam przez praskę) i wyrobić gładkie ciasto(...)pół, wyjąć pestkę, złożyć całość i wykorzystać do knedla. 2. Gotować w lekko osolonej wodzie 15 min. Wyjąć łyżką cedzakową i odstawić do lekkiego ostygnięcia. Na teflonowej patelni uprażyć mielone migdały. Przestudzone lekko knedle obtoczyć w migdałach a następnie polać sosem z masła, miodu i cynamonu – lekko podgrzanych wcześnie w rondelku. Smacznego Post Knedle serowe z morelami

UgotujmyTo.pl
Sernik dyniowy 249

masła rozpuszczonego 1 łyżeczka imbiru mielonego Masa: 680 g sera kremowego w temp. pokojowej (typu philadelphia) 350 g drobnego cukru 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki imbiru mielonego 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej mielonej 1/8 łyżeczki mielonych goździków 28 g mąki pszennej 1 łyżeczka ekstraktu wanilii dynia – 270 g gęstego puree z dyni* 5 dużych

UgotujmyTo.pl
Zapiekanka mięsna z zielonym puree 176

można inaczej ją doprawić. Całkowita dowolność….. Zapraszam na pyszną i kolorową zapiekankę mięsną Zapiekanka mięsna z zielonym puree Składniki: 1,5 kg ziemniaków 750 g mielonej wołowiny 200 g pieczarek 2 cebule 2-3 marchewki 250 ml mleka 2 łyżki masła 2 puszki pomidorów pęczek ulubionych ziół (u mnie koperek i pietruszka) 6-7 ząbków czosnku(...)szklanki wody/ bulionu sól, pieprz, zioła prowansalskie, kmin mielony, olej do smażenia 1. Obrane ziemniaki ugotować do miękkości i odcedzić. Przecisnąć przez praskę. 2. Opłukane zioła zmiksować z 3 ząbkami czosnku (można dodać trochę oliwy, żeby łatwiej się miksowało) Zmiksowane zioła dodać razem z miękkim masłem i lekko podgrzanym mlekiem do gorących ziemniaków energicznie całość mieszając. Mleko dodawać

UgotujmyTo.pl
Zapiekane naleśniki z mięsem i mozzarellą 309

naleśnikowe ciasto wypełnione po brzegi mięsem mielonym i dużą ilością ciągnącego się sera – w tym przypadku mozzarelli i goudy. Danie łatwe , szybkie i niesamowicie smaczne! SKŁADNIKI : ( dla 2 osób ) NALEŚNIKI : ** mąka – 1 szkl ** mleko – 2 szkl ** jajko – 2 szt ** sól – 1 łyżeczka ** proszek do pieczenia – 1 łyżeczka ** olej – ¼ szkl FARSZ: ** mięso mielone – 400 g ** cebula(...)Wszystkie składniki dokładnie razem mieszamy , odstawiamy na 10 minut. Smażymy średniej grubości naleśniki , odkładamy w ciepłe miejsce. FARSZ: Cebulę drobno siekamy podsmażamy na złoto na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy mielone mięso , doprawiamy do smaku i mieszając smażymy do momentu , aż mięso nie będzie surowe. CAŁOŚĆ : Naleśniki smarujemy mięsnym farszem. Posypujemy startym serem żółtym i przykrywamy plasterkami mozzarelli. Składamy

Ostra na Słodko
Jak nie dotrzeć na miejsce na czas. I speculoos z marcepanem 179

Speculoos z marcepanem i goździkami Składniki: (na ok. 60 sztuk) 250 g mąki orkiszowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu 1/4 łyżeczki mielonych goździków 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 150 g cukru 125 g miękkiego masła 100 g marcepanu 1 jajko Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Roladki z indyka nadziewane papają z salsą z papai i ogórka 221

szynki szwarcwaldzkiej lub innej dojrzewającej, 1 łyżeczka płatków chili, świeże zioła do przebrania, 2 łyżki przyprawy do kurczaka lub Domowa mieszanka przypraw: 1 łyżka mielonego kuminu, 1 łyżeczka mielonej kozieradki, 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry, ½ łyżeczki pieprzu Cayenne, ½ łyżeczka soli, ¼ łyżeczki mielonej czarnuszki, ¼ łyżeczki kurkumy, Salsa ½ papai, 15 małych korniszonów, 1 średnia czerwona cebula, 1 papryczka

SzczyptaSmaQ
Pasztet drobiowy – dwuwarstwowy 466

łyżki oleju 1 cebula 100 ml białego, wytrawnego wina 50 ml koniaku 100 ml śmietany kremówki 30% 1 łyżeczka suszonego majeranku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól morska świeżo mielony pieprz dodatkowo: garść pistacji, wędzony boczek do obłożenia pasztetu (ok. 150-200 g) listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='500 g piersi z kurczaka (1 duża, podwójna(...)ząbek czosnku 2 łyżki masła 1 liść laurowy 70 ml białego, wytrawnego wina 100 ml śmietany 18% 1 jajko 1 namoczona w mleku bułka kajzerka sól morska, świeżo mielony pieprz 400 g wątróbek drobionych (użyłam indyczych) 2 łyżki oleju 1 cebula 100 ml białego, wytrawnego wina 50 ml koniaku 100 ml śmietany kremówki 30% 1 łyżeczka suszonego majeranku

Poezja smaku
Libańskie pierożki drożdżowe 360

Składniki na nadzienie z jagnięciny: 500 g jagnięciny, drobno posiekanej lub mielonej 1 cebula, drobno posiekana 1 łyżka orzeszków pini 1/2 łyżeczki mięty 1/4 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki mielonej kolendry 1/4 łyżeczki kardamonu 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej szczypta mielonego kminu rzymskiego (kuminu) 1/2 łyżeczki ostrej papryki kilka główek goździków, zgniecionych sól, pieprz do smaku 1 łyżka oleju(...)kolendrą: 1/4 szklanki posiekanej świeżej kolendry 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżka drobno posiekanej cebuli odrobina soku z cytryny świeżo mielony pieprz do smaku sól do smaku CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN CZAS WYRASTANIA CIASTA: 60 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Zaczniemy od przygotowania sosu, ponieważ musi on najdłużej poleżeć w lodówce, żeby

My Culinary Art
Naleśniki po meksykańsku 175

sprawdzam gęstość i w razie potrzeby dodaję albo więcej mleka/wody albo mąki. Później używam miksera by uzyskać super gładkie ciasto, patelnie dobrze rozgrzewam i zaczynam smażenie. Farsz: Mięso mielone 0,5 kg cebula 1 szt. pieczarki ok.6 szt. koncentrat pomidorowy 3-4 łyżki kukurydza puszka czerwona(...)fasola puszka czosnek 2 ząbki przyprawy ( sól, pieprz ziołowy,majeranek, przyprawa do mięsa mielonego, oregano) W czasie gdy smażę (albo pomocnik) naleśniki przygotowuję farsz. Kroję cebulkę w kostkę, smażę na małej ilości oleju, kroję pieczarki, dodaję i smażę przez 10 minut, później dodaję mięso mielone, przyprawiam i smażę aż mięso zmieni kolor i będzie miękkie. Pod koniec

NA MOIM TALERZU
Piernik staropolski - część 1, ciasto 210

pszennej 500 g miodu 250 g masła 2 szklanki cukru 1/2 szklanki mleka 3 jajka 3 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki soli 3 łyżeczki mielonego cynamonu 2 łyżeczki mielonego imbiru 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka mielonych goździków Przygotowanie: Miód, masło, cukier oraz mleko umieść w rondelku i podgrzewaj powoli aż całość zacznie wrzeć. Wymieszaj

Food Square
Roladki z udek kurczaka 263

nasze roladki potrzebujemy udka z kurczaka (mogą być z kostką lub wyfiletowane) - -ok 12 sztuk.. My swoje wyfiletujemy sami. Musimy też przygotować: -0,5 kg mielonego mięsa wieprzowego -4 marchewki -2 jajka -2 suche bułki -cebulę -przyprawy -olej    Deskę owijamy folią spożywczą, układamy udka skórką do dołu, dociskamy folią i tłuczemy.    Rozbite posypujemy przyprawą(...)barbecue.    Układamy na półmisku i pozostawiamy na czas przygotowania farszu.    Odciskamy namoczone bułki, wbijamy do nich jajka, dodajemy delikat do mięs do smaku, dokładamy mięso mielone i wyrabiamy na jednolitą masę. Na każdy płat udka nakładamy mielone mięso do 2/3 długości płata, kładziemy pasek surowej marchewki i zwijamy roladkę. Spinamy wykałaczką

Maminek kulinarny
Zupa meksykańska 215

łyżki koncentratu pomidorowego 1 żółta papryka 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 papryczka jelapeno (bez nasion) 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 500 g wołowego mięsa mielonego 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól, pieprz oliwa ser żółty cheddar natka pietruszki Przygotowanie: Ziemniaki i marchew kroimy w kostkę, cebulę w piórka. Na dnie garnka rozgrzewamy(...)kostkę papryki i posiekany czosnek, rozgnieciony w moździerzu kmin rzymski i paprykę w proszku. Smażymy przez chwilę, po czym wlewamy bulion i dodajemy koncentrat pomidorowy. Na patelni podsmażamy mięso mielone. Zrumienione mięso dodajemy do zupy. Zupę gotujemy około 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodajemy fasolę i kukurydzę. Zupę podajemy z tartym serem, posypaną natką pietruszki

Smakowity Blog Kulinarny
Gotowanie z Maggie: pyszny krem z buraczków 184

środę po pracy udałam się do sklepu na poszukiwanie buraczków i, jak się okazało, zmuszona byłam udać się do tego położonego dalej, z bogatszym asortymentem. Jednak nawet tam nie mieli świeżego imbiru... Niezrażona, kupiłam chrzan, bo mi się z buraczkami kojarzy. Nie mam pojęcia, jak zupa smakowałaby z imbirem i dodatkiem owoców jałowca (które byłam przekonana, że mam, ale jednak(...)moje najśmielsze oczekiwania. Aromatyczny krem z buraków Składniki: (na 4 porcje) 500 g buraków 1 cebula 1 marchewka 60 g selera 2 łyżki masła 2 gwiazdki anyżu 1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1 łyżeczka tartego chrzanu 1 l bulionu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka białego octu

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Krem z marchewki z chrupiącą wkładką. Nie tylko na huragan 200

oknami szalała Bodil - polecam jednak nie tylko na huragany. Zupa marchewkowa z prażoną ciecierzycą Składniki: (na 4 porcje) 2 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1/2 łyżeczki chilli w płatkach 1 łyżeczka soli 1 cebula 3 ząbki czosnku 500 g marchewki 200 g ziemniaków 1 l bulionu prażona ciecierzyca: 400 g ciecierzycy z puszki(...)słoika 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 2 łyżki oleju z orzechów włoskich W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić imbir, kolendrę, chilli i sól. Kiedy przyprawy zaczną intensywnie pachnieć, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, a po 1 minucie posiekany czosnek. Marchewkę i ziemniaki pokroić w kostkę, wrzucić

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania