Cukinia ma wiele twarzy :) zwłaszcza, w pełni sezonu ... Dziś jej odsłona w połączeniu z makaronem i kurczakiem w śmietanowym sosie. Bardzo smaczne, proste połączenie. Składniki: makaron 1 pierś z kurczaka 1 cebula ząbek czosnku 1 cukinia olej koperek śmietana 18% sól pieprz słodka i ostra papryka Wykonanie: Na niewielkiem ilości oleju podsmażamy pokrojoną cebulę, a następnie czosnek. Dodajemy
Walijskie Pichcenieugotować al-dente. W międzyczasie wymieszać śmietanę, starty ser, jajka- dodając odrobinę gałki muszkatołowej, soli i pieprzu. Szynkę pokroić w drobną kostkę i wrzucić razem z groszkiem i sosem do ugotowanego makaronu. Wymieszać. Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną, wlać gotowy makaron. Piec w rozgrzanym piekarniku w temp. 180 st (lub 170 w funkcji termoobieg) przez około 35 minut. Ps. do zapiekanki
Tradycyjna Kuchniaszparagami, szynką i mozzarellą to danie to zrobienia w 15 minut. Zadowoli wszystkich fanów szparagów, a także tych, którzy lubią makarony, ale nie przepadają za ciężkimi sosami, w których często owe makarony pływają. Zobacz również inne przepisy na SZPARAGI ----> omlet ze szparagami i baleronem coppa , szparagi z boczkiem , szaszłyki z kurczakiem i szparagami Makaron ze szparagami, szynką
Moje Qulinariazgodnie z opisem na opakowaniu. Na oliwie obsmażamy plasterki czosnku, dodajemy szpinak, dusimy na małym ogniu. Do szpinaku z czosnkiem dodajemy ricottę, starannie mieszamy i do tak przygotowanego sosu dodajemy odcedzony makaron, doprawiamy do smaku, mieszamy, podajemy zaraz po przygotowaniu
Moja smaczna kuchniadorzucamy na patelnię , żeby się podsmażyły. Dolewamy śmietankę i wodę rozrobioną z mąką. Dodajmy przyprawy i mieszam na małym ogniu aż sos zgęstnieje. KOTLETY : Uwaga! Wszystkie składniki muszą być bardzo drobno pokrojone ( inaczej kotlety będą się rozpadać! ) Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.Odcedzamy , studzimy. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy drobno posiekaną cebulkę oraz oczyszczone i pokrojone pieczarki. Smażymy razem(...)pieprzymy i chwilkę razem smażymy. Ostawiamy do ostudzenia. Makaron drobno kroimy i mieszamy z mięsem i warzywami. Dodajemy 2 jajka oraz bułkę tartą. Wyrabiamy masę ( jeśli będzie za rzadka dodajemy jeszcze bułki tartej ). Formujemy niewielkie kotleciki. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony. Podajemy z gorącym sosem
Ostra na Słodkogrillowane, albo mieszanina sałaty i czegoś. Czasem gdzieś przemknie przepis na sałatkę z tuńczykiem lub kurczakiem. Do tego klasyczny winegret, sosy majonezowe a w wersjach fit sosy jogurtowe. Bardzo mało sałatek z makaronem. Pewnie dlatego, że makaronowa sałatka kojarzy się z majonezem a to już modne nie jest. Jednak jest kilka sposób na odczarowanie makaronu w sałatkach. Dziś sałatka(...)makaronu orkiszowego, z dużą ilością świeżych warzyw i dresingiem pomidorowo-ogórkowym. Potrzebujemy: makaron orkiszowy – 1 szklanka suchego ogórek dwa, dobrej jakości pomidory pęczek rzodkiewk awokado puszkę tuńczyka w sosie własnym ½ papryki czerwonej ½ papryki żółtej pęczek koperku pęczek szczypiorku sól, pieprz ząbek czosnku 2 łyżki oleju lnianego łyżeczka musztardy sarepskiej Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą
ladykitchenIdealnie nadaje się do smażenia, cudownie łączy się z orientalnymi aromatami. Składniki 250 g makaronu chow mein 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 papryka żółta 1 papryczka chili 2 łodygi selera naciowego 1 cm imbiru 1 ząbek czosnku 2 łyżki oleju sezamowego 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu ostrygowego 1 łyżka cukru palmowego szczypiorek Przygotowanie(...)kawałki. Na rozgrzany olej wrzucamy papryki i seler. Następnie dorzucamy posiekany imbir, czosnek i papryczkę, podlewamy sosem sojowym i chwilę jeszcze smażymy. Na koniec dodajemy cukier i sos ostrygowy. Wrzucamy makaron i dokładnie łączymy wszystkie składniki. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
R'n'G KitchenMaluch nie ma na nie ochoty i już!;) Osobiście jestem zdania, że „NIC NA SIŁĘ”:) Kiedy więc moje dziecko chce jeść suchy makaron (w sensie ugotowany, ale bez sosów), chleb z ketchupem, albo parówki – Ok, niech tak będzie. Wiem, że to okres przejściowy. Jakiś czas temu mignęło mi w internecie zdjęcie na parówki nabite na makaron spaghetti(...)Wiele się nie namyślając zrobiłam takie danie dla mojego niejadka. Jadł, aż mu się uszy trzęsły, bowiem parówki i makaron – należałoby ponownie dodać suchy, bez żadnego sosu – to on lubi bardzo. Od tej pory raz na jakiś czas przygotowuję mu takie danie. Świetnie smakuje polane ketchupem, który również zaliczyć można do jego ulubionych produktów spożywczych:) Tym razem
Smaki Na Talerzuząbki czosnku pieprz sól Gotujemy brokuł w osolonej wodzie, wyjmujemy i studzimy. Ogórka i pieczarki kroimy w plastry, robimy sos: do majonezu wyciskamy czosnek, dodajemy sól, pieprz i sos podajemy osobno. Makaron zalewamy wrzątkiem, solimy i odstawiamy aby zmiękł. Łączymy wszystkie składniki i możemy zajadać
harrisapyszna.. ½ dużego kalafiora (albo 1 mały) 20 dkg makaronu [ u mnie makaron ze szpinakiem] 1 szkl.mleka 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1 łyżka masła 1 łyżka mąki kawałek kiełbasy 50 -70 g drobno startego sera żółtego, mozzarelli 1 łyżka serka topionego 50 ml śmietany do sosów (najlepiej 30%, żeby się nie zwarzyła) koperek sól, pieprz, chili, gałka muszkatołowa(...)chili, ziołami i dosłownie odrobiną gałki muszkatołowej. Dobrze wymieszać i spróbować, ewentualnie jeszcze doprawić – smak powinien być wyrazisty.W żaroodpornym naczyniu rozłożyć kalafior wymieszany z ugotowanym i odcedzonym makaronem, kiełbasą. Zalać wszystko sosem, posypać koperkiem a następnie resztą startego sera i ziołami.Wstawić do piekarnika i zapiekać bez przykrycia w 180 stopniach około 20 -25 minut (aż ser się ładnie rozpuści
Moje domowe kucharzeniezrobiłam sałatkę z tego co miałam w lodówce. Śniadanie : Sałatka z fasolki z pomidorami, jajkiem, rzodkiewką, ogórkiem konserwowym, kaparami i odrobiną marynowanej papryczki chilli (opcjonalnie majonez z sosem sriracha). Lunch : Makaron pełnoziarnisty z bekonem, szparagami i pomidorkami. Smacznego
Codzienne Gotowanieniż zawsze. Ostatnio szał odchudzania, więc żeberka odeszły w odstawkę. Ale ja postanowiłam je trochę urozmaicić i wyszło to całkiem pysznie. Polecam do kaszy gryczanej, pęczaku a nawet makaronu! :) Żeberka w sosie jałowcowo-musztardowym SKŁADNIKI : 1,5 kg żeberek 1 duża cebula 3 kostki grzybowe 2 łyżki musztardy 1,5 łyżki śmietany 6 ziaren jałowca 6 ziaren
Zainspiruj się kuchniączęsto goszczą w moim menu ;-). Szybko się je robi, nie wymagają skomplikowanych składników, smakują wyśmienicie. Same plusy jak dla mnie . Dziś kolej na przepyszne Spaghetti Carbonara. Makaron z wędzonym boczkiem, kremowym sosem i koniecznie z dużą ilością świeżej natki pietruszki. Pycha !!! Zresztą przekonajcie się sami. Zapraszam!!! Składniki ( na ok. 4 porcje): 200 g wędzonego boczku, 400 g makaronu spaghetti(...)kostkę i podsmażamy. Najlepiej bez użycia oleju. W miseczce mieszamy śmietanę z jajkiem i natką pietruszki. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Makaron przekładamy na patelnię do boczku i zalewamy sosem. Dokładnie mieszamy i gotujemy przez 3-5 minut na mniejszym ogniu. Gorący sos posypujemy parmezanem. Smacznego
Passion of Cookingopakowaniu. Czosnek drobno siekamy, pora koimy drobno i podsmażamy. Następnie dodajemy tuńczyka i jeszcze chwilę smażymy. Do tuńczyka dodajemy całe czarne oliwki, natkę pietruszki i odcedzoną kukurydzę. Przygotowany sos przekładamy do makaronu, dodajemy koncentrat pomidorowy i całość dokładnie mieszamy. Potrawę przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Porada: Zamiast pora proponuję użyć cebulę. Smacznego
paapilotkaa