Chicken Kapama - kurczak w ziołach na sposób śródziemnomorski.
Chicken Kapama - kurczak w ziołach na sposób śródziemnomorski.
Kurczak Kapama to danie spotykane w krajach położonych przy basenie Morza Śródziemnego. Całość jest nieskomplikowana, za to bardzo aromatyczna. Dodajemy tutaj między innymi cynamon czy goździki, dużo pomidorów, cebulkę i czosnek, a podajemy z plasterkami cytryny, posypane tartym serem i posiekaną natką pietruszki. Można tutaj wykorzystać udka, skrzydełka, ale najlepiej jest postawić na filet piersi, bo można podać ten naturalnie gęsty sos także do makaronów. To apetyczne danie jednak fajnie pasuje do ryżu ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Poezja Smaków - blog kulinarny
Autor
Poezja Smaków
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurczak, tarta, piersi, pierś, sosy, mielone, ryż, makarony, makaron, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, skrzydełka, mięso, niskokaloryczne, udka , obiad, filet z kurczaka, dania z makaronem, kurczak z makaronem, dania z kurczakiem, drobiowe, mięso duszone, kurczak z ryżem, sos do makaronu, kurczak z serem, kurczak z czosnkiem, kurczak z pomidorami, kurczak w pomidorach, kurczak z warzywami, pierś z kurczaka w pomidorach
Inne przepisy z Poezja Smaków - blog kulinarny
Dodaj komentarz