Pappardelle w sosie kurkowym

Pappardelle w sosie kurkowym

Pappardelle w sosie kurkowym

Kurka-czyli pieprznik jadalny...uwielbia się ukrywać-chyba dlatego bo wie, jaka jest pyszna:))) Taki rzut na taśmę-bo sezon grzybowy już się kończy. Danie jest dość kaloryczne-ale smak wynagradza wszystko. SKŁADNIKI: 3-4 porcje 0,5 kg kurek Kilka plastrów włoskiego boczku /pancetty/ Mała cebulka Kawałek sera gorgonzola 250 ml śmietany 30 % lub 18% Opakowanie makaronu pappardelle Łyżeczka masła Sól Pieprz Natka pietruszki 1/2 szklanki wody po ugotowanym makaronie PRZYGOTOWANIE: Na patelni roztapiamy masło, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kopystką po garach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję