ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i pozostawić do ostygnięcia. Po ostygnięciu podzielić na mniejsze różyczki. Kukurydzę odsączyć. Cebulę czerwoną i ser feta pokroić w kostkę. Koperek posiekać. Przygotować sos majonezowo czosnkowy: Wymieszać majonez, jogurt, ketchup z wyciśniętymi ząbkami czosnku, solą oraz pieprzem. Wszystkie składniki wymieszać z sosem majonezowo czosnkowym. Na suchej patelni uprażyć słonecznik. Po uprażeniu położyć słonecznik na ręczniku
W kuchni u Monikizagadce, którą dostałam od firmy SPOŁEM pisałam Wam że będzie to dressing, a tu okazało się że została wprowadzona nowość w postaci sosów, byłam tak bliziutko J Sos czosnkowy pożarły od razu moje łakomczuchy do nuggetsów, tak im smakował, a ja postanowiłam zrobić z sosu curry pastę do smarowania pieczywa –uwielbiam ten smak! Delikatny ser, jakim jest mozzarella
Wanilia i Kardamonłyżek majonezu, śmietana lub woda do rozrzedzenia troszkę majonezu. Przygotowanie: Ozory ugotować w wodzie do momentu aż będą miękkie - ok.1h30min. Obrać i odkroić śliniankę. Pokroić na kawałki. Przygotować sos majonezowo czosnkowy: kilka łyżek majonezu wymieszać ze śmietaną lub wodą, z posiekanym czosnkiem (można wycisnąć) i pieprzem. Sos majonezowo czosnkowy połączyć z ozorami. Smacznego
W kuchni u MonikiOstatnio, chyba ze dwa wpisy temu, zamieściłem przepis na mój ulubiony sos czosnkowy . Bo pisałem, że pewnie będę często teraz wciągał jakieś wiosenno-letnie przekąski z tym sosem, które być może będę tu opisywał i żeby za każdym razem nie pisać jak się ten sos robi to będzie przepis w osobnym poście i z głowy :) I właśnie pomyślałem, że identycznie
Marder&Marder ManufactureZnowu akcja chaos w mojej kuchni, a w tym chaosie rządził Leń. Na obiad tortilla z sosem czosnkowym, ale koperku brak, a do sklepu się nie chce :) Do czosnkowego chciałam coś zielonego i niewiele myśląc sięgnęłam po świeżą bazylię i BINGO! Sam w sobie sos jest bardzo ostry, ale w połączeniu z mięsem, rewelacja, idealny jako dresing do sałatki, już
Blondynka Gotujekonkretnie zadziała...Dodałam zielonej natki pietruszki i....bardzo pyszna gotowa sałatka o czosnkowej nutce wylądowała w lodóweczce aby się pięknie przegryzć! Czarny groch w połączeniu z warzywami i sosem czosnkowym nabrał wyjątkowego charakteru! Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnimała czerwona cebula 1 jajko 1-2 łyżki bułki tartej 1 łyżka oleju/oliwy Dodatki: sałata czerwona cebula żółty ser pomidor ogórek konserwowy/kiszony/świeży chutney z czerwonej cebuli (opcjonalnie) Sos czosnkowy: 2-3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 1-2 ząbki czosnku zioła prowansalskie, sól, pieprz Sos ketchupowy: 1-2 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżeczka majonezu 1 łyżka ketchupu
Martyna Cooksjednocześnie wyraźny. Jeśli szukasz pomysłu na sosy i dressingi do sałatek lub innych potraw, zajrzyj do odpowiedniej kategorii na blogu. Najbardziej uniwersalny i pasujący do większości potraw będzie sos czosnkowy – sprawdź przepis. Trudność: Łatwy Czas przygotowania: 6 min Całkowity czas: 6 min Ilość porcji: 4 porcje Sos miodowo-musztardowy sposób przygotowania: Sos ten jest stosunkowo łatwy w wykonaniu. Natomiast
ugotuj-przepis.plAromatyczny sos czosnkowy to niezastąpiony dodatek do dań z grilla, kanapek, zapiekanek, wędlin, itp. W moim domu podaję taki sos bardzo często, szczególnie na przyjęciach rodzinnych i nie tylko. Czosnek nazywany jest naturalnym antybiotykiem, zwłaszcza teraz w okresie jesienno-zimowym, kiedy jesteśmy podatni na przeziębienia, powinniśmy jak najczęściej korzystać ze zdrowotnych właściwości czosnku. Może go spożywać każdy. Nie należy jednak
Danka Pichciukładam na blaszce (kładę na papierze, w który wcześniej było zawinięte) i lekko smaruję oliwą z oliwek (moja jest o smaku czosnkowym). Na wierzch układam warzywa, zaczyna od pomidorów pokrojonych w cieniutkie plastry, wolę je zdecydowanie bardziej niż sos pomidorowy. Przyprawy staram się ukryć pod warstwą warzyw, żeby się(...)spaliły i nie zgorzkniały. Na wierzch kładę sery. Gdy skończę piec (15 min. w temp. 220 stopni) posypuję pizzę świeżymi ziołami (rozmaryn, bazylia, a czasami nawet mięta). Podaję z sosem czosnkowym, albo tzatzyki
cinnamonandmintfoodmała czerwona cebula 1 jajko 1-2 łyżki bułki tartej 1 łyżka oleju/oliwy Dodatki: sałata czerwona cebula żółty ser pomidor ogórek konserwowy/kiszony/świeży chutney z czerwonej cebuli (opcjonalnie) Sos czosnkowy: 2-3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 1-2 ząbki czosnku zioła prowansalskie, sól, pieprz Sos ketchupowy: 1-2 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżeczka majonezu 1 łyżka ketchupu
Martyna Cooksdomu. Teraz lubię zapach czosnku smażonego na oliwie, ale coś z czosnkowego konfliktu pokoleń pozostało, bo kiedy tym razem wracam z pracy, a mój syn przygotowuje swój ulubiony sos czosnkowy (z wyjątkowym rozmachem), to też muszę stoczyć ze sobą małą wewnętrzną walkę na progu ;) Teraz chyba mi wierzycie, jak łagodna jest ta zupa? ;) Pyszna! Składniki: 1 główka czosnku
zadanie-gotowaniepół cebuli czerwonej papryka 1 szt. pierś z kurczaka 1 szt. placki tortilli 8-10 szt. sól i pieprz jajka 2 szt. bułka tarta olej (u mnie kokosowy) sos czosnkowy: jogurt naturalny 400 g majonez 1 łyżka vegeta pieprz koperek czosnek (u mnie granulowany) Najpierw robię sos. Mieszam wszystkie składniki i odstawiam do lodówki. Później kroję pierś na kotlety
Kuchnia Vikimała czerwona cebula 1 jajko 1-2 łyżki bułki tartej 1 łyżka oleju/oliwy Dodatki: sałata czerwona cebula żółty ser pomidor ogórek konserwowy/kiszony/świeży chutney z czerwonej cebuli (opcjonalnie) Sos czosnkowy: 2-3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 1-2 ząbki czosnku zioła prowansalskie, sól, pieprz Sos ketchupowy: 1-2 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżeczka majonezu 1 łyżka ketchupu
Martyna Cooks