prosty pomysł na domowy fast food. Łatwe do przygotowania danie obiadowe lub imprezowa przekąska , którą pokochają zarówno dzieci jak i dorośli. Kąski z kurczaka doskonale smakują w towarzystwie sosu czosnkowego lub ketchupu . Ich ogromną zaletą jest to, że są szybkie w wykonaniu i nie trzeba poświęcić im wiele czasu. W dodatku znikają z talerza w tempie ekspresowym! Zapraszam serdecznie
Alle Dobre!jajka pomidorki koktajlowe ser feta prażony słonecznik Sos: mały jogurt naturalny 3 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku sól, pieprz Sposób przygotowania: Czosnek przecisnąć przez praskę. Wymieszać z pozostałymi składnikami na sos do uzyskania jednolitej konsystencji. W szklanej misce układać warstwowo: podzielony brokuł, pokrojone pomidorki, pokrojone jajka, ser feta. Całość polać sosem czosnkowym i posypać prażonym na suchej patelni słonecznikiem. Autor
Wasze Przepisywtedy znacznie więcej tłuszczu podczas smażenia. 6. Kotlety wyłóż na ręcznik papierowy, żeby wchłonął nadmiar tłuszczu, który pozostał na ich powierzchni. Do kotlecików przygotuj jeszcze sos - ja postawiłam na sos czosnkowy . W tym celu będziesz potrzebować: 200ml jogurtu naturalnego, łyżkę majonezu, 2-3 ząbki czosnku, sól do smaku. Jogurt połącz z majonezem, dodaj posiekany czosnek i odrobinę soli
Z notatnika dietetykalubianego przez wszystkich , a szczególnie dzieciaki , gyrosa Nie zawiera mięsa , więc zadowoli także wegetarian , cudownie uzupełni każde danie obiadowe . Nic skomplikowane , ot troszkę warzyw z klasycznego gyrosa i pyszny sos czosnkowy ..Mniam , po prostu Polecam nie przekombinowane a smaczne danie lub przystawka . Składniki : 1/2 małej kapusty pekińskiej 1 mała puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1/2 ogórka szklarniowego , świeżego 1 czerwona
Ogrodnik w podróżynachosów, pizzy, a także wszelkiego rodzaju mięs. Równie dobrze komponuje się z surówkami i sałatkami. Z podanych niżej składników wychodzi 200 ml dipu. Sos ranczerski uwielbiamy tak bardzo jak sos czosnkowy , a może nawet bardziej? :) Nie powinien być on przechowywany w lodówce dłużej niż 24 godziny, ale spokojnie! Jest tak pyszny, że znika w mgnieniu oka. Sprawdź również przepis
Kulinarne Przebojełyżek jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 10 dag sera żółtego Sól i pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Pomidory myję. Kroję na ćwiartki. Następnie układam na półmisku. Przygotowuję sos czosnkowy. Czosnek obieram, przeciskam przez praskę, dodaję jogurt naturalny, majonez. Następnie natkę pietruszki siekam. Dodaję do jogurtu. Całość doprawiam solą i pieprzem. Mieszam. Pomidory posypuję pieprzem i solą a następnie
Gotowanie Patkitakie tradycyjne to zapraszam na pizzę z semoliną lub pizzę calzone , które już wcześniej pokazywałam na blogu. Do pizzy możecie podać swój ulubiony sos. Ja podałam z sosem czosnkowym. To kto się skusi na taką pizzę? Składniki Ciasto 500 g mąki pszennej 7 g suchych drożdży 300 ml ciepłej wody 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 3 łyżki
O kuchni z uczuciemczarnych - sól, pieprz do smaku Jogurt i śmietanę mieszamy w miseczce dodajemy do tego czosnek przeciśnięty przez praskę. oliwki pokrojone w plastry, sól i pieprz do smaku i gotowe. SOS czosnkowy; -5 ząbków czosnku - małe opakowanie jogurtu naturalnego - 1 łyżka śmietany 18% -sól i pieprz do smaku Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do jogurtu i śmietany, doprawiamy solą
Zainspiruj się kuchniądwutygodniowym okresie ucztowania pora przejść na nieco lżejszą dietę. Dziś do listy przepisów zgodnych z dietą dr Dąbrowskiej dołącza kolejny, tym razem jest to szpinak z pomidorami z czosnkową nutką. Danie to jest bardzo proste i bardzo szybkie do przygotowania. Ja lubię chrupiący szpinak, więc trzymam go na patelni tylko chwilę, żeby delikatnie zmiękł, natomiast jeśli wolcie, żeby był(...)diety warzywno-owocowej , w którym podaję Wam gotowy tygodniowy jadłospis. Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: zupa-krem z białych warzyw sos czosnkowy z kalafiora młoda kapusta z koperkiem chłodnik z buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę
Kulinarne przygody Gatitymozzarelli w kulce (125g) 2 pomidory (średnie) 4 krążki ananasa z puszki 50g mieszanki sałat biała część pora (małego) Dodatkowo: dowolny sos, lub majonez wymieszany z jogurtem (u mnie sos czosnkowy z ziołami włoskimi - Fanex , 60g) sól, pierz Pora pokroić w cienkie półplasterki, ananasa (odsączonego z zalewy), pomidory i ser - w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z sałatą, a następnie
Di gotujeKromki chleba tostowego razem z szynką, duszonym selerem zawinięte w rulonik i usmażone w panierce niczym krokiety. Najlepiej smakują z lekkim sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego. 10 kromek chleba tostowego 10 plasterków wędzonej szynki wieprzowej 1 seler 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka masła sól pieprz czarny jajka i bułka tarta do panierowania SOS: 200 g jogurtu naturalnego
https:KKuchniaMniamwykładam szynkę , ser z truflami i wstawiam do rozgrzanego piekarnika na 10 minut , po tym czasie wyciągam z piekarnika i gotowe do podania , super smakują z sosem czosnkowym , ale to już według uznania
Mój SmakCRACKERS SEA SALT -EKSTRA CIENKIE KRAKERSY Z SOLĄ MORSKĄ idealne jako przekąska w ciągu dnia. Świetnie smakują same, z ulubioną sałatką, dipem , serami czy sosem. Dziś proponuję Sos Czosnkowy z Tymiankiem : Składniki: 1 ząbek czosnku 2 łyżki czosnku granulowanego 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku 1/2 łyżeczki
Gotowanie PatkiPierożki z ciasta francuskiego, świetnie smakują popijane barszczykiem, bądź maczane w sosie czosnkowym Składniki na około 23 szt: ciasto francuskie (ja miałam wersję xl - 345 g) 1 marchewka 1 pietruszka 200 g mięsa wołowego 4 łyżki groszku konserwowego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 łyżeczka sosu sojowego 1 ząbek czosnku sól, pieprz, słodka papryka 1 jajko olej Mięso wołowe zmielić, ugotować
Moja Galeria SmakuKolejne śledzie ..tym razem w sosie czosnkowym z majonezem i śmietaną...pycha..przepis podpatrzony tutaj. 8 filetów śledziowych w occie 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 duże łyżki majonezu 1/2 szkl. śmietany kwaśnej 1 łyżka musztardy 1 łyżka sosu Worcestershire Śledzie osączyć z zalewy, pokroić w 2 cm paseczki. Cebulkę posiekać, czosnek przecisnąć przez
Moje domowe kucharzenie