sos chilli - 2107 przepisów (strona:89/141)

Curry warzywne z tofu na czarnym ryżu podane 162

curry i sosem sojowym. Podlewać mlekiem kokosowym, jeśli będzie zbyt suche dolać odrobinę wody. Na osobnej patelni podsmażyć tofu i dodać do warzyw. Można je też dodać bez podsmażania, na sam koniec, aby się nie rozpadło. Podawać na czarnym lub innym ulubionym ryżu.  Ten czarny baaardzo mi smakował :) Dla osób lubiących "na ostro" proponuję świeże chilli :) SMACZNEGO

Jemy Pijemy
Makaron z sosem z indyka. Olej z pestek dyni Oleofarm. 164

Doprawiamy papryką, chilli, solą pieprzem i ziołami.  Dusimy jeszcze chwile i odstawiamy na czas przygotowania makaronu. Makaron gotujemy według wskazówek producenta aldente ;) Na talerz wykladamy rukolę, na noej układamy grono z poprzecinanych pomidorków koktajlowych i skrapiamy sałatkę olejem z pestek dyni, u nas olej z Oleofarm, pyszny i aromatyczny. Obok solidną porcję makaronu wymieszanego z sosem z indyka. Smacznego

MamaOskarka
Makaron w sosie śmietanowo-pomidorowym 288

pieprzem, oregano, bazylią, chilli i ziołami prowansalskimi (najwięcej dać soli, pieprzu i oregano). Zagotować i zostawić na wolnym ogniu na jakiś czas. W dużym garnku zagotować wodę, dodać do niej nieco oleju i osolić. Gotować makaron krócej niż podaje się na opakowaniu. Gotowy makaron przecedzić przez sitko i dodać do mięsa i pozostałych składników. Zalać wszystko sosem i wymieszać. Można

Passions hobbies life
Muszle makaronowe z wołowiną i pieczarkami. 347

łyżeczki chilli sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Makaron należy ugotować w osolonej wodzie ( al dente), następnie wyłożyć go tak aby się nie posklejał.  Na patelni smażymy na maśle mięso, dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę, pieczarki obrane i pokrojone oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Przyprawiamy, zmniejszamy ognień i dodajemy pomidory z bulionem. Gotujemy aż powstanie sos

Niezły Młynek
Paella z owocami morza 233

chilli wrzucamy na rozgżany olej. Po chwili dodajemy pokrojonego w półplasterki pora. Doprawiamy odrobiną soli i opcjonalnie szczpytą cukru.  Kiedy cebulka się zeszlki dodajemy paprykę i smażymy 3-4 minuty. Spażone i obrane ze skórki pomidory wrzucamy na patelnie i dusimy 2-3 min.  Dodajemy passatę oraz wino, dusimy przez 3-4 minuty aby sos się lekko zredukował

DefinicjaSmaku
Makaron za Sosem Pieczarkowym 127

chilli. Wszystko mieszam i smażę dalej ok 5 min. Do pieczarek dolewam pół szklanki wody i zaczynam dusić. Po ok 3 minutach dodaję ser żółty mieszając aż się rozpuści. Międzyczasie gotuję makaron. Pietruszkę oraz świeżą kolendrę drobno siekam i dodaję do pieczarek. Pieczarki ściągam z palnika j dodaję jogurt. Mieszam. Na wyłożony makaron wylewam sos. Podaję od razu

Gotowanie Patki
Chipsy z carpaccio w czekoladowej glazurze 141

gałązka * chilli- 1/4 szt. * sól morska- do posypania * sezam- 2 łyżki * pistacje- 6-7 sztuk Carpaccio natrzeć solą oraz pieprzem i smażyć z dwóch stron do zarumienienia. Odłożyć na ręcznik papierowy, by pozbyć się tłuszczu. Na patelnię, po smażeniu carpaccio wlać wino, dodać połamaną czekoladę, masło oraz cynamon, wymieszać i redukować do pożądanej konsystencji- czyli sos powinien być delikatnie gęsty

Kraina Miodem Płynąca
Polenta 177

sosu pomidorowego. Rodzaj mamałygi. Popularnym sposobem podawania i przygotowywania polenty jest przełożenie gotowej mamałygi do niskiego naczynia. Po ostygnięciu kroi się ją na dowolne kawałki, a następnie grilluje z każdej strony.       Składniki: - 2 szklanki kaszy kukurydzianej* - 6 szklanek wody * - sól morska - 1 łyżka masła - papryka czerwona i zielona - 1 cebula - szczypiorek - 1 łyżeczka oregano - chilli w płatkach

mojewypiekiinietylko
Czerwone curry z kurczakiem 176

kumin i chilli podprażyć chwilę na rozgrzanej suchej patelni, następnie dodać masło, wymieszać. Dodać cebulę, czosnek i paprykę, smażyć mieszając, aż cebula lekko zbrązowieje. Następnie dodać mięso, zamieszać. Wlać bulion, pomidory i przykryć, gotować na małym ogniu 20 minut aż mięso będzie miękkie. Dodać śmietanę, pastę tamaryndową oraz barwnik spożywczy. Gotować około 15 -20 minut aż sos zgęstnieje. Podałam

królestwo garów
Liebster Blog Award 131

sosem truskawkowym. 6. Jaki jest Twój najlepszy słodki smakołyk? Tiramisu. 7. Danie jakiej kuchni (kraj, region) preferujesz? Lubię kuchnię śląską i wielkopolską. 8. Gdy nie gotujesz, to… Spotykam się z przyjaciółmi, chodzę do kina i jeżdżę na rowerze. 9. Gdyby jakaś potrawa odzwierciedlała Twój charakter, to co by to było? Coś z lekką nutką chilli na pewno

Kolejny blog o gotowaniu
Burrito 203

papryczek chilli. Dodaję kilka łyżek wody i mieszając czekam aż odparuje nadmiar wszystkich soków. Dodaję teraz kukurydzę i czerwoną fasolę. Mieszam aż całość nieco zgęstnieje. Na podgrzaną tortillę nakładam farsz, zawijam pomagając sobie wykałaczką aby się nie rozwijała, posypuję startym serem i papryką w proszku lecz słodką :) Zapiekam do rozpuszczenia się sera. Podać proponuję z sosem śmietanowym który jeśli będzie

Mechanik w kuchni
Zapiekane spaghetti z kurczakiem i szpinakiem 854

bazylię, sól, chilli, natkę pietruszki, czosnek i 120 g sera żółtego. Miksować z przerwami aby powstała masa z gródkami (nie zupełnie gładka). W rondelku rozgrzać oliwę i wrzucić zmiażdżony czosnek oraz cebulę, smażyć 3-4 minuty, aż zmiękną. Dodać pokrojonego w kostkę kurczaka i smażyć kolejne 5-10 minut, aż się zrumieni. Teraz dodać wcześniej zrobiony sos pomidorowy i dusić

Złote przepisy
Mule w sosie maślano-cytrynowym 181

cytrynowym sosie z dodatkiem białego wina, podane z chrupiącą bagietką. Pycha <3 Zapraszam do przygotowań!   Składniki na 4 porcje: 270 g obranych mrożonych muli 100 g masła 1 średnia cebula, drobno posiekana 2 ząbki czosnku, pokrojone w cienkie plasterki 1/3 szklanki białego wytrawnego wina sok z 1/2 cytryny 4-5 łyżek mleka kokosowego 1 posiekana papryczka chilli (opcjonalnie

My Culinary Art
Curry z jajkiem 166

papryczkę chilli chwilę smażyć aż cebula się zeszkli. Dodać ostrą paprykę, przyprawę curry i kurkumę, wszystko dokładnie wymieszać, po czym dodać pomidory i mleko. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Chwilę gotować, po czym dodać przekrojone na połówki jajka i gotować na niewielkim ogniu prze kilka kolejnych minut, aż jajka się podgrzeją i przejdą aromatem sosu. Podawać natychmiast

Codzienne Gotowanie
Karczek z grilla. 199

łyżeczki chilli 0,5 małej cebuli (drobno pokrojonej, a najlepiej utłuczonej tłuczkiem na pastę) liście z 1 gałązki selera szczypta gałki muszkatołowej 2-3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę po 0,5 łyżeczki utłuczonych w moździerzu ziaren kolendry i gorczycy 0,5 łyżeczki pieprzu 1 łyżka świeżego, pokrojonego tymianku lub 0,5 łyżeczki suszonego 1 łyżka sosu Barbecue lub keczupu

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania