sojowy - 500 przepisów (strona:22/34)

"WIEJSKI TWAROŻEK" Z TOFU , KOPERKIEM I RZODKIEWKĄ 122

płatków drożdżowych ( można pominąć) 2 łyżki soku z cytryny  1 łyżeczka octu jabłkowego ( niekoniecznie) 1/2 łyżeczki słodkiej papryki  1/2 łyżeczki czubrycy lub czosnku  3 łyżki mleka sojowego niesłodzonego lub migdałowego  sól , świeżo mielony pieprz  koperek/szczypiorek itp. rzodkiewka  PRZYGOTOWANIE : Odsączone tofu miksujemy z sokiem z cytryny , przekładamy do miski i dodajemy pozostałe składniki , pod koniec

Marcepanowa kuchnia
CIASTO MARCHEWKOWE (Bez glutenu, wegańskie) 146

produktów odzwierzęcych , dodatkowo jest dietetyczne ! Zapraszam . Do piekarników.... czas start ! SKŁADNIKI :  marchew 500 g  mąka z ciecierzycy 1 szkl.  olej kokosowy - 20 ml  mleko sojowe- 1/2 szkl.  wiórki kokosowe 1/4 szkl.  orzechy włoskie 15 g  Żurawina lub rodzynki 2 łyżki  cynamon-  1 łyżeczka  Szczypta soli  proszek do pieczenia bezglutenowy

Marcepanowa kuchnia
Omlet szpinakowy na słodko 173

Podstawą szczęśliwego dnia jest dobry początek.. Porządna porcja białka wraz z owocami i szpinakowym omletem idealnie dostarczy wszystkiego, co potrzebujesz na dobry początek! Składniki: -> 50ml mleka ( sojowe bądź krowie) -> 2 garście szpianku baby -> 2 jajka -> 3-4 łyżki mąki -> 1 miarka białka -> 1 łyżeczka proszku do pieczenia -> 1 serek homogenizowany -> ½ brzoskwini

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Kurczak z brokułem w domowym sosie teriyaki 174

kurczaka 1 szt. brokuła - 500 g 1,5 łyżki oleju sezamowego sól, pieprz podprażony na suchej patelni sezam - 1 łyżka  Sos teriyaki: 100 ml wody 50 ml sosu sojowego (ciemnego) 1 łyżka miodu 1 łyżeczka octu ryżowego 1 łyżeczka brązowego cukru 1 łyżeczka startego świeżego imbiru 3 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę) do zagęszczenia: wymieszane 4 łyżki wody

Moje Kuchenne Rewelacje
Wieprzowina z marchewką i trawą cytrynową 115

wieprzowiny (ja wzięłam łopatkę), 2 duże marchewki, 3 liście laurowe, pieprz mielony, kawałek trawy cytrynowej (ja miałam mrożoną), grubszy plasterek cytryny ze skórką (wcześniej dokładnie umyty), sos sojowy (ciut). Przygotowanie: wieprzowinę kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka na rozgrzany tłuszcz. Mięso się podsmaża, a w tym czasie kroimy marchewkę. Następnie dorzucamy marchewkę do mięsa, podlewamy wodą, wkładamy kawałek trawy

Państwo Wojtczuk gotują
Jaglany tort omletowy z serkiem i dżemem 265

Łowicza, że nie tylko umila nam początek dnia, ale też dba o nasze zdrowie :) OMLETY JAGLANE: 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 3/4 szklanki mleka krowiego, ale może być kokosowe, sojowe, migdałowe 3 jajka 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 2 łyżki oleju kokosowego szczypta soli olej kokosowy do smażenia KREM ŚMIETANKOWY: 400 g kremowego serka śmietankowego ok 4 łyżek dżemu

https:KKuchniaMniam
Zupa z wołowiną, pak choi i ryżem 136

cebulę, korę cynamonu, anyż i smażymy razem około 5 min, często mieszając. Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek oraz imbir, chilli i chwilę razem smażymy. Całość zalewamy bulionem, dodajemy sos sojowy, , doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy płomień. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 40 min, do momentu kiedy mięso zmięknie. Do zupy dodajemy pokrojoną kapustę oraz ryż i gotujemy do jego miękkości

R'n'G Kitchen
Makaron ryżowy z mięsem mielonym i brokułami 144

mięsa mielonego drobiowego 70 g brokuła średnia marchew 1 łyżka masła klarowanego 30 g cebuli 1 zabek czosnku 1 łyżka imbiru pieprz sok z 1/4 limonki 1 łyżka sosu sojowego płatki chili Wykonanie: 1. Makaron ryżowy ugotować wg instrukcji na opakowaniu. 2. Brokuły podzielić na małe różyczki, marchew pokroić w plasterki. Warzywa zblanszować we wrzątku przez 2-3 min. Odsączyć

Atlas Smaków
Karkówka smażona w marynacie 125

wykonania. Wystarczy zaplanować sobie takie danie dzień wcześniej. A później kilka minut i mamy gotowe. Składniki 4 kotlety z karkówki wieprzowej Marynata 50 ml oleju rzepakowego 20 ml sosu sojowego 1 łyżka musztardy dijon 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso kroimy na jedno centymetrowe plastry

R'n'G Kitchen
CURRY Z KURCZAKA I Z WARZYWAMI 165

rumiano. Międzyczasie do garnka o grubym dnie dodaję łyżkę oleju kokosowego a następnie dodaję warzywa.Duszę ok 6 min co jakiś czas mieszając.  Do kurczaka dodaję sos sojowy, mleko kokosowe oraz pastę curry a następnie pod duszone warzywa, mieszam i duszę na mniejszym ogniu aż całość będzie gęsta. Na koniec dodaję drobno pokrojoną  natkę pietruszki

Gotowanie Patki
FUTOMAKI PO POLSKU 135

posypujemy sezamem - przygotowujemy 2 takie arkusze Sushi zwijamy ciasno za pomocą maty. Im ciaśniej tym lepiej. Kroimy za pomocą ostrego noża. Ułożyć na talerzu/desce i podajemy z sosem sojowym, marynowanym imbirem, pastą wasabi

Kuchnia MagdaLeny
Spaghetti z kurczakiem 145

makaronu spaghetti Malma 1 pierś z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka sosu sojowego ciemnego 2 łyżki pesto bazyliowego pół słoiczka pomidorów suszonych w oliwie ok 100 ml Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy. Mięso kroimy w kostkę. Na patelnię wrzucamy najpierw posiekaną cebulę i czosnek oraz trochę oliwy od pomidorów, podsmażamy i dodajemy mięso, smażymy mieszając

Gotowanie jest łatwe
Gofry z ciasta bananowego bezglutenowe 254

śniadanie! Dodajcie mąkę taką jaką macie  (lubicie). Ciasto:  po 3 łyżki różnych mąk (gryczana, kukurydziana i owsiana) 1 łyżka cukru trzcinowego (ksylitol) jajo szklanka mleka (u mnie sojowe) 1/2 łyżeczki cynamonu cejlońskiego 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli dojrzały banan olej do smarowania gofrownicy Banana rozcieram łuczkiem do ziemniaków, dodaję kolejne składniki, mieszam.  Ciasto

AZgotuj!
Kotleciki sojowe w zalewie 162

białym chrupkim pieczywem. Najlepiej smakuje po 2-3 dobach marynowania. Polecam nie tylko wegetarianom :) Jeśli chcecie uzyskać bardziej płynną zalewę to zostawiamy sobie trochę więcej wywaru ;) op. kotletów sojowych kostka rosołowa mąka, 2 jajka i bułka tarta do panierki olej Zalewa: 2 cebule ząbek czosnku wody octu 2 łyżki koncentratu pomidorowego łyżka pikantnego keczupu 2 łyżeczki cukru 2 liście laurowe

Smakołyki Asi
Sos tatarski 165

potraw gorących, jak i zimnych mięs oraz przekąsek. Dzisiaj przedstawiam znakomity sos do zimnego bufetu, wędlin, pasztetów oraz do kanapek. Składniki: -3 łyżki płaskie musztardy  -20 dag oleju sojowego lub słonecznikowego -10 dag korniszonów -kilka marynowanych grzybków -1 łyżka posiekanej rzeżuchy lub szczypiorku -2 jajka ugotowane na twardo -sól, cukier do smaku Żółtka przetrzeć przez sito lub dokładnie rozetrzeć

Kulinarne przemyslenia