wieprzowiny (ja wzięłam łopatkę), 2 duże marchewki, 3 liście laurowe, pieprz mielony, kawałek trawy cytrynowej (ja miałam mrożoną), grubszy plasterek cytryny ze skórką (wcześniej dokładnie umyty), sos sojowy (ciut). Przygotowanie: wieprzowinę kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka na rozgrzany tłuszcz. Mięso się podsmaża, a w tym czasie kroimy marchewkę. Następnie dorzucamy marchewkę do mięsa, podlewamy wodą, wkładamy kawałek trawy
Państwo Wojtczuk gotująŁowicza, że nie tylko umila nam początek dnia, ale też dba o nasze zdrowie :) OMLETY JAGLANE: 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 3/4 szklanki mleka krowiego, ale może być kokosowe, sojowe, migdałowe 3 jajka 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 2 łyżki oleju kokosowego szczypta soli olej kokosowy do smażenia KREM ŚMIETANKOWY: 400 g kremowego serka śmietankowego ok 4 łyżek dżemu
https:KKuchniaMniamcebulę, korę cynamonu, anyż i smażymy razem około 5 min, często mieszając. Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek oraz imbir, chilli i chwilę razem smażymy. Całość zalewamy bulionem, dodajemy sos sojowy, , doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy płomień. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 40 min, do momentu kiedy mięso zmięknie. Do zupy dodajemy pokrojoną kapustę oraz ryż i gotujemy do jego miękkości
R'n'G Kitchenmięsa mielonego drobiowego 70 g brokuła średnia marchew 1 łyżka masła klarowanego 30 g cebuli 1 zabek czosnku 1 łyżka imbiru pieprz sok z 1/4 limonki 1 łyżka sosu sojowego płatki chili Wykonanie: 1. Makaron ryżowy ugotować wg instrukcji na opakowaniu. 2. Brokuły podzielić na małe różyczki, marchew pokroić w plasterki. Warzywa zblanszować we wrzątku przez 2-3 min. Odsączyć
Atlas Smakówwykonania. Wystarczy zaplanować sobie takie danie dzień wcześniej. A później kilka minut i mamy gotowe. Składniki 4 kotlety z karkówki wieprzowej Marynata 50 ml oleju rzepakowego 20 ml sosu sojowego 1 łyżka musztardy dijon 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso kroimy na jedno centymetrowe plastry
R'n'G Kitchenrumiano. Międzyczasie do garnka o grubym dnie dodaję łyżkę oleju kokosowego a następnie dodaję warzywa.Duszę ok 6 min co jakiś czas mieszając. Do kurczaka dodaję sos sojowy, mleko kokosowe oraz pastę curry a następnie pod duszone warzywa, mieszam i duszę na mniejszym ogniu aż całość będzie gęsta. Na koniec dodaję drobno pokrojoną natkę pietruszki
Gotowanie Patkiposypujemy sezamem - przygotowujemy 2 takie arkusze Sushi zwijamy ciasno za pomocą maty. Im ciaśniej tym lepiej. Kroimy za pomocą ostrego noża. Ułożyć na talerzu/desce i podajemy z sosem sojowym, marynowanym imbirem, pastą wasabi
Kuchnia MagdaLenymakaronu spaghetti Malma 1 pierś z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka sosu sojowego ciemnego 2 łyżki pesto bazyliowego pół słoiczka pomidorów suszonych w oliwie ok 100 ml Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy. Mięso kroimy w kostkę. Na patelnię wrzucamy najpierw posiekaną cebulę i czosnek oraz trochę oliwy od pomidorów, podsmażamy i dodajemy mięso, smażymy mieszając
Gotowanie jest łatweśniadanie! Dodajcie mąkę taką jaką macie (lubicie). Ciasto: po 3 łyżki różnych mąk (gryczana, kukurydziana i owsiana) 1 łyżka cukru trzcinowego (ksylitol) jajo szklanka mleka (u mnie sojowe) 1/2 łyżeczki cynamonu cejlońskiego 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli dojrzały banan olej do smarowania gofrownicy Banana rozcieram łuczkiem do ziemniaków, dodaję kolejne składniki, mieszam. Ciasto
AZgotuj!białym chrupkim pieczywem. Najlepiej smakuje po 2-3 dobach marynowania. Polecam nie tylko wegetarianom :) Jeśli chcecie uzyskać bardziej płynną zalewę to zostawiamy sobie trochę więcej wywaru ;) op. kotletów sojowych kostka rosołowa mąka, 2 jajka i bułka tarta do panierki olej Zalewa: 2 cebule ząbek czosnku wody octu 2 łyżki koncentratu pomidorowego łyżka pikantnego keczupu 2 łyżeczki cukru 2 liście laurowe
Smakołyki Asipotraw gorących, jak i zimnych mięs oraz przekąsek. Dzisiaj przedstawiam znakomity sos do zimnego bufetu, wędlin, pasztetów oraz do kanapek. Składniki: -3 łyżki płaskie musztardy -20 dag oleju sojowego lub słonecznikowego -10 dag korniszonów -kilka marynowanych grzybków -1 łyżka posiekanej rzeżuchy lub szczypiorku -2 jajka ugotowane na twardo -sól, cukier do smaku Żółtka przetrzeć przez sito lub dokładnie rozetrzeć
Kulinarne przemysleniaPodsmaż cebulę przez 3 minut na 2 łyżkach oleju roślinnego, po czym dodaj nerkowce, gałkę muszkatołową i posiekane listki rozmarynu Po 2-3 minutach smażenia dodaj mleko kokosowe i sojowe (lub inne roślinne, ale niesłodzone). Zagotuj, dodaj podpieczony chleb, ponownie zagotuj i zblenduj na gładką masę. Gotowy sos wymieszaj z ugotowanym makaronen, dodaj pozostałe grzanki i posyp świeżym rozmarynem. Smacznego
greenscarfWEGAŃSKA JAGLANKA NA ZIMNO /przepis własny/ 50 g płatków jaglanych mleko migdałowe (lub inne) 2 łyżki syropu klonowego kubeczek jogurtu sojowego malinowego łyżka mielonego siemienia lnianego mus truskawkowy wymieszany z łyżeczką bio proszku z moringi (The Essence of Africa) poziomki i maliny karmelizowane nerkowce dżem domowej roboty Płatki zalać gorącym napojem roślinnym 1 cm ponad ich poziom i wymieszać
Poranek na słodkowww.naturalniezdrowe.com.pl , który równocześnie jest polskim producentem zdrowej żywności, a oferuje nam produkty prosto z natury. Składniki na budyń jaglany: ½ szklanki kaszy jaglanej, zmielonej w młynku 2 szklanki mleka kokosowego (sojowego lub zwykłego) 2 łyżeczki ksylitolu Mus truskawkowy: 300 g truskawek 1 łyżeczka ksylitolu Wykonanie: Wszystkie składniki na budyń umieść w rondelku. Gotuj, co jakiś czas mieszając, jak zacznie wrzeć zmniejsz
Kulinarna (nie)codziennośćSkładniki (na 2 obiady, dla dwóch osób, lub jeden na 3-4 osoby) Sos: 4 łyżki słodkiego sosu chilli 5 łyżek sosu sojowego 4 łyżki ketchupu 1 łyżka brązowego cukru 2 łyżki sosu Hoisin 2 łyżki wina białego lub ryżowego (lub octu ryżowego) 1 łyżka oleju smakowego (czosnkowy, arachidowy) lub zwykłego 1 1/2 łyżeczki suszonego czosnku 1 łyżeczka mielonego imbiru
Kocham Czekoladę